Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='funia']nie ma sladu na niej ,ze miała jakikolwiek zabieg....co ona wyprawia .[/QUOTE]

a tak bardzo się o nią bałaś...
na szczęście wszystko dobrze... jeszcze tylko Maja, a potem.... domki? ;)

Posted

Marinkaa napisał(a):
Nikt do dziewczynek nie zagląda i z ogłoszeń nikt nie dzwoni...a to takie fajne dziewczyny ....

jak to nie zagląda? a ja??? ;)
...co im z mojego zaglądania.... (przelewów nie licząc ;) )

Posted

Ja zaglądam też, ale głównie zajęta jestem własnym zapaleniem oskrzeli no i zatrutą Zdrapką moją ... :(
Fajnie, że Kaja tak dobrze zniosła zabieg.

Posted

E-S napisał(a):
Ja zaglądam też, ale głównie zajęta jestem własnym zapaleniem oskrzeli no i zatrutą Zdrapką moją ... :(
Fajnie, że Kaja tak dobrze zniosła zabieg.

A jak Zdrapka?...mam nadzieję, że czuje się już lepiej

Posted

No to Maja idzie na sterylke pewnie zaraz po niedzieli .
Kaja w porzadku jutro albo w sobote pojedziemy na zdjecie szwów .
Pieniazki 180 zl na sterylke doszły .
Potrzeba teraz na 180 zl na Maję .
wczoraj była pani zainteresowna suczkami z hoteliku .Dziewczyki też były pokazywane .Wybrana została KORA.

Posted

Marinkaa napisał(a):
Mari zrobisz dziewczynkom allegro adopcyjne?

Oczywiście, że zrobię, tylko myślałam, żeby poczekać na sterylizację Maji - wtedy napiszę, że WYSTERYLIZOWANE...

przelew na Maję też zrobię (jak dorwę prezesa, żeby podpisał;))

Posted

mari23 napisał(a):
Oczywiście, że zrobię, tylko myślałam, żeby poczekać na sterylizację Maji - wtedy napiszę, że WYSTERYLIZOWANE...

przelew na Maję też zrobię (jak dorwę prezesa, żeby podpisał;))

Ok. :)

A może należałoby zrobić Bazarek? - tylko fantów nie mam :(

Posted

Dziewczyny, nie myślałyście o zmianie tekstu ogłoszeniowego? Trafiłam na ogłoszenia dziewczyn w necie i szczerze mówiąc są tak niekonkretne, że można je dopasowac do większości psów w tym wieku. Z doświadczenia wiem, że dobrze jest napisać w tekście o tym, czy pies zostaje sam, czy nie niszczy, czy załatwia się jedynie na dworze, jaki jest do psów i innych ludzi, w tym do dzieci, co umie - czyli np. chodzenie na smyczy czy przychodzenie na zawołanie, czy nie boi się miasta itd. Ludzie jeśli mają wybór między wybraniem ogłoszneia, gdzie są te informacje, a ogłoszenia, gdzie ich nie ma, wybiorą to pierwsze - bo to są kryteria, w odniesieniu do których ludzie w ogóle szukają psów. Takie jest moje zdanie, z moich obserwacji, zrobicie jak uważacie :)

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dziewczyny, nie myślałyście o zmianie tekstu ogłoszeniowego? Trafiłam na ogłoszenia dziewczyn w necie i szczerze mówiąc są tak niekonkretne, że można je dopasowac do większości psów w tym wieku. Z doświadczenia wiem, że dobrze jest napisać w tekście o tym, czy pies zostaje sam, czy nie niszczy, czy załatwia się jedynie na dworze, jaki jest do psów i innych ludzi, w tym do dzieci, co umie - czyli np. chodzenie na smyczy czy przychodzenie na zawołanie, czy nie boi się miasta itd. Ludzie jeśli mają wybór między wybraniem ogłoszneia, gdzie są te informacje, a ogłoszenia, gdzie ich nie ma, wybiorą to pierwsze - bo to są kryteria, w odniesieniu do których ludzie w ogóle szukają psów. Takie jest moje zdanie, z moich obserwacji, zrobicie jak uważacie :)

A napiszesz im taki tekst? wiem, że potrafisz :)

Posted

Mogę napisać, o ile uzyskam od Was takie informacje, jak:
- stosunek do ludzi
- stosunek do psów
- stosunek do dzieci
- do jakiego domu suczki mogą iść
- czy jeżdżą samochodem
- czy nie niszczą i zostają same bez problemu
- czy zachowują czystość w boksie
- czy chodzą na smyczy
- czy są zaznajomione z miastem
- czy są posłuszne, w sensie, że np. wracają na zawołanie, siadają itd - co potrafią
- stan weterynaryjny - szczepienia, odrobaczania, sterylki, przebyte choroby, czy są na specjalnej diecie

Chyba wszystko, tak ogólnie - takie informacje zamieszczam w ogłoszeniach "moich" szczyli i zawsze jest duży odzew.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Mogę napisać, o ile uzyskam od Was takie informacje, jak:
- stosunek do ludzi
- stosunek do psów
- stosunek do dzieci
- do jakiego domu suczki mogą iść
- czy jeżdżą samochodem
- czy nie niszczą i zostają same bez problemu
- czy zachowują czystość w boksie
- czy chodzą na smyczy
- czy są zaznajomione z miastem
- czy są posłuszne, w sensie, że np. wracają na zawołanie, siadają itd - co potrafią
- stan weterynaryjny - szczepienia, odrobaczania, sterylki, przebyte choroby, czy są na specjalnej diecie

Chyba wszystko, tak ogólnie - takie informacje zamieszczam w ogłoszeniach "moich" szczyli i zawsze jest duży odzew.

- stosunek do ludzi : przytulaski,
- stosunek do zwierząt : towarzyskie, wesołe, lubią się bawić
- stosunek do dzieci : dzieci raczej starsze, Kaja wysoko skacze
- dom: zarówno mieszkanie jak i dom z ogrodem
- samochód: nie sprawiają problemów
- mają komplet szczepień, sa odrobaczone, posiadają książeczki zdrowia. Kaja jest po sterylce. Maja wkrótce będzie.

Posted

Funia miała Kaję w domu i nie załatwiała się tam, zachowywała czystość. W boksie też mają czysto.
Maja lubi kopać w ziemi. Jak z niszczeniem nie wiem.
Zaraz zapytam o resztę.

Posted

Marinkaa napisał(a):
Funia miała Kaję w domu i nie załatwiała się tam, zachowywała czystość. W boksie też mają czysto.
Maja lubi kopać w ziemi. Jak z niszczeniem nie wiem.
Zaraz zapytam o resztę.

Ok, czekam i coś naskrobię :)

Posted

Ok. już wiem:)
Potrafią niszczyć. Maja ładnie chodzi na smyczy, Kaja kręci się pod nogami.
Na przywołanie ładnie reaguje Maja. Jest znacznie spokojniejsza od siostry.
Są duzymi psami.

I jeszcze jedno - nie ma w nich odrobiny agresji.

Posted

Energy napisał(a):
Ślicznoty:loveu:, naprawdę niepojęte dlaczego tak długo szukają domu:shake:
Marinkaa a nie było przypadkiem odwrotnie, Kaja kiedyś nie była spokojniejsza?

Tak właśnie było... Kaja była spokojniutka, ale Maja zawsze była bardziej opiekuńcza wobec siostry.