aisai Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 hej, odezwala sie do nas pani ktora szuka dla siebie starszego psa... calego watku nie zdazylam doczytac i troszke sie pogubilam - macie go jeszcze u siebie? I ile w zasadzie ma lat? Pani dzwonila w piatek, nie wiem czy nie znalazla juz psa dla siebie wczoraj, ale zapytamy :) aisai Quote
Jagienka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Byłam wczoraj u Ewy i poznałam Farta. Abstrahując od tego, że Ewa i jej Mama to cudowne osoby, najchetniej bym od nich nie wychodziła :oops: chciałam napisać, że Fart to jest kanapowiec 100% najwspanialszy na świecie, leżał sobie cichutko, dał się wygłaskać, przed całowaniam się poswtrzymałam, bo nie chciałam malucha stresować, rozmiarów jest mikro!! No, uosobienie pokory i spokoju. Z tego co mówiła Ewa, Fart jest oceniony na około 8 lat, ale jest mocno zdezelowany życiem... :-( Quote
ewaal1982 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 O jak tu miło :) Tak jak napisała Jagienka ,Toś ma około 8 lat , wygląda na 20.Cały czas jest u mnie.Koty mu nie przeszkadzają , innych psów sie boi.Wylegiwanie się na łóżkach to przyjemność.Nie chodzi po schodach.Dla niego domek z ogrodem, blok z windą lub mieszkanie na parterze.Ma ten swój chory kręgosłup -kręgi nachodzą na siebie, polamane łapy , ale nie przeszkadza mu to w funkcjonowaniu.Chodzi sam, ogonem merda, jedynie schody są problemem.Jest czyściutki, wszystkie potrzeby załatwia na spacerze, u nas nawet nie oznaczył nic:-) Jagienko , zapraszamy częściej :)) Quote
figa33 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 dla Farcika niech Ci się poszczęści piesku http://allegro.pl/item1051810234_polamano_mu_lapy_6_kg_nieszczescia_chce_zyc.html Quote
ewaal1982 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='figa33']dla Farcika niech Ci się poszczęści piesku http://allegro.pl/item1051810234_polamano_mu_lapy_6_kg_nieszczescia_chce_zyc.html Figo , bardzo bardzo dziekujemy :) Pięknie napisane , bardzo ladnie sie prezentuje calosć.teraz tylko trzymac kciuki ,żeby ktoś go zauważył:) Quote
aisai Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Dziękuję za wieści. namiary widzę, są na allegro. Powiemy Pani, tylko boję się że ona na piętrze mieszka. Na pewno w bloku, a blok to nawet parter ma schody... ech. aisai Quote
ewaal1982 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Aisai , on jest malutki.Na parter czy pierwsze pietro to nie jest taki problem go wynieść.Gorzej jak ktos wyżej mieszka :| Quote
Jagienka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Foksia i Dżekuś na krakowskim wątku napisała: Udalo sie załatwic na najbliższa niedzielę miejsce na Krzemionkach i tak jak ostatnio pani Redaktor Magda Hejda zaprasza osoby ktore maja na domach tymczasowych psy z ewakuacji schroniska. Jest jednak prosba zeby zadzwonic do redakcji pod nr 12/423-60-77 zostawic na sekretarce jak by nie było pani Magdy w pokoju , informacji na temat psiaków jakie maja przyjechac ,tz imie i ewentualnie nr czipa jezeli ktos nie ma umowy i nie ma ksiązeczki bo wtedy tak jak ostatnio przyjada ze schroniska .Prosze tez o pozostawienie do siebie nr kontaktowego . Quote
fizia Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Właśnie miałam to samo pisać :) Może warto by było spróbować Ostatnio podobno aż 22 utopki znalazły domy Quote
ewaal1982 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Dzięki dziewczyny, poki co sie musimy wstrzymać.Mały sie rozchorował, kupa jest bardzo brzydka.Jutro rano idziemy na badanie krwi i na wizytę.Nie wiem, kto jutro przyjmuje w krakvecie na sanockiej, mam nadzieje, że tam większość lekarzy jest dobra.Do dr.Orła już oczywiście nie ma szans się dostać.Martwię sie maluchem.Do tego widać, że go bolą plecy, łapy czyli są bóle reumatyczne niestety.Podstawia łapy do masowania.Trzymajcie kciuki,żeby wyniki mu dobre wyszły i żeby przeszly te dolegliwości:( Quote
Florentynka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Kciuki trzymam mocno zaciśnięte. Zastanawiałaś się nad preparatem Gelacan Fast na te bolące kości biedaka? Mieliśmy stare suczysko [*] ze zmianami zwyrodnieniowymi w kośćcu i stawach, Gelacan bardzo jej dobrze robił. Quote
