Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bico jest zdania, ze ona jet bardzo mlodziutka; ja powiem tak: kiedy o niej uslyszalam wydawalo mi sie, ze ma ok. roku; to bylo w grudniu wiec teraz bym jej dala niecale 2 lata; ale niech sie bico wypowie (i nie podawajcie jej mojej wersji bo te 250 km moze nie wystarczyc, zeby mnie ocalic...;))

Posted

mysle, ze wystarczy numer bico, bo ja niewiele wiem w porownaniu z nia, a nie ma co mnozyc posrednikow; a mala jeszcze nie byla sterylizowana; ale moze byc przed wydaniem do domu i moze tak napisz;

Posted

[quote name='Kociabanda2']w ogłoszeniu brakuje info, w jakim wieku jest psinka.

ile ona może mieć lat ???[/QUOTE]

[B]Tutaj są wszytski info:[/B]
[B]Sojka została wyrzucona z samochodu na jednej z podlubelskich wsi. Pozbyto się jej jak zbędnego balastu, mimo, że była w zaawansowanej ciąży. Jej szczeniaczki mają już domy, teraz szukamy prawdziwego domu dla ich dzielnej mamy.
Sojka to mała, czarna psina z białym krawacikiem. Waży ok. 6 kg i jużwiększa nie będzie. Sięga do połowy łydki. Ma ok. 1 roku. [/B]
[B]Mimo że życie nigdy wcześniej Sojki nie rozpieszczało, ona potrafi się nim cieszyć, a nawet uśmiechać się na całego. Sunieczka jest bardzo spokojna, lgnie do człowieka, uwielbia pieszczoty, zabawę i spacery, świetnie dogaduje się z innymi psami bez względu na ich wielkość.
Sojka potrzebuje łagodnego właściciela, gdyż obawia się gwałtownych ruchów, od razu widać, że w przeszłości była bita i niechciana. Soja czeka na kogoś, kto nauczy ją być dobrym domownikim i nieodłącznym towarzyszem całej rodziny. [/B]
[B]Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona, do adopcji zostanie wydana po zabiegu sterylizacji.[/B]
[B]Potencjalnemu domkowi pomagamy w transporcie suczki.
Łagodna, radosna Sojka czeka właśnie na Ciebie!
Telefon kontaktowy - 607 605 048 lub 604 59 18 49."[/B]

Posted

Trochę uporządkowałam. Proponuję tak i proszę o zgłaszanie uwag:

[CENTER][CENTER][B]Sojka – mała, czarna sunia bardzo chciałaby mieć dom...[/B][/CENTER]
[/CENTER]

[CENTER][CENTER]Sojka to mała, czarna psina z białym krawacikiem. Waży ok. 6 kg i już większa nie będzie. Sięga do połowy łydki. Jest młodziutka - ma nie więcej niż 2 lata. [/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Mimo że życie nigdy wcześniej Sojki nie rozpieszczało, ona potrafi się nim cieszyć. Wystające dolne zęby wyglądają jakby się uśmiechała, a jak się bardzo cieszy to naprawdę uśmiecha się na całego!!! :D

[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]To maleństwo zostało okrutnie potraktowane przez „człowieka”, którego kochała... Któregoś dnia po prostu wyrzucono ją z samochodu... Pozbyto się jej jak zbędnego balastu, mimo, że była w zaawansowanej ciąży. Jej szczeniaczki mają już domy, teraz szukamy prawdziwego domu dla ich dzielnej mamy.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]
Sojka jest bojaźliwa, ale bardzo spokojna. Lubi się przytulać! Lgnie do człowieka. Uwielbia się bawić i reaguje na zachęty wręcz ekstatycznym zachwytem :D Nie jest przesadnie szczekliwa. Nauczyła się już czystości w domu i bardzo sobie ceni domowe ciepełko :)[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Na pewno była w przeszłości bita :( Mimo to sunieczka jest bardzo ufna, absolutnie nieagresywna - ani w stosunku do ludzi, ani w stosunku do innych psów bez względu na ich wielkość. [B]Potrzebuje łagodnego właściciela, gdyż obawia się gwałtownych ruchów. [/B]Daje się każdemu głaskać, choć przy obcych początkowo jest skulona-obawia się bicia...

