Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hej, melduję się, (...) Co do bannerków. To ja właśnie myślałam, że mi pomożesz..

Witam na pokładzie .... co do bannerków... a ja właśnie dzis zaczęłam czynić jakieś nędzne próby

Bliss napisał(a):
witam :)

cudne czarnuchy, cudne opowieści - będę podglądać ;)

Bliss! witam! :multi:

Dziękuję! i zapraszam :grins:

Posted

Klan Czarnych to nie tylko kudłacze. Klan Czarnych to również sierściuchy :)

choć co do kotów nie obowiązuje zasada: oczywiście czarny. Ba, powiem więcej - nigdy nie było z nami całkowicie czarnego kota. Jednak jakaś tam zasada panuje - coś czarnego taki kot mieć musi, i niekoniecznie ma to być charakter :evil_lol:

koty jednak nie były nigdy ukrytym pragnieniem, obiektem pożądania, czy chociażby efektem przemyslanego działania... nie, zdecydowanie koty pojawiały się zawsze "znienacka", Michał - czyli ten pierwszy pojawił się jako zagubione zziębnięte małe kocię, które darło mordę w niebogłosy siedząc pod skrzynka na listy w mojej klatce. Darło się to to tak, że słyszałam go na 2 piętrze za zamkniętymi podwójnymi drzwiami. Zlazłam więc na dół i uprzejmie poprosiłam o zamknięcie dzioba, uprzednio spytawszy czy mu aby czego nie trzeba. To to spojrzało na mnie, zamilkło a potem ponownie podjęło akcję darcia, jednakże kierując owe darcie już wyraźnie ku mnie... co było robić, wzięłam więc na przechowanie, na moment, w celu nakarmienia i osuszenia, umieściłam w łazience bo w pozostałej części mieszkania szalała dzika bestia - pies.

... wspomniana "chwila" przeciagnęła się nieco bo zrobiło się z tego 11 lat :evil_lol:

Posted

Czy widziałaś mój wcześniejszy post?

Jak masz subskrypcję tematów, to pamiętaj o małej błękitnej kropce przy temacie. Jak ją naciśniesz, to wejdziesz na ostatni nieprzeczytany post w danym temacie:)

Pzdr.

Posted

kolejnym kotem, który pojawił się "znienacka" był Remi - po domowemu zwany Kici (ja wiem, że nie jest to zbyt arystokratyczne imie, ale co było robić, jeśli wszyscy zaczęłi tak właśnie do niego mówić, a on na to reaguje? a i on nie arystokrata), Remi-Kici pojawił sie pod wpływem nagłego impulsu.
Impuls pojawił się o godzinie 23.40 podczas przeglądania stronek adopcyjnych, gdy nagle moim oczom ukazało się takie zdjęcie:

a jeszcze to imię... REMI... REinkarnacja MIchała...

zachłysnęłam sie kefirem, który właśnie spożywałam i mało brakowało a dzwoniłabym do kobity o tej porze w celu... rezerwacji :lol: ja byłam pewna, że jak ja go teraz nie wezmę to rano go już nie będzie :roll: jakoś wytrzymałam jednak do 7 rano, a o 9 byłam już na Żoliborzu po MOJEGO kota :lol:

no i uwierzyłam w to, że koty maja 9 żyć :cool3: Kici jest doskonalszym wcieleniem Michała... taka... ulepszona wersja, wiadomo - nowszy model :evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czy widziałaś mój wcześniejszy post?

o widzisz Asiaczku, a ja zajęłam się uzupełnianiem szeregów Klanu Czarnych, czytanie pozostawiając sobie na później :lol:

niestety do Podkowy nie dojedziemy :shake: umówiłam się już wczesniej i jedziemy do Kampinosa

Ewanka napisał(a):
Fantastyczne te czarne i te ... znad morza ;) ... lekkie pióro, świetnie się czyta ;)

Ewanka, serdecznie witam :Rose:

Posted

iii tam, już przeczytałam :p

Asiaczek napisał(a):
A tak wogóle dlaczego jesteś na Fotoblogach a nie w Galeriach gr. II?

pzdr.

a ja nie wiem :hmmmm: a to jakaś różnica jest?

