Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Balbinka typowy "produkt" dużego miasta..... znaleziona we Wrocławiu...
może sie zgubiła?
oczywiście nie szuka jej "pies z kulawą nogą"...
któż miałby szukać starej psiny, bardzo poważnie chorej.... brzuszek rozdęty chorobą wisi niemal do ziemi, sunieczka wygląda nienaturalnie, groteskowo...
w warunkach schroniskowych wskazanie do eutanazji...w warunkach domowych jest nikła szansa że wątroba zechce sie jeszcze regenerować mimo że wyniki są w tej chwili bardzo złe...

sunia od soboty 5go czerwca mieszka u mnie...

Balbinka jest słodka, miła, świetnie dogaduje sie z innymi piesiami, przekochane stworzenie...

wydatki:

wet: czerwiec 10 25,-
badanie krwi: 80,-
wet 21.08.10 35,-

karma wątrobowa - Ketunia, Iwa77

wpływy:

0,00

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wstępne badania ma sunia ze schroniska, Iwonka walczyła o nią jak lwica, mała miała nawet zrobione usg.... i chyba pierwszy raz nawet została wyposażona przez schronisko w worek karmy na wątrobe... także w tej chwili nic nie potrzeba, tylko trzymać kciuki żeby wdrożone leczenie przyniosło skutek.... kolejne badanie za jakieś trzy tygodnie jak sie skonczy opakowanie tabletek...żeby zobaczyć czy wątroba ma chęć choć troche sie regenerować czy nie.....

• 2 weeks later...
Posted

Balbinka wczoraj otrzymała sporą ilość wątrobowego jedzonka od Ketuni

:iloveyou::iloveyou::iloveyou:bardzo dziękujemy!!!!:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Balbinka jest słodkim oddanym stworzeniem, zasługuje na dobry dom, bardzo chce żyć, macha wdzięcznie ogonkiem nawet jak tylko spojrzy sie w jej kierunku... z wątrobą na pewno nie jest gorzej, sunia nie puchnie bardziej, nie wymiotuje....ale czy cos sie poprawiło jeszcze nie wiemy, zrobimy jej badanie za dwa trzy tygodnie...

Posted

[quote name='kikou']troche nam smutno, że niemal nikt nie kibicuje biednej Balbince... :([/QUOTE]

no i ja też jestem :) zaglądam i podczytuję

Posted

Balbinka na pewno ma troszke lat, może ok. 10?....
strasznie sędziwa na pewno nie jest, tylko tak zniszczona ta wątróbka bo Balbinka kocha jeść...
Balbinka staje na dwóch łapkach i błaga o jedzenie nawet jak siedze i pije kawę....

Jak mała wyjdzie z tego ostrego stanu i znalazłaby domek to musi trafić do niezwykle konsekwentnej osoby, która nie bedzie jej przekarmiać, która faktycznie będzie pilnować jej diety do końca życia, tylko w takim przypadku Balbinka bedzie żyła.....

• 3 weeks later...
Posted

eski napisał(a):
co tam u suni słychać ? jak zdrówko ? lepiej ?

Balbinka jest ogólnie w niezłej kondycji, biega chętnie na podwórku, szczeka przy płocie jak wszyscy szczekają... nie ma raczej żadnych bpoleści czy coś w tym rodzaju... natomiast ostatnio zrobiłam jej test w kierunku moczówki i wyszedł niestety pozytywnie czyli możliwe nawet że sprawy z wątróbką to sprawa wtórna.. teraz mamy znowu ciężki moment (sporo innych "mocniej" chorych piesiów) ale jak tylko damy rade zrobię jej znowu szczególowe wyniki....

Posted

[quote name='blacky764']Może psiakowi przydadzą się banerki ? :) Jeśli tak to wejdź w poniższy link przeczytaj #1 post i wyślij mi wszystkie potrzebne informacje.

http://www.dogomania.pl/threads/189412-Zrobi%C4%99-banerki-dla-zwierzaczk%C3%B3w-!-PISZCIE-W-TYM-TEMACIE.-INFO-W-1-po%C5%9Bcie.?p=15056335#post15056335

Pozdrawiam - blacky764

bardzo dziękujemy!!! oczywiście banerek zawsze sie przyda :)

wszystko co wiemy i wszystkie zdięcia jakie mamy są na poprzedniej stronie...
i tak nie do końca mam pomysł co by tu napisać w banerku... bo nic w sumie nie zbieramy ani nie nadaje sie nawet jeszcze chwilowo dziewuszka do adopcji....

Posted

kikou napisał(a):
bardzo dziękujemy!!! oczywiście banerek zawsze sie przyda :)

wszystko co wiemy i wszystkie zdięcia jakie mamy są na poprzedniej stronie...
i tak nie do końca mam pomysł co by tu napisać w banerku... bo nic w sumie nie zbieramy ani nie nadaje sie nawet jeszcze chwilowo dziewuszka do adopcji....

Kikou napisz to pod podanym linkiem, jak niedziała to kliknij na mój banerek gdzie o tym pisze :) Bo tak to ja nic nie ogarne jak mi każdy będzie pisać w temacie...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

byłyśmy dzisiaj na badaniach.... wyniki wtrobowe są nadal fatalne, wartości przekroczone o setki procent.... :(
mam jakieś takie wrażenie, że było już lepiej a teraz brzusio jakby znowu brdziej puchł...