Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aanka']oglądałam te pierdoły wczoraj :angryy::wallbash::wallbash::stupid:, no po wystąpieniu takich gwiazd , to tylko można :flaming::grab::drinking::Help_2:................[/QUOTE]

Oto przykład merytorycznej wypowiedzi w dyskusji[COLOR=red]!!!!
[/COLOR]

Posted

[quote name='malibo57']To pojawiło się wieczorem w środę. Ale jakoś na spotkaniu pan profesor nie bronił tego stanowiska - za dużo prawników było obecnych?
Nie padło ani słowo na ten temat.

Mimo wszystko wrócę jeszcze do tego:
[URL="http://www.tvp.pl/publicystyka/polityka/minela-dwudziesta/wideo/25112010-2010/3242534"]http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...0-2010/3242534[/URL]

Trzeba poświęcić odrobinę czasu, ale warto zobaczyć, jak próbuje sie manipulować "telewizyjna" opinią publiczną.
Chwyty ograne i często stosowane - ci, którzy byli na spotkaniu, pewnie szeroko otworzą oczy ze zdziwienia:)
Ani słowa o miażdżącej ocenie prawnej noweli, tylko o "wąskim" zakresie. Można i tak...[/QUOTE]

Dramat to wystapienie. Oni naprawde nie umieja przegrywac.
Dlaczego politycy maja nie podpisac sie pod zmianami proponowanymi przez OPP?

Oboje powinni miec zakaz publicznych wystapien.

Posted

Agata Balu , nie mam zamiaru ukrywać swoich odczuć i uczuć , ja takze nie chcę być reprezentowana przez osoby , które brały udział w tym żenującym spektaklu .....Na co dzien obcuje raczej z istotami , które nie ukrywają swoich emocji i nie umieją udawać , manipulować faktami , podlizywać się , nie mają tez parcia na szkło - a dyskusja między mną a nimi jest raczej zbędna ........

Posted

[quote name='aanka']Agata Balu , nie mam zamiaru ukrywać swoich odczuć i uczuć , ja takze nie chcę być reprezentowana przez osoby , które brały udział w tym żenującym spektaklu .....Na co dzien obcuje raczej z istotami , które nie ukrywają swoich emocji i nie umieją udawać , manipulować faktami , podlizywać się , nie mają tez parcia na szkło - a dyskusja między mną a nimi jest raczej zbędna ........[/QUOTE]
No to poczytaj całą propozycję ustawy przedstawioną przez "koalicję dla zwierząt" ( podaje link: [URL]http://www.koalicja.org.pl/ustawa.php[/URL] ) i odnieś sie do niego merytorycznie. Przypuszczam, ze dobrze znasz tekst obowiazującej obecnie ustawy.
A kiedy będziesz miała do niego uwagi to wyslij do nich - bo to właśnie ten projekt będzie obecnie interesował posłów.

Posted

(proszę oddajcie glos na psy z zalanych terenów, wygrana oznacza karmę w wysokości kilku tysięcy złotych (głosowac można tylko do końca miesiaca). dzięki i juz zmykam)

Posted

[quote name='agata-air']Odnosząc się do wystąpienia w TVP:

[/QUOTE]

ja proponuje podpytac czy szanowny komendant nie jedzie na tych samych lekach co szanowny kaczynski podczas kampanii wyborczej...

Posted

[quote name='agata-air']Odnosząc się do wystąpienia w TVP:
[/QUOTE]
...pewnym osobom należałoby powiedziec ;)
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=359xL74TsyE[/URL]

Posted

Przeczytałam tekst nowej ustawy i nie widzę nic na temat mordowania zwierzat w laboratoriach med. w celach pseudonaukowych:shake::mad:, , moze nie doczytałam ,nie upieram się za mocno ...., widziałam kiedyś oczy zwierzat czekających na smierć w rzezni i tych mordowanych , męczonych w laboratoriach - mam kaca moralnego ,ze jestem homo sapiens :-(:-(:-(:shake:, to jest za duży koszt - moja psychika tego nie wytrzymuje , nigdy im się za to nie zrekompensujemy - to samo zło w najczystszej postaci .......proszę je wszystkie o wybaczenie.........:-(:-(

