Jump to content
Dogomania

Owczarek podhalański (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

O mama!!! Buuuu :-(
Ewo, ależ ta Twoja kruszynka ma przykry start życiowy :-( Współczuję bardzo i nawet nie próbuję wyobrazić sobie co czujesz ...
Bądź dzielna, to jest młodziutki organizm i pewnikiem szybko sunieczka dojdzie do dobrej kondycji ... :bluepaw:
Musisz mieć jednak świadomość, że przed Tobą będzie dużo pracy nad psychiką psicy ... wcześnie wzięta od mamy, zaatakowana przez dorosłą sukę, musi być umiejętnie socjalizowana po wyzdrowieniu, aby umiała kontaktować się z innymi psiolami.
Teraz wysyłam dobre fluidy :iloveyou: i życzę hartu ducha :iloveyou:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa, tak jak pozostali trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą i Twoją suczką. Musisz być dobrej myśli! Pamiętaj: "Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni."
Myśl wyłącznie pozytywnie, bo sunia idczuwa Twoje emocje i wiedząc, że Ty jesteś pozytywnie nastawiona ona też będzie.
Na innym forum w trudnych chwilach wysyłamy dobrego duszka. Ten jest dla Ciebie i suni :ghost_2:

Białe Szczeście, nie będę w Bydgoszczy. Jak się uda jeszcze zgłosić będziemy w Bytomiu na krajówce.

Posted

[quote name='bellatriks']no podhalaniarze.. smutne info... Halka ma boreliozę:shake: od kleszczy.[/quote]

Oj,niedobrze! Napisz jakie miała objawy.W piątek Moryśkowi wyciągnęłam 9 kleszczy!!!!!!! Plaga!!!!!!!!!!!
DA- Nutka w sobotę w Opolu spotkalam siostrę Basterka -całkiem rosła suczka ze ślipkami jak węgielki!

Posted

Niestety nie,była paskudna pogoda i z tego co widziałam to mało osób robiło zdjęcia,ale zapytaj Kingi może ona ma "namiary" na właścicieli to możesz do nich napisać.Rozmawialam z nimi i mają dostęp do internetu to może się jakoś z nimi umówisz,to pewnie chętnie wyślą Ci zdjęcia.
Ela

Posted

[quote name='bellatriks']no podhalaniarze.. smutne info... Halka ma boreliozę:shake: od kleszczy.[/quote]

Bellatriks, bardzo mi przykro. Spotkałam się z tym u ludzi. Ale u psa jeszcze nie. Jeśli to dla Ciebie nie kłopot, to czy możesz opisać jak to się objawia, czy da się wyleczyć i z jakiego jesteś miejsca w Polsce?
Wczoraj zaaplikowaliśmy wszystkim psiunom kropelki. W zasadzie zawsze zwracaliśmy uwagę, jak długo działają na pchły, kleszcze naszych psów raczej nie dręczyły...

Posted

objawy... cóż.. ogólnie jest bardzo osłabiona, ciężko oddycha... na razie wszystko wskazuje na to, że bedzie dobrze.

A co do miejsca: ja jestem z Łodzi, ale miśki mieszkają u dziadka w takiej wsi między Łodzią o Sieradzem (bliżej Sieradza) co się nazywa Czartki-> maksymalne zadupie:cool3:

PZDR :buzi:

Posted

bellatriks trzymam mocno kciuki :thumbs: ,będzie dobrze,jeżli u ludzi jest wyleczalne,to u psów też,oby nie było skutków ubocznych-dbaj o psinke i wymiziaj ode mnie:buzi:

Posted

Ponoć najgorsze są ewę tualne komplikacje w leczeniu ludzi zwraca się uwagę na to by osłabiony organizm nie złapał jeszcze jakiegoś dodatkowego świństwa,więc(jak zwykle się mądrzę ale cóż...) miziać dużo trzymać w ciepełku i dbać by się żadna dodatkowa zaraza nie przyplątała,no i dużo buzi buzi odemnie.

