Wisełka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Melduję się z zaproszenia, ale na razie finansowo wesprzeć nie mogę ;( Quote
phase Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Wisełka']Melduję się z zaproszenia, ale na razie finansowo wesprzeć nie mogę ;([/QUOTE] `. Ja także. :( Quote
_ogonek_ Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Dziewczyny podnosić wątek trzeba i ogłaszać :D Quote
danka1234 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 moge zadeklarowac dla Alpusia 20zł stałej wpłaty na hotelik plus bazarek ze swoich rzeczy (bajki na dvd i baśnie do czytania) jesli potrzeba ogłoszen to podajcie prosze jakis tekst ogłoszeniowy,kupie mu na bazarku pakiecik ogłoszeniowy bo czasowo nie dam rady sama zrobic. Quote
kamilawa Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dzięki za zaproszenie. Niestety finansowo pomóc nie mogę :( Quote
Ingrid44 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='danka1234']moge zadeklarowac dla Alpusia 20zł stałej wpłaty na hotelik plus bazarek ze swoich rzeczy (bajki na dvd i baśnie do czytania) jesli potrzeba ogłoszen to podajcie prosze jakis tekst ogłoszeniowy,kupie mu na bazarku pakiecik ogłoszeniowy bo czasowo nie dam rady sama zrobic.[/QUOTE] Pieknie Dziekujemy w imieniu Alpenka za wszystko. Zobacze gdzie jest tekst i podesle na PW ze zdjeciami. Quote
Ingrid44 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dziekuje Wszystkim Cioteczkom za przyjscie. Obecnosc na watku jest bardzo wazna wiec Prosze zostancie i podnoscie Alpenka :) :) :) Quote
danka1234 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Ingrid44']Pieknie Dziekujemy w imieniu Alpenka za wszystko. Zobacze gdzie jest tekst i podesle na PW ze zdjeciami.[/QUOTE] ok,czekam postaram sie wystawic bazarek dla Alpisia jak najszybciej. Quote
_ogonek_ Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 danka, wielkie dzięki. Ingrid, szybka jesteś z zapraszaniem :) Tekst do ogłoszeń, jakiś był, ale jeszcze skonsultuję z rotkową co i jak :) Quote
Ingrid44 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='_ogonek_']danka, wielkie dzięki. Ingrid, szybka jesteś z zapraszaniem :) Tekst do ogłoszeń, jakiś był, ale jeszcze skonsultuję z rotkową co i jak :)[/QUOTE] Ogonku,prosze umiesc tekst do ogloszen na 1 stronie zeby ciagle nie szukac. Danka 1234 - Dziekuje z calego serca :) :) :) Quote
_ogonek_ Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Tekst był taki: [I]"Porzucony, siedzi sam,[/I] [I]w betonowym więzieniu[/I] [I]pośród czterech ścian,[/I] [I]a wokół lamenty, płacz,[/I] [I]każdy chce by go zabrać,[/I] [I]zza schroniska krat..."[/I] [I]W chwili obecnej tak wygląda życie Alpena – ok. 4 letniego mieszańca jamnika. Czym zawinił?[/I] [I]Bo był za kochany? Bo chciał być wciąż blisko?[/I] [I] Jego życie runęło jak domek z kart kilka tygodni temu, kiedy trafił do miejsca zwanego schroniskiem... Nie rozumie sytuacji w jakiej się znalazł. Siedzi zamknięty w czterech ścianach boksu. Tęskni za człowiekiem, pomimo krzywdy jaką ten mu wyrządził. Jest gotów do największych poświęceń, teraz [B]popada w depresję[/B]... Doszło to już do tego stopnia, że zaczął się sam okaleczać.. Czy zasługuje na taki los?[/I] [I]Alpen odda życie i zdrowie za dotyk ludzkiej dłoni... Za słowo, chociaż jedno, które odniesie się do niego. Kiedy zobaczy na horyzoncie człowieka nie liczą się przysmaki, pragnienie kontaktu jest silniejsze.