Mantis Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Też się martwię o Igę i mocno trzymam kciuki, żeby jak najszybciej pozwoliła się złapać i była już bezpieczna. Może czas oczekiwania na Igę, troszkę Wam osłodzi widok pewnej panny :) Ines - pies kanapowy :) Quote
Madallena Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Panie grzegorzu (adamo) trochę Pan przegiął z tymi zarzutami w kierunku Tarzanki. Mknie dziewczna przez pół Polski (w ramach hobby sobie jeździ - nikt jej za to nie płaci) zeby odmienić psi zywot i ma "wypadek" - bo tak to trzeba nazwac. Kazdemu sie zdarza, no ludzie! Wciaz zalecam klatke pulapke, moze schronisko ma pozyczyc. Rano usypac sciezke z whiskasa albo jakiegos chappi i odjechac. Obserowac z oddali, tak, zeby nie widziala samochodu i ludzi, ktorzy wysypywali sciezke. Powinna wejsc. Quote
adamo1974 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ja nikogo nie oczerniam i doceniam tych ludzi ale nie oszukujmy sie smycz była licha i naprawde interesuje sie losem igi ta osoba jestem w stałym kontakcie a co do klatki to nie takie proste ona pojawia sie w obrębie kilometra a cpn jest przy ruchliwej ulicy a karmy musielibyśmy wysypać kilka worków to nie jest takie proste Quote
leni356 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Tu nie chodzi o oczernianie nikogo, ale o fakt że 2 osoby mówiły Tarzance że ta smycz nie wytrzyma bo ma 20 lat - ZuziaM i pan w schronisku, dał jej nawet inną smycz i prosił o zmianę. Jak się wozi psy to trzeba się do tego odpowiednio przygotować. Tarzanka nie jeździ charytatywnie, tylko komercyjnie, bierze za to pieniądze, niemałe, w przygotowanie może zainwestować. Żeby nie było - nie mam pretensji, tylko stwierdzam fakt. Quote
adamo1974 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 do zainteresowanych losami naszej igi o godzinie 22 z minutami była widziana porz stacji bliska niestety iga kuleje na tylno łapke pan z ztacji8 bliska prubował ige zachęcać by wzieła kiełbaske ale nie podesła biedulka uciekła w strone kosciułka obiecał mi że w nocy będzie nadal ige prubował złapać ja czekam na telefon od tego pana cało noc niech to sie już skączy iga wracaj Quote
E-S Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Adamo, mogę tylko trzymać kciuki z drugiego końca Polski .... Quote
adamo1974 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 adamo1974 napisał(a):do zainteresowanych losami naszej igi o godzinie 22 z minutami była widziana porz stacji bliska niestety iga kuleje na tylno łapke pan z ztacji8 bliska prubował ige zachęcać by wzieła kiełbaske ale nie podesła biedulka uciekła w strone kosciułka obiecał mi że w nocy będzie nadal ige prubował złapać ja czekam na telefon od tego pana cało noc niech to sie już skączy iga wracaj sory za byki w pisowni dlamnie to nie warzne by sie iga dała złapać Quote
Andzike Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 O Boshe... dopiero zajrzałam :( Iga wracaj !!!! Lepsze życie na Ciebie czeka :( Adamo... próbujcie... Quote
adamo1974 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 z tego co wiem to biedulka kuleje zadzwonie do cpn jak sie rozwidni około 4 rano chodz mam nadzieje ze oni wcześniej zadzwonio ze ige mają ja jutro a raczej dziś jade może coś wskuram ja jej tak nie zostawie napewno trzymajcie kciuki pozdrawiam Quote
Andzike Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Trzymamy mocno i czekamy na dobre wieści... Bidna Iga, musi być przerażona :( Quote
farmerka63 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Jest mi bardzo przykro z powodu Igi... Wierzę, że sympatyczny pan ze stacji postara się ją złapać. Adamo - dzięki, że jesteś ! Quote
Paulina87 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Już wcześniej trafiłam na wątek, ale dopiero teraz piszę. Liczę na to, że się uda w końcu ją złapać. Trzymam mocno kciuki bo tylko tak mogę pomóc :( Quote
