Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Poker napisał(a):czegoś nie doczytałam, kiedy to psiak zmienił w cudowny sposób płeć? Puszek nie musiał budzić zainteresowania, a Pusia może znaleźć dom, bo wiele osób chce właśnie sunie. Czy ta sterylizacja jest naprawdę w tej chwili bezwzględnie konieczna,jeżeli może stanowić jedyną przeszkodę do adopcji? Przecież w umowie jest punkt o sterylce przez DS. Jeżeli DS jest odpowiedzialny, to sam opłaci zabieg. Pytam jeszcze raz, mimo że mi tłumaczyłyście. W moim odczuciu jest najważniejsze , by ją wyciągnąć stąd gdzie jest. Poker, jesteś doświadczoną dogomaniaczką i masz dobre serce, więc chyba rozumiesz, że kastracja/sterylizacja psiaka/suni przed wydaniem do ds to jednak priorytet. To po pierwsze, po drugie, takich naprawdę super domków, gdzie można zaufać w sprawie zrobienia sterylki/kastracji jest mało. Lepiej jednak wydając psa do domku, mieć 100% pewność że ta adopcja nie powiększy grona niechcianych bezdomnych psiaczków. Oczywiście, jeśli domek pokrywa koszty, to jest jak najbardziej mile widziane i w porządku. I trzecia rzecz, jak w ciągu kilku dni znaleźć naprawdę dobry dom dla Pusi ??? Poza tym domek trzeba sprawdzić, i na spokojnie wybrać ten naprawdę dobry, a nie tak na łapu capu, żeby tylko sunie wydać. Ona może na dniach wyjechać, a wyciągnąć można ją już dziś i jutro i być pewnym że sunia jest bezpieczna. Quote
Jo37 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 O której godzinie Pusia będzie w niedzielę w Warszawie ? Drugie pytanie czy nie ma takiej opcji żeby była już w sobotę . Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Jo37 napisał(a):O której godzinie Pusia będzie w niedzielę w Warszawie ? Drugie pytanie czy nie ma takiej opcji żeby była już w sobotę . Figu ma jechać do Warszawy w niedzielę najprawdopodobniej, a psiaki mają z nią jechać. Quote
mikoada Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Rozmawiałam przed chwilą ze SzczepoNem z dogo, który wozi psiaki za zwrot kosztów paliwa. Mógłby w czwartek lub piątek zabrać psiaki z Pszczyny i zawieźć w okolice W-wy, koszt ok. 250-300 zł... Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 IVV napisał(a):piszcie do Soema -akcja sterylizacja .dziewczyny musza szybko oczyscic to konto ,chyba do konca lipca... http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29 Tam pisze na wątku, że potrzebne jest: "Zgłaszający sukę muszą podać koszt i miejsce zabiegu, oraz wstawić link do wątku. Faktura musi być wystawiona na Fundację. Przesłana ma być wraz z kartką z numerem konta na adres fundacji." Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dogo07 napisał(a):Tam pisze na wątku, że potrzebne jest: "Zgłaszający sukę muszą podać koszt i miejsce zabiegu, oraz wstawić link do wątku. Faktura musi być wystawiona na Fundację. Przesłana ma być wraz z kartką z numerem konta na adres fundacji." To chyba elinka by się musiała wypowiedzieć, skoro oni chcą szczegołów. Quote
mikoada Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 a co myślicie o opcji transportu przez SzczepoNa?? Quote
Jo37 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Jeden z transportów jest bezpłatny ( ten do Warszawy ) . Moze płatny transport wykorzystac na przewóz Pszczyna-Inowrocław . Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Jo37 napisał(a):Jeden z transportów jest bezpłatny ( ten do Warszawy ) . Moze płatny transport wykorzystac na przewóz Pszczyna-Inowrocław . Myślicie żeby rozdzielić transport psiaków ? Mnie sie wydawało że będzie taniej jak razem pojadą. Chociaż znalezienie czegoś z Warszawy do Inowrocławia to w najtańszym przypadku koszt ok.180zł. Quote
mikoada Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 A Figu jedzie na pewno do Warszawy, potwierdziła ten transport?? Ja wczoraj wysłałam do niej PW, ale jeszcze czekam na odpowiedź. Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 mikoada napisał(a):A Figu jedzie na pewno do Warszawy, potwierdziła ten transport?? Ja wczoraj wysłałam do niej PW, ale jeszcze czekam na odpowiedź. Ja też czekałam na odp. z jedne dzień. Ale zawsze można zadzwonić. Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Natomiast, ilon_n pisała że jedzie do Torunia, tylko nie pamiętam już skąd, i tam by trzeba było dowieźć psiaka, chyba do Białobrzegów, do hoteliku u Donki, ale się jeszcze upewnie, wysłałam właśnie pw. Jeśli już rozważamy opcję rozdzielenia jednak podróży psiaczków, to może tutaj się coś zobaczy. Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 mikoada napisał(a):Rozmawiałam przed chwilą ze SzczepoNem z dogo, który wozi psiaki za zwrot kosztów paliwa. Mógłby w czwartek lub piątek zabrać psiaki z Pszczyny i zawieźć w okolice W-wy, koszt ok. 250-300 zł... A tu musiałby zawieść psiaka ale do Inowrowławia, więc to jeszcze zwiększy koszt znacznie. Bo Pusia ma jechać na dt u elinki do Inowrocławia, a Sajmonek do dt u kameralnej, pod Warszawę. Quote
