Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga-ta napisał(a):
Ja nie wiem, ale chyba DT powinny byc sprawdzone jeszcze raz i koniecznie trzeba do szafek zajrzec...mam podejrzenia, ze oni trzymaja tam koks;)

A przyjeżdżaj sprawdzać, przyjeżdżaj. U mnie już nic nie znajdziesz - wszystko zużyla Mafia :evil_lol:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AMIGA napisał(a):
A przyjeżdżaj sprawdzać, przyjeżdżaj. U mnie już nic nie znajdziesz - wszystko zużyla Mafia :evil_lol:

I nic Mamcia nie zostawiła dla kolejnego szczeniorka? Nieładnie, oj nieładnie. To bidusia/ ew. biduś wcale nie będzie rósł.

Posted

Obiecałam wstawić trochę pożegnalnych zdjęć Mafiusi zrobionych dzień przed jej wyjazdem.

Mafia przytulanka

Mafia szepce Amidze do uszka, że będzie za nią tęsknić

Jeszcze troszkę razem poleżymy w stokrotkach

I pod choinkami też poleżymy razem

Posted

Ooo jak fajnie się szarpie koniuszek narzuty

Ale dlaczego mnie podglądasz??

A swoją zabaweczkę będę mogla ze sobą zabrać?

Ale ciekawe jest wszystko dookoła

Posted

Ale odpocząć też trzeba

Ciiiiiiiii może nikt nie widzi, myślą, że grzecznie śpię

Jaaaaa? Ja nic nie robilam

A dziadziuś Bonuś tylko śpi i śpi

Posted

AMIGA napisał(a):
Mam taką nadzieję, że tak będzie.
Czy ta brązowa starsza siostra Mafii jest bardzo ruchliwa i szalona?:oops:

Brazowa nie. Tzn w tym stadzie co zostala jest taka raczej delikatna i niesmiala. Mysle,ze dobrze widac to na zdjeciach z naszej pierwszej wizyty, sama siadla sobie z boku i obserwowala,dobrze ze ja zauwazylysmy. Ale zawsze moze rozwinac skrzydla:)

Posted

karusiap napisał(a):
Brazowa nie. Tzn w tym stadzie co zostala jest taka raczej delikatna i niesmiala. Mysle,ze dobrze widac to na zdjeciach z naszej pierwszej wizyty, sama siadla sobie z boku i obserwowala,dobrze ze ja zauwazylysmy. Ale zawsze moze rozwinac skrzydla:)

Bo tak mylę, że przecież ktos powinien skończyć u mnie te karmę dla szczeniaków. Ale jeśli, to dopiero po następnym wekendzie (chociaż mam nadzieję, że do tego czasu mala znajdzie już cudowny domek)

Posted

AMIGA napisał(a):
Bo tak mylę, że przecież ktos powinien skończyć u mnie te karmę dla szczeniaków. Ale jeśli, to dopiero po następnym wekendzie (chociaż mam nadzieję, że do tego czasu mala znajdzie już cudowny domek)

A może jednak mamcia się skusi.. żeby się karma nie zmarnowała i resztki koksiku, a domek zapewne się znajdzie :)

Posted

Silka napisał(a):
A może jednak mamcia się skusi.. żeby się karma nie zmarnowała i resztki koksiku, a domek zapewne się znajdzie :)

dokladnie:) a rudzinka jest przeecudna z charakteru i z wygladu (to taka mieszanka wyzla wegierskiego z dobermanem;)) no i gdzie bedzie jej lepiej...

Posted

Jej to będzie zapewne doskonale (upssss ale jestem skromna :oops:), gorzej z biedakiem Bonusiem. Wy tego nie widzicie, bo zjęcia tego nie oddają, ale on jest calkiem innym psem jak w domu jest spokój, jak mu się nikt nie pcha na jego ulubione miejsca, jak go nikt nie zaprasza do zabawy, Jak może mi pod nogami asystować przy mojej pracy przy mikroskopie. Dlatego się tak dopytuję o charakterek dziewczynki. Bo przecież Mafia była mniejsza a juz i tak byla o ponad półtora kg cięższa od Bonusia i w rozpędzie nieźle potrafiła staranować dziadzia. A toto śliczne brązowe jest przecież o wiele masywniejsze od Mafii

