Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

brawo shado :loveu: !!!!
brawo chita :loveu: !!!!
BRAWO AYSHE !!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:

:smilecol:GRATULACJE:smilecol:

[SIZE=1][COLOR=Plum]rownież tym co nie widzieli a uwierzyli [/COLOR][/SIZE]:razz:

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brawo:multi::multi::multi:

Gratulujemy wygranych Shado i Chity:loveu:

Jednak nasz tresser, "który nie jest treserem":lol: potrafi szkolić psy:multi: i osiągać sukcesy na zawodach. Nawet z "psami sąsiadki":eviltong::lol:

:multi::multi::multi:Jeszcze raz wielkie gratulacje dla Ayshe z Shadowkim i Surykatem:Rose::Rose::Rose:

Posted

Gratulacje dla Shado i Chity oraz trressserka :Rose::Rose::Rose:
Brawo hip hip hurrrra hurrrrrraaaaaaaaaaa:multi::multi::Rose::Rose::Rose: :multi: :loveu: :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='amakor']

[SIZE=1][COLOR=plum]rownież tym co nie widzieli a uwierzyli [/COLOR][/SIZE]:razz:[/quote]
Kazdy start Ayshe jest nagrywany.
W razie zarzutow -w sadzie zostanie odtworzony.
Przypominam ,ze wszystkie starty i egzaminy sa odnotowywane w rodowodzie/ksiazeczce startowej psow.

Posted

[quote name='Ivonna70']Kazdy start Ayshe jest nagrywany.
W razie zarzutow -w sadzie zostanie odtworzony.
Przypominam ,ze wszystkie starty i egzaminy sa odnotowywane w rodowodzie/ksiazeczce startowej psow.[/quote]

Nie miałam niczego złego na myśli :shake: To miał być niewinny żarcik :oops:
W niedziele to mi się takie rożne cytaty z Pisma Św. przypominajom :evil_lol:

Posted

W takim razie przepraszam Amakor.
Ayshe mnie prosila o nie pisanie o jej starcie-nie posluchalam.
Czuje sie wiec teraz odpowiedzialna za ewentualne uwagi na ten temat.
Uwazam,ze start z akurat tymi psami jest wart uwagi.
Dlatego rowniez,ze sama pracuje z psami "po przejsciach".
Oczywiscie Ayshe ma szczescie,bo Chita jest "mocna"genetycznie,a Shado to pies z wzorcowymi popedami.Po jego zachowaniu i pracy na placu nie widac wieku.
Chita pracuje po warsztatach bardzo ekspresyjnie.
Moim zdaniem jest mniej dokladna.
Cos za cos.
Zmiana jakosci pracy po zmianie prowadzenia psow jest wybitnie wyrazna.
Ayshe zasluzyla na takie lokaty.
Balismy sie o Shado.Po kilkakrotnym spadnieciu z palisady na plecy mial problemy z ta przeszkoda.
Poniewaz ma polamane w polowie kly, musi trzymac lamaczami i bardzo mocnym chwytem.Zmeczony- mogl odpasc od rekawa.
Po zdaniu SchH1 byla decyzja o nie ciagnieciu dalej wyszkolenia tego psa.
Po warsztatach decyzja zostala zmieniona na podjecie proby podwyzszenia wyszkolenia.
Pies ma ogromny potencjal.Kto go zna to wie,jak to wyglada.
W Danii bylo duze zaskoczenie,ze to eksterier.
Dlatego nalezalo mu sie takie zakonczenie pracy.Pierwszy i ostatni start na plycie.

Posted

brawo ayshe i chita , a dla shado niesamowite uznanie i,szacuneczek . to cudne ze dostał szanse zeby pokazac co potrafi .

Posted

Od nas też wielkie gratulacje :klacz: Bardzo się cieszę, tym bardziej jak częściowo poznałam historię tych 2 psów. Naprawdę jestem pod wrażeniem :loveu:

Posted

[LEFT][B]ayshe[/B] gratulacje:laola:

Ja się wzruszam, jak czytam o Chicie, to niesamowite:Rose:

A Shado:loveu: czapki z głów, padam do stóp:modla:

Jeszcze raz gratuluję:klacz:

[SIZE=1]Doczekać się nie potrafię sprawozdania ayshe z zawodów, same komentarze "zabawne zawody" i "nie ma to, jak niemieccy sędziowie" sprawiają, ze paszcza mi się śmieje

[/SIZE][B]Ivonna70[/B] dziękuję za informacje o starcie ayshe:Rose:
[/LEFT]

Posted

Prosze.
Zanim wroci Ayshe i bede miala klopoty z niedotrzymaniem slowa napisze jeszcze cos.
Nie moge przejsc do porzadku nad takim traktowaniem ludzi.
Ayshe w polowie lat 80tych otrzymala uprawnienia szkoleniowe OKV.Jej nauczycielem byl Jurgen Prohaska(Judenburg OG 80).
Jak rowniez wiadomo ,uprawnienia takie roznia sie od polskich, dozywotnich.W SV nalezy przechodzic kurs co cztery lata.Tylko pierwszy raz po trzy dniowych wykladach zdaje sie test.
Uprawnienia SV nie sa tozsame ze znanymi ZKwP.
Wypadaloby sie dowiedziec jakie sa wymagania i obowiazki instruktora SV.
Ayshe byla na wykladach i zdala test.Z przyczyn dojazdowych i osobistych nie byla w stanie dojezdzac na plac ,by wywiazywac sie ze swoich obowiazkow i po dwoch miesiacach zrezygnowala.Dziewiec lat temu.
W latach 1990-1995 popelnila sporo bledow ,probujac zrozumiec polskie struktury kynologiczne.
Jednak jest znana prawda ,ze naprawione bledy,naprawione ciezka praca,daja wiedze.
Swoimi blednymi decyzjami skrzywdzila najbardziej wylacznie siebie.
Wyniosla jednak z tego gorzka nauke.
Ocena osoby sprzed 17 lat,dokonana przy pomocy pamieci nastolatka wowczas,jest paranoidalna wprost.
Ja palilam trawke na studiach.Mam na koncie zwedzenie batonikow w sklepie spozywczym w wieku podstawowki.Jestem "stara panna",bo nigdy nie moglam sie zdecydowac na partnera ,takiego na cale zycie.
Mialam problemy z nauka w liceum.
Zrobilam duzo glupot w zyciu.
Czy to determinuje opinie o mnie juz do konca zycia?
Ayshe probowala niczym sie nie chwalac,ani afiszujac wejsc do swiata polskiej kynologii.Nie wyszlo jej.
Coz to za okropny,pelen zawisci i jadu musi byc swiat.Skoro nie potrafiac nawet napisac jednego zdania prawidlowo ,pluje wsciekle slina z jadem.Rynsztokowa jakosc wypowiedzi.
Ayshe nie jest konkurencja dla jasnie oswieconych treserow pokroju p.Ani S.Nie prowadzi szkolen komercyjnych,grupowych.
Prowadzi zajecia klubowe.Zamknietej grupie pasjonatow pracy z psami.
Do tej grupy dochodzi 5 psow rocznie,z czego zostaje 1-2.
Jaka to konkurencja?
A i tak przeszkadza,irytuje,budzi nienawisc.
Kocham swoj kraj.
Tacy moi Rodacy jak p.Ania budza moj wstyd i zazenowanie.
Pozdrawiam.

Posted

Wstyd tym bardziej,ze instruktor ZKwP,hodowca ON -to do czegos zobowiazuje.
A moze mialam mylne zdanie i nie zobowiazuje do niczego?
Kultura osobista,zaangazowanie,pasja.
Z tymi okresleniami kojarze kadre instruktorska i hodowlana organizacji kynologicznej.
Na nich opiera sie zarabianie pieniedzy.
Zarabianie pieniedzy nie opiera sie na milosci do wlasnej osoby i przekonaniu o wlasnej wyzszosci nad reszta.

