Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=#000080][SIZE=3][U][B]hmm to po co szukamy mu domu???[/B][/U]
[/SIZE][/COLOR]
umrzeć to może piec który był w schronisku - znalazł dom - i z powrotem trafił do schroniska. Jeżeli Barik trafi do odpowiedniego domu, który uszanuje jego swobodę ( a myślę ze wiele jest takich domów, które nie trzymają psa w domu i odpowiada im pies "podwórkowy samotnik") to Barikowi śmierć nie grozi..

Posted

[quote name='figanna'][color=#000080][size=3][u][b]hmm to po co szukamy mu domu???[/b][/u]
[/size][/color]
umrzeć to może piec który był w schronisku - znalazł dom - i z powrotem trafił do schroniska. Jeżeli barik trafi do odpowiedniego domu, który uszanuje jego swobodę ( a myślę ze wiele jest takich domów, które nie trzymają psa w domu i odpowiada im pies "podwórkowy samotnik") to barikowi śmierć nie grozi..[/quote]

jeśli tak uważasz to przyjeżdżaj. I choćby spróbuj do niego podejść. My ogłaszałysmy go zawsze razem z inką....zależy nam aby był szczęśliwy. Ale co tam.... Nie my za niego płacimy to i g...no mamy do powiedzenia. Ja w takim razie więcej się nie odzywam skoro ty lepiej znasz psa ode mnie.

Posted

nie rozumiem dlaczego w takim razie szukamy mu domu, skoro on się nie nadaje do adopcji?

razem z Inką nie znajdą domu moim zdaniem, chyba że płatny DT/DS - może to dla nich szansa?

ps. możesz się odzywać lub nie - twój wybór

Posted

[quote name='nescca']jeśli tak uważasz to przyjeżdżaj. I choćby spróbuj do niego podejść. My ogłaszałysmy go zawsze razem z inką....zależy nam aby był szczęśliwy. Ale co tam.... Nie my za niego płacimy to i g...no mamy do powiedzenia. Ja w takim razie więcej się nie odzywam skoro ty lepiej znasz psa ode mnie.[/QUOTE]

Nescca ,niepotrzebnie sie ,denerwujesz. Wiesz ,że kazdy chciałby jak najlepiej dla Barika. Figanna prowadzi wątek ,czuje sie odpowiedzialna, ale Monika powinna się odezwać.Ona zapewniła dosć sporą sume deklaracji i tej deklaracji brakuje najbardziej. Jedyne co pozostaje ,to prosic ludzi gdzie sie da ,żeby wsparli Barika choć jedną piąteczką. Nic nam nie pozostaje. Ja osobiście jestem pewna,że pies w innym miejscu odszedł by w krótkim czasie. . Jedynie wchodzi w gre adopcja wspólna ,razem Inką.Ale to byłby cud.

Posted

WIEM.....ALE UWIERZ.... bARIKA WIDZĘ CZĘSTO. CHODZĘ Z NIMI NA SPACERKI I WIDZĘ CO SIĘ DZIEJE. ON UMIERAŁ JAK DO NAS TRAFIŁ. APATIA I ZREZYGNOWANIE BYŁY TAK WIELKIE ŻE NIE SĄDZIŁYŚMY ,ŻE W TYM STANIE POŻYJE DŁUGO. ROBIŁYŚMY CO W NASZEJ MOCY.... NIE JESTEŚMY LAIKAMI. MIMO TO BARIK NIE CHCIAŁ KONTAKTU Z NAMI. DOPÓKI NIE PRZYSZŁA INKA.... WTEDY STAŁ SIĘ CUD. POKOCHAŁ JA NIESAMOWICIE..... UWAŻAM ŻE ROZDZIELENIE ICH TO NAJWIEKSZA TRAGEDIA JAKA MOŻE GO SPOTKAĆ. ZERSZTĄ..... PRZECIEŻ MOŻNA PRZYJACHAĆ DO HOTELU I POBYĆ Z NIMI TROCHĘ. SAMI ZOBACZYCIE. ja na prawdę nie koloryzuję. nigdy wcześniej nie widziałam takiego oddania i przywiązania jak tej dwójki.