Ela jakby tyle nie paplała:diabloti: z ludziami tylko patrzyła na ring i do katalogu to by może widziała że był tam również brat bastera UKOCHANY MIŚ SW w kl. poś. lok.2 srebro oc.dos. i nie wiem jak mozna go było nie zauważyć bo maleńki to on nie był Elu to ten którego wystawiał Pit.

Fakt UROCZA SW bo o tej suni Ela pisała mała nie jest.Ale żadne z tego miotu nie jest małe.Widziałam wczoraj w Dobrym Mieście psa z innego skojażenia po Yodzie wierzcie mi te odemnie wcale takie wielkie nie są w porównaniu z tamtym 12 mies.i wielkości mojego DUNAJA a on przecież jeszcze rośnie:crazyeye: wi ec co będzie dalej?

No i jeszcze się pochwalę DUNAJEC zakończył wczoraj w Dobrym Mieście CH.PL.,co dowodzi faktu iż z psem z łańcucha też się da,a moje clumbrzysko było 3 na BIS-e ale jestem z dzidzi dumna:multi: ,no i jaszcze doskonała i złoto dla mojej najmłodszej pociechy WIELKIEJ SW która ma na mazurach swoją mową rodzinę i mam nadzieję iż bedą tu czasem do nas zaglądali.

Posted

Dziewczyny, następny :placz:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25246"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25246[/URL]

Tutami, może reflektujesz???????????? A może masz kontakt z hodowlami, które przygarną psiaczka?

Danka

Posted

Boję się tam zaglądać.
czy wasze psiaki też zakopują smakołyki?Baca dostał wczoraj od mojej siostry ucho świńskie,poczedł do ogrodu je zakopać,jak tylko przy miejscu gdzie je zakopał ktoś się kręcił to szybko leciał i przenosił je w inne miejsce,uśmiałam się z niego,ale niestety niedobry pan zabrał to ufaflane w piachu i ziemi uszko i wyrzucił:placz:

Posted

Ten wasz Pan to bardzo bardzo bzydkie stworzenie:mad: :angryy: Jak tak można!?
Ufo bludne ufo mniam,a im bardziej ochydne tym lepciejsze!:diabloti:
Nie dziw sie psu może potrzebować bakterji gnilnych ,postaraj się wytłumaczyć mężowi że jak on zje trzy dniowe mięso to w najlepszym wypadku ma 100% szans na dzień spędzony w WC,a piesiowi nie dość że to nie grozi to jeszcze raz na jakiś czas dobrze mu zrobi. To z braku bakterji pieski zjadaja różne obrzydliwe rzeczy on by to ucho za 2-4 dni wykopał i byłoby pyyyyyszne atak to się moze co najwyżej na pancia obrazić.
Tak więc to normalne i twuj pies nie jest chory na głowę ,a na takie zachowanie mozna mu spokojnie pozwolić.

Danutko
Popytam,ale z domami dla takich psów jest zawsze problem ja dop siebie nie wezmę bo na razie to nie mam jak ale popytam napewno.

Posted

Dobra Wiadomość!!! :p

Agnieszka właśnie poinformowała mnie, że Eskima jedzie do domu!!!! Będzie mieszkać w Łodzi. Aga ma namiary na panią, więc jest nadzieja na informację co u suczy słychać!!!

I dziękuję WSZYSTKIM, za pomoc :p

Są jeszcze 3 białaski:
Dunaj - właściwie ma już dom u Ani w Kędzierzynie, ale na razie nie nadaje się do adopcji. Trzymajcie kciuki za jego zdrówko, nie jest najlepiej :-(

Bezimienny młodzik - w piątek przyjeżdza do Krakowa, jeszcze nie mamy pomysłu co dalej. Jest w kiepskiej kondycji psychicznej.

Sunia z balkonu - wiek i stan nieznany. Najgorsze jest to, że właścicielka nie chce po dobroci wydać psa. Na razie stan patowy :cool1: Sunia siedzi na balkonie i przeszkadza sąsiadom, którzy mają bardzo wrogie zamiary...

