jambi Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 nie, nie jesteś :) ile ma lat? ... napewno ponad 10, ale ile dokładnie :niewiem: Quote
Tekla64 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 no to trzymam dzis mocno kciuki za mala diablice i daj szybko znac co i jak trzymajcie sie!!! Quote
jambi Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Tak sobie myśle, że czas najwyższy na tego posta co mi go zeżarło... czyli Podsumowanie wizyty Klanu w Siedlisku Tekli :) Te dwa tygodnie minęły nam bardzo szybko (jak każde dwa tygodnie wolnego ;)) . Upłynęły nam w niezwykle miłej, rodzinnej atmosferze. Magda i jej rodzina sprawili, że wcale nie czuliśmy się jak goście, jak obcy. Zarówno my, jak i psy wczuliśmy się w to miejsce, w to otoczenie. Okolice u Magdy są przepiękne, dają poczucie niezwykłej wolności, swobody, kontaktu z naturą. Może inne "mieszczuchy" mogłyby nie do końca się odnaleźć w tej atmosferze sielskiej wsi, jednak dla mnie, te nieograniczone "wolne" tereny, brak ludzi, możliwość obcowania z przyrodą, ze zwierzakami była czymś wspaniałym. Nie jestem w stanie słowami opisać tego co widziałam, to trzeba zobaczyć ;) Sarny przebiegające za naszymi plecami, podniebne harce leśnych ptaków, spotkanie z sójką, czy nawet spotkanie z rojem pszczół - tego nie zaznam w mieście ;) dla mojego dziecka atrakcją była nawet obserwacja kombajnu, nie wspominając o karmieniu danieli, kur :) Psy natomiast doskonale wkomponowały się w Sforę, wspólnie z Nikodemem pilnowały bramy, po chwilowej nieśmiałości dołączyły do gonitw :) Napewno odpoczęliśmy, napewno chcielibyśmy tam wrócić. Co mogę jeszcze napisać? Okolica przepiękna, atmosfera wspaniała, gospodarze przemili :) Zdjęć podczas tego pobytu zrobiłam ponad 1500... do tej pory wstawiłam niewielką część, część także w Galerii Magdy i Sandry. Odrzucając niektóre zdjęcia robione przez moje dziecko, czy moje zdjęcia nie do końca udane, mam jeszcze materiału na długie tygodnie ;) Quote
Fides79 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 przyłączam sie i ja :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
jambi Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Operacja Balbinki o godzinie 12.00, dzięki dziewczyny za kciuki :) Wieczorem pewnie napiszę j ak poszło Wczoraj wieczorem natomiast odbyliśmy wycieczkę do weta celem przeglądu Freda...:roll: Grzyb i bagno w obu uszach, pazury długie jak u krogulca, kulawizna tylnej łapy, ale po zajrzeniu w pysk ... i pani doktór i ja wymiękłyśmy... ostry stan zapalny z ogromnymi pokładami ropy, niemal wszystkie trzonowe i przedtzronowe zęby zgniłe, z odsłoniętymi szyjkami, powoduje to straszny smród no i ból... póki co leczymy, bo przy takim stanie zapalnym nie można nic zrobic z tymi zębami... dodatkowo prawdopodobnie jakiś guz w jądrze - co jeszcze nie wiem, to się okaze w środe na usg... Psy są separowane, małe siedza u mojej mamy, nie chcę stykać Balbiny z tą fabryką zarazków i bakterii. Quote
Fides79 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 o kuźwa, jak nie urok, to przemarsz wojsk :roll: :glaszcze: no to sie nie dziwie, że go nie chicieli dłuzej miec, ale z drugiej strony tak zaniedbac psa :-o:lying::niedowia: Quote
Tekla64 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 no dobrze to nie jest ..... i nie zazdroszcze wam ale ale uszy do gory wiem ze tak czy siak bedzie dobrze nam tez bylo bardzo milo was miec u nas i wiele radosci nam sprawilo, ze moglismy wam pokazac jak u nas jest i na co patrzymy codziennie, bo mnie to nieustannie zachwyca i milo mi jak sie znajda ludzie doceniajacy to wszystko mamy tez nadzieje ze jeszcze nie raz sie zobaczymy u nas ino moze jednak bedzie lepsza pogoda Quote
malawaszka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 o biedny Fred :shake: trzymam :kciuki: za Bibi - za Freda też! Quote
wilczy zew Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 biedny Fred czekam na info po operacji Bibi-bedzie dobrze Quote
Tekla64 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 loj ciezko tak czekac i nie zawracac ci glowy ale wiesz ze czekamy i trzymamy Quote
Saththa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Tekla64']loj ciezko tak czekac i nie zawracac ci glowy ale wiesz ze czekamy i trzymamy[/QUOTE] Nieustająco tak z a Bibi jak i za ogarniecie zdrowotne Freda! Quote
Margi Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Saththa']i jak i jak?[/QUOTE] no właśnie.Jak zwierzaczki bo ciągle trzymamy :kciuki: Quote
jambi Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 ja tylko na momencik celem uspokojenia ;) Balbina po operacji - operacja się udała, choć jak sie okazało, w najodpowiedniejszym momencie, guz bowiem okazał się duży, "naciekający", wycięto bardzo dużo bo guz zachodził już na pochwe... to co wycięte zostało wysłane do badania histopatologicznego, zobaczymy z czym mieliśmy do czynienia, wynik za 2 tygodnie. Bibka na razie leży, jeszcze na prochach, mam nadzieje że jeszcze ją nie boli. Na razie leży pod kocykiem i dochodzi do siebie. Lekarze mówią, że może mieć problem przy oddawaniu moczu - przez to cięcie przy pochwie. Teraz musimy poczekać kilka dni. Mam nadzieje, że dojdzie do siebie szybko tak jak po ostatniej operacji, zwłaszcza, że moja mała dziewczynka jest w naprawde dobrej formie :) Quote
malawaszka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 no to Bibi teraz szybciutko dochodź do siebie :loveu: Quote
Saththa Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 No to super ciesze sie i 3mam kciuki za dziewczynke;) Quote
jambi Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 wczoraj zaraz po napisaniu tego posta wyłączyłam komputer i gwizdnęłam na Mie celem zabrania jej na spacer, Bibka miała mieć spacer odpuszczony. Więc gwizdnęłam i przyleciały obie :lol: Balbina zerwała się z kocyka i zażadała pójścia na spacer. No więc ją wzięłam, myślę sobie na rączkach pójdzie, znaczy poniose ją :) Na dworzu postawiłam ją jednak na ziemi, chwile stała później jednak ruszyłą, zrobiła kilka kroczków i zrobiła siusiu hehehe... taka zwykła rzecz, a cieszy ;) a lepsze jest to, że ta mała diablica zaczęła biec truchcikiem! potem jeszcze raz wlazła na trawke, celem zrobienia czego innego i truchcikiem znów, udała się w kierunku domu :p Quote
Recommended Posts