MaDi Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Lepiej jej nie męczyć, mówienie to straszny wysiłek. Warsawmoo może napiszesz do tej pani co pisałaś w sprawie Fajtka? Quote
Mika31 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 trzymam kciuki napewno ktoś zadzwoni wakacje się kończą Quote
bico Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 do czwartku 50 ogłoszeń zamówionych dla Sojki na bazarku ma być zrobione...czekamy i może coś się ruszy:roll: Quote
kakadu Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 wlasnie mialam dzis zamowic komplet dla sojki, ale skoro mnie uprzedzilas (za co bardzo dziekuje :kiss_2:) to zajme sie wtorkiem z mojego podpisu, bo boje sie ze zmarnieje w schronisku, a to taki fajny piesek; czas leci i niedlugo jego glowny atut - mlodosc - odplynie na zawsze... :-( Quote
kakadu Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 wiem, ze jestescie ciekawi jak stan zdrowia norel sie poprawia wiec napisze, ze jest lepiej, zaczela sie dluga droga rehabilitacji; norel, ze wzgledu na zly stan klatki piersiowej bedzie sie musiala nauczyc oddychac przepona; teraz najwiekszym zmartwieniem sa zrosty w plucach... powiem wam tyle - nawet sie nie domyslalysmy (przynajmniej ja sie nie domyslalam) jak zle bylo; lekarze nawet nie wiedzieli czy w ogole dadza rade; wypadek byl z tych zazwyczaj smiertelnych; norel nie pamieta samego wypadku; powiedziala jedno, co najlepiej posumowuje cala sytuacje: smierc byla bezbolesna i szybka, powrot do zdrowia bedzie dlugi i bardzo bolesny; trzymajmy za nia kciuki, modlmy sie - co kto uwaza; cud, ze z tego wyszla; i nie zapominajmy o sojeczce bo to dla nas teraz najwazniejsza sprawa, zeby znalezc jej domek :kciuki: Quote
lika1771 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Cały czas trzymamy kciuki bardzooooooooooooo mocno Quote
warsawmoo Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='MaDi']Lepiej jej nie męczyć, mówienie to straszny wysiłek. Warsawmoo może napiszesz do tej pani co pisałaś w sprawie Fajtka?[/QUOTE] MaDi może ty napiszesz, bo ja ją męczę, tak, jak napisałas w sprawie Fajtka i nic, więc, jak mam pisać teraz w sprawie innego psa .. ? Quote
warsawmoo Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Oj, dobre wieści! Trzymamy mocno kciuki! Będzie dobrze! Quote
Baski_Kropka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='kakadu']wiem, ze jestescie ciekawi jak stan zdrowia norel sie poprawia wiec napisze, ze jest lepiej, zaczela sie dluga droga rehabilitacji; norel, ze wzgledu na zly stan klatki piersiowej bedzie sie musiala nauczyc oddychac przepona; teraz najwiekszym zmartwieniem sa zrosty w plucach... powiem wam tyle - nawet sie nie domyslalysmy (przynajmniej ja sie nie domyslalam) jak zle bylo; lekarze nawet nie wiedzieli czy w ogole dadza rade; wypadek byl z tych zazwyczaj smiertelnych; norel nie pamieta samego wypadku; powiedziala jedno, co najlepiej posumowuje cala sytuacje: smierc byla bezbolesna i szybka, powrot do zdrowia bedzie dlugi i bardzo bolesny; trzymajmy za nia kciuki, modlmy sie - co kto uwaza; cud, ze z tego wyszla; i nie zapominajmy o sojeczce bo to dla nas teraz najwazniejsza sprawa, zeby znalezc jej domek :kciuki:[/QUOTE] To się czyta strasznie, jednak cuda się zdfarzają i nad dobrymi ludźmi opatrznośc czuwa. Tyle osób ciepłe myśli przesyłało, sam jej TZ mocno wierzył że bedzie dobrze więc nie ma wyjścia MUSIAŁO BYĆ DOBRZE! Podziwiam za wole walki :) Ja cały czas o Sojeczce trombie i wątek rozsyłam jjak tylko ktoś pyta o pieska :) Quote
