Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Paja'] Przypuszczam,ze juz na weekend Mailo bedzie robił sie na bustwo :)

Jak to ???? :)

A skoro już się zrobi,trzeba będzie chyba pomyśleć o odjajczeniu chłopaka,jak sądzisz,Paju?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jostel5']Jak to ???? :)
A no tak w weekend podejme sie próby wykompania małego i wyczesania pozadnie wiec juz cały dzien mam zaplanowany :)A,ze z nim trzeba postepowac jak z niemowlakiem to bedzie troszke pracy...

[quote name='jostel5']A skoro już się zrobi,trzeba będzie chyba pomyśleć o odjajczeniu chłopaka,jak sądzisz,Paju?

Wiesz na tyle ile go poznałam to on chyba ich nie ma,ale moze niedowidze iz nosze okulary...:)
chyba ,ze jest wnetrem to inna sprawa?

Posted

Myślę,że wcześniej czy później i tak nie ominie Cię wizyta z małym u weta...:)
W schronie odjajczany nie był na pewno,kurczę-zaczynam się zastanawiać...
Dobrze,że go pasiesz siemieniem lnianym,będzie miał futerko jak ta lala! A w czasie kąpieli uważaj,małemu może się to nie podobać!:)
Mam nadzieję,że tato czuje się lepiej...?

Posted

Do weta pójdziemy jak najbardziej jak bedzie taka potrzeba :)

Tato poszedł dzisiaj do pracy,ja zadzwoniłam do jego szefa i powiedziałam co i jak ,ze choruje bo sie nie przyznał i ma miec na niego oko...ale nie mówic mu,ze dzwoniłam...Martwie sie poprostu o niego nie ma juz 18 lat a prawie 5...Ja tez nie jestem zdrowiem chodzacym po swiecie w ciagu roku miałam 2 powazne wypadki raz na stajni kon mnie kopnoł w głowe i szyje w odstepie 3 miesiecy miałam powazny wypadek samochodowy,ach te rechabilitacje,komisje,lekarza,szpitale itp Mam blokade w kregosłupie(uszczerbek dozywotni) nie zabardzo moge głowe w prawo obrucic jak stoje..Juz sie poddawałam powoli i nagle zwierzeta dały mi takiego kopa energi,ze juz wiem po co i dla kogo zyje nawet tz nie potrzebuje...

Posted

Piękne fotki! Znowu beczę ze wzruszenia...
Paja,zaczarowałaś tego psiaka! :crazyeye: Brzuszek odsłonił-niesamowite!:)
Widać,że zwierzęta Cię kochają,a praca z nimi to chyba naprawdę Twoje życiowe powołanie!

Posted

Brzuchol w górze....Miodzio!!! Happy chłopaczek....a....właśnie....Mailo to chłop z jajami, czy bez? ....Hi,hi,hi....Pajunia, w czasie kąpieli może wybadasz:razz::evil_lol:...

Posted

zachary napisał(a):
Brzuchol w górze....Miodzio!!! Happy chłopaczek....a....właśnie....Mailo to chłop z jajami, czy bez? ....Hi,hi,hi....Pajunia, w czasie kąpieli może wybadasz:razz::evil_lol:...

Badałam wczoraj:oops:i nie ma jajek:)ale zapytam weta przy okazji bo zdaje mi sie ,ze trzeba z nim isc na podciecie 5 pazura w tylnej nodze zwinoł mu sie 2 razy w swiski ogonek troche mu go oczysciłam byla tam wplatany koltun siersci w to ,ale młody gryzie jak chce mu to do konca oczyscic bo napewno go boli wiec nie podejme sie sama majstrowania przy tym pazurze za duze ryzyko jak dla mnie...

p.s przyszła wpłata : 12.07 od Paulinken 15zł

Wydatki: kropelki na pchły i kleszcze EKTOPAR 12zł (bedzie miał zaaplikowany zaraz po kompieli bo nie widze sesu przed) oraz dt 250 zł(pobrane w dniu przyjazdu)

Posted

wiesz co Paja ja ostatnio usłyszałam od kuzynki, która chciała wyciągnąć mnie na imprezę a ja śpieszyłam się po pracy do moich psich przyjaciół bo się stęskniłam, że nigdy sobie chłopa nie znajdę jak tak będę pędzić do psów i mnie wyśmiała
wiec jest nas więcej :)

Posted

Żeby się nie okazało, tak jak na wątku kudłaczka (zresztą całkiem do Mailo podobnego, tylko w większym rozmiarze :)) z mojego podpisu, co kilka miesięcy był Puszkiem a kilka dni temu okazało się, że to ... jednak Pusia:lol:.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Żeby się nie okazało, tak jak na wątku kudłaczka (zresztą całkiem do Mailo podobnego, tylko w większym rozmiarze :)) z mojego podpisu, co kilka miesięcy był Puszkiem a kilka dni temu okazało się, że to ... jednak Pusia:lol:.

Nie to jest napewno chłopak ma siusiaka:evil_lol: No i na dzien dobry podniósł noge chwilke po przyjezdzie na moja szafke;)

Posted

[quote name='Paja']Badałam wczoraj:oops:i nie ma jajek:)ale zapytam weta przy okazji bo zdaje mi sie ,ze trzeba z nim isc na podciecie 5 pazura w tylnej nodze zwinoł mu sie 2 razy w swiski ogonek troche mu go oczysciłam byla tam wplatany koltun siersci w to ,ale młody gryzie jak chce mu to do konca oczyscic bo napewno go boli wiec nie podejme sie sama majstrowania przy tym pazurze za duze ryzyko jak dla mnie...

