vena&vivi Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Przestawie nasze Toruńskie bullki, proszę o pomoc w ogłaszaniu i szukaniu domków;) Zaczniemy od naszego ślicznego cukiereczka - dziewczynki. Nie ma tragicznej historii ot po prostu została przywieziona przez pracownika z ulicy, nie była wygłodzona ani zaniedbana a mimo to nikt jej nie szukał. Pisać o niej można w samych superlatywach - miła, kontaktowa, energiczna ale ostrożna. Ma ona cudowne i rozbrajające spojrzenie i to mówi samo za siebie. To ludzi jest jak najbardziej pozytywnie nastawiona, do psów nie sprawdzaliśmy aczkolwiek nie nakręca się i nie odpowiada jak psy z bosku naprzeciwko ją obszczekują, jest raczej zaciekawiona.Sunia ma ok 1 roku. Quote
vena&vivi Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 Tajson to przykład na to iż zwierzęta również czują. Trafił do schroniska z powodu śmierci właściciela, wpadł w depresję, nie chciał jeść, nie ufał nam. Tajson odczuwał ból, ból po stracie bliskiej osoby. Marcin postanowił o niego powalczyć, zabierał go na spacery, usiadł z nim w kojcu i okazało się, że Tajson potrafi zaufać, wpatrzyć się w swojego człowieka. W tej chwili jest to pies jednego opiekuna - Marcina, nas też lubi, zje z nami, wyjdzie ale to już nie to samo. Tajson potrzebuje człowieka cierpliwego, który poczeka na jego miłość i oddanie. Tajson w towarzystwie nowych osob czuje się niepewnie, trzeba dać mu czas aby zobaczył, że nic mu nie grozi. Mimo swoich przeżyć jest psem zrównoważonym, na spacerach raczej nie wykazuje zainteresowanie samochodami, innymi psami, dziećmi, rowerami.Puszczony luzem na terenie schroniska nie uciekał, nie dobiega do kojców i nie kłuci się z psami jednak nie wiemy jaki jest w bezpośrednim kontakcie. Tajson ma 5 lat. Taki był ze mną i fur na początku Później się troszkę ożywił bo przecie my nie takie złe baby. Ale taki jest z Marcinem. Quote
vena&vivi Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 Teraz mój świński ryjek. Najulubieńszy pies mój to jest :evil_lol: Prosiaczek jest psem o niesamowitej energii, całym sobą jest nastawiony na człowieka - nieraz też całym sobą wpada na człowieka:diabloti: Jego życie to ludź i praca z nim. Doskonały pies do każdego rodzaju sportu i kursów - on to kocha. Bawi się ze mną na placu gdzie wkoło były wybiegi innych psów - nic go one nie interesowały. Ja o nim nic nie muszę pisać proszę zobaczcie zdjęcia. Sama po niego jechałam - dostałam zgłoszenie, że amstaf biega przy szkole (już miałam wizje panikujących matek) i co ja widze na miejscu - małego perszinga, który doskonale bawi się z dziećmi. Te rzucały mu piłke a mu nogi z dupy wychodziły żeby ją dorwać i przynieść:) Dzieci wyjmowały mu ją z pyska. A teraz suche i nudne fakty - daje ze sobą zrobić wszystko, ładnie się zachowuje przy jedzonku (proszę nie pisać, że za gruby bo wiem:evil_lol:). Quote
vena&vivi Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 Mamy jeszcze Hektorka, niestety nie radzi sobie on w schroniskowych warunkach i trzeba go wyciągnąć. Mamy miejsce w hoteliku tylko kasy brak, zapraszam na jego wątek i prosimy o deklarację bądz wpłaty jednorazowe. http://www.dogomania.pl/threads/184926-Hektor-bulowaty-mix-deklaracje-sta%C5%82e-potrzebne-Toru%C5%84/page16 Oto nasz słodziak Bazarek na opłacenia hoteliku dla Hektorka. ZAPRASZAM http://www.dogomania.pl/threads/189407-Dla-Psiak%C3%B3w-kotk%C3%B3w-i-chomika-nawet-na-Hektorka-do-31-lipca Quote
Cajus JB Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 To się zapisuję. Trzeba Im porobić allegra i mnóstwo ogłoszeń. Nad ranem wyślę kilka ukierunkowanych pw. Quote
furciaczek Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 I ja sobie zapisze a co! Allegro ja sobie zamawiam hihi jak sie uporam ze zdieciami to wszystkim zrobie, dzisiaj juz pewnie nie dam rady bo sporo fot zostalo do zgrania ale jutro sie pooglasza :) Quote
ilon_n Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 dorzucę foteczki Tajsona, Brzydala i nie tylko :) Quote
furciaczek Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 To jak paszportowe hihihi http://img541.imageshack.us/img541/6618/zdjcie0260n.jpg Super psisko, mam nadzieje ze domek szybko sie znajdzie. Quote
ilon_n Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 oto vel Brzydal ;) Pies rudy z białym kołnierzem pozycja 406/10 około 5 lat. Żywiołowy, kontaktowy. Raczej dla osoby doświadczonej. Potrafi nakręcać się. Nie wykazuje agresji do ludzi. Quote