leni356 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Iga złapana :multi: Ma złamaną łapę :( Fundusze które miały być na transport wysyłam na leczenie i nagrodę edit: na leczenie + zwrot kosztów dla ludzi z Krotoszyna Quote
farmerka63 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Wielka ulga, że złapana...ale cała reszta ... Z TRUDEM POWSTRZYMUJĘ SIĘ OD KOMENTARZA A komu udało się ją odłowić ? Quote
mshume Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 bardzo się cieszę,że Iga już złapana. Mantis, ale masz cudeńko u siebie. Bardzo kibicuję dziewczynom, bo wypatrzyłyśmy je z Leni jakis czasu temu, jak siedziały w miejscu, gdzie nikt się nimi nie interesował...[quote name='Mantis']Też się martwię o Igę i mocno trzymam kciuki, żeby jak najszybciej pozwoliła się złapać i była już bezpieczna. Może czas oczekiwania na Igę, troszkę Wam osłodzi widok pewnej panny :) Ines - pies kanapowy :) http://i48.tinypic.com/2eaktw2.jpg Quote
malawaszka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 o rany złamaną???? biedna sunia :shake: ale najważniejsze, ze już bezpieczna!!!!!! Quote
leni356 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Dzwoniła do mnie Magda z Krotoszyna. na pewno adamo coś więcej napisze jak się pojawi Quote
Madallena Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 uffff. Ciesze sie, ze mala juz zlapana! nie wiedzialam, ze tarzanka jezdzi komercyjnie :roll: sory... Quote
Tarzanka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='leni356']Tu nie chodzi o oczernianie nikogo, ale o fakt że 2 osoby mówiły Tarzance że ta smycz nie wytrzyma bo ma 20 lat - ZuziaM i pan w schronisku, dał jej nawet inną smycz i prosił o zmianę. Jak się wozi psy to trzeba się do tego odpowiednio przygotować. Tarzanka nie jeździ charytatywnie, tylko komercyjnie, bierze za to pieniądze, niemałe, w przygotowanie może zainwestować. Żeby nie było - nie mam pretensji, tylko stwierdzam fakt. O tym, że ma 20 lat dowiedzieliśmy się rano u Zuzi, pracownik schroniska nie mógł tego wiedzieć. Zuzia owszem wczesniej mówiła, że smycz jest stara, ale nie że ma 20 lat. Nikt mi smyczy nie dał, bo miałam swoją. Leni zastanów się co piszesz bo trasa krotoszyn - strzegowo najkrótszą drogą ma 300 km w jedną stronę Krotoszyn - siekierczyn to 220km Gdybym policzyła tą trasę w obie strony to daje nam blisko tysiąc kilometrów. Nie mówiąc o tym, że z domu też mam kawałek do krotoszyna więc 250zł na tych dwóch trasach nie jest dużym pieniądzem. I jeśli uważasz, że ja z tych wyjazdów zarabiam na życie, to proszę bardzo pożyczę Ci auto i zrób taką trasę zobaczymy ile wtedy zapłacisz za paliwo i czy dalej będziesz uważała że zarabiam. Quote
leni356 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Za Ines oczywiście dostaniesz jak było umówione 50 zł, mówiłaś że ejdziesz trasą na Warszawę i Inowrocław wioząc inne psy (psa) Quote
leni356 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Bardzo złe wieści - Iga ma złamanie wieloodłamowe łapy, trzeba robić śrubowanie, czego nie zrobią w Krotoszynie, trzeba ją zabrać do kliniki we Wrocławiu, ewentualnie w Kaliszu to robią, ale we Wrocławiu jest lepsza klinika, pracownik ją zawiezie tam, ale koszt takiej operacji to masakra :( Iga ma dodatkowo dużego guza na głowie. Wygląda na to że ją uderzył samochód :( Quote
mshume Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 o matuchno :( Trzeba zbierać na operację. Ja deklaruję 40 zł. Quote
E-S Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 leni356 napisał(a):Bardzo złe wieści - Iga ma złamanie wieloodłamowe łapy, trzeba robić śrubowanie, czego nie zrobią w Krotoszynie, trzeba ją zabrać do kliniki we Wrocławiu, ewentualnie w Kaliszu to robią, ale we Wrocławiu jest lepsza klinika, pracownik ją zawiezie tam, ale koszt takiej operacji to masakra :( Iga ma dodatkowo dużego guza na głowie. Wygląda na to że ją uderzył samochód :( Deklaruję 50 zł jednorazowo. Quote
Recommended Posts