[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Psinka jest zaszczepiona, odrobaczona, do adopcji zostanie wydana po zabiegu sterylizacji.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]
Sojka przebywa obecnie na wsi pod Lublinem.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Potencjalnemu domkowi możemy pomóc w transporcie suczki.

[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Niestety sunia nie może pozostać w obecnym miejscu pobytu, gdyż nie jest tam bezpieczna :( [/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Wolentariuszka, która do niedawna sprawowała opiekę nad Sojką i szukała jej domu, uległa poważnemu wypadkowi, w skutek czego długo znajdowała się w stanie śpiączki :( Mąż wspomnianej wolentariuszki znalazł się w bardzo trudnej sytuacji, gdyż opiekuje się chorą żoną oraz Sojką i duuużą suczką-rezydentką, która nie akceptuje Sojki i atakuje ją. Dlatego Sojka musi bardzo pilnie znaleźć własny kochający dom.

[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][B]Telefon kontaktowy: [/B][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][B]607 605 048 [/B][/CENTER]
[/CENTER]

Posted

norel napisal do mnie; mala sojka miala wypadek; kon kopnal ja w glowe; zacytuje slowa norel: [COLOR=Blue][I]Sojka ostatnio zarobiła kopa w łeb od konia-za któryms razem nie przezyje-ale jak to małe kundle-niereformowalne bydle i co jakis czas dopadnie ze szczekotem jak głupia. Jest obolała i podpuchieta ale je wiec wraca do zdrowia.[/I][/COLOR]
cala norel - nie piesci sie tylko prosto z mostu wali; ale to dobrze; z histerycznymi zapedami pewnie nie dalaby rady po wypadku; moglby sie jakis spokojny domek trafic, bo sojka igra z ogniem codziennie :roll:

Posted

[quote name='kakadu']jesli nie jest za dlugi jak na ogloszenie to tez uwazam, ze jest dobry :)[/QUOTE]
co być wycięła? Mogę jeszcze coś usunąć.

Moim zdaniem wyczerpujące ogłoszenia (ale bez dłużyzn - takie konkretne) się sprawdzają. Przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń. Ludzie, którzy zgłaszali się do mnie po Stefanka (miał odrobinkę dłuższe ogłoszenie niż to tutaj) mówili, że spodobało im się, że tak dużo info o nim było już w ogłoszeniu, a umieszczenie kilku zdań o historii i sytuacji psiaka chyba sprawiało, że psiak wydawał się od razu ludziom bliższy. Dzwonili z bardzo konkretnymi już pytaniami (praktycznie nie miałam telefonów takich bez sensu - jak już ktoś dzwonił to dowiedzieć o coś bardzo konkretnego). No i byli też jakoś tam przejęci historią psa, komentowali zachowanie niektórych ludzi itp. :D Z Lennoxem zresztą miałam podobnie. Jak już ktoś zadzwonił to rozmowa była rzeczowa i na temat :) ale może ja mam taki fart.

Jeśli uważasz, że coś w tym ogłoszeniu sprawia wrażenie dłużyzny, albo jest zbędne i wywaliłabyś, to zaraz wytnę :) Napisz tylko dokładnie [U]co usunąć[/U].

Posted

Zrobiłam 3 wersje do wyboru, a jakby coś trzeba było zmienić to dajcie znać :)

[URL]http://www.sendspace.pl/file/8d68c7d4e214691d1cdea16[/URL]

[URL]http://www.sendspace.pl/file/118b876c36786d04d71b5db[/URL]

[URL]http://www.sendspace.pl/file/37549c2f16544ad9b712899[/URL]

Posted

[quote name='Kociabanda2']Zrobiłam 3 wersje do wyboru, a jakby coś trzeba było zmienić to dajcie znać :)[/QUOTE]
Fajne. Na pierwszy rzut oka dużo informacji, ale jeśli ktoś będzie zainteresowany, to na pewno nie będzie narzekał :) Dzięki!

