Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, ja też czekam na rady, jak przygotować psa do wystawy, poza ćwiczeniem pozycji ( zdjęcie z Bunią na stronie Kingi) oraz trymowaniem (patrz: pielęgnacja na stronie Kingi - właścicielki hodowli Australijczyków).

• Replies 626
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a moje psice miały sesję zdjęciową na spacerku w sobotę- mam nadzieję, że niedługo dostanę płytkę i wrzucę zdjęcia szalejących psic :) szare sie rozruszały i biegały a kurdupeki oczywiście ambitnie za nimi!! Szkoda, że na zdjęciach nie ma dźwięków hihihi. Natomiast Szare pozowały ze mną do zdjęć, które maja posłużyć jako wzorzec do obrazu :) Ale na razie nic więcej nie mówię..... ;)

Gajolka, ja Ci wielu rad nie udzielę- nie znam się na tym i wszystko robię na czuja, zwłaszcza, że moja Szczota do bardzo kudłatych nie należy ;) więc ściągam z netu co się da i skubię, skubię, skubię..... palcami, bo dobrego trymera się jeszcze nie dorobiłam. Co mogę powiedzieć, że ruda sierść jest trudna do przygotowania, bo ogromnie widać różnicę w kolorze starszego/nowszego włosa.

Kinga, nic nie wiadomo o psiaku z Sosnowca, cisza na jego temat, szkoda :(

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Witam wszystkich, mam wreszcie komputer :lol: a co tu taka cisza ?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tilia a gdzie zdjęcia Szczotki ?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gajolka czy mogę Cię prosi o zdjęcia Robinka , najlepiej takie pozowane ? Chciałabym go pokazać znajomej hodowczyni. :cool1:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wklejam zdjęcia Buńki , narazie pozowane ale jutro postaram sę zrobic jakieś naturalne :evil_lol:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[IMG]http://img225.imageshack.us/img225/7923/bunia2ov8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img217.imageshack.us/img217/5742/bunia1jg2.jpg[/IMG]

Posted

Heeej, Kinga!
To cieszę się na to spotkanie. Trochę jestem tą wystawą stremowana, bo nigdy jeszcze, a do tego Lilu zarośnięta jak dzikus (bo nie planowałam tego wyjazdu i zostawiłam jej sporo włosa na zimę), a te Twoje takie ładne, ufryzowane i w ogóle. W dodatku popełniłam błąd (z braku wiedzy) i nie zgłosiłam Lilu do pośredniej (bo nie wiedziałam o jej istnieniu) tylko do otwartej, a jednak te półtoraroczniaki są zdecydowanie bardziej łyse, niż np 3 latki. pewnie nas pogonią w podskokach z tych Kielc:placz:
O jeju, ale słowotok... W każdym razie będziemy z Lilu , i zapewne nas bez trudu poznasz, bo ruda, niczym Szczota. Tylko imię w rodowodzie ma BEATRIX (buuuuhahaha!!!)Karol dał czadu:)))))
W zeszłym tygodniu rozmawiałam z Karolem i powiedział, że nie sprzedawał żadnego aussie na Śląsk, więc ten z bidula to chyba jednak kundelek (poza tym wydaje mi się, że ma na pyszczku zarost, a to u aussie raczej się nie zdarza?),
Tilia! Zaraz wrzucę Ci na maila jakąś fotkę Lilu, proszę, wklej mi ją tu jakoś, bo zanim ja rozpracuję ten temat, to jednak trochę minie:)
Hej, a Bunia od Karola? CZyżby kolejna siostrzyczka?

Posted

kochani odpisuję szybko, bo jestem chora- więc bez netu (siedzę w domu), ale dzięki uprzejmości mojej siostry dorwałam się do jej komputera z internetem tralala ;)

Kinga, mam całą płytkę zdjęć mojego stadka, jak mnie siostra puści na dłużej to wreszcie sobie powstawiam :) :) a suńka... cóż, na moje oko - SUPER!! proporcje, wyraz, włos, no po prostu śliczna jest- moje ogromne gratulacje! ja osobiście nie widzę nic do czego możnaby się przyczepić. Serdeczne gratulacje, z nutką zazdrości ;) bardzo się cieszę że taka fajna rośnie, będę jej kibicowała na ringach!

