Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wracajac do tematu prawa dla zwierzat w naszym kraju, z wlasnego podworka doswiadczylam ze na skierowane kilkanascie zgloszen do prokuratury wnioskow o znecanie sie nad zwierzetami przez osoby prywatne, w kazdym z tych wnioskow, wywalczylysmy wyrok [B]Winny[/B] a chodzilo zawsze o jednego lub dwa psy. Kierujac taki sam wniosek do prokuratury na osobe ktora prowadzi schronisko i zneca sie nad zwierzetami sprawa zostaje umorzona. [B]Wniosek prosty,[/B] jezeli zostanie ukarany wlsciciel schroniska, automatycznie staja sie winni wlodarze miast i gmin ktorzy mieli podpisana umowe z tym schroniskiem i w takich sytuacjach juz korupcja rzadzi.[B] Nie liczmy na zadne zmiany, nie pomoga tu petycje z podpisami, to my sami musimy wykorzystac to prawo jakie teraz mamy do walki z nimi nie poddajc sie, nie zadawalajac sie wyrokami jakie zapadaja, przeciwko kazdemu umorzeniu wnosic zazalenie, wnosic sprzeciwy przeciwko wyrokom nakazowym, nieadekwatnym do popelnionego czynu. Badzmy upierdliwi, walczac z kazdym przypadkiem do smego konca. W NAS SILA.[/B]

Posted

[quote name='Ada-jeje'][B] Nie liczmy na zadne zmiany, nie pomoga tu petycje z podpisami, to my sami musimy wykorzystac to prawo jakie teraz mamy do walki z nimi nie poddajc sie, nie zadawalajac sie wyrokami jakie zapadaja, przeciwko kazdemu umorzeniu wnosic zazalenie, wnosic sprzeciwy przeciwko wyrokom nakazowym, nieadekwatnym do popelnionego czynu. Badzmy upierdliwi, walczac z kazdym przypadkiem do smego konca. W NAS SILA.[/B][/QUOTE]
[FONT=Verdana]To możemy uznać za MANIFEST ! [/FONT]
[FONT=Verdana]Nic dodać nic ująć . [/FONT]
[FONT=Verdana]Praca u podstaw . Wiedza . Odwaga . Zgoda . Żelazna konsekwencja i konkrety . Liczę tylko na siebie . Zrobię co trzeba to mam . Nie zrobię sama , to rzecz się rozpłynie w nadziejach i tandetnych marzeniach o tym ,że urzędnicy i posłowie w sprawie zwierząt zechcą kiwnąć palcem .Nie zrobią NIC !
Posłanka Mucha od trzech lat zawiaduje kilkudziesięcioosobowymi zespołami (pół setki ludzi z okładem). Wyniki prac są zerowe . Czysta propaganda . Z rzeczy konkretnych , jak do tej pory , najlepiej wychodzą jej sesje w tabloidach .
[URL]http://www.fakt.pl/Poslanka-pokazala-cialo-Nie-chce-byc-grzeczna-,artykuly,72981,1.html[/URL]

[/FONT]

Posted

Klikam w edytuj post i jak się otworzy,to w edycja zaawansowana poprawiam tekst i zatwierdzam - u mnie działa tylko tak.

Posted

[quote name='Asior']ooo tu jest "ciekawy" reportaż o "naszej" ustawie....

[video]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88721,8118773,Tylko_koni_zal___.html[/video][/QUOTE]
Ano ciekawy. ;) Komedia pomyłek i niedomówień...
Tylko w tym wszystkim zwierząt żal...

