Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie już przekonaliści, gorzej z rodzicami. Ojciec kategorycznie się nie zgadza, a mama jeszcze się zastanawia. Jutro jadę obejrzeć szczeniaki i ewentualnie wybrać jednego.

Pięć lat temu miałam w domu szczeniaka i już nie pamiętam jak to jest ze szczeniakiem. Ile czasu potrzeba na nauczenie się załatwiania na dworze? Jak długo będzie sikał w nocy? Niestety niedawno skończył mi się w domu remont i to też wpływa na podjęcie decyzji.

Posted
Beniu nie mowimy o przypadku Twojego meza a o psach :wink:

Hehehe... a Ty co, już nie sikasz w domu? Teraz tylko na spacerach z Cerrym... No wiem, oszczędzanie wody jest słuszne społecznie!! :D . Ja się nie mogę przestawić i wciąż ten przeżytek- toaleta :lol:

Posted

Alez Bossiu ja korzystam z toalety....Tyle ze nie zalatwiam sie Twoim przykladem na srodku pokoju tylko w ubikacji......A o tym byla mowa :fadein: ....No ale uderz w stol a nozyce sie odezwa :wink:

Posted

Hmmm... :hmmmm: ja tam chyba jeszcze trafiam do toalety, ale kto wie co będzie za jakiś czas... starość nie radość!

...ja korzystam z toalety...

Eeee tam, mycie zębów się nie liczy!! :ices_bla:

Posted
BT jesli cos to ja przynajmniej zeby myje a Ty nie ........Zreszta chemikalia je czyszcza :drinking:

Hehehe... słyszałem o psach, które piją wodę z toalety, i to w dodatku barwioną.. no ale Ty?! :lol:

Posted

Heh... W sumie dzięki Wam zdecydowałam się na drugiego psa. Tzn nie od razu, a raczej gdy nadarzy się okazja :) Ale wtedy wahać się nie będę. U mnie o tyle sprawa jest skomplikowana, że niestety szczeniaka mieć nie mogę. I jedynie w grę wchodzi dorosły już psiak. A że raczej rzadko się zdarza, by ktoś oddawał dorosłego belga... Tak więc chyba okazja nie prędko sie zdarzy... :( Chyba że zakocham się znowu w jakimś kundleku :)

Aaa... I jeszcze jedno pytanie. Jak wyglądają wspólne ćwiczenia? Np powtarzanie czy też uczenie nowego psa komend? Starsze psiaki nie są zazdrosne? Cierpliwie czekają? Jak rozwiązujecie ten problem?

Pozdrawiam

Goddy i Diana

P.S. Dzięki Carragan za wskazanie tematu :)

Posted

Goddy u mnie to jest tak.....ZE raz biore dwa psy,raz wszystkie trzy a raz tylko np.Cerrego......Jesli ida dwa to daje komende i na ogol pierwszy wykonuje starszy a mlodszy go nasladuje......U mnie zatargow nie ma.....Jesli chcesz miec pewnosc ze nie beda sie nawzajem "praly"to majac P bierzesz S....Najwyzej suczka zdominuje psa ale nie nalezy interweniowac same sobie to ustala.....

PS.Zawsze do uslug :fadein:

Posted

u nas to jest tak, że komendy są wykonywane na wyścigi.. no trzeba się przecież popisać i przypodobać.. taka konkurencja jest całkiem dobra.. benia nie chciała ładnie przychodzić do nogi, do czasu kiedy nie pojawił się bosstone.. bo jak zobaczała, że on taki mądry jest, grzeczny i usłuchany.. to nagle przypomniała sobie, że przecież ona też tak potrafi.. :wink:

carragan..!! hehe.. ja jeszcze w kwestii tego mycia zębów, toalet i chemikaliów.. przecież przyznałaś się na PPPPoniu.. że Domestos obcy Ci nie jest... no to Twoje zdrowie dziewczyno :wink: :drinking:

Posted

benia u mnie było podobnie a jak się potem prześcigiwały w umiejętnościach.

Nawet tuman Kajtek głos odzyskał i z niewiadomego powodu zaczoł bardzo ładnie chodzić na smyczy :wink:

Posted

Sama na juz 2 psy w domu ,niewiedziałam za bardzi jak to bedzie z dominacja hierarchią bałam sie i miałam obawy musze przyznać ,ale wszysrtko jak narazie jest wporzadku socjalizuje małego,Ai on sam sie przykłada co prawda Coco zostaje staranowany raz dziennie ale jakos to znosi gorzej jest z kiełkami małego sa małe ale ostre i jamniolowi sie to nie podoba.Powarkuje na małego czasami ale usuwa mu sie i nie boje sie cos muz robi gdyz Cośi woli odejsc jak napredzej niz sie bić.Tak wiec Cośi dostał ignora od sorana i mijaja sie jak gdyby nigdy nic.Czsami nawet pobiegaja razem popokojach.Ale pozniej juz sie nie znaja.Mały chce sie bawić a Cosi nie i konczy sie na rozejsciach w inne strony.

Posted

my mamy juz trzy suki na stanie... wreszcie w domu zostal rozwiaznany problem niejedzenia! teraz jest konkurencja to wszystko zra... i non stop michy puste... mloda(ast) gania z jedna dorosla i sie chetnie razem bawia, wariuja itd. natomiast druga stara jest okropna egoistka i nie pozwala malej szczeniaczce ruszac swoich zabawek:(((. wszystkiezabiera i chowa,kladzie sie na nich i mowi IDZ PRECZ! NIE DAM! a druga nie ma takich problemow i oddaje malej wszystko... dziwne te suczki nasze...

Posted

Jednak na razie muszę zrezygnować w wzięcia AST do domu. Za to najprawdopodobniej na wiosnę zdecyduję się na jakiegoś psiaka innej rasy ( mniejszych rozmiarów). Czy na moim miejscu zdecydowalibyście się na drugiego samca czy dla spokoju powinna to być suczka?

Posted

To już wszystok rozumiem. Ja też wolę suczkę.

W takim razie czy w czasie cieczki da się bez większych problemów upilnować ją, oczywiście nie zostawałyby same w domu?

Posted

u mnie oba chodzily w krotkich spodenkach tak zawiazanych aby nie zeszly i nie bylo nigdy wpadki....A teraz suczka zostala wysterilizowana i jest dobrze.......