Plunkett, wstawiam na razie jedno zdjęcie bo drugiego nie mam teraz jak zmniejszyć. Fajna z niej babeczka, poprosimy jakieś ustawione :) faktycznie jest inna zupełnie niż moja :)

[IMG]http://www.lukrowi.pl/_img/_pictures/348.jpg[/IMG]

Posted

Te powyżej to oczywiście zdjęcia Robinka, brata Buni, który Was serdecznie pozdrawia. :helo:Ja, jeśli chodzi o zdjęcia, jestem zależna od Macieja, a on robi je od niechcenia. Może go namówię na zdjęcia aparatem - jakieś wyraźniejsze. Robiś jest raczej masywny, a ja się naprawdę staram, by go nie przekarmiać :oops:.

Posted

jak wszyscy to i ja ;)
moja grupka spacerowa

[IMG]http://www.lukrowi.pl/_img/_pictures/349.jpg[/IMG]

Szczota podskubana-niedoskubana (teraz jest na kadłubku gładka ;) )
[IMG]http://www.lukrowi.pl/_img/_pictures/350.jpg[/IMG]

wyścigówki
[IMG]http://www.lukrowi.pl/_img/_pictures/351.jpg[/IMG]
c.d.n. :)

Robek mi się wolno bardzo otwiera, ale wygląda już tak dorośle!!

Posted

Suuuper! Jestem pod wrażeniem tego stadka, a Szczota jest najpiękniejsza. Ma długi, szorstki włos i wcale nie jest taka wysoka. Gratuluję i podziwiam.

Posted

Gajolka Robinek jest cudny , tak jak myslałam będzie piekny :loveu: Ja wiem , że to dziecko z mojej hodowli i nie powinam aż tak chwali ale co tam :eviltong: Musicie z Maciejem zrobic więcej zdjęc , chciałam wyslac dziewczynie z Finlandii , która z niego zrezygnowała bo był za puszysty - niech patrzy i żałuje :evil_lol:

Tilia faktycznie masz niezła grupę spacerową :diabloti: a czy wyskubałas Szczotkę jak Ci zalecano ? Ciekawa jestem jak zarasta.

Plunkett ja tez się cieszę na spotkanie a Twoja suńka jest naprawdę fajna ma świetna siersc , mój Bingo niestety nie ma az tak dobrej.
A jeśli chodzi o zarost na pysku - aussie tez mają brody :lol: które sie przycina.

Posted

ooo wszyscy są w necie? a ja nie mogę mówić buuuuu szczęście że suczyska reagują na gwizdnięcia i polecenia wydawane szeptem...

Gajolka, pamiętaj że Szczota w trawie stoi ;) ona nóżki jednak jak na australijczyka ma te z tych dłuższych ;)

Kinga! przyznam się- bałam się ruszyć głowy... mam dylemat bo conieco jej zostawiłam- na głowie, na grzywie, na dolnej linii... no i nie wiem czy iść na całość ;)

hmm wydawało mi się, że jakieś zdjęcia jeszcze sobie przygotowałam i nie mogę ich znaleźć...

Posted

Wiesz Tilia ja ostatnio trymowałam Aishe , ona po szczeniakach wygladała jak chora , cała kryzę jej wyszarpały , zostaly tylko szczatki wec je wyrównałam i wyglada tak jak Tabie polecano jak mi się uda ta zaraz zrobię jej zdjeci i Ci pokarzę . Szczerze mówiac to wyglada okropnie ;)

Posted

o mam np te: Szczota dentystka

[IMG]http://www.lukrowi.pl/_img/_pictures/352.jpg[/IMG]

oraz Szczota maszynistka :D

[IMG]http://www.lukrowi.pl/_img/_pictures/353.jpg[/IMG]

Posted

Kinga!! ja chętnie obejrzę to zdjęcie, ale może go tu nie wrzucaj? ;) ja Szczocie teraz zdjęć nie zrobię :P dzisiaj doskubałam na gładko kadłubek, zostawiłam podszerstek (zimno) ale już widzę, że gdzieniegdzie w miejscach wyskubanych wcześniej zaczynają się pojawiać igiełki włosków. W ogóle to wydawała mi sie grupa a teraz to mi jej normalnie szkoda, taki z niej szkielecik- zamówię jej chyba karmę dla sportowców...

