Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 A ja czekam na opinie wszystkich wspomagających Puszka i Sajmona. [COLOR=Magenta][B]Hello ! [/B][/COLOR] [B]Co robimy z transportem ?[/B] Quote
mikoada Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Jeżeli zostanie wybrany transport z Katowic to mogłabym psiaki dowieźć za koszty paliwa jakieś 30 zł. Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='mikoada']Jeżeli zostanie wybrany transport z Katowic to mogłabym psiaki dowieźć za koszty paliwa jakieś 30 zł.[/QUOTE] O to by było super :). Quote
Szarotka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ja sie nie wypowiadam bo nie wspomagam, ale jak zobacze Puszka u Elinki to pewnie sie dorzuce, albo moze jakas karme kupie :):) Quote
Jo37 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Poproszę o wytłumaczenie problemu jak dla blondynki. Co jest głównym problemem - przetrzymanie Puszka 1 dzień w Warszawie czy dowóz innego psiaka do DT u Kameralnej. Quote
kameralna Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Klaudus__'][I]Ciotki... Mamy BIG PROBLEM :o [/I][/QUOTE] Co się stało? Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Klaudus__'][I]Ciotki... Mamy BIG PROBLEM :o [/I][/QUOTE] Tak ???!!! Quote
Klaudus__ Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 [I]Pfff nie taki problem Jo37 - gorzej :P[/I] [I]Pojechałam dzisiaj do schronu dokładnie pooglądać tych 3 chłopaków i sprawdzić na dzieci [Sajmon, Puch, I Tajson][/I] [I]Pierwszy do ogólnej kontroli poszedł Puszek.[/I] [I]Dzieci - pięknie,ładnie,smycz i wogóle - zdjęcia porobione - sprawdzam, czy przypadkiem nie kastrat...:cool3: Szukam szukam szukam - na brzuch wybebeszyłam chłopa - patrzę a tu jaj nie ma :flaming::flaming::flaming: To babsko jest !:chainsaw::chainsaw::chainsaw: Masakra...[/I] [I]I co teraz ??[/I] [I]Tragedia.[/I] [I]Ja Go/tfu! Ją pierwszy raz dokładnie oglądałam - polegałam,że wie co to za płeć...[/I] Quote
Szarotka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 No i co jestes uprzedzona do suczek ;) u Elinki zawsze dotad byly szuczki. W takim razie to jest Pusia :):) Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Klaudus__'][I]Pfff nie taki problem Jo37 - gorzej :P[/I] [I]Pojechałam dzisiaj do schronu dokładnie pooglądać tych 3 chłopaków i sprawdzić na dzieci [Sajmon, Puch, I Tajson][/I] [I]Pierwszy do ogólnej kontroli poszedł Puszek.[/I] [I]Dzieci - pięknie,ładnie,smycz i wogóle - zdjęcia porobione - sprawdzam, czy przypadkiem nie kastrat...:cool3: Szukam szukam szukam - na brzuch wybebeszyłam chłopa - patrzę a tu jaj nie ma :flaming::flaming::flaming: To babsko jest - pracownikowi się pomyliło... :chainsaw::chainsaw::chainsaw: Masakra... I co teraz ?? Tragedia. Ja Go/tfu! Ją pierwszy raz dokładnie oglądałam - polegałam,że wie co to za płeć...[/I][/QUOTE] Przepraszam bardzo , bo albo z nerwów już źle czytam albo nie rozumiem za bardzo, bo już się przeraziłam że nie zdążyliśmy, i że psiaki już wywiezione. [B]Czy Puszek to Puszka ?![/B] Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Szarotka']No i co jestes uprzedzona do suczek ;) u Elinki zawsze dotad byly szuczki. W takim razie to jest Pusia :):)[/QUOTE] Mam tylko nadzieję, że Pusia nie jest w ciąży :/. Quote
Klaudus__ Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 [I]To już druga taka pomyłka kolesia - dzisiaj wszystkie psy sprawdziłam...[/I] Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Czyli zamiast Puszka mamy Pusię :). A czy Sajmonek to Sajmonek w takim razie ? Quote
Klaudus__ Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 [I]Nie no Sajmon to chłop. No o Nim też mam kilka słów - ale to u Niego i troszkę później,bo teraz muszę nakarmić kotki...[/I] Quote
