viola005 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 ja rowniez od Bruna, czesc dziewczyny piesek fajny i jak najbardziej przeleje na niego moja deklaracje stala dla Bruna, ale trzeba mu koniecznie zmienic imie - proponuje bazarek imienny, w ktorym sama chetnie wezme udzial, lubie chrzciny - czy ktoras cioteczka by nie zorganizowala? jezeli tak, to bardzo prosze mnie zawiadomic na pw, zawalcze o jakies ladne imie dla tego zlotowlosego psiaka trzymam kciuki za niespodziewana akcje Little Herring (= sledzik) i zycze sympatycznemu kudlaczowi szybkich przenosin do Donki Quote
Onaa Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 To kto jeszcze wspomoże Śledzika :) ? A te deklaracje, co kilka postów wcześniej pisała mikoada to są już na Śledzika, tak ? Quote
ostatniaszansa Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Uprzejmie się uśmiechamy ; nowe imię dla Śledzika. Bazarek imienny lub chrzciny znakomity pomysł czy ktoś zechciałby coś w tym temacie ? :) A tak poza tym dostałam dzisiaj wiadomość , ze złotowłosy jest troszkę chory; katar i kaszel , dzisiaj był wet i chłopak dostał antybiotyk . Cholera przez to nie można go zaszczepić :shake: Jutro jesteśmy w Boguszycach. Ewa Quote
Awit Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Oj, a ile on siedzi w schronisku? Troszkę chłodniej się zrobiło a bidak już chory, co to będzie zimą.... Pewnie jest wrażliwy i delikatny, powinien być w cieplutkim domku w łóżeczku:-) Quote
ostatniaszansa Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Bylysmy wczoraj u Sledzika w zwiazku z wyjazdem psiakow do Szwajcarii do nowych domkow. Biedaczek dostal antybiotyk, pokasluje, jest lepiej, tak wiec mamy nadzieje, ze chorobsko szybko minie. Sledzik podszedl sam do Ewy i dal sie pomiziac, naprawde chlopak sie wyrabia towarzysko :). Trzymamy kciuki za ekspresowy powrot Sledzika do zdrowia /Agnieszka Quote
Piromanka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='ostatniaszansa']Bylysmy wczoraj u Sledzika w zwiazku z wyjazdem psiakow do Szwajcarii do nowych domkow. Biedaczek dostal antybiotyk, pokasluje, jest lepiej, tak wiec mamy nadzieje, ze chorobsko szybko minie. Sledzik podszedl sam do Ewy i dal sie pomiziac, naprawde chlopak sie wyrabia towarzysko :). Trzymamy kciuki za ekspresowy powrot Sledzika do zdrowia /Agnieszka Byłście w Boguszycach?? A co z Osą z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/183796-Osa-nastepna-pięknośc-z-Boguszyc Czy nadal jest w schronie? Bo odnawiam jej wciaż ogloszenia, a nie wiem czy jest sens, jeśli ona w domu juz dawno... Quote
ostatniaszansa Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 w Boguszycach jestesmy co tydzien. Osa dalej w schronie, juz byl jeden chetny, ale niestety wybral innego psiaka :( /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 P.S Osa jest CUDNA i miziasta , jednak trzeba troszkę zdobyć Jej zaufanie . Do mnie już przybiega cała utytłana w błocie i bardzo z tego zadowolona, ja mniej ... Ewa Quote
mikoada Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Jak się miewa Śledzik?? Mam nadzieję, że czuje się już lepiej... Quote
ostatniaszansa Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Śledzik-Kudłacz, no i co z tym imieniem.... z takim ma jechać do holetku ? :( Chłopak ma się lepiej ale jeszcze ciuteniek od czasu do czasu pokasłuje, jutro jestem i wet też. Do hoteliku musi jechać zdrowy no i zaszczepiony na wsio. Niestety to nie jedyny pies pokasłujący...Słabsze , starsze dostały antybiotyk , inne tylko rutinoscorbin i syrop z babki lancetowatej, mają też skrócone spacery po łące. Jak nie urok to przemarsz wojska. Każdy nowy psiak ma komplet podstawowych szczepień i siedzi początkowo w odosobnieniu. Co dziwne ,żaden z tych podopiecznych nie jest chory... Dla Śledzika wiozę paróweczki ,żeby mu się podlizać. Powinnam zabrać paróweczki dietetyczne...Ewa Quote
_Goldenek2 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Co u chłopaka? Nie było mnie trochę.... Quote
ostatniaszansa Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Wczoraj Śledzik został wymiziany, ale jak zobaczył na horyzoncie opiekuna pobiegł do niego w te pędy, ech...Nie kaszle, ale pokasłują inne psy w każdej grupie kilka. Wet proponuje wstrzymanie się do przyszłego tygodnia ze szczepieniami. Osłuchowo jest ok. Podczas miziania Śledzika a przysiadłam koło niego na wersalce, kilka innych psów skrzętnie to wykorzystało ; lizanie po włosach ,uszach, włażenie na kolana, plecy. Ja głaszczę Sledzika a inne ja też , ja też. Na wołanie nie przybiega , ale już w takiej dzikiej panice nie zwiewa. Ja leży na wersalce, mogę podejść, nie zwiewa w drugi kat pomieszczenia, ale jeszcze z rezerwą podchodzi do tego mojego miziania. W paskudnym stanie przy tej pogodzie ma sierśc. Przekopuje się wybiegi, robi rowki, żeby choć trochę wody odpływało, ale błoto w Boguszycach jest nie do pokonania- koszmar. Ewa Quote
_Goldenek2 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Biedne psiaki.... Dobrze, że Was mają. Quote
Awit Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Tak, imię koniecznie musi mieć. Najlepiej ludzkie. Quote
Nevada Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 albo Dodi (ukochany przyjaciel), Filuś lub Moris :-) Quote
ostatniaszansa Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 konkurs na imie dla Śledzika pilnie :lol: W nagrodę proponuję piękną, oprawiona w ramki fotografię może być i Śledzika :evil_lol: Tylko szybko aby pracownicy się nauczyli i tak zaczeli wołać . bo tak nowe miejsce , nowe imie i będzie totalny szok . Ewa Quote
Awit Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jestem za Filusiem. Filuś, Filek. Po Śledziku to najbardziej mi pasuje. Quote
ostatniaszansa Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Filuś brzmi bardzi fajnie :) Dzisiaj znowu były biegi przerażonego Śledzika jak tylko usłyszal głos opiekuna pęęęęęędem , ale nie odpuściłam . Pomiziałam i przeżył :evil_lol: Teraz wet chłopaka zaszczepi, odrobaczy , zakladamy szeleczki i obroże no i do hoteliku czas. Ewa Quote
_Goldenek2 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Super wieści Ewa. Trzymam kciuki. Tak czekałam na wieści od chłopaczka :) Quote
mikoada Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Czyli jest szansa, że w przyszłym tygodniu chłopak pojedzie do hoteliku?? :) Quote
ostatniaszansa Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 nowy Sledzik z soboty: /Agnieszka Quote
Nevada Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 ojciu, ojciu, Śledziutek-Filutek :-) jaka minka! Quote
Recommended Posts