Goldenka 02 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 też myśle że ma coś z CTR i sznaucera średniego (czarnego) :) Quote
Chefrenek Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 ten pies ma coś z briarda i sznaucera ;) Quote
xantypa4 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Maz pare dni temu z trasy przywiozl malego czteromiesiecznego pieska. Niestety nie mamy pojecia jakiej rasy sa rodzice suni. Maz twierdzi, ze biegalo cos kudlatego, malego i brazowego po podworku ale jakiej rasy to "cos" bylo niestety nie ma pojecia. Gdyby byl ktos chetny pomóc bylabym wdzieczna!!! [URL]http://voila.pl/jbluk/[/URL] Quote
groszek83 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Moim zdaniem staliście się posiadaczami pekińczyka lub bardzo pekińczykopodobnego psa ;) Quote
drzalka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Na moje oko to mieszaniec pekińczyka. Quote
xantypa4 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Podsuwalam mezowi zdjecia psiakow roznych ras, najbardziej przychylal sie sie, ze biegajacy psiak to shih tzu ale moj zdaje sie nawet kolo shih tzu nie stal. Ponoc w domu slyszal szczekanie innych psiakow, takze bylo ich wiecej niz ten jeden shih tzu na podworku. Mozliwosci sporo. Quote
Kasia_82 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Jezeli Maz pieska zakupil to widocznie nacial sie na pseudochodowle :shake: Quote
Chefrenek Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ten temat już istnieje. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6636783#post6636783[/URL] Na mój gust to mieszaniec shih tzu z pekińczykiem. Quote
xantypa4 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='Kasia_82']Jezeli Maz pieska zakupil to widocznie nacial sie na pseudochodowle :shake:[/quote] Zaplacil 50zl + tansze wyladowanie materialow. Quote
madziasto4 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Na moje oko piesek ma coś wspólnego z pekińczykiem już wyżej wspomnianym oraz może z japan chinem...:hmmmm: Quote
Szczurosława Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='madziasto4']Na moje oko piesek ma coś wspólnego z pekińczykiem już wyżej wspomnianym oraz może z japan chinem...:hmmmm:[/quote] na moje oko to pekińczyk z cavarielem:p Quote
Kati Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ja bym powiedziała, że to nieuczesany, sznaucer. :roll: Quote
xantypa4 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='ANKA_89']na moje oko to pekińczyk z cavarielem:p[/quote] Kazdy ma inne zdanie :lol: . To nic, nigdy nie myslalam,ze taki psiaczek moze przyniesc tyle radosci. Nazwalam ja Karina i jest przecudowna, a malo nie brakowalo, ze maz zostalby za drzwiami razem z psem :lol: Quote
Kasia_82 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Przepraszam, ze wtrace tutaj jeszcze raz swoje 3 grosze.Ale skoro piszesz, ze: "a malo nie brakowalo ze maz zostalby za drzwiami razem z psem :lol: ".To moim zdaniem nie byla to rozsadna decyzje kupna pieska.Powinna byc to decyzja rodzinna.Prosze sie zastanowic nad tym czy jestescie w stanie sie nim zaopiekowac przez nastepne 10/15 lat bo za pare tygodnii urosnie i jak to niestety bywa z pieskami z pseudochodowli, z ktorej wlasnie pieska zakupiliscie zostanie odsuniety w kat. Tutaj jest dogomania gdzie potepiamy takie miejsca jak pseudochodowle.Wiec takie pytanie jakim jest: "mieszaniec - ale jakich ras ?" nalezalo by zadac owemu chodoffcy.W koncu za nigo zaplaciliscie to macie prawo wiedziec. Quote
zuza i zwierzaki Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 ;) ;) ;) w tym samym watku jest identyczna mieszanka genow - nie ci sami rodzice, ale rasy identyczne:lol: :lol: KTO ZGADNIE?? Quote