Posted

[quote name='aanka']Przeczytałam tekst nowej ustawy i nie widzę nic na temat mordowania zwierzat w laboratoriach med. w celach pseudonaukowych:shake::mad:, , moze nie doczytałam [/QUOTE]

Ano nie doczytałaś. Ustawa o zwierzetach laboratoryjnych juz dawno została wyłaczona do oddzielnej ustawy,. Tekst masz tu: [URL]http://lex.pl/serwis/du/2005/0289.htm[/URL].
Smutne jest to, że w sprawach prawnych wypowiadaja sie osoby, które nie znają wszystkich ustaw o prawach zwierzat. A na stronach KAZDEJ wiekszej organizacji prozwierzecej pozarzadowej jest komplet tych ustaw.
Nalezy sie wpierw z nimi zapoznać.

Posted

[quote name='aanka']Millarca , mnie też interesuje , ale nie taki bubel :shake::angryy:..... piszesz o zakazie sprzedaży zwierzat dom. na targowiskach itd.... , a nie interesuje Cię takie draństwo , okrucieństwo - jak pseudohodowle np . :angryy:. , -produkcja :angryy::mad: zwierzat dla pieniedzy , gdzie sie da ,jak sie da i ile się da =BEZ NADZORU !!!. wschroniskach pełno teraz bullowatych . .Są masowo usypiane :-(:-(:shake:.psy chorują , umierają w klatkach , suki rodzą jak maszynki :shake:. W tej super nowelizacji nie było zakazu hodowli zwiezrąt dom. - każdy menel moze to robic - bez rejestracji i nadzoru.:shake:.myślisz ,ze nie sprzeda ich poza targiem :cool3:...............Aco z transportem zwierząt , meczeniem ich w celach laborat. - to jest tragedia i gehenna nie do pojecia :-(:-(:-( bez żadnych podstaw na dodatek . . ......[/QUOTE]

Nie mam nic przeciwko temu, żeby w życie weszły ostrzejsze przepisy.
Pytam tylko: [B]KIEDY TO WASZYM ZDANIEM NASTĄPI???[/B]
[B]Część mogliśmy mieć już teraz i wówczas możnaby było walczyć o więcej.[/B]
Uważam, że popełniliście duży błąd blokując małą nowelizację, ale to moje prywatne zdanie. Mam do niego prawo.

Mam również prawo zadać to pytanie:
[B]Kiedy Waszym zdaniem wejdzie w życie nowa nowelizacja? [/B]
Pytam się, bo mam psy i chcę wiedzieć, kiedy jakiemuś burakowi myśliwemu nie będzie wolno do nich strzelać.

Posted

Problem myśliwych jest duży ale nie róbmy z tego głównej przyczyny złej sytuacji zwierząt...

[quote name='Karmi']...pewnym osobom należałoby powiedziec ;)
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=359xL74TsyE[/URL][/QUOTE]

Karmi śmieję się od 5 minut- trafiłaś w samo sedno... i śpiewam:

"przyjdzie pora pójdziesz do wora

podoba mi się to miejsce
lubię tych ludzi, jak mówią albo coś myślą
wciąga mnie nastrój
za każdym razem mam inne zdanie

żegnaj żegnaj baj baj żegnaj żegnaj baj baj
żegnaj żegnaj baj baj żegnaj żegnaj baj baj"

Posted

[quote name='ściż']Jesteś zwyczajnym prostakiem. Wyżywasz się na swojej byłej organizacji, w której spędziłeś tyle czasu. Szkoda ze przy okazji mając zal do Jandy (może i słuszny) obrazasz wszystkich innych. Lista którą podałeś jest zwyczajnie niepełna. Ale po co to sprawdzić, lepiej obrażać.[/QUOTE]

Wybacz, ale już naprawdę warto przejść do konkretów. OTOZ, SdZ, EMiR - te organizacje nigdy nie były częścią "koalicji dla zwierząt", które pracowały i popierały ten projekt ustawy. Do Jandy żadnego żalu nie mam i na nikim się nie wyżywam - i to moja ostatnia prywatna wypowiedź na tym forum.

