Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś do schroniska trafił niemłody już, bo 17-letni kudłaty psiak, zupełnie głuchy i ślepy. Oddała go pani, która nie może się nim już dłużej zajmować, ze względu na swój stan zdrowia...
Nie ma się co oszukiwać - w schronisku nie ma miejsca na głuchego, ślepego, starego psa, dlatego z pewnością zostanie on uśpiony...
Pewnie nie zakładałabym tego wątku, gdyby nie wzruszyła mnie jego historia, jego pożegnanie z właścicielką... Pani płakała, obiecywała, że będzie dzwonić, opowiadała, jakim był cudownym przyjacielem, jak woziła go na rowerze... prosiła o zapewnienia, że piesek będzie miał dobrze, że nie będzie mu niczego brakować... Pracownicy oczywiście powiedzieli, że włos mu tu z głowy nie spadnie. Nie potrafię sobie wyobrazić, co przeżyje ta kobieta, gdy pewnego dnia zadzwoni i dowie się, że jej wieloletni przyjaciel został uśpiony, mimo iż obiecywano jej, że będzie miał tu dobrze... :-(
Błagam, pomóżcie!
Pilnie potrzebujemy DT dla staruszka, inaczej nie ma on szans... :-(
Mimo swoich wad, jest to bardzo pogodny, radosny pies. Przyjacielsko nastawiony, lubi głaskanie... Jak typowy kochający psi staruszek... Łagodny, dał sobie powycinać kołtuny (na razie nie wszystkie), nie przejawiał agresji, choć z pewnością było to dla niego nieprzyjemne... Przeżył dzisiaj tyle stresu...

Zdjęcia Staruszka (zrobione przed wycięciem kołtunów):

Teraz wygląda nieco gorzej, ale z pewnością będzie mu lżej... http://img291.imageshack.us/img291/4349/13s060.jpg

Prosimy o pomoc, szczególnie ludzi dobrej woli, którzy mogą podarować mu kawałek dachu nad głową (hotel raczej nie byłby najlepszym rozwiązaniem, ze względu na zaawansowany wiek maluszka...)... Nie chcemy, aby odszedł w schronisku, łamiąc tym samym serce swojej właścicielce... :-(

Posted

Znalazłam watek przypadkiem,wiec tak trzeba wziąśc sie za ogłoszenia,rozesłać watek innym dogomaniakom w sporej ilości aby wiele osób sie o nim dowiedziało,piesek jest sliczny i mysle ze domek napewno znajdzie , co jeszcze moze poszukac płatnego domku tymczasowego ??? w końcu sa takie i zbierac deklaracje??potrzebny bannerek, kontakt do ogloszeń

Posted

Dane do kontaktu: tel. 662-637-150
e-mail: [email protected]
gg: 7557669

Zaraz zajmę się ogłoszeniami...

Chłopak ma się w miarę dobrze. Przycięłam mu dzisiaj kołtuny na przednich łapkach, ale i tak ciągle zakołtuniony jest... Zostały same najgorsze miejsca, takie, których dotykania nie lubi (łapki, uszy, pyszczek, tyłeczek).
Ogólnie pogodny, chętnie je, wygląda na to, że jest w miarę w porządku...

Ale to schronisko, takich psów się tu nie trzyma... :-(

Posted

Tak wygląda nasz staruszek po przycięciu. Nie jest to pewnie najmodniejsza, ani najpiękniejsza psia fryzura, ale nie posiadam niestety zbytnich zdolności fryzjerskich...

Trochę jeszcze zostało, będę u niego we wtorek, ale nie wiem, czy on do tego czasu będzie... :placz:

Posted

A nie mogą go w schronisku trochę potrzymać, poczekać ?
Może gdyby ogłoszenia porobić psiakowi to by domek się znalazł ?
A może ktoś da biedakowi DT :( ?

A jak on w ogóle ma na imię ?

Posted

Rany :( Znajdziemy mu tymczas na pewno, tylko czy ktoś może poprosić schron by dali nam jeszcze kilka dni na wyciągnięcie psiaka?
Zaczynam rozsyłać wątek.

Wiadomo jaki on jest do innych psów?

Posted

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że na imię ma Czampi.

Mam nadzieję, że dadzą choć kilka dni... Wiedzą, że wolontariusze się nim zainteresowali, więc pewnie dadzą nam chwilkę na zdziałanie czegoś. We wtorek go sobie zarezerwuję - raczej nie uśpią psa, którego ktoś ma zabrać...

Nie wiem, jak on do innych psów, sprawdzę we wtorek...

Posted

Na teraz to przydałby się pewnie tymczasowy domek, żeby piesek nie musiał tam być w schronisku i był bezpieczny.
Ale z darmowymi dt to trudno jest, no z znowu taki płatny tymczas to kosztuje, przynajmniej z 250zł.

Posted

Ogłoszenia zrobione. Dzięki Ig.

Co do płatnych DT - nie wiem, czy to ma sens... Zawsze obawiam się, że taki człowiek działa dla pieniędzy, a nie z potrzeby serca... No i skąd pieniądze wziąć :shake: