salibinka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Gwiazdek jest cudooowny - wszystkie są cudowne :) - bezpieczne, zadbane, zadowolone. Quote
Ulaa Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 ewaal1982 napisał(a):Im to jest cudownie u Ciebie :D Takie sie psie szczęsliwe te mordki zrobily :D Meggi jest też pięknym psem to Twoja prywatna ? Tak, Megi jest naszym jedynym kupionym zwierzakiem. Wymarzona, wyczekana - jako potencjalny champion - miała iść w ślady Abruni , ale los zdecydował inaczej... ;) Już 7 roczek jej stuka. A staruszki miały artykuł ze zdjęciem w Przełomie, a potem jeszcze ogłoszenia, też ze zdjęciem - i nikt nawet nie zadzwonił :( Quote
fizia Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Jakie cudne zdjęcia! Baca wygląda jak miś polarny :) a zdjęcie Dobranoc - jest fantastyczne :) Quote
kasiek_ona Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Śliczne pieski. Mam nadzieję, że szybko znajdą domki. Takie staruszki sa najlepszymi toważyszami dla osób starszych, samotnych. Są bardzo wierne. Quote
Tia Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Przepraszam! Potrzebna jest wizyta przed-adopcyjna w miejscowości "Kazimierza Wielka" niedaleko Krakowa. Jest ktoś może z okolic, kto mógłby ją przeprowadzić? Dla Marcelka z Wielkopolski. To jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/184919-BOLERO-i-MARCEL-od-nowa-ucz%C4%85-si%C4%99-ufa%C4%87-ludziom!-jest-DS-dla-Bolero-%29/page28?p=14827145#post14827145 Quote
ewaal1982 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ech...wiecie co ..zróbcie akcję , kupcie mi dom z ogrodem to przygarnę Gwiazdka, Dziewczynkę i parę innych biedaków:) Kurczę ,czemu nikt ich nie chce, o wiek chodzi ? Quote
paoiii Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Cześć w sumie niewiedziałam na jakim wątku napisać więc pisze na tym najbardziej aktualnym. Otóż organizowałam w lutym razem z KTOZem wystawę zdjęc kociaków z krakowskiego schronu mojego autorstwa aby wypromować i zareklamować te najbardziej potrzebujące. Gdyby ktoś podchwycił mój pomysł aby powtórzyć w miare możliwości tą akcje z psiakami prosze o kontakt. Sama jestem wolontariuszką lecz Rybną odwiedzam rzedko ze względnu na to ze dosyc daleko mieszkam. Jestem chętna do współpracy i pomocy przedewszystkim tym najstarszym i najbardziej potrzebującym psiakom. Mój mail [email protected] Kilka zdjęc z kociej wystawy i dwa psie: http://img121.imageshack.us/gal.php?g=img0620c.jpg Jeśli również ktoś chciałby pare ładnych zdjęć na allegro lub inne fora czy portale to pisać! Może nie jestem zawodowym fotografem ale mam w miare dobry sprzęt i pasję wiec min dlatego ze jestem wolontariuszką chce pomóc jak tylko można. Quote
Ulaa Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Lavinka lansowała się podczas Dni Chrzanowa i pomagała kwestować :) Mieliśmy nadzieję, że może ktoś się nią zainteresuje... Była przyjazna dzielna i kochana, cały czas śmiała się i prosiła o uwagę, głaskanie... Niestety, jej siwa mordeczka przekreśla szansę na zainteresowanie :( Szczeniaczek - Świnka, miała kilku chętnych, o Lavinkę nawet nikt nie spytał... To smutne. Ona jest takim kochanym pieskiem, dałaby każemu mnóstwo radości... Szkoda, że nikt nie chce dać jej szansy :( W sobotę była z nami nad wodą i okazało się, że bardzo lubi wodę :) Gwiazdek gorzej się czuje w upałach, ciężko mu oddychać i poruszać się, ale szuka chłodnych miejsc i jakoś sobie radzi. Staruszeczki mają przed sobą wielką szansę, ponieważ wystąpią w programie Uwaga TVN o ewakuacji schroniska i może ktoś się w nich zakocha... Dla Gwiazdka nawet nie marzę, że znajdzie się odpowiedni dom z warunkami do niego dostosowanymi... Ale może chociaż Lavinka. Dla naprawdę fajnych ludzi, którzy docenią jaka jest kochana i zadbają o nią najlepiej na świecie. Dziękuję Zuannie za karmę i witaminki oraz ponownie p. Ewie, za flawitolki :) Aniołki pomagają Aniołkom :loveu: Quote
fizia Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 oo no to super, że będzie taki program - a wiesz może kiedy? Quote
Ulaa Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 W tym tyg mają kręcić, ale nie wiem ile trwa montaż itd. Ja nawet telewizora nie mam ;) Quote
fizia Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ulaa napisał(a):W tym tyg mają kręcić, ale nie wiem ile trwa montaż itd. Ja nawet telewizora nie mam ;) Trzeba zobaczyć na stronę Uwagi, może jest możliwośc oglądnięcia w internecie odcinków Quote
Mroowa Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/187131-MAGICZNY-ŚWIAT-RÓŻNOŚCI-vol.2-na-zwierzęce-potrzeby-do-25.06-22-00 ZAPRASZAM!!!!!!! Bazarek m.in. na Bacę i Lavinkę:) Quote
Ulaa Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Mroowa, dziękujemy za pamięć :loveu: ale staruszeczki nie są fundacyjne... Quote
effq Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Upalne pozdrowienia dla naszych psiaków! Biedny Bacuś z grubym futrem rzeczywiście musi się bardzo męczyć przy takich temperaturach... a to dopiero początek lata... A jak jego łapki? Czy można mu jakoś pomóc? Sunia jest taka cudna, a siwa mordka tylko dodaje jej uroku :) Ja wierzę, że niedługo się znajdzie ktoś kto je pokocha, zobaczycie! cieszę się, że Flawitole dotarły i dawajcie proszę znać co jest potrzebne, calusy w nosy! Ewa Quote
Ada-jeje Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ula a moze by staruszkowi zafundowac lek o Ktorym mowilas, Galagan, poprosilam osobe z Cieszyna zeby mi kupila dla Jeje. Quote
Ulaa Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Effq, Bacek całkiem nieźle sobie radzi - jedzie na wspomagaczach ;) i efekty są wyraźne. Nadal kuleje przy chodzeniu na przednie łapki (zapewne ma już jakieś zwyrodnienia związane z wiekiem), ale zakres ruchów znacznie większy: wskakuje na wersalkę i swobodnie z niej schodzi, sprawnie kładzie się i podnosi po leżeniu, sporo spaceruje po ogródku (a nawet próbuje samodzielnych wycieczek ;) bo na razie na spacerki jeszcze nie chodzi - zazdrości innym psiakom) - dosłownie : ucieka. Oczywiście nie udaje mu się to, ale próbuje przeciskać się koło nóg w bramce, raz wyszedł i "biegł" sobie na spacer. Marcin i mama go zaraz "dogonili" i złapali. Ma Bacek charakterek :) Bezceremonialnie kradnie wszystkim z misek, wszystkie mu ustępują... On po prostu nie widzi wydawanych przez inne psy sygnałów. Starsze psy tak mają, już to zauważyłam wcześniej. U nich jakoś zanika obustronna komunikacja... Gwiazdek tylko szczeka, zawsze kiedy chce coś przekazać. Żadnych sygnałów ciałem czy gestami. Pewnie inne psy by to zdenerwowało, ale u nas ma spokój, ustępują mu. Dostaje jeść za drzwiami, bo inaczej inne by z głodu pomarły przy nim ;) On musiał mieć bardzo mocny charakter w przeszłości. Jak sobie coś umyśli to nie ma zmiłuj, plan zrealizuje. To rozczulające, jak mu siły wróciły i motywacja do życia, że może jeszcze o czymś decydować, zrobić coś po swojemu... Od razu ma inną mordkę. Taką