[/I] [I]On jest dla niektórych tylko dziwnym, głupim psem , który nie umie nic i szczeka za ludźmi, ale kiedy bliżej poznać istotę jaką jest Alpen można się zdziwić. Można też zrozumieć, że pies również tęskni, jak człowiek, pies także płacze – jak człowiek i pies też odczuwa ból – jak człowiek. Więc pada pytanie? Dlaczego takich psów jak Alpen w każdym schronisku jest minimum kilka? Nie mówiąc o reszcie...[/I] [I]Ten kochany jamnik w obecności człowieka jest bardzo grzecznym psem. Na spacerach bardzo się pilnuje. Najlepszy byłby dla niego dom u starszej osoby, lub u kogoś kto cały czas jest w domu.[/I] [I]Jeżeli zainteresował Cię Alpen, skontaktuj się z nami:[/I] [I]Ośrodek Pomocy dla Zwierząt[/I] [I]Niechcianych i Porzuconych[/I] [I]Os. Białe 7[/I] [I]Uciechów[/I] [I]58-203 DZIERŻONIÓW[/I] [I] tel. 510 433 322 , 889 137 137[/I] [I][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/I] Quote
danka1234 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Bazarek dla Alpena; umieście ten link prosze na 1 stronie. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/191899-Bajki-na-DVD-i-Ba%C5%9Bnie-do-czytania-na-hotelik-dla-jamnikowatego-Alpena-Do-10-09?p=15285508#post15285508"]Bajki na DVD i Baśnie do czytania do 10,09.[/URL] Quote
_ogonek_ Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 nie wiem jak ci dziękować, danka, :loveu: Quote
Aliszcze Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 niestety na razie nie mogę wspomóc finansowo, ale trzymam kciuki, by psiak znalazł swój domek. Jest dość młody to może jak będzie już "na własnym" to uda się go nauczyć, że jak Pan/Pani wychodzi, to zawsze wraca do niego. Quote
_ogonek_ Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 właśnie szukaliśmy dt który by go tego nauczył. Quote
Ingrid44 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='danka1234']Bazarek dla Alpena; umieście ten link prosze na 1 stronie. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/191899-Bajki-na-DVD-i-Ba%C5%9Bnie-do-czytania-na-hotelik-dla-jamnikowatego-Alpena-Do-10-09?p=15285508#post15285508"]Bajki na DVD i Baśnie do czytania do 10,09.[/URL][/QUOTE] Piekne bajki . Bede podnosic jak najczesciej . Quote
Ingrid44 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Dla wszystkich fanow Alpusia od rana pachaca kawusia:kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2: A dla Ogonka tylko herbatka :lol::loveu::lol::loveu: Quote
Wiwi Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Byłam w niedzielę w Uciechowie i na własne oczy widziałam jak Alpiś "prawie" aportuje, własnoręcznie mu rzucałam piłeczkę, troszkę jeszcze trzeba popracować nad oddawaniem, ale podstawy i to duże już są :) Misiu rewelacyjny jest, ale niestety nie może zostać sam nawet na godzinkę... absolutnie nie do domku, w którym nikogko nie ma przez pół dnia, chyba że lubi się codzienną reedekorację wnętrz ;) Mały zadrośnik wtula się calym ciałkiem w człowieka Quote
rotek_ Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 więc jak także dokładam 2 dychy miesięcznie dla alpena mamy w sumie 40zł brakuje 210 Quote
protzlav Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [B]Alpenku, wujaszek nie zapomniał o Tobie !!! Wciąż tu jest i śledzi wątek !!! Hooopaaaj do góóóryyy !!! <D.>[/B] Quote
phase Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 `. "Skradłam" banerek Alpenika. ;) Pokaż się malutki !!. Quote
Shania Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Witam, jestem na zaproszenie Ingrid..finansowo nie dam rady wspomóc, ale zapisuję i podnoszę, hopsaj na górę Alpenku Quote
__Lara Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 To może pójść na żebry, żeby zebrać deklaracje? Quote
Recommended Posts