Posted

Zły szkoleniowiec, tym się różni od dobrego, że nie uczy się na błędach ani swoich, a tym bardziej cudzych, nie ma w sobie pokory, szuka winy u innych nigdy u siebie, i tu mieliśmy taki przykład złego szkoleniowca, notabene, mam wrażenie lekko niedouczonego i paranoicznego( ja mam dysleksję i korzystam zawsze z edytora).Jeśli chodzi o aspekt hodowlany, należy się wystrzegać takich hodowców, gdyż w swej niezachwianej wierze we własną nieomylność, robią krzywdę rasie ON i przyszłym właścicielom, wyprodukowanych przez siebie psów.
Medialny atak, wzbudził we mnie niesmak i wściekłość. Wściekłość, ze względu na to że próbowano sprowokować owczy pęd do linczu, oraz załatwienie swoich spraw za pomocą dogo, z pełną świadomoscia, że wiele osób na forum bywa, a to się nazywa manipulacja
[quote]Wstyd tym bardziej,ze instruktor ZKwP,hodowca ON -to do czegos zobowiazuje.
A moze mialam mylne zdanie i nie zobowiazuje do niczego?
Kultura osobista,zaangazowanie,pasja.[/quote]Iwonna70, ależ oczywiście że zobowiązuje, ale Homo Sapiens,:evil_lol:
Na szczęście są też godni przedstawiciele, i jest to światełko we mgle

Dogomaniacy zachowali się rewelacyjnie, jeszcze raz ukłony dla AM:iloveyou:

Posted

Takie osoby jak Ania S. są w każdym środowisku i nie ma na to rady. Jestem pewna, że prawdziwy autorytet, budowany na latach ciężkiej pracy, ogromnej wiedzy i osobistych zaletach, z ktorych dla mnie najważniejsze są skromność i pokora - nie załamie się pod wpływem atakow ze strony takich osob jak Ania S. Najlepszym tego dowodem jest reakcja użytkownikow tego forum na zachowanie tej kreatury. Ayshe, czy ją się zna osobiście, czy tylko ma kontakt wirtualny, jak to jest w moim przypadku, sumiennie sobie zapracowała na poważanie i autorytet. I niech tak już zostanie i żadne "Skały" tego nie zmienią. :mad:

[COLOR=Sienna]U nas w Łodzi wyjrzało słońce, i Wam wszystkim tego słońca dzisiaj życzę:lol:

[/COLOR]

