Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczepionka p.wściekliźnie jest szczepionką mało inwazyjną i niewymagającą. Co innego kompleksowa p.wirusówkom. - tu stan zdrowia musi być satysfakcjonujący. Inaczej można psiakowi bardzo zaszkodzić.
Więc obowiązkowe szczepienie można Mu wykonać. Z resztą poczekać na wywiad lekarski.
Jak plany łapankowe??

Posted

Pojechałam do weta i zakupiłam 3 tabletki Sedalinu. Lekarka powiedziała, żeby najpierw dac mu jedną i odczekać 40-60 min i zobaczyć jak zadziala, ewentualnie gdyby Dziadka nie ruszyło dołożyć drugą., max 3 tabletki. Najlepiej byłoby gdyby na jedną była już reakcja, bo bedzie najbardziej bezpieczna dla serducha Dziadka. Wzięłam tabletki dla psów do 15 kg.

Nie wiem natomiast jak załatwić sprawę szczepienia psa przed wyjazdem.
Nie ma także transportu, orientujecie się kto mógłby pomóc w przewiezieniu psa? Wchodziłam na mapę Dogo i jest tam kilka osób z mojego rejonu, może możecie kogoś polecić, do kogo napisać, zadzwonić?

Posted

a gdzie dziadzio ma jechac?i sedelin trzeba podac mu w miare wczesnie, tak zeby byl czas do wieczora, ja jak sie mu poda pozno to nie daj boze sie ciemno zrobi i go nikt nie znajdzie, a dasz rede sama go przypilnowac czy bedzie ktos kto pomoze?

Posted

zatem Monica_26 przy pierwszym podaniu sedalinu nie nakarm Go zbytnio, bo po resztę już nie wróci.
Gruby plaster czegoś w co ładnie tabletka da się wcisnąć np. pasztet i na tym koniec.
Jak nie zadziała po tym czasie, a przy za małej dawce może tak właśnie być, to przynajmniej będzie miał ochotę na więcej .. pasztetu z wkładką ;)
Musisz mieć kogoś do pomocy, żeby Dziadzia wziąć na koc jak już się położy i razem Go przenosić jak w hamaku.
Sama nie poradzisz a też we dwie bezpieczniej, bo nie będziesz musiała Go bezpośrednio na ręce brać (nigdy nie wiadomo jak On zareaguje na taką bliskość i chwytanie przez człowieka).

Posted

hej! :) wpłaciłam w tej chwili 40 zł za dwa miesiące. za sierpień i wrzesień pieniążka dla bródki (bo ma bródkę prawda:))?) nie wchodziłam wczesniej na ten pierwszy post z rozliczeniami i teraz weszłam i tam jest pytanie czy ja jednorazowo czy na stałe. więc to miało być na stałe i będzie. moja deklaracja to 20 zł miesięcznie. wiem, że różnie jest i ci którzy się deklarują zapominają o psiaku, już się o tym naczytałam tu. ale nie wyobrażam sobie zrobić czegoś takiego. nie zapomnę o nim i będę wpłacać puki on będzie. oby długo:)

Posted

[quote name='nombre']a gdzie dziadzio ma jechac?i sedelin trzeba podac mu w miare wczesnie, tak zeby byl czas do wieczora, ja jak sie mu poda pozno to nie daj boze sie ciemno zrobi i go nikt nie znajdzie, a dasz rede sama go przypilnowac czy bedzie ktos kto pomoze?[/QUOTE]
Na Dziadzia czeka hotelik u ULKA12, sama raczej nie dałabym rady, chyba by mi pikawa stanęła ze strachu, dziewczyny zaoferowały pomoc.

Posted

[quote name='felka']hej! :) wpłaciłam w tej chwili 40 zł za dwa miesiące. za sierpień i wrzesień pieniążka dla bródki (bo ma bródkę prawda:))?) nie wchodziłam wczesniej na ten pierwszy post z rozliczeniami i teraz weszłam i tam jest pytanie czy ja jednorazowo czy na stałe. więc to miało być na stałe i będzie. moja deklaracja to 20 zł miesięcznie. wiem, że różnie jest i ci którzy się deklarują zapominają o psiaku, już się o tym naczytałam tu. ale nie wyobrażam sobie zrobić czegoś takiego. nie zapomnę o nim i będę wpłacać puki on będzie. oby długo:)[/QUOTE]
Dziękuję za wpłatę, pieniążki jeszcze nie dotarly, ale zrobię edycję tytułu, a jak wpłata dotrze to dopisze wszystko w rozliczeniu. Czyli brakowałoby 30 zł do opłaty hoteliku, jak dobrze, że coraz mniej...

Posted

[quote name='AgusiaP']Monika ja przez wekend nie będę miała prawdopodobnie dostępu do netu. Jak coś to dzwoń ;) Jejku najgorsze jest to, że nie ma transportu...[/QUOTE]
Chyba mamy transport:lol:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/192888-Transport-%C5%9Bl%C4%85sk[/url]

Posted

[quote name='Martecek']jakiej kwoty jeszcze brakuje?[/QUOTE]
Do hoteliku 30 zł a jeszcze coś na weta trzeba mieć, ale nie wiem ile tak mniej więcej potrzeba? Ja od siebie jeszcze mogę te 30 zł dołożyć.

Posted

[quote name='nombre']monica, ja wplacalam poprzednio 20 zl jednorazowej i wplace jeszcze dzisiaj 20 stalej deklaracji, tak ja wczoraj pisalam[/QUOTE]
Ok, dopiszę do deklaracji w pierwszym poście wpłate stałą :)

Posted

Przyszła wpłata od Felki :) Mamy 380 zł. Na hotel Dziadek już uzbierał. Chyba już powinien się szykować do drogi;). Zobaczymy co jeszcze z transportem, jak będzie ok to myślę, że możemy się umawiać na akcje.

Posted

Transport dla Dziadzia już jest, na hotelik też już uzbierał. Martwi mnie kwestia zaszczepienia psa, bo skoro trzeba staruszka złapać podstępem, to jak go zaszczepić? Co o tym myślicie, bo ja przyznam szczerze nie wiem, może poradzicie?