Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
Dlaczego ? Po prostu trzeba zbierać deklaracje. Z Mailo też się wydawało, że trudno będzie z pomocą a jednak się udało.

Ciężko teraz na dogo prosić o kasę. Ja się tego nie podejmuje. Ledwo na Kropkę uzbieraliśmy, żeby do Brodnicy poszła. Może Ty byłabyś chętna poprowadzić tą akcje ? :)

ps. znasz kogoś z Nowej Rudy ?

Posted

mgie napisał(a):
Ciężko teraz na dogo prosić o kasę. Ja się tego nie podejmuje. Ledwo na Kropkę uzbieraliśmy, żeby do Brodnicy poszła. Może Ty byłabyś chętna poprowadzić tą akcje ? :)

ps. znasz kogoś z Nowej Rudy ?

Nowa Ruda ? Nic mi ta nazwa nie mówi.

Posted

Są na dogomanii osoby z Dzierżoniowa czy Bielawy (chyba), to najbliżej co wiem. Może one znają kogoś jeszcze bliżej Nowej Rudy. Giselle4 i fiorsteinbock.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Są na dogomanii osoby z Dzierżoniowa czy Bielawy (chyba), to najbliżej co wiem. Może one znają kogoś jeszcze bliżej Nowej Rudy. Giselle4 i fiorsteinbock.

Spytam ich. Dziex

Posted

Aż sie boję ale trzeba spróbować- finanse dogomaniaków. Dogo 7 czy dałabyś radę zbierać deklaracje ? W boguszycach mamy fuuuuuuuuuuuull roboty, nie mówiąc o samej fundacji sprawy merytoryczne no i sprawa priorytetowa - ZIEMIA pod schronisko . Jest nas garsteczka i nie damy rady :shake:. Na początek na miesiąc czy dwa damy suchą karmę. Ewa
P.S zdjęcia kapitalne, obrazują zmiany.

• 4 weeks later...
Posted

Śledzik nieustająco przychodzi cichaczem, i snuje sie mając nadzieję : "nikt mnie nie zobaczy " a zobacze co oni robią, ale jak tylko na niego spojrzysz i próbujesz wyciągnąć rękę, z prędkością światła myk w drugą stronę i znowu po chwili gdzieś się kręci. Agnieszka uwielbia go miznąć , ha, udaje się Jej tylko ledwie dotknąć do tyłeczka i sruuu, nie ma Śledzika .. :) Mamy jeszcze z tej grupy trojkę rodzeństwa i ich matkę , maja chrakterystyczne okrągłe jak guziki oczy, są w typie onków, młode. Też były bojaźliwe , ale dają się dotknąć a nawet czasem pogłaskać i idzie to coraz lepiej. Może w końcu i Śledzik ? E

• 2 weeks later...
Posted

Jak widac jest zachwycony soba, bo... Sledzik sie bawi! Dalej nie daje sie poglaskac, przytulic, nawet zatrzymac na minutke, ale mamy juz swoja ulubiona zabawe :) Jak przyjedzamy i wchodze do pomieszczen na dole i Sledzik jest na koncu jednego pomieszczenia, to ja staje w drugim i krzycze "Sleeeedziiiiik"
(cos jak Hiiiipuuuuuniuuuuuuuu) i Sledzik puszcza sie pedem w moja strone, kiedy przebiega mam chwile, aby musnac go po tyleczku, czasami jak jakis pies stanie na drodze, mam 2 sekundy, aby go glasknac... Sledzik znowu ustawia sie w rogu pomieszczenia a ja sie odwracam i krzycze "Sleeedziiiik" i Sledzik puszcza sie w druga strone. Hehehe. i tak sie bawimy :) Wczoraj na przyklad wpadl prosto na Cygana i praktycznie przebiegl przez niego. Stad pewnie taki radosny usmiech
na jego pychu :)/Agnieszka

Posted

Niestety nie, musi być bardzo doświadczony hotelik w socjalizacji takich psów jak Śledzik. Z zabezpieczeniami, żeby przypadkiem nie zwiał. Zaobserwowałyśmy, że nieomal krok w krokk chodzi za jednym z opiekunów. Kobiety raczej omija szerokim łukiem :) Dzisiaj zbliżył się do mnie żeby obwąchać rękę - rozdawałam paróweczki. Jednak szybko się wycofał i paróweczki nie wziął :( Ewa

Posted

i standardowy Śledzik:

Śledzik wczoraj nie miał nastroju do zabawy. Ostentacyjnie na mój widok ułożył się koło swojego opiekuna i ani myslał się ruszyć na wspólne ganianie. Jak podchodziłam go zaczepić to pokazywał garnitur zębów...nawet Śledzie miewają gorsze dni... /Agnieszka

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
dopiero sie rozkrecam... ;) a tak na serio, to wciaz cos jeszcze myle, a nie wiem czemu na moim kompie nie moge nic edytowac, bo sie Dogo zawiesza, wiec wszystkie bledy poprawie dopiero jutro w pracy /Agnieszka

Jeżeli chcesz edytować musisz kliknąć dwa razy i wejść w edycja zaawansowana ;) inaczej się nie poprawi
A zdjęcia rewelka jak zawsze, szczególnie te na wątku głównym.

Posted

Czy macie jakieś propozycje hotelu dla Śledzika ?
A psiaczek prześliczny na ostatnich fotkach :). A może jakiś filmik by się udało pokazać ?

Posted

Jeszcze niestety nie ,ale nadstawiamy ucha , jakieś propozycje ? A proszę zwróćcie uwagę na pierwsze zdjęcie, na główce Śledzika ręka opiekuna... Jemu daje się pogłaskać, nam nie :( To chyba pierwszy boguszek,który lubi facetów i ich się nie boi. E

Posted

A w Brodnicy u Ani ? Opiekę by miał na pewno dobrą tylko czy Ania by sobie poradziła ze Śledzikiem ? Jest jeszcze fajny hotelik u Sylwiaso, bliżej bo koło Łowicza, ale też nie wiem jak by to wyglądało. Chociaż jak rozumiem to właściwie problem jest z ludźmi, i to raczej kobietami. A z innymi zwierzakami Śledzik się dogaduje bez problemu.

Posted

To może trzeba się zapytać Ani z Brodnicy czy by sobie poradziła z takim pieskiem jak Śledzik. Chyba że ktoś ma inny pomysł, jakąś inną propozycję hotelikową. Jest jeszcze niedaleko hotelik UMilki, ale też nie wiem jak by tam było z takim pieskiem.