Posted

[quote name='Kociabanda2']co być wycięła? Mogę jeszcze coś usunąć.

Moim zdaniem wyczerpujące ogłoszenia (ale bez dłużyzn - takie konkretne) się sprawdzają. Przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń. Ludzie, którzy zgłaszali się do mnie po Stefanka (miał odrobinkę dłuższe ogłoszenie niż to tutaj) mówili, że spodobało im się, że tak dużo info o nim było już w ogłoszeniu, a umieszczenie kilku zdań o historii i sytuacji psiaka chyba sprawiało, że psiak wydawał się od razu ludziom bliższy. Dzwonili z bardzo konkretnymi już pytaniami (praktycznie nie miałam telefonów takich bez sensu - jak już ktoś dzwonił to dowiedzieć o coś bardzo konkretnego). No i byli też jakoś tam przejęci historią psa, komentowali zachowanie niektórych ludzi itp. :D Z Lennoxem zresztą miałam podobnie. Jak już ktoś zadzwonił to rozmowa była rzeczowa i na temat :) ale może ja mam taki fart.

[/QUOTE]
mam nadzieje, ze twoj fart rozciagnie sie na inne psy; po zastanowieniu zgodzam sie ze im wiecej informacji tym lepiej; zaraz przejrze te propozycje :)

o rany - przypomnialo mi sie jak stefanek szukal domku; jak na tej budowie wegetowal, wpadl pod samochod, jak mu szukalam palety pod bude... jakie stare czasy... myslalam, ze w koncu u ciebie zostal ;) (w avatarze ciagle chyba masz jego piekniejszy koniec?)

Posted

nie wiem jaka jest roznica miedzy drugim i trzecim, ale oba mi sie podobaja; w pierwszym, tym bardziej rozbudowanym zmienilabym "maz wspomnianej wolontariuszki" na "jej maz" (ale tu sie czepiam zapewne ;)), a poza tym to on sie opiekuje nie tylko sojka i duza suka, ale [B]dwiema[/B] duzymi sukami i kilkunastoma konmi (o ile o koniach mazna by zmilczec to o tym ze suki sa dwie mozna napisac :)

Posted

[quote name='kakadu']
o rany - przypomnialo mi sie jak stefanek szukal domku; jak na tej budowie wegetowal, wpadl pod samochod, jak mu szukalam palety pod bude... jakie stare czasy... myslalam, ze w koncu u ciebie zostal ;) (w avatarze ciagle chyba masz jego piekniejszy koniec?)[/QUOTE]
jego koniec w avatarze mam :) ale Stefanek mieszka już u siebie, a Pani Wiola, która go adoptowała hula po dogomanii i coraz bardziej się rozkręca :D

Posted

[quote name='kakadu']nie wiem jaka jest roznica miedzy drugim i trzecim, ale oba mi sie podobaja; w pierwszym, tym bardziej rozbudowanym zmienilabym "maz wspomnianej wolontariuszki" na "jej maz" (ale tu sie czepiam zapewne ;)), a poza tym to on sie opiekuje nie tylko sojka i duza suka, ale [B]dwiema[/B] duzymi sukami i kilkunastoma konmi (o ile o koniach mazna by zmilczec to o tym ze suki sa dwie mozna napisac :)[/QUOTE]
ok. poprawię.

Między wersją 2 i 3 różnicy w tekście nie ma tylko w rozmiarach zdjęć :P

Posted

A ja chociaż rzadko się odzywam w poszukiwaniach nie poprzestaje. Koleżanka jakis czas temu musiała uśpić swoją sunie którą zabrała ze schroniska z powodu choroby. Szuka psiaka bo jej smutno samej, dziewczyna zajmuje się też końmi, i jest chyba najbardziej cierpliwą i ciepłą osobą na świecie. Trzymajce kciuki! Nigdy nic nei wiadomo posłałam jej linka, gdzie można obejrzeć wiecej zdjęć Sojki?? One gdzieś na serwerze były prawda??