BUDRYSEK Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Tosia ma ok 1 roku, jest kicia bardzo spragnioną kontaktu z człowiekiem łasi się, zaczepia główką. Jest bardzo grzeczna i bardzo...chora Została znaleziona w wysokiej ciąży niestety poród przeżyła bardzo zle wykonano cesarkę...dzieciątka jednak były juz martwe.... Podczas cesarki wet powiedział, że wysikała ok.1 łyżki piasku Potrzebujemy specjalistycznej karmy dla Tosi - jeżeli ktoś moze pomóc będziemy wdzięczni Kiciunia tyle już wycierpiała Proszę o pomoc! Uploaded with ImageShack.us Jezeli mozesz pomóc prosze o kontakt na pw Quote
BUDRYSEK Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Tosiulka dopiero dochodzi do siebie po cesarce strasznie mi jej zal :( Quote
BUDRYSEK Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 kolejne bidulki Roxi http://www.dogomania.pl/threads/185903-Tricolorka-Roxi-%C5%9Blicznotka-czeka-na-dom...%C5%BBywiec Marley http://www.dogomania.pl/threads/185911-Syberyjczyk-Marley-szuka-domku....%C5%BBywiec Quote
BUDRYSEK Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Tosia wygląda na chorą albo ta cesarka tak na nią wpłynęła? ale od poniedz. nie byłoby jeszcze poprawy?:( bardzo duzo spi fuka na inne kociaki jak się zbliżają i ma takie smutne, cierpiące oczka..... Quote
Evelka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Mam nadzieję, że jednak jest jakaś poprawa? Cały czas trzymam za Nią kciuki...! Quote
EVA2406 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 A MIAŁA ZROBIONE BADANIA krwi( kreatynina, mocznik) i moczu? Mam też kotka nerkowego, tylko mój ma złogi i też musi być na karmie specjalistycznej, tylko ta cena............:razz: Straciłam kota na mocznicę :-(. Quote
BUDRYSEK Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 [quote name='EVA2406']A MIAŁA ZROBIONE BADANIA krwi( kreatynina, mocznik) i moczu? Mam też kotka nerkowego, tylko mój ma złogi i też musi być na karmie specjalistycznej, tylko ta cena............:razz: Straciłam kota na mocznicę :-(. jak tylko uzbieramy troszke funduszy :( to bedzie bad.krwi na razie zamówiłam jej tylko karmę Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zuzlikowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Oby jak najszybciej można było maleńką zdiagnozować...oby jak najszybciej! Niepokojący jest fakt przedłużającego się złego samopoczucia...naprawdę niepokojący. Jak maleńka czuje się dzisiaj? Quote
bico Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 jaki jest koszt tej specjalistycznej karmy dla tej kici??? Quote
zuzlikowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 bico napisał(a):jaki jest koszt tej specjalistycznej karmy dla tej kici??? Pokazuję,jak wróci Budrysek napisze... Madziu,cieszę się,ze i do tego kociaka zajrzałaś... Quote
EVA2406 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Karma specjalistyczna kocia jest bardzo droga, za opakowanie 3,5 kg płacę ponad 100 zł Quote
BUDRYSEK Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 EVA2406 napisał(a):Karma specjalistyczna kocia jest bardzo droga, za opakowanie 3,5 kg płacę ponad 100 zł tak,niestety jest b.droga :( szukam dla niej pilnie dt/ds czasem nie ma mnie cały dzień w domu kociaki maja dostęp do karmy cały czas ale dla Tosi nie moge zostawiać bo inne Gadziorki to wciupią szybciutko, a jest za droga a ona innej jeść nie powinna no i mam problem :( Quote
zuzlikowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 BUDRYSEK napisał(a):tak,niestety jest b.droga :( szukam dla niej pilnie dt/ds czasem nie ma mnie cały dzień w domu kociaki maja dostęp do karmy cały czas ale dla Tosi nie moge zostawiać bo inne Gadziorki to wciupią szybciutko, a jest za droga a ona innej jeść nie powinna no i mam problem :( Narób cudnych fotek...to popracuję nad allegro dla niej...domek bardzo by się przydał!! Quote