ilon_n Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Ani ulubieniec - świnkowaty ryjek ;) Pręgowany poz. 273/10 kastrowany, niski o mocnej budowie, troszkę za gruby. Bardzo sympatyczny, milusiński, cichy, mało kłopotliwy, lubi dzieci. Pięknie bawi się piłką. Na spacerach trochę szarpie się ze smyczą. W karmieniu też bez problemu. i jeszcze Hektorek w dwóch ujęciach Quote
ilon_n Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Chyba brakuje tu jeszcze przeuroczej Luny .. ale może za wcześnie na Nią, bo to świeżynka wciąż na kwarantannie, hmm? To ja na dziś żegnam bullowate towarzystwo z Hektorem i Tajsonem w szczególności .. mam nadzieję na szerszy odzew po ostatniej obfitej wysyłce spamu .. ;) Quote
vena&vivi Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Ilon jest suńka jako pierwsza, nie wpisałam psa rudo- białego ale wpisze to w 1 post bo już mamy zdjęcia :) A jeśli miałaś na myśli tą suke z 1 posta to ona nie ma kwarantanny i siedzi już ok 1,5 -2 miesiące. Quote
ilon_n Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 vena&vivi napisał(a):Ilon jest suńka jako pierwsza, nie wpisałam psa rudo- białego ale wpisze to w 1 post bo już mamy zdjęcia :) A jeśli miałaś na myśli tą suke z 1 posta to ona nie ma kwarantanny i siedzi już ok 1,5 -2 miesiące. to pewnie ja mylę coś z pannami .. sądziłam, że Luna (sunia z Rubinkowa, przyjechała z książeczką zdrowia, od kolesia co teraz też jakby w kojcu siedzi ;) ) jest świeżą lokatorką .. ale to może ta sama co w pierwszym poście :) Quote
vena&vivi Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 AA to z tego co wiem to pies, musimy poczekać aż miną 2 tyg, bo pan w ciupie ale może rodzina odbierze psa. Quote
ilon_n Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 vena&vivi napisał(a):AA to z tego co wiem to pies, musimy poczekać aż miną 2 tyg, bo pan w ciupie ale może rodzina odbierze psa. Si-si, to o tym psiaku myślę. No to byłoby super, gdyby krewni zabrali do domciu, bo pana może się nie doczekać jeśli dostał dłuższy "urlop" ;) .. wpis w książeczce brzmi "Luna", więc sądzę, że jest panną :) Quote
furciaczek Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=1160933664 http://allegro.pl/show_item.php?item=1160930021 http://allegro.pl/show_item.php?item=1160658394 http://allegro.pl/show_item.php?item=1160650702 Quote
vena&vivi Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Dziękujemy ciocia :) Może ktoś nam banerek zrobi - prosimy. Quote
furciaczek Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 vena&vivi napisał(a):Dziękujemy ciocia :) Może ktoś nam banerek zrobi - prosimy. To ide zamowic, dziewczyna jedna robi super banerki :) Tylko jaki napis? TTB Torun, Bullowate z Torunia?? Quote
ilon_n Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 vena&vivi napisał(a):Dziękujemy ciocia :) Może ktoś nam banerek zrobi - prosimy. jest taka osoba blacky764 :) właśnie robi banerki wszystkim psiakom na dogo :) http://www.dogomania.pl/threads/189412-Zrobi%C4%99-banerki-dla-zwierzaczk%C3%B3w-!-PISZCIE-W-TYM-TEMACIE.-INFO-W-1-po%C5%9Bcie.?p=15056335#post15056335 zgłosić??? Quote
vena&vivi Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Jak jej będzie pasowało, niech dobierze byle piknie było. Quote
andzia69 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 sobię zaznaczę...ech...kolejny wątek z bullowatymi:(:( dlaczego ludzie są tak podli:( Quote
furciaczek Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 andzia69 napisał(a):sobię zaznaczę...ech...kolejny wątek z bullowatymi:(:( dlaczego ludzie są tak podli:( Gdzies Ty sie podziwala, wieki Cie nie widzialam!! Quote
andzia69 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 furciaczek napisał(a):Gdzies Ty sie podziwala, wieki Cie nie widzialam!! aaa...mam problemy z netem:( siedzę nad morzem i tu tylko na radiowy jestem zdana:( no i efekt taki, że go mam od czasu do czasu:( dzisiaj sie udało to nadrabiam zaległości....i powiem ci, ze sie załamałam:(:( tyle bullowatych bid:placz::placz::placz: w Mielcu na dt/ds czeka sliczność - biały 6 mies psiak:-( Quote
furciaczek Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 andzia69 napisał(a):aaa...mam problemy z netem:( siedzę nad morzem i tu tylko na radiowy jestem zdana:( no i efekt taki, że go mam od czasu do czasu:( dzisiaj sie udało to nadrabiam zaległości....i powiem ci, ze sie załamałam:(:( tyle bullowatych bid:placz::placz::placz: w Mielcu na dt/ds czeka sliczność - biały 6 mies psiak:-( Oj wysypalo sie ich ostatnio...az zal patrzec doslownie :( Quote
vena&vivi Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Cisza na naszych bulkach, ciotki i wujkowie ogłoszenia potrzebne. Quote
Recommended Posts