Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

*** Aha... Szkoda. W takim razie zaryzykuje i kupie worek 9 kg. Dlugo trzeba czekac na karme po zamowieniu na ich stronie (canidae.com.pl) ?
Podoba mi sie ich oferta... Na pewno lepiej to wyglada niz u RC, ktorym teraz (troche z musu) karmie.

[quote name='aburkowa']Nie kupiłam, bo nie było dużych worków a nam juz karma się skończyła. Jeśli się uda to spróbuję następnym razem bo bardzo mnie to żarełko ciekawi:razz:[/quote]

Posted

[LEFT]Lepiej zadzwoń się upewnić czy jest karma...niezbyt się pan kwapił z odpowiedzią (złożyłam zamówienie a karmy nie było), dobrze, że zadzwoniłam się upewnic i zdążyłam inna zamówić...no może miał zły dzien i był bardzo zapracowany;) W każdym razie będziemy mieć drugie podejście do zakupu za jakis czas[/LEFT]

Posted

[quote name='eduso']dokladnie o tym mysle...
How to grade your dog's food:
Start with a grade of 100:
1) For every listing of "by-product", subtract 10
Science Diet for Large Breed Puppies / Score 69 F
Wellness Super5 Mix Chicken / Score 110 A+
Wolfking Adult Dog (bison) by Solid Gold / Score 97 A[/quote]

A tu [URL="http://www.dogfoodproject.com/index.php?page=grading_kibble"][B]TU[/B][/URL] troszkę inaczej o tym punkowaniu karm.

• 1 month later...
Posted

Jestesmy zadowoleni. Edkowi polepszyl sie oddech, zeby tez jakby sie wybielily. Chociaz nie je karmy juz tak chetnie jak na poczatku i qpki ostatnio troche smierdzace... :/
Nawet BARFowcy powiedzieli , ze jak na sucha karme to jest niezła ... :)

Posted

BARFowcy nigdy nie będą chwalić karmy ,bo ich filozofia jest diametralnie inna.Jeśli ktoś karmi BARFem ,a chwali suchą ,to nie jest to typowy BARFiasz.To tak po za tematem.
Pozdrawiam.

Posted

*** Ale ja nie powiedziala, ze oni ja chwalili. Moj pies zle sie czul na BARFie i zapytalam ich co sadza o Orijen - dostalam odpowiedzi, ze jezeli sklad jest rzeczywiscie taki jak na opakowaniu to ok, nie jest tak zle.

[quote name='SAWA']BARFowcy nigdy nie będą chwalić karmy ,bo ich filozofia jest diametralnie inna.Jeśli ktoś karmi BARFem ,a chwali suchą ,to nie jest to typowy BARFiasz.To tak po za tematem.
Pozdrawiam.[/quote]

Posted

Pomijam wszystko ,ale dla mnie bardziej jest cenne zdanie jednak osoby znajacej się na karmach niż na BARFie. Ktoś interesujący się karmami z punktu widzenia teoretycznego ,ale przede wszystkim praktycznego jest bardziej w temacie, niż ktoś ,kto gotuje psu ,lub karmi BARFem.Ja od wielu lat karmię w swojej hodowli tylko suchymi karmami i sporo już miałam doświadczenia z karmami.Moje zdanie na temat karm jest wypraktykowane na własnych psach i naprawdę doskonale potrafię ocenić jakość i klasę karmy .
Już kończę wywody ,bo temat o Canidae .

• 1 month later...
Posted

Aaa, przepraszam Was... Ale ze mnie gapa. Caly\ czas myslalam, ze to watek Orijen, a nie Canidae. Aburkowa - Edi je Orijen, tego Canidae nie probowalismy... Sorry:oops:

• 1 month later...
Posted

[B][COLOR=red]A ja proszę o kontynuowanie tematu karmy CANIDAE, a sądy na temat czyjegoś postepowania proszę przenieść na priv.[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Słowa swoje kieruję do użytkownika przede wszystkim [/COLOR][COLOR=black]GUABI[/COLOR][/B]

[Mod]

Posted

Racja .Canidae jest napewno bardzo interesującą karmą pod względem składników choć jest z mączek mięsnych ,co unika importer w spisie składów gwarantowanych ,pisząc że z mięsa.Jest to karma wysokiej jakości i godna polecenia .Troszkę filozofia producenta jest dziwna ,bo nie sortuje jej dla szczeniąt ras dużych i małych .Dla dorosłych psów nie ma znaczenia jaką formułę będzie jadł ,bo można dopasować do zapotrzebowania energetycznego i np .małe pieski mogą całe życie jeśc karmę bardzo wysoko energetyczną, czyli polecaną dla szczeniąt.

• 2 weeks later...
Posted

Wczytuję sie w temat i wydaje mi się, że sklad tej karmy jest rzeczywiście sensowny. Czy ktos z was karmi nia swojego psa? Liczę na jakies opinie....Zrobiłam małe porównanie i Eagle packiem i Orijenem. Wydaje mi sie, że skład ciut lepszy o Eagle wersja holistyczna large( mniej węglowodanów zbożowych), a cenowo lepiej o Orijena (ktory wydaje sie bardzo fajny). Mam zamiar spróbować karmic w sposób mieszany tzn. karma jeden posiłek, a drugi naturalne jedzonko ( surowe, czasem gotowane, warzywka, itp). No i tak przymierzam sie do zamowienia Canidae, ciekawe czy sa u nich jakies próbki, żeby sprawdzić czy posmakuje mojej Tajdze?

