Figanna Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 [COLOR=#000080][SIZE=3][U][B]hmm to po co szukamy mu domu???[/B][/U] [/SIZE][/COLOR] umrzeć to może piec który był w schronisku - znalazł dom - i z powrotem trafił do schroniska. Jeżeli Barik trafi do odpowiedniego domu, który uszanuje jego swobodę ( a myślę ze wiele jest takich domów, które nie trzymają psa w domu i odpowiada im pies "podwórkowy samotnik") to Barikowi śmierć nie grozi.. Quote
nescca Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 [quote name='figanna'][color=#000080][size=3][u][b]hmm to po co szukamy mu domu???[/b][/u] [/size][/color] umrzeć to może piec który był w schronisku - znalazł dom - i z powrotem trafił do schroniska. Jeżeli barik trafi do odpowiedniego domu, który uszanuje jego swobodę ( a myślę ze wiele jest takich domów, które nie trzymają psa w domu i odpowiada im pies "podwórkowy samotnik") to barikowi śmierć nie grozi..[/quote] jeśli tak uważasz to przyjeżdżaj. I choćby spróbuj do niego podejść. My ogłaszałysmy go zawsze razem z inką....zależy nam aby był szczęśliwy. Ale co tam.... Nie my za niego płacimy to i g...no mamy do powiedzenia. Ja w takim razie więcej się nie odzywam skoro ty lepiej znasz psa ode mnie. Quote
Figanna Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 nie rozumiem dlaczego w takim razie szukamy mu domu, skoro on się nie nadaje do adopcji? razem z Inką nie znajdą domu moim zdaniem, chyba że płatny DT/DS - może to dla nich szansa? ps. możesz się odzywać lub nie - twój wybór Quote
Javena Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 [quote name='nescca']jeśli tak uważasz to przyjeżdżaj. I choćby spróbuj do niego podejść. My ogłaszałysmy go zawsze razem z inką....zależy nam aby był szczęśliwy. Ale co tam.... Nie my za niego płacimy to i g...no mamy do powiedzenia. Ja w takim razie więcej się nie odzywam skoro ty lepiej znasz psa ode mnie.[/QUOTE] Nescca ,niepotrzebnie sie ,denerwujesz. Wiesz ,że kazdy chciałby jak najlepiej dla Barika. Figanna prowadzi wątek ,czuje sie odpowiedzialna, ale Monika powinna się odezwać.Ona zapewniła dosć sporą sume deklaracji i tej deklaracji brakuje najbardziej. Jedyne co pozostaje ,to prosic ludzi gdzie sie da ,żeby wsparli Barika choć jedną piąteczką. Nic nam nie pozostaje. Ja osobiście jestem pewna,że pies w innym miejscu odszedł by w krótkim czasie. . Jedynie wchodzi w gre adopcja wspólna ,razem Inką.Ale to byłby cud. Quote
nescca Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 WIEM.....ALE UWIERZ.... bARIKA WIDZĘ CZĘSTO. CHODZĘ Z NIMI NA SPACERKI I WIDZĘ CO SIĘ DZIEJE. ON UMIERAŁ JAK DO NAS TRAFIŁ. APATIA I ZREZYGNOWANIE BYŁY TAK WIELKIE ŻE NIE SĄDZIŁYŚMY ,ŻE W TYM STANIE POŻYJE DŁUGO. ROBIŁYŚMY CO W NASZEJ MOCY.... NIE JESTEŚMY LAIKAMI. MIMO TO BARIK NIE CHCIAŁ KONTAKTU Z NAMI. DOPÓKI NIE PRZYSZŁA INKA.... WTEDY STAŁ SIĘ CUD. POKOCHAŁ JA NIESAMOWICIE..... UWAŻAM ŻE ROZDZIELENIE ICH TO NAJWIEKSZA TRAGEDIA JAKA MOŻE GO SPOTKAĆ. ZERSZTĄ..... PRZECIEŻ MOŻNA PRZYJACHAĆ DO HOTELU I POBYĆ Z NIMI TROCHĘ. SAMI ZOBACZYCIE. ja na prawdę nie koloryzuję. nigdy wcześniej nie widziałam takiego oddania i przywiązania jak tej dwójki. Quote
Javena Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 [quote name='nescca']WIEM.....ALE UWIERZ.... bARIKA WIDZĘ CZĘSTO. CHODZĘ Z NIMI NA SPACERKI I WIDZĘ CO SIĘ DZIEJE. ON UMIERAŁ JAK DO NAS TRAFIŁ. APATIA I ZREZYGNOWANIE BYŁY TAK WIELKIE ŻE NIE SĄDZIŁYŚMY ,ŻE W TYM STANIE POŻYJE DŁUGO. ROBIŁYŚMY CO W NASZEJ MOCY.... NIE JESTEŚMY LAIKAMI. MIMO TO BARIK NIE CHCIAŁ KONTAKTU Z NAMI. DOPÓKI NIE PRZYSZŁA INKA.... WTEDY STAŁ SIĘ CUD. POKOCHAŁ JA NIESAMOWICIE..... UWAŻAM ŻE ROZDZIELENIE ICH TO NAJWIEKSZA TRAGEDIA JAKA MOŻE GO SPOTKAĆ. ZERSZTĄ..... PRZECIEŻ MOŻNA PRZYJACHAĆ DO HOTELU I POBYĆ Z NIMI TROCHĘ. SAMI ZOBACZYCIE. ja na prawdę nie koloryzuję. nigdy wcześniej nie widziałam takiego oddania i przywiązania jak tej dwójki.[/QUOTE] Ja w to wierzę. Inka go uratowała od śmierci. Znałam takie przypadki . Człowiek nie byłby wstanie nic zrobic. Znam tez przypadek ,że zwierzę odeszło razem ze swoim włascicielem i też nic nie dało sie zrobić. Niestety ,psychika tak zwierzat jak i ludzi nie jest jeszcze dokładnie zbadana.Musimy cos pomyśleć ,zeby dac mu szansę . Quote
