funia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Jest duzo lepiej ......Zjadła troszke i nawet próbowala gryzc mnie po nogach . Ale to nie koniec bo jutro moze byc róznie.Leki obnizyly gorączkę i jutro rano kiedy leki juz nie będą działały zobacvzymy jak to bedzie wyglądało. Koszt całego dnia zabiegów u weta to 65zł (spora znizka była) koszt dojazdów = trzy razy jezdziłam jednorazowo po 20 km w obydwie strony. Jeden dojazd 10zł razy 3 =30 zł Faktura po skonczonym leczeniu wystawiona będzie na fundacje . Za dojazdy mam tez wystawić rachunek ? ( nie jestem platnikiem watu )Moge zwykły wystawic Quote
bico Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 dobrze, że jest jakaś poprawa...:roll: czemu zdrowa jeszcze sunia nie dostała w końcu tej surowicy?? przelałam na konto Marinkaa 40 zł za odrobaczenie i odkleszczenie. a tutaj, zapraszam do arcyciekawej ciekawej lektury - głupota, chamstwo i totalna bezmyślność "wolontariuszy" z naszego podlubelskiego schronu w Krzesimowie, przeszła niestety ludzkie pojęcie...:mad:lektura jest krótka, kilka stron i zaczyna się dość niewinnie, a kończy...brak słów:crazyeye::shake::shake::mad: http://www.dogomania.pl/threads/180612-Krzesim%C3%B3w-w%C4%85tek-og%C3%B3lny.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82oszeniach!!!/page8 Quote
Energy Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 bico napisał(a):dobrze, że jest jakaś poprawa...:roll: czemu zdrowa jeszcze sunia nie dostała w końcu tej surowicy?? Ja zapytam dlaczego obie nie dostały... Czerda niestety to, że nie dostały surowicy nie oznacza, że to nie jest nosówka, przynajmniej dla mnie. Quote
czerda Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 ale jest dużo lepiej dlatego myślę że to nie nosówka Quote
Marinka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Kaja dziś gorączki nie miała, jednak znów jest osowiała. W tej chwili jest w lecznicy pod kroplówką. Diagnozy jeszcze nie ma...jeśli dostanę numer tel. lecznicy zadzwonię tam i porozmawiam z wetem...zacznijmy może od testu na nosówkę, bo z tego co wiem nie był robiony... Jeśli chodzi o surowicę to w lecznicy nie mają...dziś jeśli będzie w hurtowni to pani doktor ją zamówi... Quote
Marinka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Wykonałam masę telefonów - i tak Kaja najprawdopodobniej dostanie Caniserin (Maja też go dostanie), może jutro uda mi się zdobyć test na nosówkę, wówczas podeślę go do lecznicy w Zamościu. W tej chwili Kaja nie ma gorączki, ropnej wydzieliny z oczu i nosa, biegunka nie występuje, brzuszek jest mięki. Leży grzecznie i cichutko, jest smutna...biedactwo nie wie co się dzieje Quote
Energy Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Marinka czy dzisiaj???Proszę dopilnuj żeby dzisiaj dostały, jeśli to możliwe. Czerda nosówka charakteryzuje się tym raz lepiej-raz gorzej niestety. Supełek, pudelek zbyt późno dostał i już się go nie udało uratować, a był dorosłym psiakiem:-( Zbyt póżno podana nie zabezpieczy też przed powikłaniami neurologicznymi nawet jak się psiaka uratuje:-( Quote
Marinka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Energy napisał(a):Marinka czy dzisiaj???Proszę dopilnuj żeby dzisiaj dostały, jeśli to możliwe. ( Dziś już nie da rady, bo nie maja jej w lecznicy...będzie dopiero składane zamówienie...najwcześniej zostanie podana jutro niestety. Quote
Marinka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Surowica zamówiona przez lecznicę będzie dostarczona jutro ... dopiero jutro zostanie więc podana Quote
Energy Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Biedulka:-(oby nie było za późno i surowica pomogła... Wpłaciłam 20 zł na sunieczki. Quote
