kikou Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Balbinka typowy "produkt" dużego miasta..... znaleziona we Wrocławiu... może sie zgubiła? oczywiście nie szuka jej "pies z kulawą nogą"... któż miałby szukać starej psiny, bardzo poważnie chorej.... brzuszek rozdęty chorobą wisi niemal do ziemi, sunieczka wygląda nienaturalnie, groteskowo... w warunkach schroniskowych wskazanie do eutanazji...w warunkach domowych jest nikła szansa że wątroba zechce sie jeszcze regenerować mimo że wyniki są w tej chwili bardzo złe... sunia od soboty 5go czerwca mieszka u mnie... Balbinka jest słodka, miła, świetnie dogaduje sie z innymi piesiami, przekochane stworzenie... wydatki: wet: czerwiec 10 25,- badanie krwi: 80,- wet 21.08.10 35,- karma wątrobowa - Ketunia, Iwa77 wpływy: 0,00 Quote
Poker Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 biedna dziewczynka, kiedy będą badania? pewnie z kasą ciężko Quote
kikou Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 wstępne badania ma sunia ze schroniska, Iwonka walczyła o nią jak lwica, mała miała nawet zrobione usg.... i chyba pierwszy raz nawet została wyposażona przez schronisko w worek karmy na wątrobe... także w tej chwili nic nie potrzeba, tylko trzymać kciuki żeby wdrożone leczenie przyniosło skutek.... kolejne badanie za jakieś trzy tygodnie jak sie skonczy opakowanie tabletek...żeby zobaczyć czy wątroba ma chęć choć troche sie regenerować czy nie..... Quote
kikou Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 Balbinka wczoraj otrzymała sporą ilość wątrobowego jedzonka od Ketuni :iloveyou::iloveyou::iloveyou:bardzo dziękujemy!!!!:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Balbinka jest słodkim oddanym stworzeniem, zasługuje na dobry dom, bardzo chce żyć, macha wdzięcznie ogonkiem nawet jak tylko spojrzy sie w jej kierunku... z wątrobą na pewno nie jest gorzej, sunia nie puchnie bardziej, nie wymiotuje....ale czy cos sie poprawiło jeszcze nie wiemy, zrobimy jej badanie za dwa trzy tygodnie... Quote
kikou Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 troche nam smutno, że niemal nikt nie kibicuje biednej Balbince... :( Quote
iwa77 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Balbinko- ja jestem z wami , tylko ,że bardziej na telefonie ... ! Quote
Poker Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 ja też zaglądam tylko nie mam czasu pisać na tylu wątkach. Quote
eski Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='kikou']troche nam smutno, że niemal nikt nie kibicuje biednej Balbince... :([/QUOTE] no i ja też jestem :) zaglądam i podczytuję Quote
iwa77 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Kasiu przy najbliższej okazji obfoć proszę Balbinkę , potrzebne mi jej nowe foty Quote
kikou Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 na razie jedno takie troche starsze, niedługo zrobimy jakieś w plenerze żeby było widać brzusio Quote
Mruczka Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Balbinka - widać, że to kochany, słodki piesek. Ile może mieć lat ? Quote
kikou Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Balbinka na pewno ma troszke lat, może ok. 10?.... strasznie sędziwa na pewno nie jest, tylko tak zniszczona ta wątróbka bo Balbinka kocha jeść... Balbinka staje na dwóch łapkach i błaga o jedzenie nawet jak siedze i pije kawę.... Jak mała wyjdzie z tego ostrego stanu i znalazłaby domek to musi trafić do niezwykle konsekwentnej osoby, która nie bedzie jej przekarmiać, która faktycznie będzie pilnować jej diety do końca życia, tylko w takim przypadku Balbinka bedzie żyła..... Quote
blacky. Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Może psiakowi przydadzą się banerki ? :) Jeśli tak to wejdź w poniższy link przeczytaj #1 post i wyślij mi wszystkie potrzebne informacje. http://www.dogomania.pl/threads/189412-Zrobi%C4%99-banerki-dla-zwierzaczk%C3%B3w-!-PISZCIE-W-TYM-TEMACIE.-INFO-W-1-po%C5%9Bcie.?p=15056335#post15056335 Pozdrawiam - blacky764 Quote
kikou Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 eski napisał(a):co tam u suni słychać ? jak zdrówko ? lepiej ? Balbinka jest ogólnie w niezłej kondycji, biega chętnie na podwórku, szczeka przy płocie jak wszyscy szczekają... nie ma raczej żadnych bpoleści czy coś w tym rodzaju... natomiast ostatnio zrobiłam jej test w kierunku moczówki i wyszedł niestety pozytywnie czyli możliwe nawet że sprawy z wątróbką to sprawa wtórna.. teraz mamy znowu ciężki moment (sporo innych "mocniej" chorych piesiów) ale jak tylko damy rade zrobię jej znowu szczególowe wyniki.... Quote
kikou Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 [quote name='blacky764']Może psiakowi przydadzą się banerki ? :) Jeśli tak to wejdź w poniższy link przeczytaj #1 post i wyślij mi wszystkie potrzebne informacje. http://www.dogomania.pl/threads/189412-Zrobi%C4%99-banerki-dla-zwierzaczk%C3%B3w-!-PISZCIE-W-TYM-TEMACIE.-INFO-W-1-po%C5%9Bcie.?p=15056335#post15056335 Pozdrawiam - blacky764 bardzo dziękujemy!!! oczywiście banerek zawsze sie przyda :) wszystko co wiemy i wszystkie zdięcia jakie mamy są na poprzedniej stronie... i tak nie do końca mam pomysł co by tu napisać w banerku... bo nic w sumie nie zbieramy ani nie nadaje sie nawet jeszcze chwilowo dziewuszka do adopcji.... Quote
blacky. Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 kikou napisał(a):bardzo dziękujemy!!! oczywiście banerek zawsze sie przyda :) wszystko co wiemy i wszystkie zdięcia jakie mamy są na poprzedniej stronie... i tak nie do końca mam pomysł co by tu napisać w banerku... bo nic w sumie nie zbieramy ani nie nadaje sie nawet jeszcze chwilowo dziewuszka do adopcji.... Kikou napisz to pod podanym linkiem, jak niedziała to kliknij na mój banerek gdzie o tym pisze :) Bo tak to ja nic nie ogarne jak mi każdy będzie pisać w temacie... Quote
kikou Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 BAlbinka potrzebuje wazopresyny..... czy ktos chciałby nam może pomoc??? Quote
xmartix Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 to wyczytałam jakiś hormon.. pomóżcie.. strasznie to drogie.. Quote
kikou Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 byłyśmy dzisiaj na badaniach.... wyniki wtrobowe są nadal fatalne, wartości przekroczone o setki procent.... :( mam jakieś takie wrażenie, że było już lepiej a teraz brzusio jakby znowu brdziej puchł... Quote
Recommended Posts