Molli Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 20 maja, do schroniska w Przyborówku, przez policję z Kaźmierza został przywieziony szczeniaczek w strasznym stanie. Nie wiadomo co działo się z nim wcześniej, jednak ilość i rodzaj obrażeń nasuwa wszystkim podobne skojarzenia: nie był to wypadek i szczeniak sam się tak nie mógł okaleczyć... Czyżby następna z wielu ofiar bezdusznych zwyrodnialców i sadystów których nie można nazwać ludźmi? Pies został znaleziony w stawie, cudem uniknął utopienia... Przewieziony od razu do Lecznicy Weterynaryjnej lek.wet. Dariusza Filipińskiego na os. Wichrowym Wzgórzu paw. 104 w Poznaniu. Okazało się, że piesek ma złamane dwie łapki. Rozdarta w wielu miejscach skóra wyglądała potwornie, głębokie rany zostały oczyszczone i zaszyte. Biedaczek miał w sobie nieprawdopodobną ilość kleszczy. Podano szczeniaczkowi leki, kroplówkę, następnego dnia został poddany operacji. Łapki zostały złożone podczas zabiegu. Psiak dostał już imię: Kris. Trzymamy kciuki, by doszedł do siebie... Na razie nie może wstawać, opiekuje się nim Madzia ze schroniska. Na szczęście zwierzak chce jeść i nie traci apetytu! To świadczy o tym, że ma chęć życia. Miejmy nadzieję, że ten umęczony i zmaltretowany psiak dojdzie do siebie i wyzdrowieje. Pomóżmy mu w powrocie do zdrowia... POTRZEBNE SĄ PODKŁADY HIGIENICZNE (pieluchowe), WITAMINY, SPECJALNA KARMA... W SPRAWIE POMOCY DLA PSA I SCHRONISKA ZAPRASZAM NA STRONĘ PRZYTULISKA: Przytulisko u Wandy PSIAKOWI MOŻNA RÓWNIEŻ POMÓC KUPUJĄC NA AUKCJI CEGIEŁKĘ ZA JEDYNE 4 ZŁ: Na połamanego Krisa BAZAREK OD LUCKY. Obroże i smycze na połamane psie dziecko ALLEGRO OD DAŚKA : Połamany szczeniak wyciągnięty ze stawu BANERKI: od Asi od CaneSs Życzymy pieskowi dużo siły, dziękujemy Magdzie za troskliwą opiekę oraz lek.wet. D. Filipińskiemu za to, że nigdy nie odmówił bezdomnemu psu w potrzebie o czym przekonaliśmy się również i tym razem. Może znajdzie się ktoś, kto chciałby zaopiekować się Krisem i dać mu dom tymczasowy lub stały? Quote
Marta_Ares Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jezu.... brak słów Kris jesteś przepiękny!!!! co za S%$&%$ wyrządził Ci coś takiego.... :( Quote
Weronia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Molli, dzięki w imieniu tego biedaka za wątek! Dałaś już na owczarki? Bo to chyba mały onek...:( Biedaczysko się wycierpiał ;( Quote
Molli Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='Weronia']Molli, dzięki w imieniu tego biedaka za wątek! Dałaś już na owczarki? Bo to chyba mały onek...:( Biedaczysko się wycierpiał ;( Tak już dałam ;) Jest na stronie oraz na forum. Quote
Weronia Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Piesku, w górę! Może allegro dla tego biedaka...? Quote
Molli Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Weronia napisał(a):Piesku, w górę! Może allegro dla tego biedaka...? Tak, allegro by się przydało. Czy ktoś mógłby psiakowi zrobić? Quote
martaipieski Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 :(:(:(:(:(:(:(:(piekny maluszek!!a juz tyle wycierpiał:(:(:( Quote
kometa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 jakby syt byla naprawde podbramkowa to ewent rozwazylabym mozliwosc wziecia go na dt... Quote
Weronia Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 kometa napisał(a):jakby syt byla naprawde podbramkowa to ewent rozwazylabym mozliwosc wziecia go na dt... Dziękujemy Kometa za chęć pomocy! Powiem Magdzie u której Kris jest aktualnie.. Quote
bela51 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Dostałam wiadomośc, jestem,choc nie wiem jak moge pomóc... Quote
Havanka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Wątek zapisałam. Na pewno będą potrzebne pieniądze. Pomyślę nad jakimś bazarkiem. Quote
kamilawa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jestem, dzięki za zaproszenie. Wy mnie chcecie chyba całkowicie załamać, cholera jasna, co za *&^%$#@! mu to zrobił? wrr. Quote
Molli Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Havanka napisał(a):Pomyślę nad jakimś bazarkiem. Dziękujemy w imieniu Krisa :Rose: Quote
kasimaga Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 wczoraj postawiła pierwsze kroki ;-)) leczenie przebiega super, nic mu sie nie "paprze " ... oby tak dalej ;-) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
daśka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Molli']Tak, allegro by się przydało. Czy ktoś mógłby psiakowi zrobić? witam cioteczki,co za......pseudo człowiek mógł aż tak potwornie skrzywdzić............. ALLEGRO biorę na siebie,zrobimy mu wyróżnione,jest piękny,więc odzew powinien być i to spory.Proszę o przesłanie zdjęć,opisu i danych kontaktowych na maila [email protected] Koszty allegro biorę na siebie,wstyd mi,że urodziłam się człowiekiem.Allegro niestety wystawię dopiero jutro,ponieważ zaraz kończę pracę a u mnie w domu bezprzewodowy net niestety nie działa:-( Quote
Igiełka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 O matko co ten psiakmusiał przejśc jak On cierpi.:-( Quote
Molli Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Magda dziękujemy za zdjęcia i nowe wieści o Krisie :Rose: On ma dwa różne oczka, czy tylko na zdjęciach tak wyszło? Daśka, dziękujemy :Rose: Pomyślę nad tekstem i prześlę Tobie ;) Quote
Recommended Posts