bico Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 o matko...:( ja to stracha jednak mam o sunieczki:( Quote
anett Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Trzymam mocno kciuki za biedactwo:-( Marinko podrzuć mi nr konta, przynajmniej grosik prześlę.. Quote
funia Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Nie jest zle ,chodzi i zjadła więc natychmiastowa wizyta poranna nie jest potrzebna ,jedziemy taak jak było w planie poznym popołudniem . Wczorajasza wizyta leki i kroplówka to koszt 45zł + 10 zł dojazd = 55zł . Quote
Energy Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Oby tylko chwilowa poprawa nie zmniejszyła czujności... W dalszym ciągu uważam, że surowica powinna być podana jak najszybciej. Czy jest już na miejscu i w każdej chwili można ją podać? Quote
Marinka Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 [quote name='Energy']Biedulka:-(oby nie było za późno i surowica pomogła... Wpłaciłam 20 zł na sunieczki. [quote name='bico']o matko...:( ja to stracha jednak mam o sunieczki:( [quote name='anett']Trzymam mocno kciuki za biedactwo:-( Marinko podrzuć mi nr konta, przynajmniej grosik prześlę.. Dziękuję cioteczki :loveu::loveu::loveu: za pomoc :Rose::Rose::Rose: Odnotowałam wpłaty Bico i Energy, anett masz ode mnie pw Quote
Marinka Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Kaju :loveu::loveu::loveu: mam nadzieję, że u ciebie i Majki wszystko w porządku...oby surowica zadziałała...siedzę jak na szpilach i biję się z myślami...dzwonić do Funi czy czekać na wieści od niej? Quote
Ladymonia0610 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Funiu dzisiaj wpłaciłam na twoje konto 500zł za Sunieczki. Wpisałam numer faktury. Jak dojdą pieniążki proszę napisz:) Quote
funia Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Dopiero godzine temu dotarłam do domu .... Kaja dostała surowice podwójna dawka lecznicza ,Maja natomist dawke profilaktyczna jedną dawke .. nasza chora tfu ,tfu czuje sie az boje sie pisac Bardzo dobrze .Dostała dzisiaj antybiotyk,oraz przeciwzapalne .Od niedzieli mam podac przez trzy kolejne dni antybiotyk w tabletce . Bardzo dziekuje za podpowiedz z surowicą bo choc leczenie objawowe było i jest prawidłowe z surowica bedziemy bardziej pewni . Dziwi mnie jednak fakt ,ze propozycja nie wyszla ze strony weta i potrzebne były lekkie naciski ..... Ale super ze wspólnymi siłami mała jest uratowana ,modlę sie aby to był koniec i nie wystapiły juz u zadnego ze szczeniąt oznaki chorobowe . Musiałam zakupić dwóm psom hotelowym surowice ,bo były dopiero przygotowywane do szczepień a miały kontakt z małymi . Koszt dzisiejszej wizyty u weta --------------------------------- Kaja - 90zł surowica ( jedna dawka 45 zł ,ona dostała dwie )+10 zł antybiotyk w tabletce . Maja - 45 zł surowica -------------------------------145 zł + 10zł dojazd =155zł Quote
czerda Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 cudowne wieści !!! zdrowiej malutka dzięki funiu Quote
Energy Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Ufff, również dziękuję Funiu:loveu: No cóż nie wiem dlaczego weci nie zaproponowali surowicy, a jak zaczęłam o tym myśleć to głupie te myśli mi do głowy zaczęły przychodzić, więc przestałam... Nie słyszałam co prawda że podaje się podwójną dawkę od razu, tylko 2 x pojedynczą, ale może tak ma być. Cieszę się bardzo, że Kaja lepiej się czuje i że Maja oraz inne psiaki też zabezpieczone:lol: Quote
Marinka Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Wszyscy odetchnęliśmy z ulgą...Funiu:loveu:, dzięki za błyskawiczną reakcję, dzieki temu maluchy dostały swoją szansę... za 3 tygodnie szczepienia Quote
Recommended Posts