Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Birmuszek już w hoteliku :loveu: śmierdzi jak nieboskie stworzenie, ale jest fajny i spokojny, bał się troszkę wejść do boksu, ale jak wszedł to zaraz zajął się pałaszowaniem jedzonka i już było ok :loveu: dzielne psisko! Trzeba mu kupić coś na stawy bo słabiutko chodzi, siusia bez podnoszenia łapy, porobimy mu badania i co tam będzie trzeba :mdleje:

co polecacie na stawy?

Posted

malawaszka napisał(a):
co polecacie na stawy?

Artroflex w płynie - wychodzi taniej niż tabletki, łatwo się podaje i naprawdę są efekty - możesz mi wierzyć.

Ja u weta kupuje, ale wiem, że można taniej w hurtowni, za 250 ml płaciłam 140 zł, ale za 500 ml, zapłaciłam 190 zł :)

daje się na początku 5 ml przez jakies 2 tygodnie, potem można zejść na 2,5 ml. - te 2.5 ml to jest profilaktyka - łatwo policzyć, że z tej mniejszej butelki to jest 100 dawek - czyli 3 miesiące.
Myslę, że koszt rozłożony na 3 miesiące nie jest duży - raptem 45 zł :)
Tabletki wychodza drożej, i gorzej je podawać

Posted

jambi_ napisał(a):
Artroflex w płynie - wychodzi taniej niż tabletki, łatwo się podaje i naprawdę są efekty - możesz mi wierzyć.

Ja u weta kupuje, ale wiem, że można taniej w hurtowni, za 250 ml płaciłam 140 zł, ale za 500 ml, zapłaciłam 190 zł :)

daje się na początku 5 ml przez jakies 2 tygodnie, potem można zejść na 2,5 ml. - te 2.5 ml to jest profilaktyka - łatwo policzyć, że z tej mniejszej butelki to jest 100 dawek - czyli 3 miesiące.
Myslę, że koszt rozłożony na 3 miesiące nie jest duży - raptem 45 zł :)
Tabletki wychodza drożej, i gorzej je podawać

Ja też zawsze stosowałam ten lek ale kupowałam go na allegro tam za 500ml płaciłam coś koło 150 zł, faktycznie skuteczny.

Posted

malawaszka napisał(a):
zamówiłam 500 ml za 130 zł

jaaaa... przepłaciłam :mdleje: a jeszcze teraz mój wet podniósł ceny - dowiadywałam się - i od teraz taka butelka kosztuje 220 zł...

Posted

Ja też podaje ten preparat swoim, jestem w sumie z niego zadowolona. Co do cen najlepiej zamawiać przez internet, dosyć często są jakieś promocje, w gabinetach jest zdecydowanie drożej.

Posted

Saththa napisał(a):
Ja chciałabym te moje zdeklarowane 20 złotych wpłacić póki wciąż mam kasę na koncie :) Więc jak mogę dane do przelewu do ładnie proszę :oops:

wpłacałaś na transport Birmana 10 zł - to to samo konto :)

Byłam u Birmuszka - kocham go :loveu: jest słodkim i fajnym sznupkowym dziadkiem - słabiutkie ma tylne łapinki, ale pomalutku pospacerowaliśmy, niedużo, zeby go nie męczyć bo odwykł od spacerów, jest fajny, spokojny, ucieszył się nawet troszkę jak przyjechałam - chyba wiedział, że ma w moim sercu miejsce już od dawna :loveu: skóra nie jest zła - przy zadzie ma rzadsze włosy, ale ma, na boku ma guzek blisko paszki, ale który pies w tym wieku nie ma? zawiozłam Uli olej z rybki i rybkę w proszku i będzie dawała Birmanowi do żarełka to popraw mu się skóra, ma troche łupieżu i tyle; szkoda że nie jest lato bo przydałaby się kąpiel

Dziękuję SzczepoNowi, że pojechał pod psinkę :Rose:

Posted

ja moje karmię joserą - jest dobra bo zawiera dodatki na siersc, ładnie ją trawią wszystkie bez wyjątku a miałam z tym wczesniej problem, staruszki lubią i im służy bo ma mniej białka - josera optiness

Posted

Wspaniałe wieści! Słodkie psisko z niego. Wzruszają mnie takie sznaucerowe staruszki bo zawsze widzę w nich cień mojej Bunieczki, która miała 14 lat jak musiałyśmy się pożegnać :(
Sympa i Bunia dobrze się miały na Hill's Senior Large Breed ale to droga impreza więc jak masz tańszą sprawdzoną to warto spróbować. Można też dziadeczkowi dawać olej lniany i tabletki z wiesiołkiem ;)

Posted

zapomniałam napisać jeszcze - nie wiem co z tym zrobić - on ma jeden pazur w przedniej łapci rozwarstwiony - wyraźnie bolesny bo jak mu dotykałam to cofnął łapę, pazur jest taki miękki jakiś, aaa i nie wiem czy jadł całe życie kości czy kamienie, ale on prawie nie ma zębów - tzn ma ale tak bardzo mocno pościerane - kły też