Posted

ŁAAAAŁ! Szczota dentystka, krótko mówiąc - Szczotka do zębów:)))))
Bossska:) Szczupła Szczoteczka, moja Lilu to jest klocek...musiałam kupic jej lajtowego rojalka, i wymierzac mililitry, coby się wstydu w tych Kielcach nie najeśc:roll: Bo po wakacjach (3 tyg. u ciotuni) wyglądała jak wałek i ważyła 7.600. 7 . 6 0 0!!!!:mad:
Ale już jest TYLKO:evil_lol: 7....i nie opuszcza mnie, gdy jestem w kuchni...ciągle nie traci nadziei:)I kręci tą głową (270 st).
A czy wasze aussie też są takie lizuśne jak Lilu? Bo norrrmalnie opędzic się od tego lizania nie możemy:-o
Bobinek BOSSSKI. Niezły zawadiaka:) I szybko dorósł. Taki kudłaty... Bardzo mi się podoba. Gratuluję.

Posted

Kinga, nikt nie przebije gładziutkiej milutkiej Szczoteczki ;) Szczoteczki- szczudłatki

hihihi Plunkett Szczoteczka do zębów - właśnie :D a Lilu ile ma w kłębie? ona jest mocnej kości więc może to jej konstrukcja taka nabita jest? Szczota lekka, długonoga, żylasta ale jako chart ;) (jestem pewna że uważa się za charta!) nawet niezłe umięśnienie ma, więc też pewnie sporo waży. Zauważyłam że jak moje suczyska szare zaczynały ostrzej biegać to robiły się szczuplejsze- ale cięższe.

Posted

Bobinek - grubinek dziękuje Plunkett za uznanie. Jemu Lilu też się podoba - oboje przy kości :lol:. Bobik ma prawie 7 miesięcy. Kinga - dostaliśmy już rodowód. Zdjęcia będą, jak się Maciek wyrobi, choć na pewno nie takie świetne jak Tilii.

Posted

w Poznaniu mają być 3 australijczyki, a właściwie australijki- młodzież i championy z tego co pamiętam, i na kluboej i na międzynarodowej :) ciekawe jakie to będą?

a moja biedna Drusia wbiegła wczoraj na drut (chyba kolczasty) i godzinę jej łapkę szyto :( :( pojedzie do Poznania, ale tylko pooglądać... biedna, w ogóle nie staje na łapkę, ciągle domaga się uwagi, głaskania, smakołyków- czy ona aby nas odrobinę nie wykorzystuje?? Mała się obraziła, ma minę jakby mówiła "chętnie się zamienię, zabandażujcie mi też coś!"

Posted

no to my już po Poznaniu :)
nadal jestem zmęczona, postarzałam się chyba :D szkoda, że Druśka pocerowana, ale i na klubówce i na międzynarodowej sędziowie zgodzili się ją obejrzeć (poza oceną) i jestem zadodowolona bo bardzo sie podobała moja bida ;) rasę w oba dni wzięła moja starsza Szara. Fajnie, bo pierwszego dnia oceniał pan Słowak, który od prawie 30 lat ma deerhoundy, a drugiego dnia bardzo surowa sędzina z Irlandii :)

Szczotki obejrzałam, zrobiłam zdjęcia- telefonem, zaprosiłam właścicieli tu na forum- mam nadzieję, że nam się sympatyczne forumowe grono miłośników szczotek wkrótce powiększy :) dwie fajowe rudaski, przy których moja Szczota to wielki szczudłak (ale wesolutkie podobnie ;) ) z hod. Magor w kl młodzieży - Adela i Azula oraz w klasie championów czarna podpalana, malutka Outback Red GOOD WITH GLINDA, dwa dni BOB.

Posted

Wielkie brawa dla Twoich panienek Tilia :multi:

Swietnie , że nam się powiększy grono na forum :p
A mam pytanko - czy ta amerykańska suczka jest może w naszych polskich rękach czy była tylko na wystawie ?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...