Szarotka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Suczki przewaznie sa latwiejsze w obsludze :):) Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Klaudus__'][I]Nie no Sajmon to chłop. No o Nim też mam kilka słów - ale to u Niego i troszkę później,bo teraz muszę nakarmić kotki...[/I][/QUOTE] Klaudus, zerknij jeszcze na opcje transportu, bo trzeba już coś ustalić. A Czasu jest niewiele. Poza tym, pytałam kilku osób, i one też czekają co z psiakami z Pszczyny, więc nie mogę ich blokować, i obiecałam dzisiaj dać odp. Chodzi o elmire i Nikus (piątek). Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 A nie mówiąc już o tym, że jednak ludzie o wiele chętniej adoptują suczki. Będzie jeszcze kolejka po Pusię :lol:. A właśnie, jeszcze imię, to co Pusia ? Bo z Puszka można zrobić żeńską ale Puszkę, a tego byśmy chyba nie chcieli :p. Quote
mikoada Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Chyba jednak lepiej Pusia :) To kiedy nasza Puszko-Pusia jedzie do DT?? :):):) Quote
Jo37 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 To finansowo sytuacja gorsza bo potrzebna sterylka. Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Jo37']To finansowo sytuacja gorsza bo potrzebna sterylka.[/QUOTE] Ale to można już na spokojnie potem załatwiać jak Pusia będzie w dt u elinki. [B]W niedzielę Figu jedzie do Warszawy, może zabrać psiaki. To co, wyciągamy je ?[/B] Tylko trzeba teraz załatwić jeszcze dwie rzeczy: nocleg u kogoś w Warszawie i jeszcze transport z Warszawy do Inowrocławia. Quote
Szarotka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ciotek w Warszawie nie brakuje. Ja juz sie szykuje na odwiedzenie Pusi w Inowroclawiu :):) Quote
kameralna Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Nie było mnie kilka godzin a tu takie newsy! Nie wiedziałam, że Puszek skrywał a właściwie skrywała, taką tajemnicę :lol:. Jestem zszokowana tempem :crazyeye:. Nie nadążam. To już w niedzielę? Rany Julek, mama do mnie przyjeżdża na wymarzony "spokojny lipcowy weekend"! Już zaczęła się pakować, no pięknie :-D Ale zaraz, zaraz. Jest jeszcze sterylizacja Sajmona. Upał, podróż... Biedak nie zdąży się wygoić. Klaudus, dawaj następne newsy. wiem, że masz coś w zanadrzu ;) Quote
ilon_n Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 I jak tam Puszek-transwestyta ;) zamierza przewieźć się po Polsce?? ma już ustaloną opcję transportu z południa PL do Ino? EDIT zgłoście Pusię do refundacji sterylki na wątku Akcja sterylizacja, własnie do końca miesiąca muszą opróżnić konto akcji, więc trzeba wydać wszystko co się uzbierało!! Quote
elinka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Dogo07']A ja czekam na opinie wszystkich wspomagających Puszka i Sajmona. [COLOR=Magenta][B]Hello ! [/B][/COLOR] [B]Co robimy z transportem ?[/B][/QUOTE] Co do transportu to sama nie wiem, którą opcję najlepiej wybrać. Na każdy z tych transportów pieniędzy jest za mało. Ponadto na wątku Sajmonka przeczytałam, że dojdzie jeszcze opłata schroniskowa za każdego psa w wysokości 50zł. Nie wiem co poradzić. :niewiem: W sprawie transportu napisałam do kilku osób, może pojawi się jeszcze jakaś inna, ciekawsza i bardziej dostępna na kieszeń Puszka opcja? [quote name='Szarotka']No i co jestes uprzedzona do suczek ;) u Elinki zawsze dotad byly szuczki. W takim razie to jest Pusia :):)[/QUOTE] Dla mnie to lepiej, że Puszek to Pusia. :evil_lol: Przynajmniej nie będę musiała martwić się o nieplanowane dzieci Louli. No, ale za to mogą być nieplanowane dzieci Pusi. Sterylka w takim układzie będzie koniecznością. A to oznacza jeszcze większe braki pieniędzy i jeszcze większe potrzeby. [quote name='Jo37']To finansowo sytuacja gorsza bo potrzebna sterylka.[/QUOTE] Istnieje duże prawdopodobieństwo, że Pusię czeka sterylka aborcyjna. No bo z tego co rozumiem, Pusia w boksie mieszkała razem z Puchem i Tajsonem. Nie wiem, od kiedy sunia jest w schronie, ale dopiero co zakończył się sezon cieczkowy. Obawiam się, czy aby emocjonalnie będę w stanie ten temat przeskoczyć. :roll: No i to wyjaśnia, dlaczego Pusia jest OK. do innych piesków. Tylko, że teraz nie wiadomo, jak właściwie Pusia reaguje na inne suczki? No, a w domu mam swoją sunię Loulę. Quote
Recommended Posts