Posted

[quote name='nescca']WIEM.....ALE UWIERZ.... bARIKA WIDZĘ CZĘSTO. CHODZĘ Z NIMI NA SPACERKI I WIDZĘ CO SIĘ DZIEJE. ON UMIERAŁ JAK DO NAS TRAFIŁ. APATIA I ZREZYGNOWANIE BYŁY TAK WIELKIE ŻE NIE SĄDZIŁYŚMY ,ŻE W TYM STANIE POŻYJE DŁUGO. ROBIŁYŚMY CO W NASZEJ MOCY.... NIE JESTEŚMY LAIKAMI. MIMO TO BARIK NIE CHCIAŁ KONTAKTU Z NAMI. DOPÓKI NIE PRZYSZŁA INKA.... WTEDY STAŁ SIĘ CUD. POKOCHAŁ JA NIESAMOWICIE..... UWAŻAM ŻE ROZDZIELENIE ICH TO NAJWIEKSZA TRAGEDIA JAKA MOŻE GO SPOTKAĆ. ZERSZTĄ..... PRZECIEŻ MOŻNA PRZYJACHAĆ DO HOTELU I POBYĆ Z NIMI TROCHĘ. SAMI ZOBACZYCIE. ja na prawdę nie koloryzuję. nigdy wcześniej nie widziałam takiego oddania i przywiązania jak tej dwójki.[/QUOTE]

Ja w to wierzę. Inka go uratowała od śmierci. Znałam takie przypadki . Człowiek nie byłby wstanie nic zrobic. Znam tez przypadek ,że zwierzę odeszło razem ze swoim włascicielem i też nic nie dało sie zrobić. Niestety ,psychika tak zwierzat jak i ludzi nie jest jeszcze dokładnie zbadana.Musimy cos pomyśleć ,zeby dac mu szansę .

Posted

[quote name='hotel_lilki']na dziś 890zł zaległości:-o[/QUOTE]

Jasny gwint, strasznie dużo! Kto to spłaci :( trzeba szukać nowych deklaracji - może ktoś pomoże????

Posted

Strasznie tu kiepsko wygląda sytuacja -jednorazowo przesyłam Wam 100 PLN na częściowe spłacenie zaległego długu. Pozostanie
"tylko" 790 PLN długu wobec hoteliku. :)

Posted

założycielem wątku jest Monika - która nie kontaktuje się z nami od dłuższego czasu, dlatego też ja przejęłam wątek, by móc edytować post pierwszy i pilnować tu ładu:)

Lilko - na kogo jest spisana umowa odnośnie Barika w Twoim hotelu?

tutaj odcinek zaklinacza psów- pod koniec jest schroniskowy psiak bardzo lękliwy, nie adopcyjny - a udało się :) zerknijcie:) ps trzeba pobrac film..

[URL]http://chomikuj.pl/i_renka04/Zaklinacz+ps*c3*b3w/Zaklinacz+ps*c3*b3w+-+National+Geographic/Sezon+5/Zaklinacz+ps*c3*b3w+522+Optimus*2c+Gigi+i+Sissy,1482475310.avi(video)[/URL]

Posted

[SIZE=4][B]Ja jeszcze raz pytam, bo nikt mi nie odpowiedział czy ktoś wysyłał zapytanie na pw do deklarowiczów czy podtrzymują swoje deklaracje czy też może umknęło im wpłacanie na Barika?[/B][/SIZE]

[B][SIZE=5][SIZE=4]Je[/SIZE][SIZE=4]żeli z jakiś powodów zrezygnowali, to wypadałoby, żeby sami na wątku o tym napisali.....A może jestem z innego świata ?

A gdzie jest link do wydarzenia na fb ?[/SIZE][SIZE=4]

[/SIZE][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='Figanna'][SIZE=4][B]ty[COLOR=#008000]lko [/COLOR][/B][/SIZE][B][COLOR=green][SIZE=4]monica_26 [/SIZE][/COLOR][SIZE=4]nie wplaca swojej deklaracji ..[/SIZE][/B][/QUOTE]

Chyba jeszcze brakuje Roland-a. Monica faktycznie zniknęła a twierdziła, że nie dopuści do umieszczenia go w schronie - i było
to w listopadzie 2011 i to był Jej ostatni post na Dogo.
Może coś Jej się stało ?!

Posted

[quote name='Figanna']zapytań na pw nie wysyllismy z tego co sie orientuje

tu link do fcb

[URL]http://www.facebook.com/events/194959250611701/?context=create[/URL][/QUOTE]

Byłam na wydarzeniu Barika i napisałam apel o pomoc.
Jest jednak coś nie tak z tym wydarzeniem na fb. Brakuje - "ZAPROŚ ZNAJOMYCH" i po napisaniu tekstu i dołączeniu przeze mnie do tego wydarzenia, nie mogę do niego wrócić na fb.
Czy możesz coś w tym temacie zrobić - poprawić ?