Kamila Proc Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 to ja sie przywitam w chlodny dzien Quote
agusiazet Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Mija rok pobytu Birki u mnie na BDT! W najbliższą sobotą szczepienia, ale Bira u weta jest bardzo grzeczna, nie to, co mój Sony:) Quote
iwop Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Pozdrawiam Bisię i zapraszam na nowy wątek: http://www.dogomania.pl/threads/218317-5-tyg-szczeniaczek-podrzucony-do-ogrodu-szuka-chociaż-tymczasu.-Skarżysko-Kamienna!?p=18069728#post18069728 Quote
Kamila Proc Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 u nas dzisiaj cieplutko i sloneczko Quote
agusiazet Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 U nas też. Bisia ma się dobrze, jutro szczepienia! Quote
Kamila Proc Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 no to trzymam kciuki za jej cierpliwosc Quote
agusiazet Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Szczepienia zaliczone, Bisia zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki szczepionką zespoloną leptirusin, czy coś podobnego. U weta pies ideał, żadnego strachu, gryzienia czy uciekania. Quote
Kamila Proc Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 no to rewelacja. ona jest po prostu grzeczna Quote
azalia Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Grzeczna i ładna sunieczka,a tak długo czeka na dom,dzisiaj trafiłam na ten wątek i się zastanawiam dlaczego. Quote
agusiazet Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 azalia napisał(a):Grzeczna i ładna sunieczka,a tak długo czeka na dom,dzisiaj trafiłam na ten wątek i się zastanawiam dlaczego. Chyba dlatego, że ludzie nie lubią czarnych psów, poza tym Bira jest psem po przejściach, niesamowicie lękliwym i trzeba mieć masę cierpliwości, żeby się z nią dogadać i obłaskawić, a i tak niektóre lęki pozostają. W jej przypadku przerażają ją i powodują ucieczkę (jeśli jest bez smyczy) wszystkie wystrzały i huki, nie idzie nad nią zapanować. Choć czasami przy mniejszym huku, jak nie jest cała spanikowana, reaguje na siad. Poza tym wypracowałyśmy metodę, że jak sunia się czegoś boi, przychodzi i siada, aby ją zapiąć na smycz. Na smyczy czuje się pewnie. Wygląda cudnie jak robi siad i podstawia grzbiet do zapięcia. Poza tym nie ma żadnych wad! W domu nie brudzi, nie szczeka, nie niszczy, pięknie czeka na powrót człowieka śpiąc lub bawiąc się zabawkami. Nie grymasi przy jedzeniu, u weta ideał, pozytywnie nastawiona do innych psów, żadnej agresji do ludzi i innych zwierząt, choć jak kot ucieka to goni, ale w celach towarzyskich, nie konsumpcyjnych. Ogólnie sunia fajna Quote
agusiazet Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Wszystko dobrze, na smyczy ciągnie jak szatan, a jak coś wyczuje to jak stado szatanów. I niestety gania koty z zawziętością godną lepszej sprawy:( Quote
agusiazet Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Sama to nie:) Zaglądamy:) Bisia ma dobry okres, można ją puszczać, pięknie przychodzi na zawołania, pomniejsze huki lekceważy, jak się wystraszy to czeka, żeby ją zapiąć. Mądra dziewczynka! Quote
Recommended Posts