Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najgorsze,gdy do schroniska trafia pies Waszej ulubionej rasy,aż słyszy się jęk duszy tego psa,bo znasz tą mimikę,sposób działania i myślenia rasy.

Tak się wczoraj poczułam,gdy zobaczyłam suczkę,która reaguje na słowo Kochanie.
Sliczna,nieduża ,młoda,ma 2 lata. Pięknie chodzi na smyczy,uległa i bardzo,bardzo zagubiona.Mimo szoku w jakim się znajduje wspaniale odczytuje ludzkie intencje.Nie chciała wejśc do schroniskowego boksu,ale rozłożyłam ramiona,a mała od razu w nie wpadła.Weszla i przytuliła się. Jest cudownym,łatwym w prowadzeniu psem.
Teoretycznie nie wygląda źle-ma nawet z dwa kilo do zrzucenia a do nadrobienia mase mięśniową. Ale wygląda na psa,w którego było tkane żarcie fatalnej jakości.Sierść w marnym stanie.

No i widać,że już jakis debil zdążył ją rozmożyc i to całkiem niedawno.

Ogon długi,ogólnie bardzo ładne dziewczątko i proszę-niechaj na tym forum znajdzie sie miłośnik wyżłów ,który ja pokocha tak,jak sunia na to zasługuje.
Akceptuje wspaniale inne psy.
tel do mnie 605 325 725

Ma przepiękne ciepłe oczy

gdyby ktos potrzebował więcej zdjęć,służe każda ilością.

w gre nie wchodzi dom u żadnego myśliwego.Sami dajcie swoje psy,aby zostały postrzelone na pseudopolowaniu,Kochanie ma trafic do domu,gdzie bedzie polowala na łące na motylki i biegała za piłeczką.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tanitka napisał(a):
Brazowa, czy ta sunia potrzebuje domu tymczasowego, jak uważasz?

Ja nie Brązowa ale się wypowiem - oczywiście, że należy ją zabrać ze schronu jak najszybciej - zanim zostanie wydana do pseudo...

Posted

brazowa1 napisał(a):

w gre nie wchodzi dom u żadnego myśliwego.Sami dajcie swoje psy,aby zostały postrzelone na pseudopolowaniu,Kochanie ma trafic do domu,gdzie bedzie polowala na łące na motylki i biegała za piłeczką.

jesteś najlepsza!!!

mielismy u nas w schronisku bardzo podobną wyzlice i jej dwójkę dzieci wyzlątek (skundlonych troszkę). Na szczęście cała trójka trafiła do wspaniałych domów. Coreczki po sterylce do jednego domu w Warszawie, gdzie wczesniej tez były wyżly (grzeją dupki przy kominku w chłodniejsze dni, ganiają w ogrodzie i spią na kanapach hihihihi), a matka została w Elblągu. Ta tez znajdzie- musi znaleść super domek.

Posted

Dziewczyny co w końcu z sunią?
Czy ten tymczas pewny? czy ten domek pewny ?
Tak czy siak kwarantanne sunia ma.

Dzisiaj nie moglam się dodzwonić do Brązowej.

Posted

Kana, DT jest dopiero po 10 czerwca u Besi (Gdynia), DS który sie zglosił to na razie nic pewnego. Jeśli można sunię brać już i Ty ją możesz wziąć na DT, to BŁAGAM!!

Posted

Jeszcze jakby ciotka brązowa chciała współpracować to byłoby wspaniale!
Ale ciotka jak zawsze ma zajęty telefon albo nie odbiera!
Grrr!! A bez niej nic nie załatwię!

Posted

kana,jutro jestem zajęta,a PM nie moge nikomu wysłać,bo zwyczajnie "nie idzie",jutro zadzwonię OK? i dam kontakty ;)

Kana !!! hiphip KURA.

Będą małe niedogodności,ale wszystko przekaże :) oczywiscie nie są do przeskoczenia:)