Posted

jesooo iwonka do ...:angryy:.
poza tym chce powiedziec ,ze jest mi ...dziwnie..bo chyba nie zasluguje na tyle milych slow.pisze na dogo dla wlasnej radochy-barzo wam wzystkich lubie,no i onkarze do tego:loveu:..to juz kompletny odlot...
tk jak juz pisalam nie potrzebuje sie tlumaczyc bo ...wg mnie daje to mozliwosc kolejnych kopniakow a ja nie mam ochoty byc nawalana radosnie przez kogokolwiek.dlatego siedzenie pod kamyczkiem uwazaa za najlepsze w zyciu.wypelzniecie spod neigo i pisanie tutaj bylo gloopota na ktora sobie pozwolilam zdajac sobie sprawe ze znajdzie sie ktos kto wspomni stare dzieje i bedzie probowal mi dokopac-niestety ja DOROSLAM i daze do swojego celu.nikt mi nie przeszkodzi mieszkac tam gdzie chce,z kim chce,pracowac sobie dla przyjemnosci z ludzmi ktorych po prostu kooocham i rozmawiac z ludzmi ktorych koocham na tym forum.
tweorie ktore mnie kiedys ruszaly i potrafila wpadac w gloopafke ze ktos mnie nie bedizel ubil albo uo jesoosicku mam teraz gdzies aczkolwiek atakowanie zawsze boli.:shake:
co do zawodow o ktorych nie chcialam pisac bo to szczerze mowiac niezbyt istotne...:roll:
polecam estonie,piekny kraj,haapsalu jest fajne,dlaeko od tallina jak sk...yn :roll::evil_lol:...
maja fajne psy,duzo niemieckich uzytkow,wogole fajnie...
chita poszla jak rozkoszna kretynka:cool1:.jesoo jak faaaajnie maaamuska bede podskakiwac jak debil a co mi tam w koncu to zawody i tylko ty walisz buraka:oops::mad:.ja tam bawie sei swietnie:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:,wtrabie jakiejs suce bo po co mi na zeby wpada:splat:,no fajnie zesmy sie zasymilowali teraz suka ma juz klime bedzie jej ooo wieeele milej w upaly :siara:.niewazne ze chcialas sie o cos zapytac -ulatwilam ci kontakty miedzy ludzkie a zostawic mnie nigdzie nie mozessz bo nie wzielas metalowych linek fajfusiaro:cool2:a ja przegryze wsyzstko i poraze cie wizja radosnego wkicania na plyte bez ciebie:Cool!::diabloti:.
aporcik plaski przynise ci wskakujac w brzuch-buch-masz,chcialas zebym przynosila troche szybciej,no to co sie kryzwisz ze boli i masz sznyty na cyckach kolejne.:evilbat:.sedzia patrzy-nooo fajnie.chodizlo o raodsny aport tak?to czego znowu czerwona jak burak stoisz i jakasz sie?rrrany moja pancia to jest dopiero niezrownowazona-nie iwe czego chce:grins:.
pozorancik:ooooo faaaaajnie dre ryja juz od wyslania na revier ,
co mi tam,przywalam w namiot z pozorantem bo mi hamulce z deczko zaszwankowaly:sweetCyb:.potem pozorancik taki fajny i uo ucieka suuuper bede w powietrzu robila salta,jak przez pryzpadek zalapie sie na rekaw bedzie naprawde czadersko:B-fly:-uoo a mamuska co taka zielona sie zrobila?hmmm...ludzie sa dziiiwni alez ja sie superancko bawie.po konwoju mama podaje reke sedziemu i wraaaacaaamy to z radosnej tworcozsci dostane gooopafffki komplentej i wgryze sie mamusi w tylek a co mi tam:bigcool:.

shadowski poszedl naprawde super i kooocham teog psa normalnie..jesoo co ja takiego zrobilam ze zasluzylam na takiego psa,dzadek jest po prostu super,nie zawachal sien apalisadzie owgole ,generalnie byl radosny jak..no jak shadowski,sedziemu np.patrzyl sie na butki[kooopnij kuleczke ..kopnij kuleczke8-),sedzia nie kumal o co chodiz zdaje sie,no0 coz wbijwzrok shadowskiego jest bardzo specyficzny].pieeeknie dal rade na czolowce aczkoliwek zsunal sie do polwy,zaraz poprawil ..ja wiem zem u niewiele brakowalo do spadniecia.nie wygralby,niestety lepsze od niego psy dostaly dysk.za brak aus.nie puszczaly rekawa.shado puszczal...po trzeciej komendzie jak juz na zawal schodizlam.:roll::lmaa:.bardoz ise ciesze ze dal rade dwojce .byl baaardzo zmecozny po kazdej probie.jakos jego chec zycia ruszala mu tylek.

Posted

ayshe, ogrooooomne gratulacje :multi::multi::multi:.
Dla Ciebie i psó[I]w. [/I]Za występ i za tak piękny opis chity :evil_lol: Kochana sunia, radosna jak skowronek. No a Shado... to Shado. Jedyny taki pies! :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...