mikoada Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Tak wiem, ale wcześniej była opcja, że obydwa psiaki jadą do Warszawy, tam Pusia będzie miała nocleg i chyba w poniedziałek miał być jakiś transport do Inowrocławia. Już mi się te wszystkie opcje pomieszały :) Quote
zerduszko Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 mikoada napisał(a):A Figu jedzie na pewno do Warszawy, potwierdziła ten transport?? Ja wczoraj wysłałam do niej PW, ale jeszcze czekam na odpowiedź. Figu jeździ regularnie Wawa-Kato. Solidna firma ;) ale zarobiona. Quote
mikoada Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 zerduszko napisał(a):Figu jeździ regularnie Wawa-Kato. Solidna firma ;) ale zarobiona. a macie może do niej telefon?? bo chyba faktycznie będzie lepiej jak zadzwonimy :) Quote
mikoada Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 rozmawiałam z Figu :) faktycznie wyjeżdżają w niedzielę do Warszawy, jeszcze nie wiadomo o której godzinie, mamy się zdzwaniać w sobotę, no chyba, że jeszcze inne rozwiązanie nam wpadnie do głów :) Quote
ilon_n Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dogo07 napisał(a):Natomiast, ilon_n pisała że jedzie do Torunia, tylko nie pamiętam już skąd, i tam by trzeba było dowieźć psiaka, chyba do Białobrzegów, do hoteliku u Donki, ale się jeszcze upewnie, wysłałam właśnie pw. Jeśli już rozważamy opcję rozdzielenia jednak podróży psiaczków, to może tutaj się coś zobaczy. Dogo07, dokładnie tak. Jadę w piątek do Białobrzegów (hotelik Donki5) i wracam do Torunia. Stąd już tylko 30km do Inowrocławia. Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Czyli transport Katowice - Warszawa na tą niedzielę tj. 11 lipca z Figu, jest mniej więcej pewny. Teraz tylko czy jedzie sam Sajmonek, czy Pusia też, i co dalej z Pusią wtedy. Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Papatikole może tylko rano sunie zawieźć z Warszawy do Inowrocławia. Quote
elinka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dogo07 napisał(a): "Zgłaszający sukę muszą podać koszt i miejsce zabiegu, oraz wstawić link do wątku. Faktura musi być wystawiona na Fundację. Przesłana ma być wraz z kartką z numerem konta na adres fundacji." Oczywiście, że jeśli tylko Pusia przyjedzie do mnie, zaraz ją tam zgłoszę ;) Dogo07 napisał(a):Papatikole może tylko rano sunie zawieźć z Warszawy do Inowrocławia. Niestety, rano pracuję dlatego myślałam o sąsiadce. Ale mogę spróbować wziąć dzień urlopu. Jednak dopiero co byłam tydzień na zwolnieniu lekarskim i nie wiem, czy urlop w następnym tygodniu otrzymam? Dlatego, gdyby tylko Pusię można było dowieźć do Brzegów, to faktycznie może lepiej by było skorzystać z pomocy ilon_n? Z Torunia do Inowrocławia to już żabi skok, tutaj już łatwiej by było nam sunię przetransportować do mnie. Dogo07 napisał(a): I trzecia rzecz, jak w ciągu kilku dni znaleźć naprawdę dobry dom dla Pusi ??? Poza tym domek trzeba sprawdzić, i na spokojnie wybrać ten naprawdę dobry, a nie tak na łapu capu, żeby tylko sunie wydać. Ona może na dniach wyjechać, a wyciągnąć można ją już dziś i jutro i być pewnym że sunia jest bezpieczna. Ależ to wcale nie musi być szybka adopcja na łapu capu. Zupełnie zapomniałam, że są jeszcze dwa domki po Mice, w których była przeprowadzona już wizyta przed adopcyjna.:multi: Domki te na wizytach wypadły super! Zaraz do pierwszego z nich napiszę. Jest to domek nr1 z wątku 25domków. A tak w ogóle to mój komputer podłapał wirusa i jeśli kiedyś zniknę to w razie czego podaję mój nr telefonu: 660 815 112. Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Też myślałam o tym transporcie z ilon_n, tylko że trzeba było by opłacić transport na trasie Pszczyna - Białobrzegi, to ok. 350-380km. Quote
Szarotka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Ja sie ciesze na przyjazd Pusi, a wirus to pewnie z emotek ;) Quote
zerduszko Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 elinka napisał(a): Ależ to wcale nie musi być szybka adopcja na łapu capu. Zupełnie zapomniałam, że są jeszcze dwa domki po Mice, w których była przeprowadzona już wizyta przed adopcyjna.:multi: Domki te na tej wizycie wypadły super! Zaraz do pierwszego z nich napiszę. Jest to domek nr1 z wątku 25domków. A tak w ogóle to mój komputer podłapał wirusa i jeśli kiedyś zniknę to w razie czego podaję mój nr telefonu: 660 815 112. A gdzie ten domek? Żeby jej nie wozić an darmo :) Quote
elinka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 zerduszko napisał(a):A gdzie ten domek? Żeby jej nie wozić an darmo :) Domek jest w Katowicach :multi: Quote
Recommended Posts