Cimi Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 No to my przechodzimy z powrotem na Acanę :lol:. Narazie dla spróbowania zamówiłam Acanę Sport 3 kg :lol:.
shami Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Cimi to daj potem znac czy jestes zadowolona :cool3: Moj pies sie w niej zakochal od razu jak powąchal i sprobowal pierwszą chrupkę (wlasnie tej wersji sport) hihihi. I ta milosc do Acany trzyma go do dzisiaj :evil_lol:
stereo Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 A mogłybyście napisać o wielkości chrupek sport? Bo acana large ma strasznie małe granulki i jest to jedyny minus, jaki widzę w tej karmie.
Cimi Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Pewnie będzie smakować mojej :lol:. jedyna jaka nie smakowała to Pro Plan :eviltong:.
shami Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 [quote name='stereo']A mogłybyście napisać o wielkości chrupek sport? Bo acana large ma strasznie małe granulki i jest to jedyny minus, jaki widzę w tej karmie.[/quote] Wklejalam jej zdjecie w topicu o zdjęciach. O tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2558383&postcount=15[/url] Granulki sa niestety tylko odrobine wieksze niz w adult large breed :shake:
stereo Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Dzięki wielkie. I tak dobrze, że chociaż odrobinę większe. I chociaż okrągłe. Bo ten nasz large nie dość, że trójkątny, to jeszcze płaski :( I jak ja mam jej coś takiego jako nagrodę dawać? My mamy dwa worki large'a, a potem na sporta się przerzucamy, żeby pies miał energię w lato na zawodach biegać. ;)
shami Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Teraz to w ogole Acana jakis dziwny myk zrobila.... Niedawno bylo tak, że byla sobie Premium Deluxe w worach 15kg i Sport w woreczkach 3kg. A teraz zdecydowali sie tylko na produkcje sport, za to we wszystkich wielkosciach workow. A kolor opakowań wzięli z deluxa :evil_lol: Bardzo mnie ciekawi jaki w efekcie ta karma będzie miala skład :evil_lol: Ma ktos juz może ten nowy sport w worku 15kg?
Cimi Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Dziś dostałam paczkę z Acaną Sport jak narazie 3 kg dla sprawdzenia, zresztą nie wiem po co sprawdzam czy mój pies będzie chętny, bo od jakiegoś czasu jest wszystkożerny no prawie :evil_lol:. Bardzo suczyskowi zasmakowała, a mi się spodobała zapach :lol:.. no i była bardzo zadowolona jak w starej karmie znalazła się ta nowa :lol:.
Aten@ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 czy ktoś z Was karmi Acana Salmon & Potato? bo zgłupiałam już :/ na stronie acany jest podane, że zawiera 28% białka i 15% tłuszczu, a w każdym sklepiku, gdzie się natknęłam na tą karmę, jest podane, że 25% białka i 12% tłuszczu - i nie wiem, jak to jest naprawdę... Napisałam maila do producenta, ale cholera ich wie, czy odpiszą. I jeszcze pytanko do tych, którzy karmią tą wersją - jakie wielkie są granulki?
shami Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Aten@ ja tez to sprawdzalam bo bylam zainteresowana ta karmą. Na stronie Acany jest błąd, jak ściagniesz szczegółową specyfikację produktu w pdf (wlasnie ze strony Acany) to tam wyraźnie pisze 25 i12. Tak samo pisze tez na workach. Dla mnie niestety tak niska zawartość i bialka i tłuszczu tą karmę przekresla :shake:
Aten@ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 przed chwilką mi odpowiedzieli z Acany tak: " [COLOR=#000000][FONT='Arial']TO CO JEST NA NASZEJ STRONIE TO AKTUALNE SKŁADY PRZYSŁANE W TYM ROKU PRZEZ PRODUCENTA" zgłupiałam... [/FONT][/COLOR]
Niufka Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 [COLOR=navy]Niska? Prawidłowa zawartość tłuszczu to 12-13% i białka 25-26% dla tego typu karmy. Przecież to nie jest karma typu "sport" lub "for puppy".[/COLOR]
Aten@ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 [quote name='Niufka'][COLOR=navy]Niska? Prawidłowa zawartość tłuszczu to 12-13% i białka 25-26% dla tego typu karmy. Przecież to nie jest karma typu "sport" lub "for puppy".[/COLOR][/quote] ale niestety nie każdy może podawać psu karmę "sport" :roll: moja suka jest alergikiem i dużo trenujemy - karmy dla alergików mają niską zawartość białka, a na takich suka mi się po prostu wypala :shake: chyba spróbujemy Pro Plana Adult Large Breed Athletic Lamb&Rice, bo ma aż 29% białka i 19% tłuszczu. A tak przy okazji - czy można dorosłemu, trenującemu psu dać karmę dla szczeniąt? oczywiście chodzi mi o alergika
shami Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Aten@ ja teraz musze wychodzic ale jak wroce wyedytuje tego posta, wstrzymaj sie chwilke z kupowaniem tego pro plana.
