Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

funia napisał(a):

Dziwi mnie jednak fakt ,ze propozycja nie wyszla ze strony weta i potrzebne były lekkie naciski .....

i dobrze, że naciskałaś! tyle psiaków w hotelu, inne szczeniorki też są, że nawet minimum podejrzeń o nosówkę/parwo, powinno zaowocować podaniem surowicy profilaktycznie, bo późniejsze koszty leczenie tego paskudztwa i ryzyko śmierci psiaka jest jak dla mnie zbyt duże.

fajnie, że Kają zdrowieje, a Maja zabezpieczona:multi:

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko jest w porządku .Kaja zachowuje się jak zdrowy szczeniak powrócił jej apetyt .Maja takze .
Ale nie jestem w euforii i co dzień jednak z obawa patrze jak mała po nocy będzie sie zachowywac.....

Posted

Marinkaa napisał(a):
Wciąż trzymam mocno kciuki za zdrowie wszystkich psiaków...oby to cholerstwo nie powróciło

I ja mocno trzymam kciuki:p
Mam nadzieję, że już nic złego nie będzie się działo.

Posted

Marinkaa napisał(a):
Wciąż trzymam mocno kciuki za zdrowie wszystkich psiaków...oby to cholerstwo nie powróciło

oby było już teraz wszystko w porządku:happy1:

Posted

Zdrowieje ,dzieki Bogu .I tak drżę o nia co ranek co zastaniemy .Ale jest dobrze:multi:
Je,a właściwie pożera czyli wraca do żywych :eviltong:Dzisiaj dawałam jej w kiełbasie antybiotyk to tak mnie ugryzła w palec ,ze do tej pory mnie boli :evil_lol:

Biega ,gryzie po nogach ze chyba oficerki bede zakładac przebywając z nimi .
Jedno mnie tylkoi martwi Kaja wykopuje i zjada kamienie .....tak kamienie ,rozkrusza i zjada .Kopie bardzo głeboko ,pierwszy raz spotykam szczeniaka ktory tak kopie doły no i te kamienie wcina .Zabieramy ile mozemy ,maja zabawki ,pilki ,maskotki gumowe .Ale Kaja woli niestety co innego .
Dostaje ( Maja też ) witaminy codzennie .Są w prezencie odemnie .;)
Boczki szybko sie zaokrąglają bo miała bardzo zapadniete .
Mam foty ,ale nie wiem czy dzisiaj dam rade wstawic .

Posted

Przygotowałam faktury .Jutro rano wysyłam .
Hotelowanie od 23 maja do 23 czerwca ( 32 dni )=384 zl .
Zwrot za paliwo 5 przejazdów ( po 20 km )= 50zł
odpchlanie Frontline 20 zł .
------------------------------razem =454 zł .

Posted

SUPER:multi::multi::multi:dzielne dziewczynki:loveu:

Żeby tylko tymi kamieniami sobie nie zaszkodziła:razz:
Ja widziałam szczyle wcinające korzonki, ale kamienie...dziwne:roll:

Posted

Zaobserwowałam tez ,ze lize wszystkie betonowe powierzchnie i uwielbia tak jakby wysysac kamień a pózniej dokładnie go próbuje rozgryzc .Strofujemy zabieramy ,ale wybieg jest duzy .Odwróce się a ona już z innym kamieniem leci .Kupiłam jej kostke ze ścięgien w kształcie buta zobaczymy czy to nie zainteresuje jej bardziej .Podziele go na pół bo jest duzy i dam druga częśc Mai .

Posted

Witaminy ,które im podaje sa z lecznicy .Wetka ,która leczyła sunie poleciła je .
Ale przy najblizszej okazji zapytam dokładnie

Ja myslę ,ze trzeba zamknąć juz fakturę w lecznicy ,Wetki sa bezproblemowe ale szef lecznicy naciska na płacenie .
Jako ,ze musze tam być wypłacona i wiarygodna bo korzystam z ich usług ,prosze o mozliwie jak najszybsze zapłacenie faktury .
Myślę ,ze zaowocuje to na przyszłośc w razie potrzeby dobra współpracą .
Ja z tych 500 zł ,które miało byc przelane zrobie im wirusówki i zapłace na miejscu .
Jak dam rade to pojadę dzisiaj i to zrobię .Za trzy tygodnie wirusówki .

Posted

funia-czy opłacisz w lecznicy z tych pieniędzy ? bo zanim dojdą potrwa kilka dni, gdyż dwa razy sa z konta na konto wysyłane, a faktycznie w lecznicy trzeba zapłacić już

Posted

Funia może lepiej nie dziel im gryzaków ze ścięgien bo wtedy mogą się zadławić:roll:jak one tak gryzą jak szalone;)Zawsze lepiej całe...

Może brak wapnia, a może tak sobie wcześniej biedula radziła i teraz próbuje?To się zaczęło po chorobie?

Posted

Doszła wpłata 500zł .Dziekuję .Faktura za leczenie bedzie wystawiona przez lecznicę na fundacje ( dzwoniłam do nich dzisiaj w tej sprawie ).Na fakturze bedzie podany termin płatności ( pewnie 2 tyg.) i wystarczy ,ze przed upływem tego czasu spłyna do nich i bedzie ok .

Z 500 zł wysłanych do mnie po odliczeniu wszystkich platności ( hotel ,dojazdy ,odpchlenie )zostaje 46 zł .Czyli zabraknie na wirusówki 14zł .
Ja to załoze i przy nastepnym okresie rozliczeniowym za hotel dopisze ta kwote.

Nie chciały wogóle gryzc tego buta ze ścięgien .Za to gryzły mnie tak po nogach i rekach ,ze mam same sznyty :mad:Musiałam załozyc grube spodnie bo nie dało sie inaczej z nimi bawic .
Są wszędobylskie i ciekawskie ,chodzą za nami jak coś robimy krok w krok .Biora czynny udział w sprzątaniu ,czyszczeniu ...Po prostu sa pierwsze ,trzeba uważac bo wchodzą po cichu pod nogi i mozna je rozdeptać .
Dzisiaj była u nas cioteczka E-S z wizytą ,zasiadła na ławeczce na wybiegu i Maja tak dawala jej do wiwatu gryząc po udach i szarpiąc sukienke ,ze E-s skakała do góry .
Maja jest o wiele spokojniejsza ,zrównoważona ale i ona szczypnąc potrafi jak to szczeniak .
tfu ,tfu Kaja .....Biega ,bryka ,je i wyglada na to ze będzie dobrze .Dzisiaj nie zauważyłam zeby jadła kamienie .
Miałam też dwa telefony w ich sprawie .Ale lepiej nie napisze jak wygladal jej przebieg po co mamy sie denerwowac .Wystarczy ,ze mnie Panowie ( dwóch panów dzwoniło)
Wkurzyli :angryy:

Posted

Super, że suńki takie wesołe i szaleją:multi::multi::multi:no troszkę się muszą pobawić, straty w ludziach muszą być:diabloti::evil_lol:
Strasznie się cieszę, że dobrze się czują:lol:małe rozkoszniaczki:loveu: