agusiazet Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Kamila Proc napisał(a):byle u nich ktos sie nie zniecierpliwil Fundacja napisała, że ludzie mają doświadczenie z psami lękliwymi. Ja nie miałam i przyznam, że na początyku byłam ciężko przerażona, że pies nie umie chodzić tylko się czołga, albo go ciągnę po chodniku, bo sam nie zrobi ani kroku. Ten etap na szczęście mamy za sobą:) Teraz trzeba umieć pracować z psem, który boi się huków, głośnych odgłosów i innych hałasów. Ja nie potrafię, bo Bircia jak się bała tak się boi, poza tym z nikim innym nie chce pójśc na spacer tylko ze mną, co jest dla pracującego człowieka nieco problematyczne. Dzisiaj zabezpieczona szelkami i dodatkową obrożą i na dwójniku pójdzie z moją najstarszą córką na króciutki spacerek, bo mam konferencję! Quote
agusiazet Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Wyjazd jest w październiku, ale osoba zajmująca się wyjazdami obraziła się chyba na mnie, że nie odpisałam jej od razu (sama się nie mogłam zdecydować) i napisała na innym wątku, że odpuszcza te adopcje. Bo znalazłam Dexterowi dom w Polsce, mimo, że był zarezerwowany dla Niemców! Przykro mi, ale tak się złożyło. Wiec Bisia na razie chyba zostaje u mnie! Quote
iwop Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Pozdrawiam Bisię :) Zapraszam na wątek, zjrzyjcie ... http://www.dogomania.pl/threads/214865-Pińczerowaty-chudziaczek-i-sfilcowany-kudłaczek-Chociaż-tymczas!-Ostrowiec Quote
agusiazet Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Bisiutka ma się dobrze! Trochę panikuje, ale jakoś idzie to ogarnąć:) Quote
agusiazet Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Dostałam zapytanie od Fundacji co z Birą? I nie wiem co odpowiedzieć:( Wg mnie wysyłanie jej do DT wyrządzi więcej szkody niż pożytku, a domu stałego dla niej nie mają! Quote
agusiazet Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Odpisałam Fundacji, po angielsku, gdyż nie znam niemieckiego, że dla Biry interesuje mnie tylko dom stały! Nie mogę i nie powinnam narażać jej na kolejny stres zmiany właściciela, gdy nie będzie on tym ostatnim, stałym. Na dom stały może czekać również u mnie, może kiedyś się doczeka:) Quote
agusiazet Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 A teraz jak przeczytałam, to włos mi się na głowie zjeżył, choć do Fundacji Dobermana mam nadal zaufanie: http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-otwarty-w-spr.-wstrzymania-transportu-ps%C3%B3w-z-mieleckiego-schroniska-do-Niemiec Quote
iwop Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Agusiazet jeżeli zadecydujesz aby przekazac Birę do DT to zabiorę ją do siebie... Nie zasłużyła na to...:( Quote
agusiazet Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Nie, nie mam zamiaru przekazać Biry do innego DT, jeśli istnieje jakiekolwiek prawdopodobieństwo, że może ją spotkać jakaś krzywda. Odpisałam Fundacji, że interesuje mnie tylko DS, a jako, że mam rodzinę w Niemczech - tą drogą sprawdzałabym dom, który Fundacja chciałaby Bisi zaoferować! Żaden psiak nie zasłużył na złe traktowanie i ciężki los!!! Quote
agusiazet Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Teraz Bircia razem z Alą oglądają film o psie i delfinie, jest zrelaksowana w moim łóżku i w mojej pościeli:) Quote
Kamila Proc Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 no to fajowo, tez lubie takie filmy Quote
agusiazet Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Po chwilowym okresie spokoju dzisiaj Bira zwiała i absolutnie nie chciała wrócić. Chowała się po rowach z wodą i błotem. Po jakimś czasie udało mi się ją namówić do wyjścia, była mokra i brudna, po przyjściu do domu odbyło się gruntowne kompanie z błota, sporo go było! Mam nadzieję, że się nie rozchoruje, bo u nas zimno! Chyba na jakiś czas zaniecham chodzenia w pola!!! Quote
agusiazet Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Niestety jak się czegoś wystraszy nie reaguje na nic, tylko uciekać. Nie wiem zupełnie jak temu przeciwdziałać:( Quote
agusiazet Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Dzisiaj było ok, ale większość spaceru na smyczy i tylko odrobina wolności w miarę bezpiecznym miejscu! Quote
Recommended Posts