bico Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='kakadu']wlasnie mialam dzis zamowic komplet dla sojki, ale skoro mnie uprzedzilas (za co bardzo dziekuje :kiss_2:) [/QUOTE] no ja już z tydzień temu je zamówiłam i tu o tym też pisałam, ale realizacja tego zamówienia staraaasznie długo trwa i się przeciąga niezmiernie...zupełnie nie mam na to wpływu:( trzeba czekać do skutku...nie ma wyjścia:niewiem: Super, że u Norel z każdym dniem się polepsza, teraz już musi być tylko lepiej - małymi kroczkami, byle do przodu:happy1: Quote
MaDi Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='warsawmoo']MaDi może ty napiszesz, bo ja ją męczę, tak, jak napisałas w sprawie Fajtka i nic, więc, jak mam pisać teraz w sprawie innego psa .. ?[/QUOTE] Podeślij mi dane na PW, to pomyśle:razz: Quote
warsawmoo Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='MaDi']Podeślij mi dane na PW, to pomyśle:razz:[/QUOTE] MaDi! Dane są na wątku Fajtka - wszem i wobec :p Quote
Murka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Jak Sojka jest duża (wagowo)? Czy jest wysterylizowana? Mam domek, który szuka malutkiej suczki, najlepiej czarnej właśnie ;) Quote
bico Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='Murka']Jak Sojka jest duża (wagowo)? Czy jest wysterylizowana? Mam domek, który szuka malutkiej suczki, najlepiej czarnej właśnie ;)[/QUOTE] Sojka ma ok. 1 roku, waży ok. 5-6 kg i większa ani tęższa już nie będzie. Nie jest po sterylce. Ja bym optowała za tym, że jak jakiś dobry domek już by się na nią zdecydował, to by się już od razu po sterylce Sojkę do tego domku wtedy dostarczyło. W obecnej sytuacji nie ma jak upilnować Sojki po zabiegu...Norel w szpitalu, jej TZ sam w gospodarstwie, praca, szpital, dwie nielubiące Sojki dożyce... Murko, foto Sojki są w pierwszym poście, jak podasz maila, to mogę Ci je też wysłać i będzie ich więcej... [B]Ogłoszeniowy opis Sojki: [/B] [B]„Sojka została wyrzucona z samochodu na jednej ze podlubelskich wsi. Pozbyto się jej jak zbędnego balastu, mimo, że była w zaawansowanej ciąży. Jej szczeniaczki mają już domy, teraz szukamy prawdziwego domu dla ich dzielnej mamy. [/B] [B]Sojka to mała, czarna psina z białym krawacikiem. Waży ok. 5 kg i już większa nie będzie. Ma ok. 1 roku. Mimo że życie nigdy wcześniej Sojki nie rozpieszczało, ona potrafi się nim cieszyć, a nawet uśmiechać się na całego. Sunieczka jest bardzo spokojna, lgnie do człowieka, uwielbia pieszczoty, zabawę i spacery, świetnie dogaduje się z innymi psami bez względu na ich wielkość. Sojka potrzebuje łagodnego właściciela, gdyż obawia się gwałtownych ruchów, od razu widać, że w przeszłości była bita i niechciana. Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona. Do adopcji zostanie wydana po zabiegu sterylizacji.[/B] [B]Łagodna, radosna Sojka czeka właśnie na Ciebie! [/B] [B]Telefon kontaktowy - 604 59 18 49.”[/B] Quote
bico Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='Murka']Wysyłam Ci PW zaraz :)[/QUOTE] dziękuję za pomoc i czekam na pw:) Quote
Murka Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Będzie za co dziękować jak coś z tego wyjdzie :cool3: Quote
