MaDi Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Nie mogę się doczekać jego widoku poza schroniskiem. Quote
malawaszka Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Birmuszek już w hoteliku :loveu: śmierdzi jak nieboskie stworzenie, ale jest fajny i spokojny, bał się troszkę wejść do boksu, ale jak wszedł to zaraz zajął się pałaszowaniem jedzonka i już było ok :loveu: dzielne psisko! Trzeba mu kupić coś na stawy bo słabiutko chodzi, siusia bez podnoszenia łapy, porobimy mu badania i co tam będzie trzeba :mdleje: co polecacie na stawy? Quote
jambi Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 malawaszka napisał(a): co polecacie na stawy? Artroflex w płynie - wychodzi taniej niż tabletki, łatwo się podaje i naprawdę są efekty - możesz mi wierzyć. Ja u weta kupuje, ale wiem, że można taniej w hurtowni, za 250 ml płaciłam 140 zł, ale za 500 ml, zapłaciłam 190 zł :) daje się na początku 5 ml przez jakies 2 tygodnie, potem można zejść na 2,5 ml. - te 2.5 ml to jest profilaktyka - łatwo policzyć, że z tej mniejszej butelki to jest 100 dawek - czyli 3 miesiące. Myslę, że koszt rozłożony na 3 miesiące nie jest duży - raptem 45 zł :) Tabletki wychodza drożej, i gorzej je podawać Quote
ULKA12 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 jambi_ napisał(a):Artroflex w płynie - wychodzi taniej niż tabletki, łatwo się podaje i naprawdę są efekty - możesz mi wierzyć. Ja u weta kupuje, ale wiem, że można taniej w hurtowni, za 250 ml płaciłam 140 zł, ale za 500 ml, zapłaciłam 190 zł :) daje się na początku 5 ml przez jakies 2 tygodnie, potem można zejść na 2,5 ml. - te 2.5 ml to jest profilaktyka - łatwo policzyć, że z tej mniejszej butelki to jest 100 dawek - czyli 3 miesiące. Myslę, że koszt rozłożony na 3 miesiące nie jest duży - raptem 45 zł :) Tabletki wychodza drożej, i gorzej je podawać Ja też zawsze stosowałam ten lek ale kupowałam go na allegro tam za 500ml płaciłam coś koło 150 zł, faktycznie skuteczny. Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 no to zamówię co? jak Birman po nocy? wpłynęła wpłata od marako :Rose: 100 zł Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 zamówiłam 500 ml za 130 zł http://allegro.onet.pl/arthroflex-500ml-promocja-od-zookrak-kurier-gratis-i1309401163.html Quote
ULKA12 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Noc spokojna, rano szybki spacerek, i leżonko. Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 i taki to pewnie będzie hotelikowicz już - leżycho i papu :) Quote
jambi Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 malawaszka napisał(a):zamówiłam 500 ml za 130 zł jaaaa... przepłaciłam :mdleje: a jeszcze teraz mój wet podniósł ceny - dowiadywałam się - i od teraz taka butelka kosztuje 220 zł... Quote
Margi Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Też polecam ten lek.Mój jamnik,który przestał stawać na przednie łapy, po tym leku biegał. Zaraz zrobię przelew należny Birmanowi. Quote
MaDi Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Ja też podaje ten preparat swoim, jestem w sumie z niego zadowolona. Co do cen najlepiej zamawiać przez internet, dosyć często są jakieś promocje, w gabinetach jest zdecydowanie drożej. Quote
Saththa Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Ja chciałabym te moje zdeklarowane 20 złotych wpłacić póki wciąż mam kasę na koncie :) Więc jak mogę dane do przelewu do ładnie proszę :oops: Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 Saththa napisał(a):Ja chciałabym te moje zdeklarowane 20 złotych wpłacić póki wciąż mam kasę na koncie :) Więc jak mogę dane do przelewu do ładnie proszę :oops: wpłacałaś na transport Birmana 10 zł - to to samo konto :) Byłam u Birmuszka - kocham go :loveu: jest słodkim i fajnym sznupkowym dziadkiem - słabiutkie ma tylne łapinki, ale pomalutku pospacerowaliśmy, niedużo, zeby go nie męczyć bo odwykł od spacerów, jest fajny, spokojny, ucieszył się nawet troszkę jak przyjechałam - chyba wiedział, że ma w moim sercu miejsce już od dawna :loveu: skóra nie jest zła - przy zadzie ma rzadsze włosy, ale ma, na boku ma guzek blisko paszki, ale który pies w tym wieku nie ma? zawiozłam Uli olej z rybki i rybkę w proszku i będzie dawała Birmanowi do żarełka to popraw mu się skóra, ma troche łupieżu i tyle; szkoda że nie jest lato bo przydałaby się kąpiel Dziękuję SzczepoNowi, że pojechał pod psinkę :Rose: Quote
ULKA12 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Jaką karmę polecacie dla takich staruszków? Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 ja moje karmię joserą - jest dobra bo zawiera dodatki na siersc, ładnie ją trawią wszystkie bez wyjątku a miałam z tym wczesniej problem, staruszki lubią i im służy bo ma mniej białka - josera optiness Quote
zerduszko Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Ale cudownie :) A masz choć jedno zdjęcie? Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 zerduszko napisał(a):Ale cudownie :) A masz choć jedno zdjęcie? Ula musi wstawić bo zrobiłam kilka jej aparatem zanim się rozładował :lol: Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 teraz zauważyłam, że przysłała mi te fotki :) Pięknym i dumnym psem był, jest i będzie :loveu: niestety mżyło i było już szaro Quote
zerduszko Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Piękny jest :loveu: Jak się cieszę, że mu się udało :multi: Quote
Saththa Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Cały wolny i bezpieczny ;) Strasznie się ciesze ;) Zdeklarowane 20 zł poszło;) Quote
weszka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Wspaniałe wieści! Słodkie psisko z niego. Wzruszają mnie takie sznaucerowe staruszki bo zawsze widzę w nich cień mojej Bunieczki, która miała 14 lat jak musiałyśmy się pożegnać :( Sympa i Bunia dobrze się miały na Hill's Senior Large Breed ale to droga impreza więc jak masz tańszą sprawdzoną to warto spróbować. Można też dziadeczkowi dawać olej lniany i tabletki z wiesiołkiem ;) Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 zapomniałam napisać jeszcze - nie wiem co z tym zrobić - on ma jeden pazur w przedniej łapci rozwarstwiony - wyraźnie bolesny bo jak mu dotykałam to cofnął łapę, pazur jest taki miękki jakiś, aaa i nie wiem czy jadł całe życie kości czy kamienie, ale on prawie nie ma zębów - tzn ma ale tak bardzo mocno pościerane - kły też Quote
Recommended Posts