Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
czegoś nie doczytałam, kiedy to psiak zmienił w cudowny sposób płeć?
Puszek nie musiał budzić zainteresowania, a Pusia może znaleźć dom, bo wiele osób chce właśnie sunie.
Czy ta sterylizacja jest naprawdę w tej chwili bezwzględnie konieczna,jeżeli może stanowić jedyną przeszkodę do adopcji? Przecież w umowie jest punkt o sterylce przez DS. Jeżeli DS jest odpowiedzialny, to sam opłaci zabieg. Pytam jeszcze raz, mimo że mi tłumaczyłyście.
W moim odczuciu jest najważniejsze , by ją wyciągnąć stąd gdzie jest.

Poker, jesteś doświadczoną dogomaniaczką i masz dobre serce,
więc chyba rozumiesz, że kastracja/sterylizacja psiaka/suni przed wydaniem do ds to jednak priorytet.

To po pierwsze,
po drugie, takich naprawdę super domków, gdzie można zaufać w sprawie zrobienia sterylki/kastracji jest mało. Lepiej jednak wydając psa do domku, mieć 100% pewność że ta adopcja nie powiększy grona niechcianych bezdomnych psiaczków.
Oczywiście, jeśli domek pokrywa koszty, to jest jak najbardziej mile widziane i w porządku.

I trzecia rzecz,
jak w ciągu kilku dni znaleźć naprawdę dobry dom dla Pusi ???
Poza tym domek trzeba sprawdzić, i na spokojnie wybrać ten naprawdę dobry, a nie tak na łapu capu, żeby tylko sunie wydać.

Ona może na dniach wyjechać, a wyciągnąć można ją już dziś i jutro i być pewnym że sunia jest bezpieczna.

• Replies 747
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

O której godzinie Pusia będzie w niedzielę w Warszawie ?
Drugie pytanie czy nie ma takiej opcji żeby była już w sobotę .

Posted

Jo37 napisał(a):
O której godzinie Pusia będzie w niedzielę w Warszawie ?
Drugie pytanie czy nie ma takiej opcji żeby była już w sobotę .

Figu ma jechać do Warszawy w niedzielę najprawdopodobniej, a psiaki mają z nią jechać.

Posted

Rozmawiałam przed chwilą ze SzczepoNem z dogo, który wozi psiaki za zwrot kosztów paliwa. Mógłby w czwartek lub piątek zabrać psiaki z Pszczyny i zawieźć w okolice W-wy, koszt ok. 250-300 zł...

Posted

IVV napisał(a):
piszcie do Soema -akcja sterylizacja .dziewczyny musza szybko oczyscic to konto ,chyba do konca lipca...
http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29

Tam pisze na wątku, że potrzebne jest:
"Zgłaszający sukę muszą podać koszt i miejsce zabiegu, oraz wstawić link do wątku. Faktura musi być wystawiona na Fundację.
Przesłana ma być wraz z kartką z numerem konta na adres fundacji."

Posted

Dogo07 napisał(a):
Tam pisze na wątku, że potrzebne jest:
"Zgłaszający sukę muszą podać koszt i miejsce zabiegu, oraz wstawić link do wątku. Faktura musi być wystawiona na Fundację.

To chyba elinka by się musiała wypowiedzieć, skoro oni chcą szczegołów.

Posted

Jeden z transportów jest bezpłatny ( ten do Warszawy ) . Moze płatny transport wykorzystac na przewóz Pszczyna-Inowrocław .

Posted

Jo37 napisał(a):
Jeden z transportów jest bezpłatny ( ten do Warszawy ) . Moze płatny transport wykorzystac na przewóz Pszczyna-Inowrocław .

Myślicie żeby rozdzielić transport psiaków ?

Mnie sie wydawało że będzie taniej jak razem pojadą.
Chociaż znalezienie czegoś z Warszawy do Inowrocławia to w najtańszym przypadku koszt ok.180zł.

Posted

mikoada napisał(a):
A Figu jedzie na pewno do Warszawy, potwierdziła ten transport?? Ja wczoraj wysłałam do niej PW, ale jeszcze czekam na odpowiedź.

Ja też czekałam na odp. z jedne dzień. Ale zawsze można zadzwonić.

Posted

Natomiast, ilon_n pisała że jedzie do Torunia, tylko nie pamiętam już skąd, i tam by trzeba było dowieźć psiaka, chyba do Białobrzegów, do hoteliku u Donki, ale się jeszcze upewnie, wysłałam właśnie pw.

Jeśli już rozważamy opcję rozdzielenia jednak podróży psiaczków, to może tutaj się coś zobaczy.

Posted

mikoada napisał(a):
Rozmawiałam przed chwilą ze SzczepoNem z dogo, który wozi psiaki za zwrot kosztów paliwa. Mógłby w czwartek lub piątek zabrać psiaki z Pszczyny i zawieźć w okolice W-wy, koszt ok. 250-300 zł...

