Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wszystkim którzy zagladali,ciepłym słowem czy czynem próbowali pomóc slę zyczenia świąt-takich jakie lubicie,spełnienia marzeń, o których jeszcze nawet nie marzycie,szczęścia w nowym roku i zawsze usmiechnietych twarzy a serc otwartych na naszych czworonoznych przyjaciół.

A specjalnie dla Kakadu-Vegunia-ucałuj ja ode mnie :)

Posted

no masz, jak przerobila to zdjecie! czekaj powiem arkowi ;)
ale teraz lepiej bo jak je robil to cos zle przycelowal i przednie lapki psinie obcielo, a teraz to wyglada pierwsza klasa, jeszcze takie w sepii, no cudo :)
bedzie ucalowana :)
kochani - wszystkiego dobrego na swieta i na po swietach; dziekuje, ze tu zagladaliscie i staraliscie sie pomoc i mam nadzieje, ze sie bedziemy sie tu spotykac;
przepraszam, ze sie tak nie przykladam do zyczen, ale przestalam wierzyc w ich magie; kilka lat temu, 27. grudnia zginela w wypadku samochodowym moja kolezanka wiola; droga byla prawie pusta, jechala do pracy, bylo slisko; stuknela rogiem samochodu w drugi samochod, wypadla przez okno i sie zabila; dwa dni wczesniej wszyscy zyczyli jej wszystkiego co najlepsze; wlasnie poznala jakiegos chlopaka i zwierzala mi sie, ze chyba jest dla niej za wysoki...; nie znalysmy sie zbyt dobrze, ale wtedy w wigilie zostalysmy obie dluzej w pracy i rozmawialysmy; pokazywala mi zdjecia, czekala na bal sylwestrowy;
nie pamietam w ktorym roku zginela (moze w 2004?), nie pamietam ile miala lat (24?); pamietam tylko, ze te swiateczne zyczenia sie nie spelnily...

Posted

Kakadu-takie właśnie jest nasze życie-wydaje nam się wieczne i niezmienne,jest kruche i nie ma sprawiedliwości-są tylko przypadki na które nie mamy wpływu i z którymi czesto cieżko sie nam pogodzić więc ludzie dorabiają różne ideologie by jakoś znieść świadomośc swej nietrwałości, nieistnienia i braku wpływu na to co się stanie ....
Dlatego tym bardziej cieszmy sie tymi chwilami które sa teraz,dzis-
innych nie będzie,jestem tego pewna....

• 2 weeks later...
Posted

Norel napisał(a):
Sojka zmagająca sie z ogonem ze świąteczej wieprzowej tuszy;)

Mniam! :) Norel, jeszcze raz dzięki za porady kaktusowe. Przestałem je podlewać i, skubane, kwitnąć zaczęły :) W wolnej chwili zrobię zdjęcie.

Posted

A pewnie że sie pochwal kwiatkami:) !!!!

Kubuś-bardzo sympatyczny psiaczek...oby szybko domek znalazł zwł ze jest taki kosmaty:)
.ja juz wyczerpałam zdaje sie limit psów bo Sojka pewnie u nas zostanie mimo dogów-w końcu jakos jej nie zżarły,a skoro tyle czasu nikt jej nie zechciał mimo takiego zaangazowania tylu osób to juz pewnie i nie zechce,a ona mimo wszystko jakos się do nas przyzwyczaiła, Rakija jej nie rusza, a Sojka bedzie żyła o wieeeele lat więcej niż Herba która juz jest staruszka....

Posted

Norel napisał(a):
Sojka pewnie u nas zostanie

Jeśli tak, to będzie miała u Was naprawdę dobrze. Fajnie by było, gdyby u Was została. A kwiatuchami się pochwalę, tylko jakoś nie starcza mi czasu, żeby za dnia im jakąś fotkę cyknąć. Ale się postaram :)

Posted

na foty czekamy, za sojke trzymamy kciuki, i sie pochwalimy, ze tez mamy sukcesy z kaktusami - własnie szczęśliwie oddaliśmy je w dobre ręce selengi :evil_lol:

• 1 month later...
Posted

No i tak się zbierałem do tych zdjęć, że jak w końcu dzisiaj chciałem się za to zabrać, to się okazało, że te nibykwiatki na kaktusach już zniknęły :( Ale może jeszcze będą i może wtedy zdążę ze zdjęciami :) Ale kaktusy wyładniały po tym, jak przestałem je w zimie podlewać, także jeszcze raz dzięki za radę. A jak tam zdrowie i rehabilitacja?