Posted

zanim podam rozwiązanie zagadki, poczekam jeszcze chwilkę, bo może ktoś jeszcze spróbuje :razz:

a tymczasem na koniec, celem uzupełnienia części o kotach - nasza najmłodsza, choć już 3letnia :) Titu, a właściwie Titou, na cześć króliczka Titou z pewnej dziecięcej piosenki

Posted

melduje sie na wątku :) i od razu zapytuję dlaczego Titu z francuska Titou nie jest czarna , mam doskonałego fryzjera jakby co to zapraszam tylko terminy długie więc polecam smołę :P nie zmywa sie wogóle :)

fantastyczny blog , jambi masz talent pisarski że hoho - powinnas ksiazke wydac o czarnych futrzakach :)

Posted

już Asiaczku śpieszę z uzupełnieniem :p

lilo napisał(a):
melduje sie na wątku :) i od razu zapytuję dlaczego Titu z francuska Titou nie jest czarna , mam doskonałego fryzjera jakby co to zapraszam tylko terminy długie więc polecam smołę :P nie zmywa sie wogóle :)

fantastyczny blog , jambi masz talent pisarski że hoho - powinnas ksiazke wydac o czarnych futrzakach :)

Miło mi powitać Cię lilo w mych skromnych progach :lol: propozycja doskonała, byc może rozważę ;) a niezwłocznie odpowiadam, że Titou czarna nie jest bo:

a) jak pisałam, zasada "oczywiście czarny" co do kotów nie obowiązuje, tu zastosowanie ma zmodyfikowana wersja zasady : kot musi mieć coś czarnego - a Titou ma :) jak się dobrze przyjrzysz z jednego profilu jest biało-ruda, a z drugiego biało-czarna :lol: wogóle to małe wygląda jak wymysł porabanego malarza ...:evil_lol:

b) jak pisałam, koty u mnie pojawiają się "znienacka", akurat wówczas nie planowałam więcej zwierzaków, a zwłaszcza kotów :razz: pewnego dnia udałam się na pobliski bazar celem zakupu nowalijek, w jednej z budek zobaczyłam zdjęcie kociaka, który wyglądał jak wymysł porabanego malarza ...:evil_lol: po krótkiej wymianie zdań okazało się, że kocię pochodzi z działek, jest sierotą i własnie szuka domu...
pchnięta nagłym ukłuciem w serce i pod pretekstem, że mój mąż uwielbia koty, a że były to właśnie jego imieniny... ot i cała historia :evil_lol:

Posted

jambi_ napisał(a):
już Asiaczku śpieszę z uzupełnieniem :p

Miło mi powitać Cię lilo w mych skromnych progach :lol: propozycja doskonała, byc może rozważę ;) a niezwłocznie odpowiadam, że Titou czarna nie jest bo:

a) jak pisałam, zasada "oczywiście czarny" co do kotów nie obowiązuje, tu zastosowanie ma zmodyfikowana wersja zasady : kot musi mieć coś czarnego - a Titou ma :) jak się dobrze przyjrzysz z jednego profilu jest biało-ruda, a z drugiego biało-czarna :lol: wogóle to małe wygląda jak wymysł porabanego malarza ...:evil_lol:
:roflt::roflt:
ciekawe czy u mnie ten cudny sposob na meza zadzila?:evil_lol:
b) jak pisałam, koty u mnie pojawiają się "znienacka", akurat wówczas nie planowałam więcej zwierzaków, a zwłaszcza kotów :razz: pewnego dnia udałam się na pobliski bazar celem zakupu nowalijek, w jednej z budek zobaczyłam zdjęcie kociaka, który wyglądał jak wymysł porabanego malarza ...:evil_lol: po krótkiej wymianie zdań okazało się, że kocię pochodzi z działek, jest sierotą i własnie szuka domu...
pchnięta nagłym ukłuciem w serce i pod pretekstem, że mój mąż uwielbia koty, a że były to właśnie jego imieniny... ot i cała historia :evil_lol:

ciekawe czy u mnie ta metoda na meza zadziala??:evil_lol::loveu:

Posted

Ja też uwielbiam koty, ale mój mąż ["] - nie wiedziec dlaczego - NIGDY nie kupił mi kota. Nawet takiego pluszowego... moja siostra tez nie, moi znajomi tez nie... Może jednak nie wiedzieli, co?

pzdr.

