Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A propos ludzkich imion nadawanych psom - w ostatniej Werandzie Country jest artykuł o mazurskim siedlisku Zofii Nasierowskiej i Janusza Majewskiego . Oprócz klimatycznych fot pięknych wnętrz jest też kilka słów o mieszkańcach domu - w tym i zwierzętach - m.in. o jamniku Ryśku , który podczas wizyt gości zajmuje zwykle strategiczne miejsce pod stołem. Któregoś dnia gościł "we dworze" Ryszard Kapuściński ...jamol jak zwykle pod stołem , ale się kręcił nachalnie, więc pan domu ofuknął psa : "Rysiek! Uspokój się !". Na co pisarz : " Ale ja przecież nic nie robię ???"

Posted

farmerka63 napisał(a):
A propos ludzkich imion nadawanych psom - w ostatniej Werandzie Country jest artykuł o mazurskim siedlisku Zofii Nasierowskiej i Janusza Majewskiego . Oprócz klimatycznych fot pięknych wnętrz jest też kilka słów o mieszkańcach domu - w tym i zwierzętach - m.in. o jamniku Ryśku , który podczas wizyt gości zajmuje zwykle strategiczne miejsce pod stołem. Któregoś dnia gościł "we dworze" Ryszard Kapuściński ...jamol jak zwykle pod stołem , ale się kręcił nachalnie, więc pan domu ofuknął psa : "Rysiek! Uspokój się !". Na co pisarz : " Ale ja przecież nic nie robię ???"

Hyhyhyhy

A Pamiętacie jambi kiedyś opowiadała jak to u niej na osiedlu jakaś pani miała psa "Kasię" i jak ją wołała (psa) to jakmbi się zawsze odwracała i połowa dzieciaków miała z niej uciechę?:)

Guest Elżbieta481
Posted

Z imionami ludzkimi to przy naszym społeczeństwie-ostrożnie.Mamy na osiedlu panią od pudelki.Marysia-pudelka.Śmieją się z niej,że nie mogła mieć dzieci.
E/W

Posted

wilczy zew napisał(a):
ja osobiście jestem przeciwna nadawaniu zwierzętom ludzkich imion

Ja w sumie też. Ale u mnie ejst to raczej "popularnych" polskich imion. U jambi był włąsnie ten temat. Mia, Balbina, Aron... ludzkie ale na dobra sprawę "nieużywane"

AleKasia... ja osobiście znam Viki, Age, Franka, Adriana...

I znam nawet historie pewną... Pan z wybiegu opowiadał w tej chwil iwłaściciel labladora czekoladki :loveu:
rzeczony lab miał miec innego właściciela, zaliczkowany był i wogule ale jak Pan przyjechał po niego w dniu odbioru i dostał do ręki metrykę to się wycofał. Lab w metryce miał Adam.

A Pan stwierdził, że: Ja jestem Adam, mój syn jest Adam... Pies nie bedzie Adam. I psa nie wział.

I tak Pan z wybiegu ma laba Adama zwanego Wedel :lol:

Posted

wilczy zew napisał(a):
dobre :lol:

wiem :lol:

zerduszko napisał(a):
Ja tam bym nie chciała mieć psa imiennika, choć byłoby to śmieszne :lol:

w sumie i tak mozna na psa inaczej wołac niz ma w metryce ale ja tez bym nie chciała aby mój pies miał w metryce moje imię :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
ale kotkę nazwałaś Mona :evil_lol:

Czy ja mam na imię Mona? :P To jest ludzkie imię w ogóle? <miałam tez psa Romusia jakbyś zapomniała>

Ale... teraz lukam na zgłoszenia na zawody i Liz nazywa się Kamila B..... Jak tego nie zmienią, to będzie "na start zapraszamy Kamilę i Kamilę" :lol:

Posted

ULKA12 napisał(a):
I zapomniałaś tytuł wątku zmienić :-)

no już zmieniam :lol: Birmanek był u weta na przeglądzie, wszystko jest w porządeczku, chłopak zadomowiony i kochany :loveu:

wilczy zew napisał(a):
jaki Staszek? to zdrobnienie od Stanisława!!
mój dziadek tak miał na imię
możecie psiakowi dać inaczej?? proszę
to chyba będzie mój kolejny ulubieniec

nie zdrobnienie od Stanisława - Staszek i już ;) ale imię póki co robocze bo prawdziwe imię przyjdzie samo jak poznamy psiaka

Posted

AAA widzę, że Malawaszka czujna i literówkę w tytule poprawiła. A pobieranie krwi to zależy czy pies panikarz czy nie, generalnie trochę pełzania po podłodze jak pies duży, aby go utrzymać i krew do próbówki zlapać. Nic strasznego.

Posted

Oooo jaki ładny tytuł watku :loveu:

wilczy zew mojemu jamnisiowi z lewej łapy pobierali. ale wydaje mi sie, ze to chyba bez różnicy... jak u ludzia hmm. tylko pewnie trzeba bedzie wygolic trochę łapkę.

Posted

Doszły jeszcze Birmankowe wpłaty :Rose:

20 zł Margi
100 zł Ashley
30 zł jambi
20 zł Saththa
30 zł farmerka63

Saththa i farmerka już wpisały, że to dla Staszka - póki co dopisałam je tutaj bo całość Birmankowych funduszy przejdzie na Staszka - jak opuści schronisko bo nie chcę zapeszać :oops: