Onaa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Dlaczego ? Po prostu trzeba zbierać deklaracje. Z Mailo też się wydawało, że trudno będzie z pomocą a jednak się udało. Quote
mgie Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Dogo07 napisał(a):Dlaczego ? Po prostu trzeba zbierać deklaracje. Z Mailo też się wydawało, że trudno będzie z pomocą a jednak się udało. Ciężko teraz na dogo prosić o kasę. Ja się tego nie podejmuje. Ledwo na Kropkę uzbieraliśmy, żeby do Brodnicy poszła. Może Ty byłabyś chętna poprowadzić tą akcje ? :) ps. znasz kogoś z Nowej Rudy ? Quote
Onaa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Mailo kiedyś. Mailo przed samym opuszczeniem schroniska. Bardzo przerażony. I Mailo teraz. Quote
Onaa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 mgie napisał(a):Ciężko teraz na dogo prosić o kasę. Ja się tego nie podejmuje. Ledwo na Kropkę uzbieraliśmy, żeby do Brodnicy poszła. Może Ty byłabyś chętna poprowadzić tą akcje ? :) ps. znasz kogoś z Nowej Rudy ? Nowa Ruda ? Nic mi ta nazwa nie mówi. Quote
mgie Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Dogo07 napisał(a):Nowa Ruda ? Nic mi ta nazwa nie mówi. Nowa Ruda w dolnośląskim. Quote
Onaa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Są na dogomanii osoby z Dzierżoniowa czy Bielawy (chyba), to najbliżej co wiem. Może one znają kogoś jeszcze bliżej Nowej Rudy. Giselle4 i fiorsteinbock. Quote
mgie Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Dogo07 napisał(a):Są na dogomanii osoby z Dzierżoniowa czy Bielawy (chyba), to najbliżej co wiem. Może one znają kogoś jeszcze bliżej Nowej Rudy. Giselle4 i fiorsteinbock. Spytam ich. Dziex Quote
ostatniaszansa Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Aż sie boję ale trzeba spróbować- finanse dogomaniaków. Dogo 7 czy dałabyś radę zbierać deklaracje ? W boguszycach mamy fuuuuuuuuuuuull roboty, nie mówiąc o samej fundacji sprawy merytoryczne no i sprawa priorytetowa - ZIEMIA pod schronisko . Jest nas garsteczka i nie damy rady :shake:. Na początek na miesiąc czy dwa damy suchą karmę. Ewa P.S zdjęcia kapitalne, obrazują zmiany. Quote
ostatniaszansa Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Śledzik nieustająco przychodzi cichaczem, i snuje sie mając nadzieję : "nikt mnie nie zobaczy " a zobacze co oni robią, ale jak tylko na niego spojrzysz i próbujesz wyciągnąć rękę, z prędkością światła myk w drugą stronę i znowu po chwili gdzieś się kręci. Agnieszka uwielbia go miznąć , ha, udaje się Jej tylko ledwie dotknąć do tyłeczka i sruuu, nie ma Śledzika .. :) Mamy jeszcze z tej grupy trojkę rodzeństwa i ich matkę , maja chrakterystyczne okrągłe jak guziki oczy, są w typie onków, młode. Też były bojaźliwe , ale dają się dotknąć a nawet czasem pogłaskać i idzie to coraz lepiej. Może w końcu i Śledzik ? E Quote
mgie Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Mam nowe zdjęcia Śledzika, a Agnieszka może opowie o ich wspólnej zabawie :D Quote
ostatniaszansa Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 Jak widac jest zachwycony soba, bo... Sledzik sie bawi! Dalej nie daje sie poglaskac, przytulic, nawet zatrzymac na minutke, ale mamy juz swoja ulubiona zabawe :) Jak przyjedzamy i wchodze do pomieszczen na dole i Sledzik jest na koncu jednego pomieszczenia, to ja staje w drugim i krzycze "Sleeeedziiiiik" (cos jak Hiiiipuuuuuniuuuuuuuu) i Sledzik puszcza sie pedem w moja strone, kiedy przebiega mam chwile, aby musnac go po tyleczku, czasami jak jakis pies stanie na drodze, mam 2 sekundy, aby go glasknac... Sledzik znowu ustawia sie w rogu pomieszczenia a ja sie odwracam i krzycze "Sleeedziiiik" i Sledzik puszcza sie w druga strone. Hehehe. i tak sie bawimy :) Wczoraj na przyklad wpadl prosto na Cygana i praktycznie przebiegl przez niego. Stad pewnie taki radosny usmiech na jego pychu :)/Agnieszka Quote
leni356 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Czy macie jakiś konkretny hotelik na myśli? Trzeba dowiedzieć się o koszta i zacząć działać.. szkoda każdego dnia Quote
ostatniaszansa Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 Niestety nie, musi być bardzo doświadczony hotelik w socjalizacji takich psów jak Śledzik. Z zabezpieczeniami, żeby przypadkiem nie zwiał. Zaobserwowałyśmy, że nieomal krok w krokk chodzi za jednym z opiekunów. Kobiety raczej omija szerokim łukiem :) Dzisiaj zbliżył się do mnie żeby obwąchać rękę - rozdawałam paróweczki. Jednak szybko się wycofał i paróweczki nie wziął :( Ewa Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Nowa sesja Śledzika - artystyczna :) Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 i standardowy Śledzik: Śledzik wczoraj nie miał nastroju do zabawy. Ostentacyjnie na mój widok ułożył się koło swojego opiekuna i ani myslał się ruszyć na wspólne ganianie. Jak podchodziłam go zaczepić to pokazywał garnitur zębów...nawet Śledzie miewają gorsze dni... /Agnieszka Quote
mgie Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Ten nochal :loveu: wierze, że kiedyś uda mu się opuścić Boguszyce. Agnieszka idziesz jak burza z zakładaniem wątków, wklejaniem zdjęć :razz: Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 dopiero sie rozkrecam... ;) a tak na serio, to wciaz cos jeszcze myle, a nie wiem czemu na moim kompie nie moge nic edytowac, bo sie Dogo zawiesza, wiec wszystkie bledy poprawie dopiero jutro w pracy /Agnieszka Quote
mgie Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 ostatniaszansa napisał(a):dopiero sie rozkrecam... ;) a tak na serio, to wciaz cos jeszcze myle, a nie wiem czemu na moim kompie nie moge nic edytowac, bo sie Dogo zawiesza, wiec wszystkie bledy poprawie dopiero jutro w pracy /Agnieszka Jeżeli chcesz edytować musisz kliknąć dwa razy i wejść w edycja zaawansowana ;) inaczej się nie poprawi A zdjęcia rewelka jak zawsze, szczególnie te na wątku głównym. Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 wiem jak sie edytuje,tylko u mnie sie wszystko zawiesza w trakcie :( na innych kompach idzie mi bez problemu, wiec popoprawiam jutro... a w Boguszycach czeka stado fajnych psiakow do odwiedzenia..../Agnieszka Quote
Onaa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Czy macie jakieś propozycje hotelu dla Śledzika ? A psiaczek prześliczny na ostatnich fotkach :). A może jakiś filmik by się udało pokazać ? Quote
ostatniaszansa Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Jeszcze niestety nie ,ale nadstawiamy ucha , jakieś propozycje ? A proszę zwróćcie uwagę na pierwsze zdjęcie, na główce Śledzika ręka opiekuna... Jemu daje się pogłaskać, nam nie :( To chyba pierwszy boguszek,który lubi facetów i ich się nie boi. E Quote
Onaa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 A w Brodnicy u Ani ? Opiekę by miał na pewno dobrą tylko czy Ania by sobie poradziła ze Śledzikiem ? Jest jeszcze fajny hotelik u Sylwiaso, bliżej bo koło Łowicza, ale też nie wiem jak by to wyglądało. Chociaż jak rozumiem to właściwie problem jest z ludźmi, i to raczej kobietami. A z innymi zwierzakami Śledzik się dogaduje bez problemu. Quote
ostatniaszansa Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 W Brodnicy nasz Rudy teraz siedzi, a po nim Hasko spakowany czeka... Sledzik wlasnie do ludzi taki niesmialy, chociaz opiekuna akceptuje bez problemu, przybiega do niego, daje sie glaskac... /Agnieszka Quote
Onaa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 To może trzeba się zapytać Ani z Brodnicy czy by sobie poradziła z takim pieskiem jak Śledzik. Chyba że ktoś ma inny pomysł, jakąś inną propozycję hotelikową. Jest jeszcze niedaleko hotelik UMilki, ale też nie wiem jak by tam było z takim pieskiem. Quote
mgie Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 a u Jamora ? to całkiem blisko boguszyc Quote
Recommended Posts