Posted

[quote name='Milkat']Wczytuję sie w temat i wydaje mi się, że sklad tej karmy jest rzeczywiście sensowny. Czy ktos z was karmi nia swojego psa? Liczę na jakies opinie....Zrobiłam małe porównanie i Eagle packiem i Orijenem. Wydaje mi sie, że skład ciut lepszy o Eagle wersja holistyczna large( mniej węglowodanów zbożowych), a cenowo lepiej o Orijena (ktory wydaje sie bardzo fajny). Mam zamiar spróbować karmic w sposób mieszany tzn. karma jeden posiłek, a drugi naturalne jedzonko ( surowe, czasem gotowane, warzywka, itp). No i tak przymierzam sie do zamowienia Canidae, ciekawe czy sa u nich jakies próbki, żeby sprawdzić czy posmakuje mojej Tajdze?[/quote]
moja sunia jadla Canidae, zlego slowa nie mogę powiedziec:cool1: dobra karma

Posted

[B]Vici i Jeannie[/B] a jak z zamawianiem? Dzwonię i dzwonię na podane numery i jakos nie mogę się dodzwonić....dystrybutor na Śląsku, więc bardzo mi to pasuje, ale nigdzie indziej tej karmy nie spotkałam. Napisz prosze jak kupowałaś, czy trzeba czekać, czy są jakieś próbki.... dzięki za odzew:lol:

Ups...teraz dopiero spojrzałam skąd jesteś...hihihi....

Posted

Ja kiedys próbowałam zamówić ta karmę, ale ciagle nie było dużych worków, potem pan mi mówił, że 18 kg juz nie będzie tylko 15 w tej samej cenie...jak to teraz wyglada nie wiem,ale karma zrobiła sie w takim wypadku troszke dla mnie za droga, może jeśli bedę miała okazje ja wypróbować i się moim piesom spodoba to jakos tą sume wysupłam:roll:

• 5 months later...
Posted

strasznie mi się spodobała ta karma :) tylko to, że ciągle jej nie ma, jak wnioskuję z Waszych postów, i to mieszanie dystrybutora niezbyt mi się podoba...

a i jeszcze chciałam dodać, że ogólnie to dobrze, że mączki mięsnej jest więcej niż ryżu, bo wiadomo, to znaczy, że masa mięsa po wysuszeniu jest większa, a co z tego np. jeśli w składzie na pierwszym miejscu jest świeże mięso, jeśli po wysuszeniu może go być mniej, niż wypełniacza? ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ja teraz karmie bozita z ktorej jestem dosc zadowolona, ale ciekawa bardzo jestem tej karmy. Niestety brak dystrybutorow, duza oplata za przesylke w przypadku zamowienia testowych workow po dwa kilo, troche jednak odstrecza od zamawiania. Na pewno jest to karma pierwsza w kolejce do przetestowania. :)

Posted

Hmm poprawcie mnie jeśli się mylę, ale weszłam na stronę polskiego dystrybutora, i z tego co widzę to jest to jedna i ta sama karma dla szczeniaków, psów dorosłych, aktywnych i starszych. Nie ma żadnego zróżnicowania?? W zakładce 'żywienie' jest tylko na temat dawkowania dla poszczególnych grup wiekowych i... koniec. W zakładce 'zamównienie' też nie ma gdzie zaznaczyć, że chodzi o jakiś rodzaj karmy tylko po prostu, all life stages albo te w puszce. Myslałam nad tą karmą (teraz mam Eukanubę), ale jakoś nie mam zaufania do marki skoro ta sama karma jest dla szczeniaka olbrzymiej rasy, i dla seniora z nadwaga, a różnica polega tylko na dawkowaniu (mam 8-letnią suczkę).

• 1 month later...
Posted

Czytam czytam i się zastanawiam. Poza tym, że nie ma zróżnicowania, to jeszcze jest w tej karmie kurak. A moje bejbi ma alergię i doopa:shake: A keżeli jeszcze wspominacie o problemach z dostaw, workami etc., to ja chyba podziękuję.

Ps.Martens z tą eucanubą, to proszę Cię...nawet mi nie wspominaj:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28158&page=5&highlight=karmy-straszne[/URL]

Reszcie też radzę doczytać tamten wątek : canidae i innova niestety też są na liście wynaturzeńców :cry:

• 2 months later...
Posted

Witam

Czytałam wiele dobrego o tej karmie, więc mam pytanie,gdzie mogę kupić karmę canidae? zależy mi na karmie holistycznej, oraz takiej, która dobrze wpływa na poprawę włosa
Wiem, że jest w Polsce dystrybutor... ale ten Pan sprowadza ta karme od 3 miesiecy lub dlużej, nie odbiera telefonów ( ciężko dodzwonić się )...totalna olewka klienta :angryy:
Podobno gdzieś w Szwajcarii można ją kupić u Polaka, bardzo proszę o namiary, bo od Polskiego dystrybutora chyba nie doczekam sie...

Pozdrawiam