bico Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 EVA2406 napisał(a):Karma specjalistyczna kocia jest bardzo droga, za opakowanie 3,5 kg płacę ponad 100 zł Jezu!:crazyeye: Padłam...:mdleje::mdleje: Ilość kg i cena za nie mnie powaliła:-( mam już prawie obfocone i wymierzone ciuchy na bazar - planuje go zrobić dla Budryskowych podopiecznych...ale to i tak kropla w morzu:placz: Quote
zuzlikowa Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 bico napisał(a):Jezu!:crazyeye: Padłam...:mdleje::mdleje: Ilość kg i cena za nie mnie powaliła:-( mam już prawie obfocone i wymierzone ciuchy na bazar - planuje go zrobić dla Budryskowych podopiecznych...ale to i tak kropla w morzu:placz: Nie wiedziałam,że tak droga,ale powinnam się domyslić...kocie leki przebijają cene ludzkich po kilka razy...są strasznie drogie! Jak widać i karma też! Dlatego wszystko się przyda...dzięki Madziu za pomysł bazarku... Quote
bico Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 skąd takie ceny kocich leków?:( chyba psie leki są tańsze? Quote
zuzlikowa Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 bico napisał(a):skąd takie ceny kocich leków?:( chyba psie leki są tańsze? Wiesz,ze psie,czy kocie to nie porównywałam , bardziej mam porównanie między ludzkimi i kocimi...szczególnie dotyczy to np interferonu(innych leków nie pamiętam...a było ich troszkę dla kotka z białaczką)...róznica jest kolosalna! Quote
zuzlikowa Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='BUDRYSEK']jedziemy dzisiaj na bad.krwi[/QUOTE] Daj znać jaki wynik...oby wszystko było w porządku...choć niepokoję się tym jej osłabieniem i apatią... Quote
BUDRYSEK Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Tosia bardzo grzecznie zniosła podróż do Bielska :) przy pobieraniu tez była super...aniołek :) wyniki jutro jakby się okazało, ze jest ok to będzie miała domek :) Quote
Taghar Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Jak tak czytam cały ten temat to nie mogę wyjść z podziwu... Kotka wysiusiała łyżkę piasku (jaka diagnoza została postawiona i na jakiej podstawie??) Jeśli już nawet okazałoby się, że wskazana jest owa karma (jednocześnie będąca lekarstwem chroniącym przed nawrotami) to jakaż to straszna cena???? Niespełna 2 zł dziennie??? To ile wydajecie na żywienie kota w miesiącu??? (te 3,5 kg do porcja na ok 2 miesiące) Dajcie spokój z tym płaczliwym tonem... Quote
BUDRYSEK Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 [quote name='Taghar']Jak tak czytam cały ten temat to nie mogę wyjść z podziwu... Kotka wysiusiała łyżkę piasku (jaka diagnoza została postawiona i na jakiej podstawie??) Jeśli już nawet okazałoby się, że wskazana jest owa karma (jednocześnie będąca lekarstwem chroniącym przed nawrotami) to jakaż to straszna cena???? Niespełna 2 zł dziennie??? To ile wydajecie na żywienie kota w miesiącu??? (te 3,5 kg do porcja na ok 2 miesiące) Dajcie spokój z tym płaczliwym tonem...[/QUOTE] jezeli ma sie 1 czy 2 koty to cena wydaje się smieszna ale jeżeli np ja mam tych kociaków na dt "naście" to taka kwota jest dla mnie ogromna :( diagnoza była od weta kt.robił cesarkę teraz jesteśmy u innego i czekamy na wyniki poza tym ludzie nie chcą adoptować chorych kotów :( więc podejrzewam, że zostanie u mnie jakiś czas dopóki nie znajdziemy odpowiedzialnego domu Quote
BUDRYSEK Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 wyniki: nerki, mocznik, kreatynina ok lekka leukocytoza podniesiony Alat-norma107-jest 373 Tosia jest na antybiotyku i hepatilu trzeba jeszcze zrobic bad moczu Quote
Recommended Posts