kinia098 Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Podniosę ! Bo nadal potrzebne są pieniądze :( Quote
kinia098 Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 No to do góry ! Może ktoś zrobi dla nas jakiś bazarek? Quote
kinia098 Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Wspomoże nas ktoś jeszcze grosikiem? :( Quote
laikinia Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 chyba tak... bo pieniadze sa juz podobno u weta :) Quote
Niebieska713 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 laikinia napisał(a):chyba tak... bo pieniadze sa juz podobno u weta :) Laikinia - dlaczego piszesz,ze PODOBNO...? Quote
hesia Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 No bo nikt nic nie pisze o sterylce. Mila ucichla, a chyba lepiej zrobic sterylke szybko, bo jak sunia bedzie miala cieczke, to znow trzeba bedzie czekac, i z tego co czytam, to na bank bedzie to sterylka aborcyjna. Quote
martaslupsk Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Sterylka suni Pigi odbedzie sie w ten piątek. Dołączam zaświadczenie o zapłaceniu za zabieg.DZIĘKUJEMY:) Quote
kinia098 Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Podnoszę, bo dalej potrzebne jest aż 200zł :( Jak nie ciachniemy, to niedługo powtórka z rozrywki :( A w sumie, to potrzebne 300zł- wilczurek przy budzie czeka na jakiś worek karmy :( Quote
kinia098 Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 hesia napisał(a):A kiedy bedzie mozliwa ta druga sterylka? Jak Crazy odchowa maluszka, mleko zejdzie i będzie kasa. Czyli za jakieś dwa miesiące? Ale deklaracje już warto zbierać. Quote
mila88 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Witam. Musze Was przeprosić, że nic nie pisałam, ale nie mogłam otworzyć tego wątku od paru dni. Może dla tego, że zapisałam go w kartach a zmieniłyście nazwę. Nie wczytywał mi się wcale i nie wiedziałam o co chodzi a dopiero dziś wpadłam na genialny pomysł, żeby wyszukać wątek jeszzce raz :/ Dziś byłyśmy z Pigi na sterylce. Chyba wszystko jest ok, tylko zmęczona musi być strasznie. Opiszę Wam wszystko dokładnie, ale już nie dziś bo oczy mi się kleją strasznie. Crazy ma się dobrze a maluszek jest tak śliczny, że nie jestem w stanie go opisać - postaram się jeszcze o nowe fotki. OGROMNISTE DZIĘKI! A to obiecane wcześniej zdjęcia Quote
kinia098 Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 http://img683.imageshack.us/i/niedwiadek.jpg/ Jaki kochany pyszczulek :loveu::loveu: Quote
kinia098 Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 A jakiś domek dla maluszka już się szykuje? :) Quote
ewtos Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Jak się czuje Pigi po sterylizacji, wszystko ok? Quote
mila88 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Pigunia trzyma się świetnie. Uszyłyśmy jej z mamą taki śmieszny kubraczek, żeby się nie lizała. Wygląda w nim bajecznie :) napoczątku jak go jej założyłam, w ogóle się nie chciała ruszyć, ale już się przyzwyczaiła do niego. Zauważyłam dziś, że Crazy ma dwa ostatnie cycki bardzo duże, a jeden jest twardy miejscami. Co to może oznaczać? Sprawdzałam czy leci mleko i trochę poleciało jak nacisnęłam. Nie wiem czy maluch w ogóle z tego cyca (twardszego) ciągnie. Jak go podstawiłam pod Crazy to nie chciał jeść z niego. Na 2 sekundy się zassał i odpuścił. Quote
Litterka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 To prawdopodobnie albo zatrzymanie mleka w sutku, albo początek zapalenia gruczołu mlecznego - niestety, będzie wizyta u weta na moje skromne oko. Quote
ewtos Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Ten twardy wymaga obserwacji i masowania , żeby nie zrobił się stan zapalny i zawsze trzeba najbardziej głodne szczenię przystawiać właśnie do tego twardego żeby schodziło z niego mleko i nie było zastoju. Nawet jeśli nie będzie chciało ssać (jest jedno to ma możliwość wyboru i zawsze wybierze ten sutek z którego mleko najłatwiej schodzi) to wymuszać i przystawiać. Quote
kinia098 Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Hop do góry :) Ktoś już pyta o szczeniorka? ;) Quote
kinia098 Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Hop ! Jeszcze Crazy potrzebuję 200zł, a wilczek 100 !! Quote
mila88 Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Nikt się nie pyta, bo mało kto wie o jego istnieniu. Mama sama szuka kogoś odpowiedniego i myslę że sobie poradzi ze znalezieniem takiej osoby. Z Crazy jest OK. Cycuchy wrociły do normy :) Skończyły się nam tylko te tabsy od weta, więc dajemy jej to co wcześniej mama kupiła ale nadal sie dobrze trzyma. Pigi szaleje znów jak wcześniej, więc z nią chyba też OK. Maluszek, za to, z dnia na dzień się zmienia. Już sam wychodzi z "domku" (kartonowego) i siusia poza nim więc, zaczyna kontaktować co i jak :) Quote
Recommended Posts