Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Marta uratowała przed nieznanym i raczej tragiocznym losem suczkę collie o imieniu Ksena.
Przyprowadził ją ponoć bezdomny, którego siostra wyrzuciła sunię z domu. Alergia dziecka. Ciekawe - że teraz gdy sunia ma ponad 8 lat (urodzona koniec 2001). Dziwne. A wcześniej - pewnie szczeniaki itp.

Schronisko poznańskie nie przyjeło suni i facet, nieziemsko burcząc próbował przywiążac ją w krzakach.
Marta zabrała suke - zadzwoniła do mnie - i szybka decyzja - taxi i do hotelu.

Teraz sunia bezpieczna - ale bezdomna, a na długi pobyt pieniędzy nie ma.
Sunia ma chip, książeczkę zdrowia, była szczepiona ostatni raz w tym roku - poprzednio średnio systematycznie. Pewnie z uwagi na konieczność chipowania musiała zaszczepić.

Zdaniem Marty sunia przemiła, nie chciała wejść do samochodu, ale bez niczego dała się wpakować ręcznie. Do innych psów raczej uległa.
Smutna ogromnie, i wymaga pielęgnacji - przy skórze sierść sfilcowana.

Wieczorem będą zdjęcia. Jak TZ wróci z pracy pojedzie z córą do hotelu - zawioza jedzenie i zrobią zdjęcia.

Prosimy o pomoc w szukaniu domku dla niej.

Jak można było tak potraktować najbardziej rodzinnego z psów. Collaka.
Co to za ludzie.
Wyobrażam sobie co przeżywa Ksena. Ponoć ułożona sunia - reaguje na imię, siada, daje łapki.
Koszmar.

za chwilę szykuję bazarki, bo hotel kosztuje, a u nas --- pustki kasowe.

Na collakach już wstawiłam - dzięki Ss za zaangażowanie w jej sprawy.

Posted

Wróciłam z hotelu. Ksena jest rewelacyjna. Spokojna, smutna, zrezygnowana. Chodzi za człowiekiem nawet bez smyczy. Wpatrzona z nadzieją w oczy. Przytulona zamiera. Potrafi dac łape i daje ją później często, jakby p[rosiła o pomoc.
Spokojna do innych psów i suk - bezproblemowa. Chodziła po ogrodzie, obok inna duża suka, mała suczka, stary dobek.
Ksena jest rewelacyjna.
Proszę - pomóżcie poszukac jej super domku.

Posted

ja mam taka małą sugestie.. skoro Xena ma chipa to może warto skontaktowac sie z właścicelami... żeby potem nie było sytuacji ze pare miesiecy beda chcieli psa spowrotem

Posted

Właścicielka wyrzuciła sukę - nie wiem za bardzo jak to zrobić. Brat - bezdomny się zajął i do schroniska przywiózł. Bedę miała notatkę ze schroniska w tej sprawie.
Nawet bym za bardzo nie chciała, żeby suka tam na siłę wracała.

Posted

Podobno z powodu alergii, która jakoś nagle się pojawiła. Gdyby nie Marta nawet pewnie byśmy o niej nie wiedzieli. Bo facet by ja gdzieś przywiązał i poszedł.
Myslę, że potrzebuje domu, chip przy adopcji można przepisać na nowego właściciela - my mamy chipowane schroniskowce niektóre i zmieniamy po adopcji.

Posted

Dzięki wielkie, juz biorę banerek.

Podam tutaj kontakt:
meil: [email protected]

i tel. do mnie najlepiej - 609 601 362.
Ss - to telefon kontaktowy do mnie w razie gdyby dogo nie działało - u mnie dzisiaj figluje.

Sunia jest kochana, chyba jedynym mankamentem jest wiek. Gdyby moja Laguna chciała podzielić si.ę domem - nie szukałabym jej innego.
Jestem w trakcie robienia jej allegro. Tylko myślę nad sterylką - czy w tym wieku będzie jeszcze konieczna?
Dzisiaj porozmawiam o tym też z moją wetką.

Posted

Ogłoszona na:

1. darmobranie.pl
2. ale.gratka.pl
3. eoferty.com
4. adopcje.org
5. kupsprzedaj.pl
6. adopcjapsa.pl
7. petworld.pl
8. pajeczyna.pl
9. ogloszenia.adverts.pl
10. petsy.pl
11. mojpupil.pl
12. kupiepsa.pl

Posted

Jesli wszystko się powiedzie dzisiaj wieczorem zabierzemy Ksenę z hotelu do domu tymczasowego. O ile zaakceptuje kota a kot ją.
BYłoby to lepsze dla niej i dla nas.
Ale pilnie szukamy jej domu.
Wieczorem też postaram się skontaktować z właścicielką psa - żeby uzyskać zrzeczenie się suni - tak oficjalnie.

Prosze o wszelką pomoc w szukaniu domu. Tymczas mamy tylko do końca sierpnia.