słodziutką, jak młody goldenek i już kilka osób nabrało się, że to szczeniak - właśnie po tej mordce :) Z upałami radzi sobie tak, że po prostu śpi cały dzień w chłodnym psim pokoju. Ogoliłabym mu brzuch na te upały, ale niestety nie mam czym. Za to jutro postaram się w końcu go porządnie wykąpać, bo czesania niezbyt lubi, jedynie po wierzchu. Reporterów nie było niestety. Pędziłam z zoo na łeb na szyję, ale wyszło na to że i tak sama dzwoniłam z pytaniem czy nadal mam czekać... bo oni mieli jakieś zebranie. I może jutro będą. Troszkę mi to nie pasuje, bo miałam plany wizyt przed i poadopcyjnych ale dziadziów szansa na domek najważniejsza. Quote
Mroowa Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ulaa napisał(a):Mroowa, dziękujemy za pamięć :loveu: ale staruszeczki nie są fundacyjne... a co to za różnica??? dla mnie żadna:) metek nie maja:) Quote
Ulaa Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Ada-jeje, Baculek dostaje Gelacan Fast, jeszcze po mojej Abruni kochanej [*] zostało pół puszeczki... i właśnie kończy się. Zrobimy przerwę, będzie dostawał Arthrofos i Flawitol Arthro, gdy się skończą, zamówię mu Gelacan. Raczej nie wcześniej niż za miesiąc. Mroowa dziękuję :) Na razie nie mamy żadnych potrzeb, poza obrożą dla Lavinki. Ma jakąś dziwną szyjkę, nic na nią nie pasuje z tego co mam (może ktoś ma do oddania używaną?). Quote
fizia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 A jaka musiałaby być ta obróżka? Mam jeszcze troszkę bazarkowych obróżek - Taksowych Większość oddałam w czasie ewakuacji do schroniska, ale jeszcze trochę zostało Sa regulowane i półzaciskowe Quote
Ulaa Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Najlepiej zwykła, bylejaka;), półzacisk niebardzo... Naprawiłam dla Lavinki starą smycz automatyczną, bo jej nie można puścić ze smyczy (zahipnotyzowana tropieniem nie reaguje na nic ;) ), więc łańcuszki, zaciski, półzaciski odpadają... Szyja zrobiła jej się umięśniona, tak jak i cała Lavinka. Dlatego obróżka przestała pasować (zresztą od początku była "na styk" i po prostu wrzynała się w skórę i tłuszcz). Gdyby ktoś miał na zbyciu to fajnie, rozmiar coś jak na dalmata albo dobka. Jeśli nie, to kupię jakąś niedrogą z pieniążków z ich puli, jeśli można. Quote
Ulaa Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Staruszki okazały się mało interesujące także dla reporterów :( To takie smutne, że cały świat uznał je za bezwartościowe... Dobrze, że nie rozumieją tego i cieszą się każdym dniem, tak jak to tylko psiak potrafi... Moje kochane. Quote
Andzike Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Ulaa napisał(a):Staruszki okazały się mało interesujące także dla reporterów :( To takie smutne, że cały świat uznał je za bezwartościowe... Dobrze, że nie rozumieją tego i cieszą się każdym dniem, tak jak to tylko psiak potrafi... Moje kochane. Czyli TVN zrezygnował ze zrobienia reportażu o staruszkach ?? :( Przykre... Na szczęście nie są tego świadome, dla nich najważniejsze, że Ty jesteś blisko, że mają kogoś, kto się nimi zajął... Quote
salibinka Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Ulaa napisał(a):Staruszki okazały się mało interesujące także dla reporterów :( To takie smutne, że cały świat uznał je za bezwartościowe... Dobrze, że nie rozumieją tego i cieszą się każdym dniem, tak jak to tylko psiak potrafi... Moje kochane. TVN niech żałuje, bo stracili piękny kawałek pięknych wartości do nagrania i przekazania. Quote
Recommended Posts