farmerka63 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 A to znacie ? Jack Sparrow = Jacek Wróbel [SIZE=3] ....po polsku wszystko brzmi gorzej . Quote
malawaszka Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 [quote name='farmerka63']A to znacie ? Jack Sparrow = Jacek Wróbel [SIZE=3] ....po polsku wszystko brzmi gorzej . buuahahaha nie wiedziałam :roflt: Quote
farmerka63 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 A propos ludzkich imion nadawanych psom - w ostatniej Werandzie Country jest artykuł o mazurskim siedlisku Zofii Nasierowskiej i Janusza Majewskiego . Oprócz klimatycznych fot pięknych wnętrz jest też kilka słów o mieszkańcach domu - w tym i zwierzętach - m.in. o jamniku Ryśku , który podczas wizyt gości zajmuje zwykle strategiczne miejsce pod stołem. Któregoś dnia gościł "we dworze" Ryszard Kapuściński ...jamol jak zwykle pod stołem , ale się kręcił nachalnie, więc pan domu ofuknął psa : "Rysiek! Uspokój się !". Na co pisarz : " Ale ja przecież nic nie robię ???" Quote
Saththa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 farmerka63 napisał(a):A propos ludzkich imion nadawanych psom - w ostatniej Werandzie Country jest artykuł o mazurskim siedlisku Zofii Nasierowskiej i Janusza Majewskiego . Oprócz klimatycznych fot pięknych wnętrz jest też kilka słów o mieszkańcach domu - w tym i zwierzętach - m.in. o jamniku Ryśku , który podczas wizyt gości zajmuje zwykle strategiczne miejsce pod stołem. Któregoś dnia gościł "we dworze" Ryszard Kapuściński ...jamol jak zwykle pod stołem , ale się kręcił nachalnie, więc pan domu ofuknął psa : "Rysiek! Uspokój się !". Na co pisarz : " Ale ja przecież nic nie robię ???" Hyhyhyhy A Pamiętacie jambi kiedyś opowiadała jak to u niej na osiedlu jakaś pani miała psa "Kasię" i jak ją wołała (psa) to jakmbi się zawsze odwracała i połowa dzieciaków miała z niej uciechę?:) Quote
wilczy zew Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 ja osobiście jestem przeciwna nadawaniu zwierzętom ludzkich imion Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Z imionami ludzkimi to przy naszym społeczeństwie-ostrożnie.Mamy na osiedlu panią od pudelki.Marysia-pudelka.Śmieją się z niej,że nie mogła mieć dzieci. E/W Quote
Saththa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 wilczy zew napisał(a):ja osobiście jestem przeciwna nadawaniu zwierzętom ludzkich imion Ja w sumie też. Ale u mnie ejst to raczej "popularnych" polskich imion. U jambi był włąsnie ten temat. Mia, Balbina, Aron... ludzkie ale na dobra sprawę "nieużywane" AleKasia... ja osobiście znam Viki, Age, Franka, Adriana... I znam nawet historie pewną... Pan z wybiegu opowiadał w tej chwil iwłaściciel labladora czekoladki :loveu: rzeczony lab miał miec innego właściciela, zaliczkowany był i wogule ale jak Pan przyjechał po niego w dniu odbioru i dostał do ręki metrykę to się wycofał. Lab w metryce miał Adam. A Pan stwierdził, że: Ja jestem Adam, mój syn jest Adam... Pies nie bedzie Adam. I psa nie wział. I tak Pan z wybiegu ma laba Adama zwanego Wedel :lol: Quote
zerduszko Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ja tam bym nie chciała mieć psa imiennika, choć byłoby to śmieszne :lol: Quote
Saththa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 wilczy zew napisał(a):dobre :lol: wiem :lol: zerduszko napisał(a):Ja tam bym nie chciała mieć psa imiennika, choć byłoby to śmieszne :lol: w sumie i tak mozna na psa inaczej wołac niz ma w metryce ale ja tez bym nie chciała aby mój pies miał w metryce moje imię :lol: Quote
malawaszka Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 zerduszko napisał(a):Ja tam bym nie chciała mieć psa imiennika, choć byłoby to śmieszne :lol: ale kotkę nazwałaś Mona :evil_lol: Quote
zerduszko Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 malawaszka napisał(a):ale kotkę nazwałaś Mona :evil_lol: Czy ja mam na imię Mona? :P To jest ludzkie imię w ogóle? <miałam tez psa Romusia jakbyś zapomniała> Ale... teraz lukam na zgłoszenia na zawody i Liz nazywa się Kamila B..... Jak tego nie zmienią, to będzie "na start zapraszamy Kamilę i Kamilę" :lol: Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/209507-Czarny-kud%C5%82acz-Staszek-prosi-o-deklaracje-i-pomoc-w-opuszczeniu-schroniska...-%C5%9Bl%C4%85sk teraz założyłam na szybciorka - muszę przysiąść i Birmankowe rozliczenie uzupełnić i przepisać pieniążki jego na Staszka - ale to jutro bo dziś mam mega dużo pracy a tak mi się nie chce aaaa :cry: Quote
wilczy zew Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 jaki Staszek? to zdrobnienie od Stanisława!! mój dziadek tak miał na imię możecie psiakowi dać inaczej?? proszę to chyba będzie mój kolejny ulubieniec Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 ULKA12 napisał(a):I zapomniałaś tytuł wątku zmienić :-) no już zmieniam :lol: Birmanek był u weta na przeglądzie, wszystko jest w porządeczku, chłopak zadomowiony i kochany :loveu: wilczy zew napisał(a):jaki Staszek? to zdrobnienie od Stanisława!! mój dziadek tak miał na imię możecie psiakowi dać inaczej?? proszę to chyba będzie mój kolejny ulubieniec nie zdrobnienie od Stanisława - Staszek i już ;) ale imię póki co robocze bo prawdziwe imię przyjdzie samo jak poznamy psiaka Quote
wilczy zew Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Kochany Birmanek :loveu: :loveu: :loveu: chciałam zapytać jak wygląda pobieranie krwi u psa,musimy naszą bestię :loveu: przygotować Quote
ULKA12 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 AAA widzę, że Malawaszka czujna i literówkę w tytule poprawiła. A pobieranie krwi to zależy czy pies panikarz czy nie, generalnie trochę pełzania po podłodze jak pies duży, aby go utrzymać i krew do próbówki zlapać. Nic strasznego. Quote
wilczy zew Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 to olbrzymek jeszcze nie ufny i ma zęby,z której łapy Quote
Saththa Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Oooo jaki ładny tytuł watku :loveu: wilczy zew mojemu jamnisiowi z lewej łapy pobierali. ale wydaje mi sie, ze to chyba bez różnicy... jak u ludzia hmm. tylko pewnie trzeba bedzie wygolic trochę łapkę. Quote
malawaszka Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Doszły jeszcze Birmankowe wpłaty :Rose: 20 zł Margi 100 zł Ashley 30 zł jambi 20 zł Saththa 30 zł farmerka63 Saththa i farmerka już wpisały, że to dla Staszka - póki co dopisałam je tutaj bo całość Birmankowych funduszy przejdzie na Staszka - jak opuści schronisko bo nie chcę zapeszać :oops: Quote
jambi Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 dotarło do mnie, wiem i ciesze sie! na ile moge sie cieszyć w tej chwili, ale ciesze sie, że w końcu, że jest, cudownie! Quote
Recommended Posts