Katica Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 my ze wzgledow finansowych zrezygnowałysmy z Biomilla, przechodzac na Hillsa co okazało sie niewypałem. Od kilku dni jemy Acane- o dziwo jemy bardzo chętnie, coraz mniej sie sucz drapie ( a przy Hillsie byla masakra) kupki o 1/2 mniejsze, jestem bardzo zadowolona. Rozmawiałam z wetem, sam stwierdzil ze nie kazdego stac na karmienie np Biomillem, ale Acana ma cene duzo nizsza niz jakos jaka prezentuje!!! :)
zakla Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 U nas wszystko ok. Kolejny worek wcinają z apetytem, sierść Mućkowi odrasta szybciutko (nie weim, czy to nie kwestia tego, że dostaje fitmin na skórę:eviltong:), kupy ok, prawie zero bączków, nie to co na wszystkich oprzednich karmach:roll: Problem mam tylko taki, że mi potwory przytyły, więc teraz jesteśmy na diecie:evil_lol:
KasiaR Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Przepraszam jeżeli ktoś juz na ten temat mówił ale to bardzo obszerny watek a może ktoś jeszcze inny tu zajrzy i się wypowie ... Czy ktoś karmił [COLOR="Red"]Acaną Junior[/COLOR] owczarka niemieckiego albo inną rasę , jak się sprawdzała, jak pieski na niej rosły i rozwijały?
marmara_19 Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 a my mamy acane light.. dla malej;p juz keidys jadla acane i bylo ok.. mam nadfzieje, ze i tym razem bedzie jej pasowala.. bo smakowac napewno bedzie;p
Cimi Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 U mojej suczy Acana Sport się nie sprawdziła, chyba przez tą zmianę składu, bo na wcześniejszej (chyba premium deluxe w każdym bądź razie też czerwona ;) ) było super :). Teraz jest na pro planie athletic i jak narazie jest bardzo fajnie :).
PALATINA Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Też spróbowałam sporta (delux był oki), ale Sport u moich psów to porażka. Suki tak pierdzą, że mam okna pootwierane non stop, a i tak nie mogę wytrzymać w mieszkaniu. Szok! Nie rozumiem, czemu. Jadły juz kiedyś różne Acany i nigdy w życiu nie przezywałam takiego smrodliwego horroru! :(
KasiaR Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [quote name='ayshe']tak.ja slonko.:evil_lol:[/QUOTE] no że nie pomyślałam :lol:
olekg89 Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 A własnie się zastanawiałem nad zamówieniem acany sport.To sobie darujemy jednak.
Zarazah Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 [quote name='PALATINA']Też spróbowałam sporta (delux był oki), ale Sport u moich psów to porażka :([/quote] A u nas wręcz przeciwnie. Starej czerwonej pies nawet jeść nie chciał. Jakoś przemęczyliśmy worek 4kg. Sporta za to wcina, aż mu się uszyska trzęsą. A bączków - żadnych, nic a nic.
wiq Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 ja dumam nad jakimś fajnym activem;) co prawda są teraz na lighcie, ale tak dostają w doopalony obecnie, że nie mają chyba z czego mięśni utrzymać:evil_lol: nie mówiąc o ich wzroście:evil_lol:
yewcia1 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Mam pytanie moja sucz do tej pory jadła acane lamb&rice , ale am się roztyła ( po ciążach urojonych) a nie chcemy jej sterylizować bo panna ma już 8 rok , a im starszy psiak tym narkoza bardziej niebezpieczna. Chce zapytać czy ktoś stosował acana light i czy pieskowi smakowało i czy wielkość groszków i kształt jest taki sam jak lamba , bo moja sucz nie lubi duzych groszków.