Natomiast wolałbym, żeby osoby nazywające mnie "zwyczajnym prostakiem" miały odwagę się publicznie przedstawić. Ja się przedstawiłem i prostakiem się nie czuję. Argumentuję na rzecz swojego stanowiska. Styl nie jest przy tym gorszy niż styl osób, które w imieniu organizacji występują w TVP.

[B] Natomiast prostakiem z pewnością jest ten, kto anonimowo obraża inne osoby bez żadnych argumentów.[/B]

Wolałbym raczej żebyś merytorycznie odniósł się do poruszanych tutaj kwestii. Nie zdarzyło się to jeszcze ani razu. Natomiast wybacz, ale Twoje wrażenia i niczym nie poparte opinie mnie nie interesują z całą pewnością, a innych uczestników tej dyskusji - raczej wątpie że interesują. Kogo obchodzi, że x uważa Dawida Karasia za "zwyczajnego prostaka" z powodu y, gdzie x i y są nieznanymi? Litości!

Posted

Agata Balu , dlaczego uważasz , ze powinnam znać każda Ustawę o Ochr. Zwierzat .Nie należę do żadnej Organizacji Prozwierzecej , jestem wolontariuszką w przechowalni dla psów - tylko tyle. Robię im ogloszenia, dbam o resocjalizację - ostatnio dość kiepsko , bo mieszniec amstaffa -żle szkolony :angryy::mad::shake: złapal mnie za rękę - no ale nic to , da się przeżyć - musiałam strach pzrezwyciężyc i wzięłłam go na spacer w kagańcu , nie wina psa .- Bandzior mi ufa. będę go zawsze bronić .No ,ale to nie na temat . Nie sądzę ,abym musiała znać wszystkie przepisy dokładnie . Zajmują mnie sprawy b. przyziemne np . sprzątanie w boksach , spacery itd. Teraz idzie zima , a organizacja w naszym miescie ma to w nosie np. Raczej nie wypowiadam się w sprawach prawnych , tylko ogólnie . , chyba ,ze nie mam prawa na tym wątku , to zniknę . Millarca nie musisz się zwracać do mnie na Wy , jestem szaraczkiem tylko............:krolik::scared.. acha Millarca , mamy ogólem 4 psy i jakoś uważam , aby nikt mi ich nie odstrzelił::angryy::mad:. Historia psów też jest długa ...............

Posted

[quote name='ekostraż_wrocław']
[B] Natomiast prostakiem z pewnością jest ten, kto anonimowo obraża inne osoby bez żadnych argumentów.[/B]
[/QUOTE]
Pełne poparcie.
Dawid, wal w ryja anonima. ;)

Posted

[quote name='PawelParos']nie puszczaj psów samopas to nikt Ci ich nie odstrzeli[/QUOTE]

o TO TO.... dobrze powiedziane !!!!!!!!!!!!!

a jeśli idzie o wystąpienie [url]http://www.tvp.pl/publicystyka/polityka/minela-dwudziesta/wideo/25112010-2010/3242534[/url] to jestem w szoku.. jak ten człowiek ma czelność wypowiadać się w telewizji.. karany, oskarżony i nadal ma czelność udawać że jest taki dobry?? w mundurze za pare tysięcy :stupid:

Posted

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=moOamKxW844&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=moOamKxW844&feature=related [/URL]

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q&feature=related[/URL]

Zawsze aktualne...;)

Posted

[quote name='PawelParos']nie puszczaj psów samopas to nikt Ci ich nie odstrzeli[/QUOTE]

Serdecznie dziękuję za dobrą radę. Nie puszczam psow samopas.
Niestety wiele jest przypadków, gdy mysliwy strzela do psów, które idą z właścicielem.
Otóż wyobraźcie sobie, że ja czasem na spacerze spuszczam moje psy ze smyczy.
Rozumiem, że Wy tego nie robicie?