Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Jejku, jaka fajna :). A jak się przylepiła do tej nogi. Quote
elinka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ale ona podobna do Miki. I jaka piękna. :loveu::loveu: Klaudus, wklej proszę, powyższe zdjęcia na wątek 25domków. Tam wszyscy chcieli właśnie taką sunię adoptować. EDIT: wysłałam do Pati-C sms-a z zapytaniem o transport w niedzielę/poniedziałek. Za dwa poprzednie tymczasy, które do mnie też z Warszawy kiedyś przywoziła płaciłam wtedy 200 i 300zł. Pierwszy pies jechał jeszcze z innym psem, stąd ta różnica w cenach. Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='elinka']Ale ona podobna do Miki. I jaka piękna. :loveu::loveu: Klaudus, wklej proszę, powyższe zdjęcia na wątek 25domków. Tam wszyscy chcieli właśnie taką sunię adoptować. EDIT: wysłałam do Pati-C sms-a z zapytaniem o transport w niedzielę/poniedziałek. Za dwa poprzednie tymczasy, które do mnie też z Warszawy kiedyś przywoziła płaciłam wtedy 200 i 300zł. Pierwszy pies jechał jeszcze z innym psem, stąd ta różnica w cenach.[/QUOTE] Dziękuję Elinko. Strasznie dużo ten transport. A czy znacie jeszcze kogoś kto jeździ stamtąd , troszkę taniej ? Bo jednak Pusia tych pieniążków nie ma za dużo :shake:. Quote
Szarotka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Wstawcie pare zdjec na pierwsza, bo sunia jest przecudna. Quote
zerduszko Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ale ona jest piękna, na pewno będzie kolejka chętnych :) Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='zerduszko']Ale ona jest piękna, na pewno będzie kolejka chętnych :)[/QUOTE] Będzie jak ją wyciągniemy. Bo jak narazie to jej grożą Mysłowice. Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Papaticole może zawieźć Pusie w pon. z Warszwy do Inowrocławia, ok. godz. 4 rano. Quote
elinka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ojej, ale ja od 6:00 do 14:00 jestem w pracy :placz:. Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='elinka']Ojej, ale ja od 6:00 do 14:00 jestem w pracy :placz:.[/QUOTE] To papaticole później nie da rady, bo potem to on ma pracę. To co tu robić. Quote
elinka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Dogo07']To papaticole później nie da rady, bo potem to on ma pracę. To co tu robić.[/QUOTE] A we wtorek papaticole też pracuje po południu? Jeszcze jutro zapytam sąsiadkę, czy by Pusi nie odebrała rano od papaticole. Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 A ja jeszcze podsumuję sprawy finansowe, bo potem się mogą pogubić. Jak kogoś pominęłam to wołać :). Pusia ma obecnie: deklaracje stałe - 130zł, jednorazowe - 70zł plus 45zł od Poker plus Andzike -20zł. Kmurdz, ale nie wiem czy stała 10zł/mc czy jednorazowa 20zł, bo w dwóch postach było napisane. Miała przeznaczone 150zł na kastrację (tak, dobrze tu pisze, na kastrację :cool1:), ale podzieliła się z Sajmonem (koszt 1 kastracji miał być ok. 80zł). Ale kastracja okazała się niepotrzebna (z przyczyn oczywistych :p), a zamiast tego potrzebna będzie sterylizacja, a to koszt większy ok. 150-200zł. No ale głupio tak zabierać Sajmonkowi pieniążki na kastrację, więc kwota od sponsora 150zł pójdzie na sterylizację Pusi, a z funduszy Pusi zostanie przekazane te 80zł na kastrację Sajmonka. Chyba wszystko jasne :cool3: ? Koszty: opłata za psa przy wyciąganiu pieska - 50zł dt - na jedzenie, veta, szczepienia itp. sterylizacja - (?) 150-200zł transport - 30zł plus opłata za trasę Warszawa - Inowrocław (170-300zł ?) Coś pominęłam ? Quote
Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='elinka']A we wtorek papaticole też pracuje po południu? Jeszcze jutro zapytam sąsiadkę, czy by Pusi nie odebrała rano od papaticole.[/QUOTE] Tylko też pytanie, jak to zgrać w czasie, bo z Warszawy do Inowrocławia jedzie się ile ? Trzy, cztery godziny ? Żeby miał ją kto wydać w Warszawie, i kto odebrać w Inowrocławiu. Quote
elinka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 [quote name='Dogo07']Tylko też pytanie, jak to zgrać w czasie, bo z Warszawy do Inowrocławia jedzie się ile ? Trzy, cztery godziny ? Żeby miał ją kto wydać w Warszawie, i kto odebrać w Inowrocławiu.[/QUOTE] Z Warszawy do Inowrocławia jedzie się 4 godziny. A co myślisz o tym transporcie? Inowrocław jest tam po drodze. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/188390-10-11-lipca-Warszawa-Pozna%C5%84-Warszawa-%28za-zwrot-koszt%C3%B3w%29[/URL] Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 [quote name='elinka']Z Warszawy do Inowrocławia jedzie się 4 godziny. A co myślisz o tym transporcie? Inowrocław jest tam po drodze. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/188390-10-11-lipca-Warszawa-Pozna%C5%84-Warszawa-%28za-zwrot-koszt%C3%B3w%29[/URL][/QUOTE] Byłoby fajnie ale zabrakło nam jednego dnia albo nawet dwóch, bo Figu ma być w Warszawie 11 lipca. A teraz dopiero zobaczyłam że papatikole jest z Łodzi, a nie z Warszawy jak mi się wydawało, więc on musiałby pokonać dodatkową trasę do Warszawy jeszcze i dopiero tam z Pusią do Inowrocławia. Wtedy koszt byłby mniej wiecej z 230zł. Quote
elinka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Idę spać, bo rano muszę wstać. Dobranoc! [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_11_117.gif[/IMG][CENTER] [/CENTER] Quote
IVV Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 piszcie do Soema -akcja sterylizacja .dziewczyny musza szybko oczyscic to konto ,chyba do konca lipca... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29"]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29[/URL] Quote
haliza Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Ha ha ha :crazyeye: a to ci numer, dziewczynka :razz: - pieniążki wysłane .... Quote
zerduszko Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 [quote name='Dogo07']Będzie jak ją wyciągniemy. Bo jak narazie to jej grożą Mysłowice.[/QUOTE] Ja tam myślę, że ona by poszła i z ogłoszeń bez DT, tylko problemem jest sterylka :roll: Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 [quote name='zerduszko']Ja tam myślę, że ona by poszła i z ogłoszeń bez DT, tylko problemem jest sterylka :roll:[/QUOTE] Pewnie tak, jakby było więcej czasu, ale jak za kilka dni czeka ją wywózka do Mysłowic, to jedyny ratunek dla Pusi to wyciągnięcie jej. A dopiero potem szukanie domu. Poza tym Pusia jako Puszek miała trochę ogłoszeń i nic :shake:. Quote
Poker Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 czegoś nie doczytałam, kiedy to psiak zmienił w cudowny sposób płeć? Puszek nie musiał budzić zainteresowania, a Pusia może znaleźć dom, bo wiele osób chce właśnie sunie. Czy ta sterylizacja jest naprawdę w tej chwili bezwzględnie konieczna,jeżeli może stanowić jedyną przeszkodę do adopcji? Przecież w umowie jest punkt o sterylce przez DS. Jeżeli DS jest odpowiedzialny, to sam opłaci zabieg. Pytam jeszcze raz, mimo że mi tłumaczyłyście. W moim odczuciu jest najważniejsze , by ją wyciągnąć stąd gdzie jest. Quote
Recommended Posts