Posted

kakadu napisał(a):
akurat, pewnie nie bylo zadnych kwiatkow :eviltong: :evil_lol:

Były taaaakie kwiatki, że nie mogłem się przez nie do aparatu przecisnąć, więc nie zrobiłem zdjęć :D

Posted

...ja się nie przyłączam do kaktusowych rozważań, bo ma tylko jednego katusa, którego i tak w zimę podlewam:oops::evil_lol::D
Ale za to bardzo mnie ciekawi jak tam się Sojka miewa i czy dogi jej nie zagrażają? No i jak tam Twoje zdrowie Norel?:)

Posted

muzzy napisał(a):
Były taaaakie kwiatki, że nie mogłem się przez nie do aparatu przecisnąć, więc nie zrobiłem zdjęć :D

ale z ciebie sciemniacz muzzy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

kakadu napisał(a):
ale z ciebie sciemniacz muzzy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No jak pragnę zakwitnąć, prawdę mówię! :D
Norel, odezwij się, napisz co u Ciebie i u Sojki :)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

No tak-po poszukiwaniach dotarłam...
wątek zagubił mi się, ale na innym muzzy mi sie przypomniał. Trzeba było na Melmanowym pisać:)
A no jakos sie w miarę między psami poukładało-duże ignoruja Sojke z grubsza, raz ją Mel zaatakował-ale mu oddała-wiec było to raczej na próbe...Chodzi ze mna cały czas,bo wiadomo-bramy jej nie straszne-przepełznie wszedzie,nawet się bardziej słucha niz wczesiej...Ogólnie wesoła,choc dalej z namawianiem jej do jedzenia można dostac szału. czasem odpuszczam i jest głodna do nastepnego posiłku. Na spacerach z wszystkimi jest uciążliwa bo jak popedzi za jakims odległym celem(psem,królikiem) to nie ma siły zeby ja odwołać a to demoralizuje dogi,przez co musze włożyc więcej wysiłku w opanowanie ich.
Tak-mam nowego kundla ze schroniska-a juz sobie przyzekałam ze nigdy wiecej-starczy ze jeden został na amen..Ale nie miał kto Mela wziąc-z dogażami u nas jakos krucho-przynajmiej tymi udzielającymi sie społecznie.
Zapraszam na pogaduchy na jego watek-brakuje mi czasu zeby zbyt wiele obskoczyc wątków zwł że nawet jak bazarków nie robie to dziewczynom podrzucam a i konie dalej przeciez sa,choc nieco mniej ale dalej duzo....wszystko pochłania czas-zaniedbany ogród,problemy z ludzmi do wykończenia stajni i pomocy w uprzątnięiu starej rozwalonej-a ja troche porobie i finał..
Ja na zmiane rehabilitacje i wozenie sie po lekarzach-mam juz wyżej uszu-gimnastycznie rozruszałam wszystkie nieposkładane złamania w stopniu chyba maksymalnym--kazdy lekarz twierdzi ze z takimi niezoperowanymi nie powinnam tego zrobic ale robie prawie wszystko,zrezygnowałam z operacji rąk bo nie ma zadnej gwarancji ze bede w stanie doprowadzic je do takiej sprawnosci jaka uzyskałam teraz i czy starczy mi samozaparcia zeby znów rok pracowac nad nimi od całkowitego bezwładu do sprawności....chyba wole juz tą sieczke która jest.Niestety płuca nie odrosna-teraz gdy jest ciepło zaczynam powaznie rozwazac noszenie butli z tlenem bo bywa ciężko i z niedotlenienia krążenie siada...

niewyraże ale zawsze