mamanabank Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 No i co z Ambrą? Październik się zaczął jakiś czas temu... Widzę, że wątek jest przeniesiony do działu "już w nowym domu". Tytuł wprowadza moderatorów w błąd. Quote
Romka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Pani jest w kontakcie ze schroniskiem,ze mną też...zapewnia,ze na pewno po nią przyjadą. Quote
kajkoowa Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 [quote name='Romka']Pani jest w kontakcie ze schroniskiem,ze mną też...zapewnia,ze na pewno po nią przyjadą.[/QUOTE] Mam nadzieję! Quote
Figafiga Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 To może tą SOnię usunąć z tytułu, to nie będzie wprowadzac w błąd Quote
Romka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Dzwoniłąm do pani dwukrotnie ale była poza zasięgiem sieci.Zadzwoniłam więc do Fundacji Fioletowy Pies ,która sprawdzała domek z prośbą o informację...mają dzwonić.schronisko już się niepokoi a jest na nią ktoś chętny(rolnik z Kiernozi pod Łowiczem)dobrze byłoby,zeby już do domu pojechała.Nie chciałabym,zeby do rolnika trafiła... Quote
kajkoowa Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 [quote name='Romka']Dzwoniłąm do pani dwukrotnie ale była poza zasięgiem sieci.Zadzwoniłam więc do Fundacji Fioletowy Pies ,która sprawdzała domek z prośbą o informację...mają dzwonić.schronisko już się niepokoi a jest na nią ktoś chętny(rolnik z Kiernozi pod Łowiczem)dobrze byłoby,zeby już do domu pojechała.Nie chciałabym,zeby do rolnika trafiła...[/QUOTE] O nie, Ambra nie może trafić do żadnego rolnika! Quote
Paula03 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Niech Ambra szybko idzie do domku! Niech jej pani ją zabierze! Ona nie może iść do rolnika!! Quote
Figafiga Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Na stronie naszego schroniska oficjalnego, prawie przy każdym większym psie jest napisane "dobry do pilnowania obejścia" trochę to dziwnie brzmi i od razu kojarzy się z takimi osobnikami co myślą o Ambrze Quote
Romka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Uspokajam Was ,pani dzwoniła do schroniska i do mnie...prawdopodobnie w tym tygodniu Ambra pójdzie do domu...pani mi obiecała. Quote
kajkoowa Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='Romka']Uspokajam Was ,pani dzwoniła do schroniska i do mnie...prawdopodobnie w tym tygodniu Ambra pójdzie do domu...pani mi obiecała.[/QUOTE] Oby ta decyzja nie była już odwlekana... Quote
Romka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Mam nadzieję,ze w sobote już Ambry nie będzie albo spotkamy się w schronisku z panią Ambry... Quote
Romka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Jutro prawdopodobnie Ambra pojedzie do domu,pani dziś do mnie dzwoniła... Quote
kajkoowa Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='Romka']Jutro prawdopodobnie Ambra pojedzie do domu,pani dziś do mnie dzwoniła...[/QUOTE] Mocno, mocno zaciskam kciuki! Quote
Romka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Ambra pojechała do domu!Przyjechała po nią jej nowa pani z córką,obie bardzo przejęte i zmęczone długą drogą i korkami.Myślałam,ze Ambra będzie bardziej przerażona zabraniem jej z boksu ale nie było tak żle.Wprawdzie bała się smyczy i obroży i dość długo nie dawała się złapać ale wyszła z boksu sama...w połowie drogi zawróciłą ,jak zawsze zresztą bo przestraszył ją hałas szczekających psiaków.Trzeba było wynieść ja na rękach.Na dziedzińcu schroniska trochę biegała ale kiedy kiedy uświadamiała sobie,ze nie jest w boksie przywierała do ziemi.Do samochodu włożyliśmy ją bez większych komplikacji(oprócz tego,ze jest ciężka wszystko było ok).Pani przyzwyczajała Ambrę do samochodu,suczka siedziała sama w samochodzie przy otwartych drzwiach.Pogadałam z Ambrą jak to zwykle ja,ze nie ma się czego bać i ,że jedzie do domku ...i pojechała.Dzwoniłam do pani juz w trasie jak z zapytaniem jak Ambra znosi podróż.Oprócz tego,ze trochę dyszała(stres)to leżała spokojnie i tylko co jakiś czas podnosiła się obserwując co się dzieje.Dziś będzie spała juz w swojej budzie...mam obiecane duzo zdjęć.Wszystkie dobrego Ambrusiu w nowym domku... Quote
Romka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Przyznacie ,ze jak na Ambrę zachowuje się bardzo spokojnie. Quote
Romka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Serwus i Lobo skorzystali z okazji i wyszli na spacer...Serwus jak zawsze otworzył boks Quote
Romka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Na tym zdjęciu widać jak Serwus potrafi otwierać boks,popatrzcie na jego łapkę... Quote
mamanabank Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 a Lobo patrzy, jakby go popędzał :-) Romka dziękujemy za relację. Bardzo się cieszę, że Ambra wreszcie pojechała do domu, zdjęcie w samochodzie pokazuje jaka jest cierpliwa i łagodna. Wszystkiego dobrego Ambra na nowej drodze życia :-) Quote
Recommended Posts