Aten@ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 [quote name='shami']Aten@ ja teraz musze wychodzic ale jak wroce wyedytuje tego posta, wstrzymaj sie chwilke z kupowaniem tego pro plana.[/quote] ok, wstrzymuje sie :D
Aten@ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 [quote name='shami']Aten@ ja tez to sprawdzalam bo bylam zainteresowana ta karmą. Na stronie Acany jest błąd, jak ściagniesz szczegółową specyfikację produktu w pdf (wlasnie ze strony Acany) to tam wyraźnie pisze 25 i12. Tak samo pisze tez na workach. Dla mnie niestety tak niska zawartość i bialka i tłuszczu tą karmę przekresla :shake:[/quote] shami - kupiłam tą Acanę na Allegro, bardzo kulturalny sprzedawca, aż jestem w szoku, potwierdził mi, że na workach jest 28% białka i 15% tłuszczu. Nawet podobno dzwonił do Acany, żeby potwierdzić to info :lol: ale dalej czekam na info odnośnie tego Pro Plana :)
shami Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 [quote name='Niufka'][COLOR=navy]Niska? Prawidłowa zawartość tłuszczu to 12-13% i białka 25-26% dla tego typu karmy. Przecież to nie jest karma typu "sport" lub "for puppy".[/COLOR][/quote] To nie jest zwykła bytowa karma Adult, tylko zgodnie z podziałem na stronie producenta, jest w kategorii karm specjalnych, więc nie ma co mówic o prawidłowych procentowych zawartościach "dla tego typu karmy". Przykładowo łososiowy (a więc taki roadzaj jak ten acany) ProPlan ma białka 27% a tłuszczu 17%, a jagnięcy Por Plan Athletic ma białka 29% i tłuszczu 19% :) Dla mojego psa 25/12 to zdecydowanie za mało, zeby mi nie padł na treningu musiałby jej zjeść pewnie z 500 albo i 600g, a takie rozpychanie żołądka jest wg mnie zupelnie bezsensowne. Wole mu dać karmy mniej, za to bardziej kalorycznej :) Z kolei karmy sport, praktycznie wszystkie, robi sie z kurczaka, który nie wszystkim psom służy. Wtedy trzeba po prostu szukać innej alternatywy :) [quote name='Aten@']shami - kupiłam tą Acanę na Allegro, bardzokulturalny sprzedawca, aż jestem w szoku, potwierdził mi, że na workachjest 28% białka i 15% tłuszczu. Nawet podobno dzwonił do Acany, żebypotwierdzić to info :lol: ale dalej czekam na info odnośnie tego Pro Plana :)[/quote] No to juz brzmi zdecydowanie sensowniej :) Jak zaczniecie ją jeść daj znać na jakiej dawce suni sie dobrze trenuje :) A odnośnie pro plana athletic, juz Ci wysylam PW.
moth Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='shami']A odnośnie pro plana athletic, juz Ci wysylam PW.[/quote] A ja też mogę prosić? Samam zastanwiam się nad tą karmą dla mojej suki.
bachar Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 ProPlan Salmon&Rice (łososiowy) ma 29% białka i 15% tłuszczu - przynajmniej tak podaje producent w broszurze reklamowej.
Aten@ Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 już drugi dzień jemy łososia i ziemniaczki, na razie suka chętnie je, zobaczymy co będzie dalej i jak ją będzie przyswajać. Tylko czy ktoś wie, czy można gdzieś dostać miarkę Acany ?
Aten@ Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 [quote name='Cimi']Ola u dystrybutora :lol: :cool3:[/quote] tylko, czy owe miarki istnieją? :eviltong:
shami Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Istnieją na pewno bo ja mam w domu. :cool3: Z nie-netowych sklepow wiem, że miarki Acany są w sklepie zoologicznym w Centrum Handlowym AKS w Chorzowie (carrefour kolo parku wpkiw).
Recommended Posts