Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja rozumie Wasz niepokój,ale Wy postarajcie się zrozumieć troszkę i naszą sytuację.
Fakt - pomagających na dogo - jest Was sporo.
Ale nas - pomagających "CZYNNIE" - to trzy osobowy skład: Ja,Budrysek,Avilia.
Dziewczyny rwą włosy z głów,żeby jakoś mi pomóc.
Uważacie,że trzy osoby są w stanie funkcjonować nienagannie?
Uważacie,że każda z Was byłaby w stanie zrobić to lepiej?
(i teraz tu zacznie się wojna,że jak sobie nie radzimy, to mamy nie pomagać... - taaak - właśnie tak to się zwykle kończy...)
Zrozumcie,że podajemy konto lecznicowe właśnie dlatego,żebyście mieli mniej wątpliwości...
Przecież te psy są tam leczone!
Poza tym uważacie,że NORMALNIE prosperująca lecznica (czyli przyjmująca cały dzień pacjentów) ma czas kilka razy dziennie wydzwaniać do nas i informować,że taka i siaka wpłata dotarła?
Oni naprawdę też pracują... I jak tylko znajdują czas to robią spis od kogo - ile...
Przecież nie poproszę o namiary na Ich konto,żeby sprawdzać wpłaty...

[quote name='Julia84']
Nie wiem też, czy nie ma jakichś nieścisłości w tej uaktualnionej liście zadłużenia. Leonek już dawno miał zmniejszony dług o ponad połowę, w skutek zapłaty przez Wellington 600 zł i chyba potem jeszcze jakaś wpłata na Leonka była.
Jeżeli masz wątpliwości - zapytaj weelington jak się sprawa ma z długiem Leonka.
Bo ja mam informacje,że dopiero dzisiaj dotarły pieniążki na konto lecznicy.
Ale jak macie inne info - to ok.
Przecież mogłam coś przeoczyć...

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olalolaa']Prawda jest taka że zamieszanie na wątku było i jest duże, w takim sensie zamieszanie, że kilka spraw priorytetowych, nie są załatwiane od razu.
Ja myślę że powoli trzeba wszystko uporządkować co chyba teraz robisz Ty Avilio, podziwiam Was za to co robicie dla zwierząt, wiadomo że czasu nie ma na siedzenie na komputerze itd.
Myślę że powinno być w pierwszym poście jasno napisane jaki jest aktualnie dług i aktualizacja tego, do kogo zwracać się z prośba o nr kont, potwierdzenia przelewów itd. W tytule napisać info pierwszy post żeby ludzie wiedzieli i może wtedy nie będzie czekania i jakichs nieporozumień. Wszystko będzie szło sprawniej.
Sądzę że powinny być jakieś linki do faktur do wglądu, oczywiście z zakrytymi danymi Budryska, bo rozumiem że na nią wszystko jest.
Uważam że przy takich sumach jest to wręcz konieczne, na pewno trudne do załatwienia, nie wiem czy macie możliwość skanowania itd ale trzeba się nad tym zastanowić. Z doświadczenia wiem ze jasna dokumentacja każdych wydatków przyciąga więcej osób chętnych do pomocy, takie są czasy że ludzie boją się często oddawać pieniądze nie będąc pewnymi na co one pójdą.

Jeżeli nie skan, to można też zrobnić chociaż zdjęcia tych faktur.
Generalnie jestem na dogo chyba od października a nie widziałam na wątku pszyniaków jeszcze ani jednej faktury. Generalnie jak ktokolwiek czasem próbował coś zagaić na ten temat: tych rozliczeń, porządku na wątkach itd., od razu był "sprowadzany do poziomu". Ja wiem że dziewczyny nie mają czasu, ale może trzeba upoważnić jakąś osobę - jedną do okresowego kontatku z lecznicą tak aby sprawa wpłat i stanu zadłużenia była jasna i na bieżąco uaktualniana, inną do pilnowania wątków których są dziesiątki a które "umierają śmiercią naturalną" bo nie ma na nich czasem informacji o które ludzie proszą (przykład: wątek Śnieżka, Silvera). Taka osoba mogłaby np raz na 4,5 dni kontaktować się z jedną lub drugą dziewcznyną i potem zajmować się "klepaniem" na wątku, tak żeby ludzie wiedzieli co się dzieje z psami, którym pomagają.

Uważam że jeżeli ta cała sytuacja z Pszczyniakami nie zostanie uporządkowana, długu nie uda się spłacić nigdy.

Dodam jeszcze tylko, że jestem osobą bardzo Wam przychylną i właściwie wątki pszczyńskich psów stanowią 90% wszystkich na których jestem regularnie, i z którymi czuję się najbardziej "związana". Nikt nie pisze tego złośliwie, czy żeby coś wytknąć. Ale po prostu ZAUWAŻAMY jakiś problem i widzimy potrzebę zrobienia z tym czegoś - przede wszystkim ze względu na DOBRO PSÓW.

