funia Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 nie ma sladu na niej ,ze miała jakikolwiek zabieg....co ona wyprawia . Quote
mari23 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='funia']nie ma sladu na niej ,ze miała jakikolwiek zabieg....co ona wyprawia .[/QUOTE] a tak bardzo się o nią bałaś... na szczęście wszystko dobrze... jeszcze tylko Maja, a potem.... domki? ;) Quote
Marinka Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Nikt do dziewczynek nie zagląda i z ogłoszeń nikt nie dzwoni...a to takie fajne dziewczyny .... Quote
mari23 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Marinkaa napisał(a):Nikt do dziewczynek nie zagląda i z ogłoszeń nikt nie dzwoni...a to takie fajne dziewczyny .... jak to nie zagląda? a ja??? ;) ...co im z mojego zaglądania.... (przelewów nie licząc ;) ) Quote
E-S Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ja zaglądam też, ale głównie zajęta jestem własnym zapaleniem oskrzeli no i zatrutą Zdrapką moją ... :( Fajnie, że Kaja tak dobrze zniosła zabieg. Quote
Marinka Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 E-S napisał(a):Ja zaglądam też, ale głównie zajęta jestem własnym zapaleniem oskrzeli no i zatrutą Zdrapką moją ... :( Fajnie, że Kaja tak dobrze zniosła zabieg. A jak Zdrapka?...mam nadzieję, że czuje się już lepiej Quote
Szarotka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 No i dlaczego popadly w zapomnienie ?? Popatrzcie jak Kaja i Maja sa podobne do Lenki :):) Quote
Marinka Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Mari zrobisz dziewczynkom allegro adopcyjne? Quote
funia Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 No to Maja idzie na sterylke pewnie zaraz po niedzieli . Kaja w porzadku jutro albo w sobote pojedziemy na zdjecie szwów . Pieniazki 180 zl na sterylke doszły . Potrzeba teraz na 180 zl na Maję . wczoraj była pani zainteresowna suczkami z hoteliku .Dziewczyki też były pokazywane .Wybrana została KORA. Quote
mari23 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Marinkaa napisał(a):Mari zrobisz dziewczynkom allegro adopcyjne? Oczywiście, że zrobię, tylko myślałam, żeby poczekać na sterylizację Maji - wtedy napiszę, że WYSTERYLIZOWANE... przelew na Maję też zrobię (jak dorwę prezesa, żeby podpisał;)) Quote
Energy Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Odwiedzam sunieczki:lol:na dniach zrobię przelew za listopad. Quote
Marinka Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 mari23 napisał(a):Oczywiście, że zrobię, tylko myślałam, żeby poczekać na sterylizację Maji - wtedy napiszę, że WYSTERYLIZOWANE... przelew na Maję też zrobię (jak dorwę prezesa, żeby podpisał;)) Ok. :) A może należałoby zrobić Bazarek? - tylko fantów nie mam :( Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Dziewczyny, nie myślałyście o zmianie tekstu ogłoszeniowego? Trafiłam na ogłoszenia dziewczyn w necie i szczerze mówiąc są tak niekonkretne, że można je dopasowac do większości psów w tym wieku. Z doświadczenia wiem, że dobrze jest napisać w tekście o tym, czy pies zostaje sam, czy nie niszczy, czy załatwia się jedynie na dworze, jaki jest do psów i innych ludzi, w tym do dzieci, co umie - czyli np. chodzenie na smyczy czy przychodzenie na zawołanie, czy nie boi się miasta itd. Ludzie jeśli mają wybór między wybraniem ogłoszneia, gdzie są te informacje, a ogłoszenia, gdzie ich nie ma, wybiorą to pierwsze - bo to są kryteria, w odniesieniu do których ludzie w ogóle szukają psów. Takie jest moje zdanie, z moich obserwacji, zrobicie jak uważacie :) Quote
