Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja czekam na opinie wszystkich wspomagających Puszka i Sajmona.

[COLOR=Magenta][B]Hello ! [/B][/COLOR]
[B]Co robimy z transportem ?[/B]

• Replies 747
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='mikoada']Jeżeli zostanie wybrany transport z Katowic to mogłabym psiaki dowieźć za koszty paliwa jakieś 30 zł.[/QUOTE]

O to by było super :).

Posted

Poproszę o wytłumaczenie problemu jak dla blondynki.
Co jest głównym problemem - przetrzymanie Puszka 1 dzień w Warszawie czy dowóz innego psiaka do DT u Kameralnej.

Posted

[I]Pfff nie taki problem Jo37 - gorzej :P[/I]

[I]Pojechałam dzisiaj do schronu dokładnie pooglądać tych 3 chłopaków i sprawdzić na dzieci [Sajmon, Puch, I Tajson][/I]
[I]Pierwszy do ogólnej kontroli poszedł Puszek.[/I]
[I]Dzieci - pięknie,ładnie,smycz i wogóle - zdjęcia porobione - sprawdzam, czy przypadkiem nie kastrat...:cool3: Szukam szukam szukam - na brzuch wybebeszyłam chłopa - patrzę a tu jaj nie ma :flaming::flaming::flaming: To babsko jest !:chainsaw::chainsaw::chainsaw: Masakra...[/I]
[I]I co teraz ??[/I]
[I]Tragedia.[/I]
[I]Ja Go/tfu! Ją pierwszy raz dokładnie oglądałam - polegałam,że wie co to za płeć...[/I]

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Pfff nie taki problem Jo37 - gorzej :P[/I]

[I]Pojechałam dzisiaj do schronu dokładnie pooglądać tych 3 chłopaków i sprawdzić na dzieci [Sajmon, Puch, I Tajson][/I]
[I]Pierwszy do ogólnej kontroli poszedł Puszek.[/I]
[I]Dzieci - pięknie,ładnie,smycz i wogóle - zdjęcia porobione - sprawdzam, czy przypadkiem nie kastrat...:cool3: Szukam szukam szukam - na brzuch wybebeszyłam chłopa - patrzę a tu jaj nie ma :flaming::flaming::flaming: To babsko jest - pracownikowi się pomyliło... :chainsaw::chainsaw::chainsaw: Masakra...
I co teraz ??
Tragedia.
Ja Go/tfu! Ją pierwszy raz dokładnie oglądałam - polegałam,że wie co to za płeć...[/I][/QUOTE]

Przepraszam bardzo , bo albo z nerwów już źle czytam albo nie rozumiem za bardzo, bo już się przeraziłam że nie zdążyliśmy, i że psiaki już wywiezione.

[B]Czy Puszek to Puszka ?![/B]

Posted

[quote name='Szarotka']No i co jestes uprzedzona do suczek ;) u Elinki zawsze dotad byly szuczki. W takim razie to jest Pusia :):)[/QUOTE]

Mam tylko nadzieję, że Pusia nie jest w ciąży :/.

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Nie no Sajmon to chłop.
No o Nim też mam kilka słów - ale to u Niego i troszkę później,bo teraz muszę nakarmić kotki...[/I][/QUOTE]

Klaudus,

zerknij jeszcze na opcje transportu, bo trzeba już coś ustalić.
A Czasu jest niewiele.
Poza tym, pytałam kilku osób, i one też czekają co z psiakami z Pszczyny, więc nie mogę ich blokować, i obiecałam dzisiaj dać odp.
Chodzi o elmire i Nikus (piątek).

Posted

A nie mówiąc już o tym, że jednak ludzie o wiele chętniej adoptują suczki.
Będzie jeszcze kolejka po Pusię :lol:.

A właśnie, jeszcze imię, to co Pusia ?
Bo z Puszka można zrobić żeńską ale Puszkę, a tego byśmy chyba nie chcieli :p.

Posted

[quote name='Jo37']To finansowo sytuacja gorsza bo potrzebna sterylka.[/QUOTE]

Ale to można już na spokojnie potem załatwiać jak Pusia będzie w dt u elinki.

[B]W niedzielę Figu jedzie do Warszawy, może zabrać psiaki. To co, wyciągamy je ?[/B]
Tylko trzeba teraz załatwić jeszcze dwie rzeczy:
nocleg u kogoś w Warszawie
i jeszcze transport z Warszawy do Inowrocławia.

Posted

Nie było mnie kilka godzin a tu takie newsy! Nie wiedziałam, że Puszek skrywał a właściwie skrywała, taką tajemnicę :lol:. Jestem zszokowana tempem :crazyeye:. Nie nadążam. To już w niedzielę? Rany Julek, mama do mnie przyjeżdża na wymarzony "spokojny lipcowy weekend"! Już zaczęła się pakować, no pięknie :-D
Ale zaraz, zaraz. Jest jeszcze sterylizacja Sajmona. Upał, podróż... Biedak nie zdąży się wygoić.

Klaudus, dawaj następne newsy. wiem, że masz coś w zanadrzu ;)

Posted

I jak tam Puszek-transwestyta ;) zamierza przewieźć się po Polsce?? ma już ustaloną opcję transportu z południa PL do Ino?

EDIT

zgłoście Pusię do refundacji sterylki na wątku Akcja sterylizacja, własnie do końca miesiąca muszą opróżnić konto akcji, więc trzeba wydać wszystko co się uzbierało!!

Posted

[quote name='Dogo07']A ja czekam na opinie wszystkich wspomagających Puszka i Sajmona.

[COLOR=Magenta][B]Hello ! [/B][/COLOR]
[B]Co robimy z transportem ?[/B][/QUOTE]

Co do transportu to sama nie wiem, którą opcję najlepiej wybrać. Na każdy z tych transportów pieniędzy jest za mało. Ponadto na wątku Sajmonka przeczytałam, że dojdzie jeszcze opłata schroniskowa za każdego psa w wysokości 50zł. Nie wiem co poradzić. :niewiem: W sprawie transportu napisałam do kilku osób, może pojawi się jeszcze jakaś inna, ciekawsza i bardziej dostępna na kieszeń Puszka opcja?

[quote name='Szarotka']No i co jestes uprzedzona do suczek ;) u Elinki zawsze dotad byly szuczki. W takim razie to jest Pusia :):)[/QUOTE]

Dla mnie to lepiej, że Puszek to Pusia. :evil_lol: Przynajmniej nie będę musiała martwić się o nieplanowane dzieci Louli. No, ale za to mogą być nieplanowane dzieci Pusi. Sterylka w takim układzie będzie koniecznością. A to oznacza jeszcze większe braki pieniędzy i jeszcze większe potrzeby.

[quote name='Jo37']To finansowo sytuacja gorsza bo potrzebna sterylka.[/QUOTE]

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że Pusię czeka sterylka aborcyjna. No bo z tego co rozumiem, Pusia w boksie mieszkała razem z Puchem i Tajsonem. Nie wiem, od kiedy sunia jest w schronie, ale dopiero co zakończył się sezon cieczkowy. Obawiam się, czy aby emocjonalnie będę w stanie ten temat przeskoczyć. :roll:

No i to wyjaśnia, dlaczego Pusia jest OK. do innych piesków. Tylko, że teraz nie wiadomo, jak właściwie Pusia reaguje na inne suczki? No, a w domu mam swoją sunię Loulę.