Posted

No i złamałam się:cool1:
Bezimienny tymczasowo ma wylądować u mnie(Frotka się odezwała).Więc szukcie już na spokojnie domu stałego,ale jak się trochę odbije zdrowotnie,a co do suki z balkonu to niech sasiedzi nie mają zamiarów tylko złożą zawiadomienie na policji o złasliwym niepokojeniu przez sasiada,oraz o znecaniu sie nad zwierzęciem do policji i tozu,będą musieli zareagować! A wszystko będzie lege artis.

Liczę na wsparcie duchowa co do tego nieszczęśnika bo już to przerabiałam z moim NN i będzie mi potrzebne.:cool1:

Posted

Wspaniale, że Eskima ma dom !!!
Co do Bezimiennego Cudnego oby się powiodło z tymczasówką ( w wątku )

A ta sunia to gdzie ?
Nie można jej silą zabrać ???

Przepraszam, że tak off topic, ale moze trzeba pomysleć o jakimś Komitecie Ratowania Podhalanów ? Z tego co Frotka pisze stan owczarków ( pewnei nie tylko, ale o nich tu mowa ) na Podhalu jest tragiczny. I najtrudniej pomóc tym najbardziej potrzebującym białasom.
Aż mną trzęsie kiedy czytam, że kolejny niedożywiony, zaniedbany...przecież to duma Podhala powinna być....

Posted

[quote name='Tutami']No i złamałam się:cool1:
Bezimienny tymczasowo ma wylądować u mnie(Frotka się odezwała).Więc szukcie już na spokojnie domu stałego,ale jak się trochę odbije zdrowotnie,a co do suki z balkonu to niech sasiedzi nie mają zamiarów tylko złożą zawiadomienie na policji o złasliwym niepokojeniu przez sasiada,oraz o znecaniu sie nad zwierzęciem do policji i tozu,będą musieli zareagować! A wszystko będzie lege artis.

Liczę na wsparcie duchowa co do tego nieszczęśnika bo już to przerabiałam z moim NN i będzie mi potrzebne.:cool1:[/quote]

Tutami jesteś wielka !!!!

Posted

Nie jestem Lupe,tylko nie wiem jak można tak traktować psa,a zwłaszcza to kochane białe cudo które samym wzrokiem mówi mi co dziennie ..."życie bym za ciebie oddał..."
To właśnie dlatego jeswtem za tym by jaknajwi ecej podhalanów żyło na nizinach jak przestana się koojażyć tylko z Gubałówką to może nie będa ich mnożyć bez opaMIĘTANIA I TAK PÓŹNIEJ TRAKTOWAĆ JAK SIĘ NIE SPRZEDA.
No teraz to już naprawdę muszę lecieć pa do wieczora.

Posted

Kinga :buzi: , dobra z Ciebie kobieta ;)
Jak wypieścisz tę biedę, to pewnie jej już nie wypuścisz, tylko do championatu doprowadzisz :lol: .

Danka

Posted

[quote name='Camara']Dobra Wiadomość!!! :p

Agnieszka właśnie poinformowała mnie, że Eskima jedzie do domu!!!! Będzie mieszkać w Łodzi. Aga ma namiary na panią, więc jest nadzieja na informację co u suczy słychać!!!

I dziękuję WSZYSTKIM, za pomoc :p

Są jeszcze 3 białaski:
Dunaj - właściwie ma już dom u Ani w Kędzierzynie, ale na razie nie nadaje się do adopcji. Trzymajcie kciuki za jego zdrówko, nie jest najlepiej :-(

Bezimienny młodzik - w piątek przyjeżdza do Krakowa, jeszcze nie mamy pomysłu co dalej. Jest w kiepskiej kondycji psychicznej.

Sunia z balkonu - wiek i stan nieznany. Najgorsze jest to, że właścicielka nie chce po dobroci wydać psa. Na razie stan patowy :cool1: Sunia siedzi na balkonie i przeszkadza sąsiadom, którzy mają bardzo wrogie zamiary...[/quote]

Gosia, a co to za sunia z balkonu - przegapiłam jakiś wątek?????????

Danka

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...