Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cajus JB napisał(a):
Oczywiście.

Jedziemy z deklaracjami.

Co do sterylizacji to nie ja ją załatwiałem. Dowiem się co i jak i jakie są możliwości.

O załatwieniu refundacji na sterylizację napisałam już dawno na tym wątku i podałam wszystkie niezbędne dane do faktury, jak też maksymalny koszt zabiegu, który może być zrefundowany.

Sonia jest zgłoszona przeze mnie na listę suczek do sterylki refundowanej przez fundację jako pies przebywający w konkretnym DT w Człuchowie.
Stąd wymóg, by faktura pochodziła z lecznicy w Człuchowie właśnie.

Więc nie rozumiem co jeszcze trzeba tu się dowiadywać czy załatwiać poza umówieniem Soni na zabieg u weta i dopełnieniem opisanych formalności?

Jako poniekąd opiekun Soni i założyciel tego wątku powinieneś być zorientowany co się na nim pisze i co już ktoś inny dawno dla suni załatwił (a ta informacja już dawno dotarła do ciebie także bezpośrednio).
Chyba, że preferujesz wykonać sterylkę bez tej refundacji i w ten sposób oprócz braku deklaracji mieć też dodatkowy problem z kasą na ten zabieg.

Posted

beataczl będziemy myśleć co ze sprawą sterylizacji. Wiem, że masz dużo załatwiania i dużo jeżdżenia. W domu panuje spory ruch, a Sonia powinna mieć spokój. Jeśli sama uważasz, że istniałaby możliwość niedopilnowania Sonii to nie będziemy robić nic na siłę. Zdrowie i życie psa najważniejsze.

Posted

Beata, ciesze sie, ze wzielas Sonie na dt, brawo, ma u Ciebie zycie jak w Madrycie i fotki o tym tez swiadcza.
I fajnie ze jeszcze miesiac moze zostac. Duza buzka dla Ciebie, Soni i Skate, pozdrawiam tez ekipe Soni!

Posted

Sonia ogonek ma pod siebie to dobrze. A i widać, że Skate ustawiony.

Edit

Doszły nowe. To dodatkowo ustawiony sąsiad, ale widzę Sonia wykazuje Nim zainteresowanie.

I jak się Sonia pięknie słucha. Reaguje na imię znakomicie.

Posted

Doszły wpłaty od

Polla - 20 zł ( 09.09 )
acha 44 - 10 zł ( 13.09 )
Cajus JB - 35,52 ( 15.09 )

Było 34,48 teraz jest 100 zł

Na konto ilon_n przeleję 65,52 zł i Ona wyśle to do beataczł.

W nocy uzupełnię pierwszy.

Edit

Przelałem.

beataczł możesz mi wysłać numer konta?

Feyenoord i Jackie znaleźli domy. Taką informację mam ze schroniska.

ilon_n z góry dziękuję za przesłanie kwoty do beataczł i dziękuję za pełnienie funkcji skarbnika Sonii.

Posted

ilon_n napisał(a):
wpłata do mnie jeszcze nie doszła, ale przelałam już 100pln na konto beataczl.
dane do przelewów za DT Soni przesłałam również w PW.

potwierdzam, dn. 16.9 juz byly na koncie , dziekujemy z Sonia i Ciociom i Wujkowi za wplate. :smile:
a to juz nie musze danych do przelewow wysylac, dzieki ilon_n :smile:

Posted

viola005 napisał(a):
Beata, ciesze sie, ze wzielas Sonie na dt, brawo, ma u Ciebie zycie jak w Madrycie i fotki o tym tez swiadcza.
I fajnie ze jeszcze miesiac moze zostac. Duza buzka dla Ciebie, Soni i Skate, pozdrawiam tez ekipe Soni!

dzieki viola - witaj u Soni! :loveu: ale nas znalazlas ... ;)
zaluje, ze tylko mc :-(

Posted

Estrella napisał(a):
Zamówiłam 2 pakiety 30 ogłoszeń, jeden będzie dla Sonii, tylko proszę o tekst i zdjęcia :)

Estrella , milo ze pomyslalas o Soni :multi::loveu:
jakies fotki wybierzemy , natomiast co do tekstu ogloszen, to czekam na Cajusa JB , ale na razie nie zaglada
to moze sama napisze - bedzie debiut :roll:

Posted

[quote name='Cajus JB']Sonia ogonek ma pod siebie to dobrze. A i widać, że Skate ustawiony.

Edit

Doszły nowe. To dodatkowo ustawiony sąsiad, ale widzę Sonia wykazuje Nim zainteresowanie.

I jak się Sonia pięknie słucha. Reaguje na imię znakomicie.

zainteresowana, bo to sasiadka ;) starsza ONka Axa , ale sie dogaduja- czasami biegaja wzdluz plotu , z drugiej strony Sonia tez ma kolezanke Goldenke i tez jest OK , troche gorzej jak chce tamta wyglaskac...;)

na imie faktycznie reaguje super!

Posted

Pisałem już teksty. Mogę napisać.

Nie zaglądam bo siedzę u Misia. Jak skończę wracam do pisania pw tutaj.

beataczl jakie są Twoje plany? Bo miejsce w hoteliku czeka, ale nie chcę go blokować w nieskończoność. Jak będziesz coś wiedziała daj znać.

Posted

beataczl napisał(a):
Estrella , milo ze pomyslalas o Soni :multi::loveu:
jakies fotki wybierzemy , natomiast co do tekstu ogloszen, to czekam na Cajusa JB , ale na razie nie zaglada
to moze sama napisze - bedzie debiut :roll:

nie ma za co, o Abim i Basterku też pomyślałam :) :) Całej trójce przydadzą się ogłoszenia
to ja spokojnie zaczekam na tekst :)