Projekt został przygotowany na zlecenie Straży dla Zwierząt.
We wstępie do proponowanych zmian wymienione są organizacje, które współpracowały w jego tworzeniu. Daremnie szukac tej, którą wymienia się w reportażu.W materiale występuje Pogotowie i Straż dla zwierząt organizacja, G. Bielawskiego która po przegranym procesie ze Strażą dla Zwierząt p. Jandy musiała zmienic nazwę i aktualnie nazywa się Pogotowie dla zwierząt.
[URL]http://www.pogotowiedlazwierzat.pl/aktualnosci/204-walne-zgromadzenie-czonkow-pdz.html[/URL]
i tu:
[URL]http://www.strazdlazwierzat.com.pl/[/URL]
Pani posłanka twierdzi: ,,[B]to są zapisy, które raczej nie są kontrowersyjne"
[/B]i liczy na szerokie poparcie.
Cytując komentarz ,,kontrowersje budzą wyroki sądów, które skazują ale zawieszają wykonanie kary"[B].
[/B],,Pobłażliwośc wymiaru sprawiedliwości" ale czy tylko?
[URL]http://www.pogotowiedlazwierzat.pl/aktualnosci/wydarzenia/199-zapad-wyrok-w-sprawie-pseudohodowli-pitbuli.html[/URL]
6 miesięcy w ,,zawiasach" a interweniująca organizacja będąca w tej sprawie oskarżycielem cieszy się z takiego wyroku i komentuje go tak: [I][B][B]To sprawiedliwy wyrok, [/B][B]a[/B][B]dekwatny do cierpienia[/B][/B][B][B] zwierząt jakie latami sprawiał psom właściciel – oceniają inspektorzy „Pogotowia dla Zwierząt” w Trzciance (...)[/B][/B][/I]

Posted

Za 700 tys, zlotych urzednicy beda szkoleni w jaki sposob mozna dalej lamac, omijac, manipulowac prawo ustanowione dla zwierzat. :angryy: Jak to jest mozliwe ze osoba ktora reprezentuje Straz dla zwierzat, zostala zaakceptowana przez grupe, ktora ma na celu opracowanie i znowelizowanie ustawy o ochronie zwierzat. :crazyeye:Mamy tez nadzieje ze przedstawiciel Fundacji Argos wystapi z wnioskiem do prokuratury.

Posted

[quote name='Asior']no to ja mam perełkę... ktoś mi podesłał :p

[URL]http://www.boz.org.pl/art/sdz_plagiat.htm[/URL][/QUOTE]
Jakoś mnie to nie dziwi:evil_lol:

Posted

[url]http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/441109,psy_i_koty_lepiej_chronione.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GazetaPrawna+%28GazetaPrawna.pl%29[/url]

jak to ta ustawa ma ukrócić bezprawne zabijanie zwierząt???? skoro ta ustawa daje każdemu takie prawo

Posted

Bardzo podoba mi sie tez ten urywek zapisu: :angryy:
Posłowie chcą też nałożyć na gminy obowiązek przygotowania planów zapobiegania bezdomności zwierząt, m.in. [B]poprzez odstawianie ich do schronisk[/B] oraz sterylizację. Właściciele ras uznanych za agresywne będą musieli z kolei przy ich rejestracji przedstawić dowód, [B]że wykupili obowiązkowe ubezpieczenie.[/B] Poprzez odstawianie bezdomnych psow do schronisk, ja nie widze tu zadnej zmiany, obowiazkowe ubezpieczenie dla wlascicieli ras groznych. Czy przez ubezbieczenie zmniejszy sie produkowanie zwierzat. Gdzie jest mowa w nowelizacji o zakazie pseudochodowli, lub ich obowiazkowej rejestracji:crazyeye: To sa dzialania do zamydlenia nam oczu, i udawanie ze cos robia.:diabloti:

Posted

Jezeli jest protokol, i byla sekcja zwlok, jezeli nie bylo mozliwosci wezwac do psa weterynarza, to nie obwiniam Policjanta za skrocenie psu cierpien. Zastosowal sie do ustawy o ochronie zwierzat.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Jezeli jest protokol, i byla sekcja zwlok, jezeli nie bylo mozliwosci wezwac do psa weterynarza, to nie obwiniam Policjanta za skrocenie psu cierpien. Zastosowal sie do ustawy o ochronie zwierzat.[/QUOTE]
moze faktycznie policjant mu ulzył, moze,ale chodzi mo o to ze nastepnym razem zrobi to ktos kto chce sie pozbyc psa i kto mu udowodni ze było inaczej.Taka sytuacje moze stwierdzic tylko wet to jest moje zdanie

Posted

Lilka poniewaz nie znalazlas sie w takiej sytuacji, a my tak i gdybym wowczas wiedziala ze Policja moze ulzyc psu w cierpieniu, to pies ktory byl potracony i golym okiem wiedoczne bylo ze nie ma dla niego ratunku, nie musial by cierpiec 3 godziny.