[quote name='Klaudus__']Ja rozumie Wasz niepokój,ale Wy postarajcie się zrozumieć troszkę i naszą sytuację.
Fakt - pomagających na dogo - jest Was sporo.
Ale nas - pomagających "CZYNNIE" - to trzy osobowy skład: Ja,Budrysek,Avilia.
Dziewczyny rwą włosy z głów,żeby jakoś mi pomóc.
Uważacie,że trzy osoby są w stanie funkcjonować nienagannie?
Uważacie,że każda z Was byłaby w stanie zrobić to lepiej?
(i teraz tu zacznie się wojna,że jak sobie nie radzimy, to mamy nie pomagać... - taaak - właśnie tak to się zwykle kończy...)
Zrozumcie,że podajemy konto lecznicowe właśnie dlatego,żebyście mieli mniej wątpliwości...
Przecież te psy są tam leczone!

Poza tym uważacie,że NORMALNIE prosperująca lecznica (czyli przyjmująca cały dzień pacjentów) ma czas kilka razy dziennie wydzwaniać do nas i informować,że taka i siaka wpłata dotarła?
Po co od razu przesadzać w drugą stornę?
Nikt nie wymaga aby "kilka razy dziennie" lecznica infomowała o wpłatach i stanie zadłużenia.

Jeżeli masz wątpliwości - zapytaj weelington jak się sprawa ma z długiem Leonka.
Bo ja mam informacje,że dopiero dzisiaj dotarły pieniążki na konto lecznicy.
Ale jak macie inne info - to ok.
Przecież mogłam coś przeoczyć...
Parę stron wcześniej jest jeszcze post mamamunka: "Przelałam 110 zł ( z mojego bazarku na Liska ) na konto lecznicy."
Ta wpłata nie jest uwgzlędniona na najnowszej liście długów.

Posted

moze niech jakas osoba z watku ogolnie zgodzi sie uzyczyc swoje konto, do niej bedzie szla wszelka kasa, a ona bedzie przelewala do lecznicy spokojnie, co tydzien, po podliczeniu wszystkiego. bedzie dostawala tytuly wplat- na kogo i od kogo. bedzie prowadzila same rozliczenia
wtedy wszystko byloby jasne

jedna osoba tylko od kasy. niekoniecznie osoba ze slaska, z Was trzech. osoba z kontem internetowym, bo mogla sobie sprawdzac nawet kilka razy dziennie. puszczalaby przelew do lecznicy raz na tydzien. wszystko byloby jasne.

Posted

wplata na Liska od Emilii O. 110 zł dotarla 17.2
wellington wplacila 600 zl

Pozostaje do zapłaty na dzień 21.02.2011
1. Ali 1231,91
2.Zibi 645,77
3. Mateuszek 464,39
4. Leon 600
5. Szila 1028,75
6. Leki wydane 17.02 56
Razem 4626,82
Plus Pyza od 18.02 w trakcie leczenia...

Julia84 Silver i Sniezek nie byli z Pszczyny, jak mialm info dot. psiakow to podawalam

Posted

Ja tez podkreślałam że wątpliwości nie mam i że Was podziwiam za to co robicie.
W tytule widnieje 'robimy porządek' więc podsuwam pomysły, żeby wszystko było tak jak należy, tak mi się wydaje, i jak widać nie tylko mnie. Przecież nikt nie chce zmian z dnia na dzień, wiadomo że macie bardzo mało czasu, to są sprawy do wprowadzenia w życie z czasem, i to nie krótkim.
Proszę dziewczyny postarajcie się to przemyśleć na spokojnie bo może warto coś zmienić, nawet nie zmienic tylko po prostu 'wprowadzić' ;)

Posted

[quote name='BUDRYSEK']wplata na Liska od Emilii O. 110 zł dotarla 17.2
wellington wplacila 600 zl

Pozostaje do zapłaty na dzień 21.02.2011
1. Ali 1231,91
2.Zibi 645,77
3. Mateuszek 464,39
4. Leon 600
5. Szila 1028,75
6. Leki wydane 17.02 56
Razem 4626,82
Plus Pyza od 18.02 w trakcie leczenia...

Czyli za Leonka zostało 490,00 zł.

Posted

Dziewczyny jak tak dalej pójdzie to nie będę miała kiedy spać ;) ja już nie nadąrzam na obecnych wątkach a tu ciągle coś dochodzi.
Co do Przystani Ocalenie to wiem już od Justy&zwierzaki podobno było o nich w TVS.

Posted

mam kociaka z punktu, stan bardzo powazny :(
ma martwice konieszka jezyka, nie moze jesc, nie wiadomo od kiedy juz nie je, ale podejrzewam, ze bardzo dlugo, otalnie odwodniony, zapchlony i zaswirzebiony, na razie karmie go recznie convem RC, ale nie chce polykac :(
prosze trzymajcie kciuki!
zakladam mu watek

Uploaded with ImageShack.us

wczoraj znalazlam potraconego psa, duzy piekny psiak, niestety kregolup byl strasznie pogruchotany :(
biega, szczesliwy za TM :( (*)
ZOBACZCIE ILE SRUTU BYLO W TYM BIEDNYM CIALKU :(

Uploaded with ImageShack.us