Posted

Ale Mamcia wie, że domek do którego Mafia nie trafiła, bo się miała pańcia wpierw dać pokroić (stara się nie pokazywać na siebie paluchem), właśnie się poddaje rekonwalescencji i czeka sobie nieśmiało na jakieś psie dziecko płci żeńskiej. A każde dziecko mieszkające u Mamci okazuje się aniołkiem.. Czy Mamcia nie sądzi, że taka rudzinka nie pasowałaby kolorystycznie do mojego barwnego stadka? No i może warto by było, żeby tym moim emerytom co Mamcię z Pestką tak znapastowały, coś kazało deczko pobiegać..

Posted

Piękne psiaki, Mafia-przytulanka skradła mi serce ;)

... nie mam niestety czasu czytac całego wątku ... czy można prosić o info, jaka jest aktualnie sytuacja?

Posted

Ewanka napisał(a):
Piękne psiaki, Mafia-przytulanka skradła mi serce ;)

... nie mam niestety czasu czytac całego wątku ... czy można prosić o info, jaka jest aktualnie sytuacja?

dwa pieski w DT (Gucio i Portos). U starszej pani zostal jeszcze jeden piesek 4 mies (najwiekszy chyba ze wszystkich szczeniat) i dwie 4 mies suczki z dlugimi ogonkami (jedna z nich to wlasnie nasza rudzinka). Dwie roczne suczki (jedna z dlugim ogonkiem i biala krawatka, a druga z krotkim), one czekaja na sterylke. Pieski, ktore zostaja u starszej pani to Ursus, ojciec szczeniat (juz wykastrowany) i ruda suczka (czekajaca na sterylke). I moja najwieksza bolaczka, starszy sredniej wielkosci kundelek oddzielony od calej reszty siatka (taki niby kojec) i jeszcze na dodatek na lancuchu, na ktorym przebywa dzien i noc nie wiadomo juz od ilu lat. Ursus go nie lubi, wiec siedzi tam gdzie siedzi...To jest psiak, ktory nie potrzebuje wiele, poniewaz nie wie co to dom, potrzebuje porzadnej, ocieplonej budy i swojego ogrodu po ktorym bedzie mogl swobodnie dreptac...tak niewiele, a tak duzo...

Posted

Pani Olu, ja bym bardzo chciala,zeby kazdy psiak mial DT,ale jesli ma na tym ucierpiec Bonus to moze odpuscmy.Nie moze sie biedak stresowac....

Telefony dzwonia, w wiekszosci sa telefony wrecz zadziwiajace....pare osob chce obcinac uszy...pare chce dobka na stroza, o reszcie nie wspomne. Ale sa tez warte uwagi, glownie o chlopakow. Niestety zaczne je sprawdzic w przyszlym tyg po wtorku,bo caly weekend z pon wlacznie jestem na szkoleniu i wracam do krk tylko sie przespac.

I bardzo,bardzo dziekuje anonimowej osobie;)za karme dla dobeczkow oraz gore smakolykow dla naszych hotelowych psiakow:loveu::loveu::loveu:

Posted

Silka napisał(a):
że taka rudzinka nie pasowałaby kolorystycznie do mojego barwnego stadka? No i może warto by było, żeby tym moim emerytom co Mamcię z Pestką tak znapastowały, coś kazało deczko pobiegać..

No pasowałaby, pasowałaby i to jak najbardziej. A co do aniołkowatości szczeniaczkow spod mojego dachu miałabym pewne watpliwości :-}

Posted

My również dziękujemy wiadomej osobie za megapromocyjną cenę super karmy dla Portosa, która już została ze smakiem spałaszowana na kolację. Podeszła mu bardzoooo. O pozostałych prezentach - przysmakach nie wspomnę. Dziękujemy !!
A Portosa u nas przybyło z 6,5 kg do 9 kg !! Rośnie jak na koksie :D
Cieszy mnie karusiap, że są fajne telefony w sprawie chłopaków, bo są warci najlepszych chałup - skarby !!