Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo proszę ,aby mi ktoś wytłumaczył punkt po punkcie jak mam pobrać śliczny banerek Pandory i wgrać go do swojego profilu.Zajęło mi to dużo czsu i bezefektywnie!

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jola+Rani+Sari dlaczego w opisie Suni na pierwszej stronie jest napisane

Tak jak każdy sharpei
Nie nadaje się do dzieci i starszych ludzi!

Przecież to nie prawda. Shar-pei nadają się do dzieci. Znam tę rasę, mam shar-pei i rozmawiam z wieloma hodowcami. Te psy kochają dzieci! Znam ludzi którzy mają kilka psów tej rasy i za razem malutkie dzieci i wszystko jest super!

Posted

Pandora jest w schronisku.Dzisiaj byłam ,ale krótko i z ogromnymi wyrzutami sumienia przyglądałam się jej w kojcu jak rozrabia.....
Ech ,nie zawsze jast tak jakbym chciała....
Na allegro było ponad 2000 przeglądających ,a chętnych brak...

Pandora z Waflem ,kolegą mix owczarkiem ,z którym mieszka w boksie w idealnej zgodzie...

Dotychczasowe ogłoszenia są marne w skutkach ,ja z przyczyn osobistych nie byłam u niej prawie cztery tygodnie.Będę jej robić ogłoszenie w czasopiśmie , ponowie na allegro,rozwieszę w moich okoliczach i pakiecik ogłoszeń z Bazarku i ZOBACZYMY !!!

Co do dzieci-w schronisku nie ma możliwości sprawdzić jak reaguje pies do dzieci ,wybiera się opcję bezpieczną dla przyszłego właściciela.

Posted

Zacznę od tego, że Shar-Pei jest psem jednego właściciela. Nie będzie się do każdego cieszyć i łasić, bo to nie ten typ psa. Na zaufanie tych psów trzeba sobie zasłużyć i zaprcować. Przypomnę też, że to psy potrafiące ugryźć i zrobić krzywdę, lepiej ich nie prowokować do tego (są to psy bojowe a specjalnie wyprofilowanym zgryzie i zębach). Ich miły wygląd może mylić, nie należy się sygerowac pomarszonym pyszczkiem.

Czy Pandora jest już wrzucona na forum Shar-Pei?
http://www.sharpei-world.pl/forum.php

Posted

wishina
a ile shar-pei znasz? To prawda pies ten wybiera sobie jednego właściciela i jego słucha, ale to nie znaczy ze tego drugiego ignoruje lub gryzie!
Nie każdy pies jest taki sam. Mój Shar-pei cieszy się do kazdego znajomego, a i obcych z radością obskakuje i prowokuje zabawę. Nie wiem czym się kierujesz opisując tą rasę.
Mam kontakt z wieloma osobami którzy mają tę rasę i nikt z nich nigdy nie narzekał na agresje czy coś w tym stylu. Są to na prawdę wspaniałe psy które okazują wiele miłosci i oddania, ale pod warunkiem że my im to samo damy!
Wszystko zależy od tego jak te psy wychowamy. Na forum jest osoba która ma 2 adoptowane ze schroniska shar-pei i tez nigdy na nie nie narzekała!

Myślę że ten opis ze nie nadaje się do osób starszych i dzieci powoduje braz odezwu:-( Myślą ludzie ze jest agrasywna w stosunku do nich. Może zmieńcie to, a jak ktoś zadzwoni i zainteresuje się sunią, można wtedy porozmawiać, ze nie wiadomo jaka jest w stosunku do dzieci. Inaczej sunia zostanie w schronisku. Ciężko znalezc jest osobę bezdzietną, a nawet jak dzieci juz duże, to przychodzą wnuki i kazdy się obawia i omija sunię.

Posted

Był 1-słownie ,jeden mail z pytaniem o stosunek do dzieci......?
My dalej ,idziemy dalej ,powolutku ,krok po kroczku ,ale do przodu.
Ten blondyn o ,którym pisałam,daje łapę,umie siad i waruj i łasi się!

Posted

Dzisiaj byłyśmy razem dłłłłłłłłłłługo i Pandora jest cudna .Zasługuje na prawdziwy dom ,jest w zachowaniu 100% shar-pei,swój własny charakter +wielki urok i miłość.
Dużo ostatnio się dzieję ,w sprawie adopcji Pandory......
Cioteczki potrzebne kciuki i dobre fluidy!
Motto:NIE PODDAMY SIĘ!!!!!