kaja555 Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 no to trzeba go z Inką ogłaszać, ja zmienię mu moją tablicę żeby były dwa psy, wiem, że to graniczy z cudem, ale co zrobić Quote
wtatara Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Sytuacja jeszcze gorsza wtatara 20 zł kaja555 10 zł Rnts 50 zł Felka 30 zł Javena VII 20 zł Razem 130 zł przelewam Quote
hotel_lilki Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Bariczek dostał 130zł...to ciągle mało...a dług rośnie...:roll: Quote
__Lara Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='hotel_lilki']na dziś 890zł zaległości:-o[/QUOTE] Jasny gwint, strasznie dużo! Kto to spłaci :( trzeba szukać nowych deklaracji - może ktoś pomoże???? Quote
hotel_lilki Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Chyba tracę nadzieję...:roll: na nowe wpłaty, [U]a stare[/U]? o to jst pytanie.... Quote
rents Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Strasznie tu kiepsko wygląda sytuacja -jednorazowo przesyłam Wam 100 PLN na częściowe spłacenie zaległego długu. Pozostanie "tylko" 790 PLN długu wobec hoteliku. :) Quote
AtaO Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Kasa od [B]rents[/B] została wysłana i jest już na koncie skarbnika. Quote
rents Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Czy skarbnik / założyciel wątku upomniał/a się o zaległe wpłaty u deklarowiczów ? Quote
Figanna Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 założycielem wątku jest Monika - która nie kontaktuje się z nami od dłuższego czasu, dlatego też ja przejęłam wątek, by móc edytować post pierwszy i pilnować tu ładu:) Lilko - na kogo jest spisana umowa odnośnie Barika w Twoim hotelu? tutaj odcinek zaklinacza psów- pod koniec jest schroniskowy psiak bardzo lękliwy, nie adopcyjny - a udało się :) zerknijcie:) ps trzeba pobrac film.. [URL]http://chomikuj.pl/i_renka04/Zaklinacz+ps*c3*b3w/Zaklinacz+ps*c3*b3w+-+National+Geographic/Sezon+5/Zaklinacz+ps*c3*b3w+522+Optimus*2c+Gigi+i+Sissy,1482475310.avi(video)[/URL] Quote
AtaO Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [SIZE=4][B]Ja jeszcze raz pytam, bo nikt mi nie odpowiedział czy ktoś wysyłał zapytanie na pw do deklarowiczów czy podtrzymują swoje deklaracje czy też może umknęło im wpłacanie na Barika?[/B][/SIZE] [B][SIZE=5][SIZE=4]Je[/SIZE][SIZE=4]żeli z jakiś powodów zrezygnowali, to wypadałoby, żeby sami na wątku o tym napisali.....A może jestem z innego świata ? A gdzie jest link do wydarzenia na fb ?[/SIZE][SIZE=4] [/SIZE][/SIZE][/B] Quote
Figanna Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 zapytań na pw nie wysyllismy z tego co sie orientuje tu link do fcb [URL]http://www.facebook.com/events/194959250611701/?context=create[/URL] Quote
Figanna Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 [SIZE=4][B]ty[COLOR=#008000]lko [/COLOR][/B][/SIZE][B][COLOR=green][SIZE=4]monica_26 [/SIZE][/COLOR][SIZE=4]nie wplaca swojej deklaracji ..[/SIZE][/B] Quote
AtaO Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [quote name='Figanna'][SIZE=4][B]ty[COLOR=#008000]lko [/COLOR][/B][/SIZE][B][COLOR=green][SIZE=4]monica_26 [/SIZE][/COLOR][SIZE=4]nie wplaca swojej deklaracji ..[/SIZE][/B][/QUOTE] Chyba jeszcze brakuje Roland-a. Monica faktycznie zniknęła a twierdziła, że nie dopuści do umieszczenia go w schronie - i było to w listopadzie 2011 i to był Jej ostatni post na Dogo. Może coś Jej się stało ?! Quote
AtaO Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [quote name='Figanna']zapytań na pw nie wysyllismy z tego co sie orientuje tu link do fcb [URL]http://www.facebook.com/events/194959250611701/?context=create[/URL][/QUOTE] Byłam na wydarzeniu Barika i napisałam apel o pomoc. Jest jednak coś nie tak z tym wydarzeniem na fb. Brakuje - "ZAPROŚ ZNAJOMYCH" i po napisaniu tekstu i dołączeniu przeze mnie do tego wydarzenia, nie mogę do niego wrócić na fb. Czy możesz coś w tym temacie zrobić - poprawić ? Quote
nombre Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Jaki jest teraz aktualny numer konta na Barika, bo wpłacałam miesiac temu i cos mi sie wydaje ze nie na to co trzeba Quote
Recommended Posts