ewaal1982 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Cholera , nie je, kości bolą - strasznie sie pręzy i przeciągai ta kupa z fukaniem i właściwie sama woda brązowa leci:/ Nie wiem za bardzo co robić, czy czekać do rana i dać mu teraz spać, czy go pakować do autobusu.. Quote
ewaal1982 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 U nas tylko kurczak i ryż, ale on mały odkurzacz jest niskopodlogowy...czy mi nie zeżarł czegoś na spacerze ?- głowy sobie uciąc nie dam.Teraz śpi , rano pojedziemy i mam nadzieje ,że bedzie ok. edit: Jednak coś mial ochotę wtrącić - dostał kawałek kurczaka, wypił wodę i wskoczył na moje łóżko, zwinął się w kulkę i śpi. Quote
Jagienka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Szlag by to... malutku kochany co Ci się z tym ciałkiem wyrabia?? Ewa, napisz koniecznie po wizycie. Quote
ewaal1982 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Byliśmy na badaniu krwi.Dostał też leki na tą biegunkę i jakies witaminki.Później będę wiedzieć co i jak z nim, jak wyniki będą.W piątek następna wizyta.Jutro jadę podpisać papiery w schronisku.Ja go chyba nie oddam nikomu do domu, jakby mial przechodzić takie cuda jak Patynka z powrotami czy nieudaną adopcją:/ a to małe takie przerażone, znów mu coś zmieniać....widze ,że Mama ma podobne odczucia.Ostatecznie zdecydujemy jutro, poznamy wyniki badań, zobaczymy jak sie będzie czuł. Quote
fizia Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Trzymam kciuki za dobre wyniki i za dobre decyzje Quote
salibinka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Trzymajcie się, Ewo i Tosiu - Farciku. Niestety, najbardziej rokująca adopcja jest też ryzykiem. Spokojnie zastanówcie się z Mamą, co będzie najlepsze dla Tosia i dla Was. Czekamy z Wami na wyniki. Mocno wierzę, że będzie dobrze. Quote
Aszka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ewa, jesli oddasz dzidziusia to nikt Cie potepial nie bedzie. Zrobilas dla niego bardzo duzo, pewnie wiecej niz doswiadczyl od kogokolwiek do tej pory, ale jesli zdecydujecie z mama, ze chlopak zostaje, to bedzie najszczesliwsze zakonczenie calej historii. Znam Cie i wiem, ze jesli go oddasz to bedzie to bardzo przemyslana decyzja, a osoba, ktorej go powierzysz bedzie przeswietlona na wszystkie strony. Trzymam kciuki za Antosia, jego zdrowie i za Wasza decyzje :) Quote
ewaal1982 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 No Dziewczyny :) Wyniki badań chłopiec ma przyzwoite, jedynie mocznik trochę podniesiony...w piątek mamy kolejną wizytę.Dostał witaminy i lekarstwa i lepiej się czuje, widać zmianę po paru godzinach:-) Jutro do schroniska podpiszemy umowę adopcyjną, czy tymczasową czy stałą jeszcze nie zdecydowałyśmy.Póki co poszukujemy kolejnego nosidełka tym razem , najlepiej nosidełka - plecaka. Jagienko - koszyczek od Ciebie jest bardzo wygodny, śpi się tam tak dobrze...przydalyby się jeszcze ze dwa(kot chyba też by chciał taki, wpycha się do koszyka jak pies gdzie indziej leży).Jakbyś gdzieś tam miała w swoich zasobach to proszę o nas pamiętać :) Quote
Jagienka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 No to cudnie, że wyniki rokują dobrze :multi: Szkoda, że nosidełko się nie sprawdziło :sad: Co do koszyczka, to nie wiem czy się jeszcze jakowyś napatoczy, bo to, że miałam taki koszyk a Wy potrzebowaliście to jest wielki zbieg okoliczności, ale będę mieć na uwadze :) Ściskam Was mocno, a Tosia całuję w bolące łapeńki. Quote
ewaal1982 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Nosidełko jest świetne do autobusu, Toś sie układa wystawia pysk.Sucho i przyjemnie i samą małą główkę widać :-)Na schody jednak takie plecakowate by sie przydało:) Quote
ewaal1982 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Polecam serdecznie wszystkim naszym Utopcom witaminy :D Nie wiem co maleństwo dostało, ale po paru godzinach snu Toś hasa po mieszkaniu, biega i zwiedza mieszkanie po psiemu, obwąchuje, taki psi się zrobił :-) Na spacerze też ciekawy wszystkiego i żwawszy :D Quote
salibinka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Wspaniale, że Antoś czuje się lepiej :). A jakie to witaminki ;)? Quote
Recommended Posts