weszka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Vesper też się tak rozwarstwiają pazury i ostatnio była akcja usuwania takiego rozwarstwionego. Wetka poleciła mi na to ten preparat http://karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3054&cat=204 Może też kupić? Quote
matrioszka2 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Gdyby nie te zdjęcia, to nie uwierzyłabym, że na prawdę opuścił nasz schron.:crazyeye::multi:Dziękuję, dziewczyny.:Rose: Tak patrzę i widzę, że zabiedzony nie jest , raczej mocno zaniedbany. A tego guza już widziałyście ? Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 nie jest zabiedzony - jest szczupły, ale pies przy takich problemach z tylnymi łapami nie może być grubszy - ULA to też do Ciebie :) Birmanka nie tuczymy ;) bo przestanie wstawać jak będzie cieższy :shake: guzek widziałam - ale cóż poradzić, póki co nie będziemy mu nic usuwać, a co będzie dalej - życie pokaże Weszko dzięki - zarknę co mam w domu bo chyba miałam coś z biotyną, a jak usuwane to było? pod narkozą? calutki pazur? Quote
ULKA12 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Malawaszka przywiozła Birmankowi tran i mieloną suszoną rybę na skórę na pewno powinno pomóc. Quote
weszka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 malawaszka napisał(a): Weszko dzięki - zarknę co mam w domu bo chyba miałam coś z biotyną, a jak usuwane to było? pod narkozą? calutki pazur? Oprócz biotyny powinna też być metionina to zerknij na skład. Przycinaliśmy tylko tą rozwarstwioną końcówkę. Bez narkozy bo znieczulanie pazura jest równie niemiłe jak sprawne jego ucięcie. Ciężko było ale się udało. Quote
jambi Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 malawaszka napisał(a):Pięknym i dumnym psem był, jest i będzie :loveu: to prawda, piękny jest! mocny!!! w swoich najlepszych latach musiał być naprawdę wybitnym psem! malawaszka napisał(a): i sznupie! :lol: a na tej fotce wygląda jak Aron Quote
malawaszka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 o tak!!! sznupacz z niego niezły jest :lol: mimo słabych łap ciągał mnie po krzaczorach bo chciał wszędzie zajrzeć - mamy z Ulą wrażenie, że chłopak słabo widzi i słyszy też słabo, no ale co się dziwić Quote
zerduszko Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ale powonienie pewnie wybitne :lol: Nie ma sprawiedliwości na tym świecie ;) Quote
malawaszka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 zerduszko napisał(a):Ale powonienie pewnie wybitne :lol: Nie ma sprawiedliwości na tym świecie ;) o tak! za nochalem podążał sprawnie :lol: Quote
ULKA12 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Birman niestety ma biegunkę, ale apetyt dopisuje. Byliśmy na spacerku, w Birmana wstąpiły nowe siły, momentami nawet truchtał, niestety z tylnymi łapami jest nieciekawie ale mam nadzieję, że leki jak przyjdą to mu się polepszy. Zastanawiam się czy nie podać mu biostyminy to środek wzmacniający a kosztuje około 15 zł więc chyba warto go mu podać. Quote
malawaszka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 przywiozę jutro arthroflex bo już przyszedł a zapomniałam podać Twój adres i do mnie przyszło - jakież było moje zdziwienie :lol: wezmę też biostyminę bo mam w mojej mega aptece psiej :lol: Quote
malawaszka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 boszzzzz DZIĘKI!!!!!!! :Rose: Quote
ULKA12 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Mam zamiar zamówić dla Birmana Arion Senior Premium, macie jakieś doświadczenia z ta karmą? Quote
MaDi Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Wiem,że lamb&rice jest ok ale np. Brit jest podobno lepszy. Quote
matrioszka2 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Moje psy to Brita niekoniecznie, ale josera i acana pacifica - i owszem - idzie. Quote
MaDi Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 matrioszka2 napisał(a):Moje psy to Brita niekoniecznie, ale josera i acana pacifica - i owszem - idzie. Lepszy nie w sensie smakowym, tylko ze względu na całokształt( tak słyszałam od weterynarza, bo sama nie próbowałam:evil_lol:) Quote
malawaszka Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Birman co u Ciebie chłopaku? byłam przelotem u Uli po Gacusia dziś i nawet nie miałam kiedy zajrzeć do Ciebie :( Quote
ULKA12 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Birman wzorując się na koledze zaczął wyć, wydaje dźwięk podobny do syreny na statku, na szczęście wyje tylko chwile po zamknięciu go w boksie, potem się uspokaja i idzie spać. Dzisiaj Birmana odpchliłam. Dostał tez biostymine, zauważyłam tez, że jedno oko bardzo mu ropieje, zakropliłam mu dikor....coś tam, Malawaszka pewnie będzie wiedzieć :-) Biegunki dzisiaj nie było, nie chce byc niewdzięczna ale Birman nie bardzo lubi jedzonko wymieszane z tranem i rybą, które przekazała dla niego Malawaszka (za to moja kicia to uwielbia). Ogólnie to jakby nowe życie w niego wstąpiło, jakiś taki bardziej rześki się zrobił i szybszy. Stara się załatwiać poza boksem co jak na psa, który spędził tyle miesięcy w kojcu jest niezwykłe. Quote
malawaszka Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 no moje też wybrzydzają z tymi rybnymi sprawkami, ale muszą jeść od czasu do czasu fajnie, że żwawszy :) oby nie rozwijał się jak Gustaw :roll: Quote
ULKA12 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 A w jakim kierunku rozwinął się Gustaw? Quote
malawaszka Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 stróża hotelu :lol: i rozdarciucha Quote
ULKA12 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Birman na spacerku. Pogoda okropna więc i jakość zdjęć nie najlepsza. Quote
Recommended Posts