Boli na pewno, na dodatek może wykrzywiać łapkę by ból był jak najmniejszy ... więc trzeba to zrobić jak najszybciej
Paja >> jajka albo widac albo nie a poza tym powinna być blizna po sterylizacji :oops:

i powiedzcie mi co to znaczy u Mailo że nie ma oczka ?? tzn ma pusty oczodół czy jak ? może warto i tą sprawą zainteresować weta ..może to trzeba oczyścić albo zszyć ??
poza tym uważam że każdego psa po wyciągnięciu ze schroniska nalezy przebadać u weta , chodzi mi o badania krwi ( w tym biochemię) i moczu ; wtedy wiadomo na czym stoimy tzn czy nie ma ukrytych chorób ..
warto by to było zrobić

Posted

avii napisał(a):
Boli na pewno, na dodatek może wykrzywiać łapkę by ból był jak najmniejszy ... więc trzeba to zrobić jak najszybciej
Paja >> jajka albo widac albo nie a poza tym powinna być blizna po sterylizacji :oops:

i powiedzcie mi co to znaczy u Mailo że nie ma oczka ?? tzn ma pusty oczodół czy jak ? może warto i tą sprawą zainteresować weta ..może to trzeba oczyścić albo zszyć ??
poza tym uważam że każdego psa po wyciągnięciu ze schroniska nalezy przebadać u weta , chodzi mi o badania krwi ( w tym biochemię) i moczu ; wtedy wiadomo na czym stoimy tzn czy nie ma ukrytych chorób ..
warto by to było zrobić

oczka nie ma ale miejsce jest po nim czyste a on ten oczodół otwiera tak jak oczko...

u weterynarza moge sie pojawic dopier po niedzieli wteczas tez Mailo juz bedzie czyscioszkiem i mam nadzieje ,ze do tej wizyty nie bedzie potrzebny mu kaganiec :(

Posted

Paja, to może faktycznie by zrobić Mialo te badania krwi czy czego tam potrzeba, jeśli Twój vet ma takie możliwości, bo nie wiem czy na takie specjalistyczne badania to nie trzeba będzie do Wrocka jechać.
Jak psiak będzie kiedyś szedł do nowego domu, to będzie ogólnie wiadomo w jakim jest stanie zdrowia.

A jeśli chodzi o oczko, to ja się nie znam, ale wydawało mi się, że taki oczodół to powinien być zaszyty, bo może się np.zanieczyszczać, chyba że po takim długim czasie to miejsce po oczku samo jakoś zarosło.
Jeśli możesz to zrób prosze zdjęcie pycholka od tej strony, zobaczymy jak to wygląda.
I mam nadzieję, że brak oczka nie odstraszy przyszłego domku.

Posted

Do weta podjade do kamienca po niedzieli i tam mu zrobia badania krwi i moczu? ale to ja mam zawiesc próbke czy jak bo nigdy moczu psa nie dawałam do badania? Co do oczka to mi sie zdaje,ze on ma je w srodku.Ale moge sie mylic,bo zdaje mi sie ze widac kant siatkówki.. przy okazji wet sprawdzi jajka ;) i zrobi tego pazura..

Posted

To może to oczko u Mailo jest ale jakoś wepchnięte w głąb, od urazu albo takie miał od urodzenia.
"Mój" wątkowy Skubiś też wydawało się jak był w schronisku, że nie ma oczka, a potem w hoteliku, jak już się obcięło kudełki, to się okazało, że oczko jest, tylko takie mniejsze, najpewniej po urazie, bo i przegrodę nosową z tej samej strony ma naruszoną :(.

A jeśli chodzi o Mailo, to pewnie ten pazurek go boli, uraża i przez to może być taki troszkę niedotykalski. Dobrze, że niedługo już będzie po wszystkim.

Posted

Mailo chyba juz czuje sie jak u siebie chodzi i cały czas sobie na cos lub na kogos podszczekuje :)Jak pierwszy raz zaszczekał wychodziłam az sprawdzic czy nie przyleciał do płotu inny psiak a to okazał sie Mailo

Posted

paulinken napisał(a):
Mocz musisz zebrać sama ;) Albo w wyparzony słoiczek, albo w pojemnik (można kupić w aptece, parę groszy kosztuje). Najlepiej chyba "z pierwszego tłoczenia" ;)

Paja jak Mailo taki niedotykalski to z łapaniem moczu do kubeczka będzie ...cyrk :evil_lol:

Ja swego czasu dostałam od weta taki kubeczek plastikowy na długim patyku , wygoniono nas na trawkę i miałam siuśki nalapać ... Wydawało by sie nic prostszego ..
tylko że ja mam sunię i to ..myslącą ... co ona samolocik to ja z kubeczkiem , to sunia ciach , koniec ... leci dalej ogląda się i ...samolocik to ja z kubeczkiem ..ciach leci dalej ...aż w końcu po takiej ciuciubabce kubeczek sie odkleił a patyczak złamał .. a moja zołza wtedy samolocik i ...siusiała , siusiała , spoglądając na mnie spod grzywki :diabloti:

Potem juz latałam za nią z dopasowanym ..talerzykiem :lol: Bingo ...

A krew wet sam pobierze i podzieli częśc na zwykłą morfologię , a część do badania biochemicznego czyli nerki, wątroba ...