A tu musiałby zawieść psiaka ale do Inowrowławia, więc to jeszcze zwiększy koszt znacznie.

Bo Pusia ma jechać na dt u elinki do Inowrocławia,
a Sajmonek do dt u kameralnej, pod Warszawę.

Posted

Tak wiem, ale wcześniej była opcja, że obydwa psiaki jadą do Warszawy, tam Pusia będzie miała nocleg i chyba w poniedziałek miał być jakiś transport do Inowrocławia. Już mi się te wszystkie opcje pomieszały :)

Posted

mikoada napisał(a):
A Figu jedzie na pewno do Warszawy, potwierdziła ten transport?? Ja wczoraj wysłałam do niej PW, ale jeszcze czekam na odpowiedź.

Figu jeździ regularnie Wawa-Kato. Solidna firma ;) ale zarobiona.

Posted

zerduszko napisał(a):
Figu jeździ regularnie Wawa-Kato. Solidna firma ;) ale zarobiona.

a macie może do niej telefon?? bo chyba faktycznie będzie lepiej jak zadzwonimy :)

Posted

rozmawiałam z Figu :) faktycznie wyjeżdżają w niedzielę do Warszawy, jeszcze nie wiadomo o której godzinie, mamy się zdzwaniać w sobotę, no chyba, że jeszcze inne rozwiązanie nam wpadnie do głów :)

Posted

Dogo07 napisał(a):
Natomiast, ilon_n pisała że jedzie do Torunia, tylko nie pamiętam już skąd, i tam by trzeba było dowieźć psiaka, chyba do Białobrzegów, do hoteliku u Donki, ale się jeszcze upewnie, wysłałam właśnie pw.

Jeśli już rozważamy opcję rozdzielenia jednak podróży psiaczków, to może tutaj się coś zobaczy.

Dogo07, dokładnie tak. Jadę w piątek do Białobrzegów (hotelik Donki5) i wracam do Torunia. Stąd już tylko 30km do Inowrocławia.

Posted

Czyli transport Katowice - Warszawa na tą niedzielę tj. 11 lipca z Figu, jest mniej więcej pewny.
Teraz tylko czy jedzie sam Sajmonek, czy Pusia też, i co dalej z Pusią wtedy.

Posted

Dogo07 napisał(a):

Oczywiście, że jeśli tylko Pusia przyjedzie do mnie, zaraz ją tam zgłoszę ;)

Dogo07 napisał(a):
Papatikole może tylko rano sunie zawieźć z Warszawy do Inowrocławia.

Niestety, rano pracuję dlatego myślałam o sąsiadce. Ale mogę spróbować wziąć dzień urlopu. Jednak dopiero co byłam tydzień na zwolnieniu lekarskim i nie wiem, czy urlop w następnym tygodniu otrzymam? Dlatego, gdyby tylko Pusię można było dowieźć do Brzegów, to faktycznie może lepiej by było skorzystać z pomocy ilon_n? Z Torunia do Inowrocławia to już żabi skok, tutaj już łatwiej by było nam sunię przetransportować do mnie.

Dogo07 napisał(a):

I trzecia rzecz,
jak w ciągu kilku dni znaleźć naprawdę dobry dom dla Pusi ???
Poza tym domek trzeba sprawdzić, i na spokojnie wybrać ten naprawdę dobry, a nie tak na łapu capu, żeby tylko sunie wydać.

Ona może na dniach wyjechać, a wyciągnąć można ją już dziś i jutro i być pewnym że sunia jest bezpieczna.

Ależ to wcale nie musi być szybka adopcja na łapu capu. Zupełnie zapomniałam, że są jeszcze dwa domki po Mice, w których była przeprowadzona już wizyta przed adopcyjna.:multi: Domki te na wizytach wypadły super! Zaraz do pierwszego z nich napiszę. Jest to domek nr1 z wątku 25domków.

A tak w ogóle to mój komputer podłapał wirusa i jeśli kiedyś zniknę to w razie czego podaję mój nr telefonu: 660 815 112.

Posted

Też myślałam o tym transporcie z ilon_n, tylko że trzeba było by opłacić transport na trasie Pszczyna - Białobrzegi, to ok. 350-380km.

Posted

elinka napisał(a):

Ależ to wcale nie musi być szybka adopcja na łapu capu. Zupełnie zapomniałam, że są jeszcze dwa domki po Mice, w których była przeprowadzona już wizyta przed adopcyjna.:multi: Domki te na tej wizycie wypadły super! Zaraz do pierwszego z nich napiszę. Jest to domek nr1 z wątku 25domków.

A tak w ogóle to mój komputer podłapał wirusa i jeśli kiedyś zniknę to w razie czego podaję mój nr telefonu: 660 815 112.

A gdzie ten domek? Żeby jej nie wozić an darmo :)