bico Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='Murka']Będzie za co dziękować jak coś z tego wyjdzie :cool3:[/QUOTE] [B]Murko, kakadu, ja jutro sama do tej Pani zadzwonię i z nią pogadam i tak domek trzeba będzie sprawdzić, a jest pod Lublinem.[/B] Dam tu znać co i jak, nie ma co dzwonić co rusz to inna osoba w tej samej sprawie, bo wyjdziemy na niepoważnych:evil_lol: No i sterylka przed ewentualną adopcją to konieczność. Murko, raz jeszcze dziękuję:loveu::loveu::loveu: i jesteśmy w kontakcie jakby co:) Quote
kakadu Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 o rany, ja sobie beztrosko spie, a tu murka (od ktorej nicka ma imie moja kotka ;)) dziala! mureczko... slow mi brak... :loveu: bico, jestes blisko, cala nadzieja w tobie - moze uda ci sie pania przekonac, ze to sunieczka wlasnie dla niej? ja tez bym sojke wydala po sterylizacji - my tu uzbieramy kase, a dla nowego wlasciciela to by bylo odciazenie finansowe; zaraz zemdleje ze szczescia..., albo nie, wstrzymam sie do podjecia decyzji przez pania; Quote
bico Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='kakadu'] bico, jestes blisko, cala nadzieja w tobie - moze uda ci sie pania przekonac, ze to sunieczka wlasnie dla niej? [/QUOTE] ja do Pani będę dzwonić, tak jak pisałam i dam znać co i jak:) [B]Natomiast Pani jest z Biłgoraja - 80 km od Lublina, więc o pomoc w wizytacji tego domu jednak będę prosić Murkę, bo od Janowa Lubelskiego jest tam 37 km...:roll:[/B] [B]Lublin - Biłgoraj - 80 km:[/B] [url]http://maps.google.pl/maps?q=bi%C5%82goraj&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Bi%C5%82goraj&gl=pl&ei=y35aTOmFGcyeOI33iJwP&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CBoQ8gEwAA[/url] [B]Janów Lubelski - Biłgoraj - 37 km:[/B] [url]http://maps.google.pl/maps?q=bi%C5%82goraj&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Bi%C5%82goraj&gl=pl&ei=y35aTOmFGcyeOI33iJwP&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CBoQ8gEwAA[/url] Wczoraj jeszcze przez 1,5 godziny sprawdzałam i kombinowałam, kto może mieć bliżej do Biłgoraja i nie ma takiej osoby na dogo:shake: Można by jeszcze pomęczyć dziewczyny z [B]Zamościa:oops: ale to też daleko - 55 km...[/B] [url]http://maps.google.pl/maps?q=bi%C5%82goraj&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Bi%C5%82goraj&gl=pl&ei=y35aTOmFGcyeOI33iJwP&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CBoQ8gEwAA[/url] [B]Chyba, że na dogo jest ktoś pomocny ze Szczebrzeszyna - 31 km...[/B]Wiem, że stamtąd jest jedna Pani ale ona jest niepełnosprawna i chora i sama też szuka pomocy dla swojego psa:-( [url]http://maps.google.pl/maps?q=bi%C5%82goraj&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Bi%C5%82goraj&gl=pl&ei=y35aTOmFGcyeOI33iJwP&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CBoQ8gEwAA[/url] Quote
kakadu Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 w sumie to jest..., ale czy ona aktualna...? Quote
kakadu Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 kurcze nie wiem gdzue ta mapa pomocy; kiedys sie na nia natknelam kilka razy, a teraz jak potrzebna to nie ma... troche sie boje, ze ta pani szuka kopii swojej suczki (widzialam wpis murki na watku przygarne psa) kawa byla dlugowlosa, a sojka nie jest :shake: Quote
diana79 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='kakadu']kurcze nie wiem gdzue ta mapa pomocy; kiedys sie na nia natknelam kilka razy, a teraz jak potrzebna to nie ma... [/QUOTE] tu jest :-) [url]http://www.dogomania.pl/threads/27419-BLYSKAWICZNA-MAPA-DOGO-http-mapapomocy.dogomania.pl-REJESTRUJCIE-SIE[/url]! Quote
Recommended Posts