Kori Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Kasiu... wiesz, jak malo jest przemyslanych decyzji jesli chodzi o kupienie psa... Szkoda, ale nie trzeba sie atakowac z tego powodu, ze xantypa zostala pania pieska w malo planowany sposob. Witaj, na forum xantypa! Mam nadzieje, ze zostaniesz tu dluzej, co na pewno pomogloby Ci w zyciu z psem - jegowychowaniu, zeywieniu, pielęgnacji itd. Najważneijsze - to psa kcohać. ;) Z tym, że kochać i wtedy, gdy urodzi sie dziecko i wtedy gdy warknie, kiedy bedziecie chcieli wyjechac na wakacje, kiedy zachoruje i przestanie byc cudownym szczeniakiem :evil_lol: życze Tobie i Karinie tego własnie - udanego wspolnego zycia. Nam sie to udaje od 2 lat :loveu: Sama podjęłam sie posiadania psa bez żadnych przygotowan i dokladnego analizowania, teraz wcale tego nie załuję. Aby Ci było łatwiej, przesle Ci coś na pw - czego zaluje, z enie przeczytalam 2 lata temu - moje zycie z psem byloby prostsze Gratuluje :loveu: Quote
Goldenka 02 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Według mnie to mieszanka cavaliera i spaniela tybeteńskiego. taki sam wątek jest w dziale hodowla-genetyka-"kim sa jej rodzice" i tam dużo osob zadaje podobne pytania;) Quote
xantypa4 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='Kori']Kasiu... wiesz, jak malo jest przemyslanych decyzji jesli chodzi o kupienie psa... Szkoda, ale nie trzeba sie atakowac z tego powodu, ze xantypa zostala pania pieska w malo planowany sposob. Witaj, na forum xantypa! Mam nadzieje, ze zostaniesz tu dluzej, co na pewno pomogloby Ci w zyciu z psem - jegowychowaniu, zeywieniu, pielęgnacji itd. Najważneijsze - to psa kcohać. ;) Z tym, że kochać i wtedy, gdy urodzi sie dziecko i wtedy gdy warknie, kiedy bedziecie chcieli wyjechac na wakacje, kiedy zachoruje i przestanie byc cudownym szczeniakiem :evil_lol: życze Tobie i Karinie tego własnie - udanego wspolnego zycia. Nam sie to udaje od 2 lat :loveu: Sama podjęłam sie posiadania psa bez żadnych przygotowan i dokladnego analizowania, teraz wcale tego nie załuję. Aby Ci było łatwiej, przesle Ci coś na pw - czego zaluje, z enie przeczytalam 2 lata temu - moje zycie z psem byloby prostsze Gratuluje :loveu:[/quote] WIELKIE DZIEKI!!!! Czytalam wypowiedz Kasi wczoraj i nie zamierzalam juz zrobic falstart na "wstepie" ale dzieki takim milym slowom nie moge sie oprzec aby cos tu jeszcze dopisac. Tak juz gwoli scislosci, az tak niemadrzy nie jestesmy (raczej maz) aby ryzykowac zabranie pieska, moja dezaprobata i co teraz. Drugi kierowca tak w "razie czego" obiecal, ze pieska wezmie do siebie. Czy sprzedajacy to hodowca czy tez "hodofca" trudno powiedziec, chodzilo o pieska. Piesek jest (jak dla mnie) przesliczny, wzbudza ogolny podziw, madry. Jego specyficzna uroda sprawila, ze postawilam takie pytanie natomiast czy rodzice to jakas rasa czy tez jesli ktos napisze, ze zrodzil sie z kota i swinki morskiej, nie zmieni to mojego stosunku do suni. Quote
ka+ Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 hymm ... no ja na pewno specjalistką nie jestem ale jak tak spojrzec na tego pieska przypomina mi sznaucera + no i tu własnie zaczyna sie problem... wiec- na co naprowadza mnie falowana siersc- cocer spaniel angielski lub (sądząc po pozorach) czarny terier rosyjski ;] Quote
BBeta Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='jefta']spaniel ze sznaucerem?[/QUOTE] Spaniel ?? Gdzie ?? Z której strony ?? Co do sznaucera to się zgadzam Quote
Bewarka Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='BBeta']Spaniel ?? Gdzie ?? Z której strony ?? Co do sznaucera to się zgadzam[/quote] chyba tylko....tył :evil_lol: ale taki troche skudłaczony :cool3: Quote
Moniskaa Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 To teraz ja dodam swojego psiaka zagadka do rozwiązania :) [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/5978/kopiap1020537yv4.jpg[/IMG] [IMG]http://img205.imageshack.us/img205/2307/p1020879qx2.jpg[/IMG] [IMG]http://img213.imageshack.us/img213/3520/p1020874gy0.jpg[/IMG] Quote
jefta Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='BBeta']Spaniel ?? Gdzie ?? Z której strony ?? Co do sznaucera to się zgadzam[/quote] o tył mi chodziło właśnie :diabloti: i futerko (od głowy w dół) Quote
Recommended Posts