marmara_19 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 light zwyly jest okragly.. porownywalny do senior&light.. moja amla sucz wcina.. ona wszystko zjada;p no ale karma smakuje;p
daga10011 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='wiq']ja dumam nad jakimś fajnym activem;) co prawda są teraz na lighcie, ale tak dostają w doopalony obecnie, że nie mają chyba z czego mięśni utrzymać:evil_lol: nie mówiąc o ich wzroście:evil_lol:[/quote] teraz nie mam worka wiec nie pamietam nazwy ale moje jadly acane taka dla psow active-po 20 kilo kupowalam,dostepne dla hodowcow ,najbardziej kaloryczna karma....teraz chwilowo jedza sport i tez jest ok,ale ta kaloryczna wcinaly jak dzikie:lol:.To bylo IE cos tam-nie pamietam,bo juz tyle tych karm testowalismy:-(.droga byla ale dobra:).zamierzam do niej powrocic jak tylko bede w Wawie u dystrybutora
wiq Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [B]yewcia1[/B], granulki w lighcie są dość małe, moje jedzą ze smakiem. [B]daga10011[/B], daj znać co to było;) [SIZE=1]choć wstawka ''dość drogie'' średnio mi podpasowała:evil_lol:[/SIZE]
yewcia1 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 W tym tygodniu pod konie zamawiam w takim razie ale - biorę na próbę 3 kg , mam nadzieje, ze bedzie jej smakowało , no i, ze zrzuci parę kg dziewuszka;) Dzięki za info
daga10011 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Wig-dosc drogie to dla mnie przy pieciu bestiach ktore jak karme polubia to.....wlasnie..20 kilo nam schodzilo w ciagu 6 dni choc powinno wystarczyc na dluzej-ale ze czesc szczupla to im nie zaluje:lol:.20 kilo jakies 190 zl (w klubie hodowcow-ale trzeba sie zapisac do klubu i dac rodowody).Nie jest az tak drogo majac jednego psa,wiele wiecej dawalam za karme jak mialam 3 psy ,ale z reka na sercu-moja piatka ma rozne gusta a ta acane wcinaly jak dzikie wszystkie,co wiecej przy prawie kazdej karmie ktores mialo problemy- a to rozwolnienie,a to lupiez a to druga karma obok nutry gold gdzie i wszystkim smakowala i zadnych problemow i te chudsze przybraly szybko na masie dosc:multi:..przy sporcie juz nie takie chetne ale chociaz trawia ok i nie ma problemow.. a ta karma drozsza to Extreme ME-juz wyszukalam w necie:p.Naprawde polecam:oops:
wiq Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='yewcia1']W tym tygodniu pod konie zamawiam w takim razie ale - biorę na próbę 3 kg [/quote] miłej konsumpcji :) myślę, że podejdzie - na acane mało kto się skarży:) [quote name='daga10011']Wig-dosc drogie to dla mnie przy pieciu bestiach ktore jak karme polubia to.....wlasnie..20 kilo nam schodzilo w ciagu 6 dni [/quote] aaa.. no to rozumiem:evil_lol: dzięki za dokładną nazwę! w sumie do klubu hodowców mogłabym się zapisać, bo mam przydomek;) teraz nie mam do tego głowy, ale wkrótce - kto wie;)
daga10011 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 wystarczy rodowod psa,nawet nie trzeba przydomka i nie ma jakichs tam specjalnych wymagan-ta sama karme mozesz kupic za 209 zl w necie tez 20 kilo bez klubu-ja korzystam z klubu z wyzej wymienionych wzgledow:lol:
Nor(a) Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='yewcia1']Mam pytanie moja sucz do tej pory jadła acane lamb&rice , ale am się roztyła ( po ciążach urojonych) a nie chcemy jej sterylizować bo panna ma już 8 rok , a im starszy psiak tym narkoza bardziej niebezpieczna. Chce zapytać czy ktoś stosował acana light i czy pieskowi smakowało i czy wielkość groszków i kształt jest taki sam jak lamba , bo moja sucz nie lubi duzych groszków.[/quote] My nie mieliśmy żadnych efektów odchudzających. Karma dawana ścisle wg tabelki przez 3 m-ce..próbowałam nawet zmniejszyć tą ilość to pies zaczał wyraźnie słabnąć, a chyba tak nie powinno być :shake: . Odchudziłam potem na domowym bez takich "niespodzianek" jak na Acanie. Obie z gordonką miały po tej karmie brzydkie (gliniaste) kupy.
Zarazah Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='daga10011']teraz nie mam worka wiec nie pamietam nazwy ale moje jadly acane taka dla psow active-po 20 kilo kupowalam,dostepne dla hodowcow ,najbardziej kaloryczna karma....teraz chwilowo jedza sport i tez jest ok,ale ta kaloryczna wcinaly jak dzikie:lol:.To bylo IE cos tam-nie pamietam,bo juz tyle tych karm testowalismy:-(.droga byla ale dobra:).zamierzam do niej powrocic jak tylko bede w Wawie u dystrybutora[/quote] Może to coś w tym stylu: [URL]http://www.bewet.pl/product_info.php?cPath=2_9_181_146&products_id=5298[/URL]
wiq Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='daga10011']no dokladnie to:lol:[/quote] znalazłam;) bardzo fajny skład.. moje suki bardzo fajnie odchudziły się na royalu i dog chow (lightach oczywiscie;)) acane zamówiłam teraz lighta, bo mamy okres cieczek i,wiadomo, uziemienie:lol:
Recommended Posts