Marinka Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 ladySwallow napisał(a):Dziewczyny, nie myślałyście o zmianie tekstu ogłoszeniowego? Trafiłam na ogłoszenia dziewczyn w necie i szczerze mówiąc są tak niekonkretne, że można je dopasowac do większości psów w tym wieku. Z doświadczenia wiem, że dobrze jest napisać w tekście o tym, czy pies zostaje sam, czy nie niszczy, czy załatwia się jedynie na dworze, jaki jest do psów i innych ludzi, w tym do dzieci, co umie - czyli np. chodzenie na smyczy czy przychodzenie na zawołanie, czy nie boi się miasta itd. Ludzie jeśli mają wybór między wybraniem ogłoszneia, gdzie są te informacje, a ogłoszenia, gdzie ich nie ma, wybiorą to pierwsze - bo to są kryteria, w odniesieniu do których ludzie w ogóle szukają psów. Takie jest moje zdanie, z moich obserwacji, zrobicie jak uważacie :) A napiszesz im taki tekst? wiem, że potrafisz :) Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Mogę napisać, o ile uzyskam od Was takie informacje, jak: - stosunek do ludzi - stosunek do psów - stosunek do dzieci - do jakiego domu suczki mogą iść - czy jeżdżą samochodem - czy nie niszczą i zostają same bez problemu - czy zachowują czystość w boksie - czy chodzą na smyczy - czy są zaznajomione z miastem - czy są posłuszne, w sensie, że np. wracają na zawołanie, siadają itd - co potrafią - stan weterynaryjny - szczepienia, odrobaczania, sterylki, przebyte choroby, czy są na specjalnej diecie Chyba wszystko, tak ogólnie - takie informacje zamieszczam w ogłoszeniach "moich" szczyli i zawsze jest duży odzew. Quote
Marinka Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 ladySwallow napisał(a):Mogę napisać, o ile uzyskam od Was takie informacje, jak: - stosunek do ludzi - stosunek do psów - stosunek do dzieci - do jakiego domu suczki mogą iść - czy jeżdżą samochodem - czy nie niszczą i zostają same bez problemu - czy zachowują czystość w boksie - czy chodzą na smyczy - czy są zaznajomione z miastem - czy są posłuszne, w sensie, że np. wracają na zawołanie, siadają itd - co potrafią - stan weterynaryjny - szczepienia, odrobaczania, sterylki, przebyte choroby, czy są na specjalnej diecie Chyba wszystko, tak ogólnie - takie informacje zamieszczam w ogłoszeniach "moich" szczyli i zawsze jest duży odzew. - stosunek do ludzi : przytulaski, - stosunek do zwierząt : towarzyskie, wesołe, lubią się bawić - stosunek do dzieci : dzieci raczej starsze, Kaja wysoko skacze - dom: zarówno mieszkanie jak i dom z ogrodem - samochód: nie sprawiają problemów - mają komplet szczepień, sa odrobaczone, posiadają książeczki zdrowia. Kaja jest po sterylce. Maja wkrótce będzie. Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 A jak z resztą, tj. niszczeniem, zostawaniem, załatwianiem się, posłuszeństwem, chodzeniem na smyczy? Quote
Marinka Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Funia miała Kaję w domu i nie załatwiała się tam, zachowywała czystość. W boksie też mają czysto. Maja lubi kopać w ziemi. Jak z niszczeniem nie wiem. Zaraz zapytam o resztę. Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Marinkaa napisał(a):Funia miała Kaję w domu i nie załatwiała się tam, zachowywała czystość. W boksie też mają czysto. Maja lubi kopać w ziemi. Jak z niszczeniem nie wiem. Zaraz zapytam o resztę. Ok, czekam i coś naskrobię :) Quote
Marinka Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Ok. już wiem:) Potrafią niszczyć. Maja ładnie chodzi na smyczy, Kaja kręci się pod nogami. Na przywołanie ładnie reaguje Maja. Jest znacznie spokojniejsza od siostry. Są duzymi psami. I jeszcze jedno - nie ma w nich odrobiny agresji. Quote
Energy Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ślicznoty:loveu:, naprawdę niepojęte dlaczego tak długo szukają domu:shake: Marinkaa a nie było przypadkiem odwrotnie, Kaja kiedyś nie była spokojniejsza? Quote
Marinka Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Energy napisał(a):Ślicznoty:loveu:, naprawdę niepojęte dlaczego tak długo szukają domu:shake: Marinkaa a nie było przypadkiem odwrotnie, Kaja kiedyś nie była spokojniejsza? Tak właśnie było... Kaja była spokojniutka, ale Maja zawsze była bardziej opiekuńcza wobec siostry. Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ok, to już coś :) A mają jakieś ekstremalne, średnio mądre i bezpieczne zachowania, jak np. podgryzanie po nogach? Quote
Recommended Posts