Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AresekSE, bardzo dziękujemy:).

Niestety nie ma dobrych wieści, jutro Jaaga napisze więcej, ale oprócz potwierdzonej choroby autoagresywnej, ma kamicę nerkową:(. Nie wiem, jakie jeszcze nieszczęścia mogą spaść na tego psa.

Posted

Potwierdzam wpłatę 100 zł na Oskarka od AresekSE, bardzo serdecznie dziękujemy:loveu::loveu::loveu:.
Dług Oskarkowy zmniejszył sie tym samym do 245,23 zł.

Wielkie podziękowania również dla emilii2280 za pokrycie kosztów ostatnich badań Oskara:loveu::loveu::loveu:.

Jaaga, jak znajdzie chwile czasu, napisze dokładnie, jakie było rozpoznanie, bo mylnie napisałam wcześniej o kamicy nerkowej, a okazało się,że to jednak kamica zółciowa.

Posted

Niestety, na wyniki z biopsji trzeba dłużej czekać, bo materiał pojechał do Niemiec.
Poza tym morfologia niezła, ale jeden wynik wątrobowy, gdzie górna granica normy jest do 7, wynosi ponad 70.

Dostał do wykupienia w aptece lek żółciopędny, do tego do końca zycia leki, które stale dostaje, no i dieta wątrobowa. Za 2 tyg. zalecono badanie kontrolne krwi.

Podobno niedostępna już jest w Polsce Azathiopryna, którą dostaje na autoimmunoagresję. Zamówiła w aptece, mam dziś odebrać 2 opakowania. może jeszcze gdzieś będzie w magazynie. Jesli nie, to trzeba zamawiać zagranicą.

Posted

[CENTER][B]Zapraszam na bazarek dla Oskarka :)[/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/215574-Telefon-Nokia-na-starego-schorowanego-ONka-Oskara.-Do-13.10%21"] [COLOR=red][B]KLIK[/B][/COLOR] [/URL]
[/CENTER]

[CENTER][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/2705/p1010209iy.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

Wykupiłam Oskarowi lek na rozpuszczanie kamieni żółciowych.
Erko, dolicz do rozliczeń 150 zł za ten środek. W wolnej chwili wstawię paragon. Na szczęście opakowanie starczy na ponad 3 mies.

Posted

Wpłynęła wpłata od Radka 10 zł, bardzo serdecznie dziekujemy:).

Przelałam Jaadze 460 zł na Oskara, w tym : 200 zł dt
150 zł - lek na rozpuszczenie kamieni żółciowych
87 zł - 2 op. Azathiopryny
23 zł - ostropest

Tym samym dług Oskara wzrósł do [B]695,23 zł :(.[/B]

Nie wiem, co dalej będzie z Oskarem, ja pokryłam ten dług ze swoich pieniędzy, jak również w tej chwili dług innych kieleckich psiaków na ok 2000 zł, nie jestem w stanie tak dalej .

Posted

Emilio, dzięki wielkie.

Oskar rozpoczął sypialniany sezon. Rano nawet nie chciał wyjść do ogrodu.

Erko dałam część fantów na bazarek na Miau z przeznaczeniem na kocięta i Oskara. Dziś ma się rozpocząć, więc może coś się nazbiera. Na kociaczki tez potrzebuję pieniędzy, bo nawet nie są zaszczepione, a dietę muszą mieć RC. Tu nie mają wątku, więc wybrałam Miau i podesłałam watek Oskara.

Posted

[quote name='erka']
Tym samym dług Oskara wzrósł do [B]695,23 zł :(.[/B]

[/QUOTE]

Niedługo powinny być już pieniądze z bazarku z telefonem:) Może nie porażająca suma, ale trochę dług spadnie.

Posted

[quote name='emilia2280']a to ciepluch lózkowy! zawsze mnie rozsmiesza tymi walkami o tron z kotami i psami, ze caly dzien siedzi az sié posika ;p

przelalam 260zl na ostatnie leki dziada.[/QUOTE]

Mnie tez tym rozbraja.
Emilio, dziękuję za opłacenie leków. Jutro wstawię paragony za leki, z ostropestu paragon przyjdzie pewnie w przesyłce.