Posted

Wielbicielka czarnych wita się serdecznie :multi: i prosi o więcej fot czarnych :loveu:
Powiedz mi dobra kobieto, mieszanką jakich ras była Joko? Idealnie piękna :loveu: I oko robi :mdrmed:

Jak to jest, ze ja nie chciałam, nie lubię i mam kota :roll: co za niesprawiedliwość :lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja też uwielbiam koty, ale mój mąż ["] - nie wiedziec dlaczego - NIGDY nie kupił mi kota. Nawet takiego pluszowego... moja siostra tez nie, moi znajomi tez nie... Może jednak nie wiedzieli, co?

pzdr.

bo samo"lubienie" to nie wszystko :shake: na sukces w tym przypadku musi złożyć się kilka czynników :p do tego dorzucić trzeba jeszcze "chcenie" zwłaszcza ze strony drugiej strony :lol: a jeszcze sprzyjające okoliczności, namierzony obiekt itp... wiesz... imieniny H. to był tylko pretekst;), tak naprawdę, wykorzystałam jego uczucia w celu przygarnięcia tej małej istotki. Właśnie przygarnięcia, bo ja też bym mu nigdy kota z własnej woli nie kupiła. Lecz w przypadku tej małej istotki...to był impuls... :evil_lol:
z drugiej strony Asiu, ja teżnie wiedziałam,że Ty chcesz kota, co więcej, nie przypuszczałam że cierpisz na jakieś braki w ukocieniu :lol: ale jeśli takie jest Twoje życzenie, to ja w ramach akcji spełniamy marzenia gotowam je spełnić i dostarczyć Ci kociaka... skąd inąd wiem, że obecie u malawaszki na koloniach przebywa czwórka kocich dzieci - życzysz sobie?

Posted

Teraz - to nie.
Muszą moje emerytki odejść spokojnie za TM (juz TYLKo 3 zostały, niestety Małpisi - ulubienicy Arona - tez juz nie ma, mocznica...). Potem mogę zacząć myśleć o następnych kotach. Na pewno będzie to Ragdoll i jakaś bidota ze schroniska...

Widziałam cię dzisiaj rano jak szłaś z psami na poranny spacer. Dlaczego miałaś taką ponurą minę...? Dzwoniłam potem do Ciebie, ale nie odbierałaś...

pzdr.

Posted

zerduszko napisał(a):
Wielbicielka czarnych wita się serdecznie :multi: i prosi o więcej fot czarnych :loveu:

zerduszko moje! nawet nie wiesz z jaką radością Cię tu witam!:multi:
o foty możesz być spokojna, ta galeria stworzona została właśnie po to :cool1:

zerduszko napisał(a):

Powiedz mi dobra kobieto, mieszanką jakich ras była Joko? Idealnie piękna :loveu: I oko robi :mdrmed:

ha! skoro o to pytasz, to znaczy, że przeczytałaś moje przydługie opowieści :lol:
Joko była dla mnie idealna - piękna, mądra, cudowna... to włąśnie przez nią te wszystkie czarne, kudłate nie są mi obojętne, a jeśli kiedyś spotkam na swojej drodze kogoś takiego jak ona....... nie odpuszczę....

malawaszka napisał(a):
Joko to chyba Schnoodle :lol:

poniekąd masz rację, ale tylko połowicznie :)
Joko urodziłą się w roku 1985, kiedy nikt jeszcze nie słyszał o czymś takim jak schnoodle :roll:... ja osobiście ochrzciłam jąnazwą "pulpudel"

otóż... Joko była córką championów... w pełni rasowych... i cholewka nawet utytułowanych... jej ojcem był średni pudel czarny a mamusią węgierska puli - czarna... mamusia w Polsce przebywała na wakacjach - ot taka wakacyjna miłość :lol:
wzrostem i umaszczeniem byli identyczni... po rodzicach odziedziczyła inteligencję pudli i instynkty owczarków... figurę miała jak puli, ale włos pudla

.... a teraz się odmeldowuję bo aktualnie przebywam u znajomych i wdarłam się niemal siłą do ich komputera :evil_lol: wrodzona kultura nakazuje mi powrót do suto zastawionego stołu :evil_lol: