Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Faduś żyje sobie w swoim świecie , jego stan na szczęście się nie pogarsza, tylko oczka łzawią. Kasia będzie w najbliższym czasie u niego to zrobi zdjęcia. Ja coś nie mogę do niego dotrzeć z braku czasu.. Ale w końcu dotre.

Posted

[quote name='_bubu_']Faduś żyje sobie w swoim świecie , jego stan na szczęście się nie pogarsza, tylko oczka łzawią. Kasia będzie w najbliższym czasie u niego to zrobi zdjęcia. Ja coś nie mogę do niego dotrzeć z braku czasu.. Ale w końcu dotre.

Np
coronaaj
już dawno prosiła, nie wiem czy ktoś jej podał.. Bubu a nie możesz numeru konta wstawić na pierwszej stronie......
Osoby które się nim interesują chcieliby co jakiś czas wieści o nim. Chyba to normalne..... Sorki ale skoro ty nie masz czasu to moze ktoś inny mógłby się tym zająć. Masz kogoś? Nie uzbieramy kasy w takim temie i z taką organizacją- sory!

Posted

coronaaj już dawno wysłałam nr konta. Oficjalnie nie będę podawać bo to moje prywatne konto. Nic mi nie wiadomo o tym, żeby ktoś inny nie dostał jeszcze numeru.
Niestety Aleksandro ale nie mnie kto wyręczyć a mam bardzo dużo podopiecznych a czasu niewiele.
Mam nadzieję , że inne osoby , które również interesują się losem Fado są bardziej wyrozumiałe niż Ty.

Posted

[quote name='_bubu_']coronaaj już dawno wysłałam nr konta. Oficjalnie nie będę podawać bo to moje prywatne konto. Nic mi nie wiadomo o tym, żeby ktoś inny nie dostał jeszcze numeru.
Niestety Aleksandro ale nie mnie kto wyręczyć a mam bardzo dużo podopiecznych a czasu niewiele.
Mam nadzieję , że inne osoby , które również interesują się losem Fado są bardziej wyrozumiałe niż Ty.[/QUOTE

Może są bardziej wyrozumiali. Ja jednak chciałabym więcej i częściej informacji na temat psa któremu pomagam. No ale cóż, jak się nie da to się nie da.

Posted

rzeczywiście Faduś jest podnoszony, ale mało o nim wiemy. Bubu, przecież to nie jest wyrzut do Ciebie kochana, masz prawo nie wyrabiac się czasowo, stąd propozycja Alexandry, żeby ktoś pomógł ci uzupełniać wątek.
Wszyscy chcemy jak najlepiej dla Fadusia. Trzymaj się ciepło. I tak jesteś wielka, że jakoś to ogarniasz. Poszukaj kogoś kto ci chociaż pouzupełnia wiadomości na dogo.

Posted

Chętni do pomocy nie stoją w kolejce niestety.
Kasia jeśli ma czas to również wpisuje informacje.
A jeśli ja mam nowe info to tez je wpisuję. U Fado nic atrakcyjnego się nie dzieje. Ale to chyba dobrze , że żyje sobie w spokoju prawda?

Posted

To samo miałam napisać - moim zdaniem nie ma sensu pisać co parę dni, że u Fado wszystko bez zmian. Były świeże wiadomości, gdy Fado potrzebował pilnej pomocy - zainteresowanie było takie same. Teraz potrzeba spłacić dług i utrzymać naszego podopiecznego, a ludzi jeszcze mniej...

Posted

Może kupię jedną chustkę

Casablanka, to kup i podaruj chusteczkę Lolusiowi z mojego podpisu;). W piątek ma publiczne występy i taka chusteczka bardzo by mu sie przydała....:razz:

Posted

togaa napisał(a):
W piątek ma publiczne występy i taka chusteczka bardzo by mu sie przydała....:razz:

Już jutro? Nie zdążyłaby dojść do mnie, a już napewno do ciebie...szkoda, że tak późno zajżałam...
A do kiedy chusteczki są do kupienia?

Posted

_bubu_ napisał(a):
Chętni do pomocy nie stoją w kolejce niestety.
Kasia jeśli ma czas to również wpisuje informacje.
A jeśli ja mam nowe info to tez je wpisuję. U Fado nic atrakcyjnego się nie dzieje. Ale to chyba dobrze , że żyje sobie w spokoju prawda?

Oczywiście, że to dobrze, ze ma spokój. Bubu, rozumiem, że jesteś przytłoczona tym wszystkim. Myslę, że tu chodziło bardziej o jakieś info i zdjęcie raz na jakiś czas. Zgadzam się, że trzeba skoncentrować się na spłacie długu. Pomagamy jak umiemy, ale sama wiesz, że na odległośc jest ciężko.
Trzymaj się

Posted

Skopiowane
Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom?

Podaję link do wątku,roześlijcie tą wiadomosć dalej.Myślę, że warto.
http://www.dogomania.pl/threads/1440...4#post16197794

Posted

Casablanca napisał(a):
Już jutro? Nie zdążyłaby dojść do mnie, a już napewno do ciebie...szkoda, że tak późno zajżałam...
A do kiedy chusteczki są do kupienia?

ha, ha...to sie mylisz? Pinczerka ktora wystawia chusteczki mieszka kilometr odemnie...;).

Ale to nic, Lolus wystapi bez chusteczki...;) I tak gapia sie wszyscy tylko na jego pieluchę...Dzieki za dobre chęci.

Posted

dudson13 napisał(a):
Myslę, że tu chodziło bardziej o jakieś info i zdjęcie raz na jakiś czas.

Byłam u Fado w poniedziałek, mam kilka zdjęć z tej wizyty i postaram się je jak najszybciej wstawić ( nie obiecuje dzisiaj bo od kilku dni skutecznie rozkłada mnie grypa i chwila na kompie kończy się bólem głowy :shake:)

U Fado całkiem w porządku, zdecydowanie lepiej radzi sobie na zewnątrz niż w domu. Troszkę słabną mu stawy i dobrze byłoby czymś go wzmocnić. Gubi już zimową sierść - może w końcu skończy się ta zima :p
Ogólnie niewiele się u niego zmienia. Psiak żyje sobie spokojnie w swoim świecie, ożywia się dopiero jak widzi otwartą bramę i możliwość ucieczki. Także spacerować lubi ;) Apetyt też mu dopisuje .
Zdjęcia wkrótce ;)

Posted

togaa napisał(a):
ha, ha...to sie mylisz? Pinczerka ktora wystawia chusteczki mieszka kilometr odemnie...;).

Ale to nic, Lolus wystapi bez chusteczki...;) I tak gapia sie wszyscy tylko na jego pieluchę...Dzieki za dobre chęci.

Kurcze, żebym to prędej wiedziała :(

Posted

Z Fado gorzej :( łapki nagle bardzo osłabły. Zapewne od zmian w kręgosłupie. Przy badaniu okazało się, że serce też się pogorszyło i musi zacząć brać dodatkowe leki.
Dziś czuje się trochę lepiej. Miejmy nadzieję , że to tymczasowy kryzys i szybko stanie na nogi. martwie się o staruszka. We wtorek chciałabym go odwiedzić.