Julian Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Bardzo proszę ,aby mi ktoś wytłumaczył punkt po punkcie jak mam pobrać śliczny banerek Pandory i wgrać go do swojego profilu.Zajęło mi to dużo czsu i bezefektywnie! Quote
Jola i Czterołapy Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 W poście Owczarkowej (#21) są do pobrania dwa podlinkowane banerki. Kliknij sobie " Odpowiedź z Cytatem" dla tego postu i skopiuj wybrany banerek do swojej sygnatury (edytuj sygnaturę). Quote
Alexandra29 Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Jola+Rani+Sari dlaczego w opisie Suni na pierwszej stronie jest napisane Tak jak każdy sharpei Nie nadaje się do dzieci i starszych ludzi! Przecież to nie prawda. Shar-pei nadają się do dzieci. Znam tę rasę, mam shar-pei i rozmawiam z wieloma hodowcami. Te psy kochają dzieci! Znam ludzi którzy mają kilka psów tej rasy i za razem malutkie dzieci i wszystko jest super! Quote
Julian Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Pandora jest w schronisku.Dzisiaj byłam ,ale krótko i z ogromnymi wyrzutami sumienia przyglądałam się jej w kojcu jak rozrabia..... Ech ,nie zawsze jast tak jakbym chciała.... Na allegro było ponad 2000 przeglądających ,a chętnych brak... Pandora z Waflem ,kolegą mix owczarkiem ,z którym mieszka w boksie w idealnej zgodzie... Dotychczasowe ogłoszenia są marne w skutkach ,ja z przyczyn osobistych nie byłam u niej prawie cztery tygodnie.Będę jej robić ogłoszenie w czasopiśmie , ponowie na allegro,rozwieszę w moich okoliczach i pakiecik ogłoszeń z Bazarku i ZOBACZYMY !!! Co do dzieci-w schronisku nie ma możliwości sprawdzić jak reaguje pies do dzieci ,wybiera się opcję bezpieczną dla przyszłego właściciela. Quote
paoiii Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Czy ją mozna wyprowadzać normalnie w schronie, jesli o nią spytam wolontariusza czy pracownika? Quote
wishina Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Zacznę od tego, że Shar-Pei jest psem jednego właściciela. Nie będzie się do każdego cieszyć i łasić, bo to nie ten typ psa. Na zaufanie tych psów trzeba sobie zasłużyć i zaprcować. Przypomnę też, że to psy potrafiące ugryźć i zrobić krzywdę, lepiej ich nie prowokować do tego (są to psy bojowe a specjalnie wyprofilowanym zgryzie i zębach). Ich miły wygląd może mylić, nie należy się sygerowac pomarszonym pyszczkiem. Czy Pandora jest już wrzucona na forum Shar-Pei? http://www.sharpei-world.pl/forum.php Quote
Julian Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Tak jest na forum shar-pei od samego początku. Quote
Alexandra29 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 wishina a ile shar-pei znasz? To prawda pies ten wybiera sobie jednego właściciela i jego słucha, ale to nie znaczy ze tego drugiego ignoruje lub gryzie! Nie każdy pies jest taki sam. Mój Shar-pei cieszy się do kazdego znajomego, a i obcych z radością obskakuje i prowokuje zabawę. Nie wiem czym się kierujesz opisując tą rasę. Mam kontakt z wieloma osobami którzy mają tę rasę i nikt z nich nigdy nie narzekał na agresje czy coś w tym stylu. Są to na prawdę wspaniałe psy które okazują wiele miłosci i oddania, ale pod warunkiem że my im to samo damy! Wszystko zależy od tego jak te psy wychowamy. Na forum jest osoba która ma 2 adoptowane ze schroniska shar-pei i tez nigdy na nie nie narzekała! Myślę że ten opis ze nie nadaje się do osób starszych i dzieci powoduje braz odezwu:-( Myślą ludzie ze jest agrasywna w stosunku do nich. Może zmieńcie to, a jak ktoś zadzwoni i zainteresuje się sunią, można wtedy porozmawiać, ze nie wiadomo jaka jest w stosunku do dzieci. Inaczej sunia zostanie w schronisku. Ciężko znalezc jest osobę bezdzietną, a nawet jak dzieci juz duże, to przychodzą wnuki i kazdy się obawia i omija sunię. Quote
Alexandra29 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Zadzwoń do opiekunki i zapytaj jej czy ktoś będzie,bo może dziś już nikogo nie będzie. Nr telefonu jest na wątku:-) Quote
paoiii Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 ok, jutro chyba pojade do schronu to popytam. miałam pewną chętną na oku ale niestety chyba nic z tego :( Quote
_Goldenek2 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Sorry za OT link do wątku Sojki: http://www.dogomania.pl/threads/1890...5#post15024555 Quote
Jola i Czterołapy Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Czy jest jakiś odzew z tych 70 ogłoszeń? Quote
Julian Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Był 1-słownie ,jeden mail z pytaniem o stosunek do dzieci......? My dalej ,idziemy dalej ,powolutku ,krok po kroczku ,ale do przodu. Ten blondyn o ,którym pisałam,daje łapę,umie siad i waruj i łasi się! Quote
Jola i Czterołapy Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 Julian napisał(a): Ten blondyn o ,którym pisałam,daje łapę,umie siad i waruj i łasi się! W ciagu ostatnich 2 dni, trafiły do nas 3 takie psiaki :( Dwa 2-latki i jeden 7-latek :( Ręce opadają... Quote
Julian Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Jezu..szczęśliwe wakacje. Pandora dzisiaj była przygaszona ,ten upał daje się psiakom ,jak nam wszystkim we znaki.:oops: Quote
_Goldenek2 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Pomóżcie proszę http://www.dogomania.pl/threads/1893...tro-intestinal Quote
_Goldenek2 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Wybaczcie OT ale mały porzucony szczenior szuka domku http://www.dogomania.pl/threads/1894...4#post15063224 Quote
Julian Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Dzisiaj byłyśmy razem dłłłłłłłłłłługo i Pandora jest cudna .Zasługuje na prawdziwy dom ,jest w zachowaniu 100% shar-pei,swój własny charakter +wielki urok i miłość. Dużo ostatnio się dzieję ,w sprawie adopcji Pandory...... Cioteczki potrzebne kciuki i dobre fluidy! Motto:NIE PODDAMY SIĘ!!!!! Quote
Alexandra29 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Trzymam kciuki i jestem myślami z Pandorką, aby szczęśliwie wylądowała w domku. Pandorka pokaż się z jak najlepszej strony:-) Quote
paoiii Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 zdjecia pandorki z dziś wprawdzie zza krat ale zawsze :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Alexandra29 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Jeziu jaka ona jest pięknisia. Pandorka do domku! Ale to jużżżżżżżżżż! Śpij spokojnie maleńka, i życzę Ci pięknego dnia jutro:-) Quote
Recommended Posts